icon

Manželka má stále problém

rabie
7. dec 2022

Dobry den sme manzelia 5 rokov , mame spolu 1 dieta, ked nie su ziadne problemy a vsetko je v poho taknje zivot ideal, ale ked sa nieco udeje tak manzelka ma za vsetko obvinuje ze je to moja vina hned ma zacne vulgarne urazat a nadavat a neda si povedat ze nech aspon pred dietatom to nerobi ale ona ide ako pila a jej je jedno ze to dieta vidi a to mi na tom vadi.,uz som ze nech ideme do poradne ona nejde , nevie zvladat stres a vsetko prenasa na druhych , k dnesnemu dnu nebola u lekara s dietatom ani raz vzdy len a len ja , nevadi mi to ale ked vidim druhe mamicky ako sa staraju tak.je mi s toho smutno.

Strana
z2
0silvia0
7. dec 2022

@katkami123 a žije sama? Moja mama má pravdepodobne historionsku poruchu, tiež má depresie, ale zatiaľ si vypýtala len od obvodnej neurol. Ale už pracujeme na tom, aby sme ju dostali k psychológovi.

rabie
autor
7. dec 2022

@katkami123 pracuje ako ucitelka, k detom v skole je mila a dobra ked som par krat bol pritomni ked mali to online vyucovanie ,ale doma cista katastrofa.

katkami123
7. dec 2022

@0silvia0
Povodne som si tiež myslela, ze matka je len cholerik, lebo tiež tie jej výbuchy nálad. Len po pravde, čo cholerik, to diagnoza.

0silvia0
7. dec 2022

@katkami123 no ono sa kedysi poruchy osobnosti nejako neriešili, všetko sa zvaľovalo na ťažkú povahu...

katkami123
7. dec 2022

@0silvia0
Žije sama, roky rokuce, ale… taký si nikdy neprizná, aj keď je sám ako prst. Raz, keď sa nechce liečiť, lieky do hrdla jej nenatlačíš.

katkami123
7. dec 2022

@rabie
A co jej rodicia? Ako žijú? Neboli tam nejaké závislosti, alkohol?

katkami123
7. dec 2022

@0silvia0
Mama tiež od obvodného zobrala antidepresíva. Len jej ich prestal predpisovať a bolo… a od psychologicky nechcela, lebo by si musela priznat, ze ma problém.

0silvia0
7. dec 2022

@rabie prečítaj si niečo o hraničnej poruche osobnosti ako píše @katkami123 , možno ju medzi príznakmi identifikuješ:
https://psychozdravie.sk/co-je-hranicna-porucha...

0silvia0
7. dec 2022

@katkami123 už do nej viacerí tlačíme aby išla ku psychológovi, prestala protestovať, tak snáď sa to podarí.

katkami123
7. dec 2022

@0silvia0
Len pozor, tam utrpí ego, pri tychto poruchach osobnosti je ich ego strašne vysoké, keď jej tam psychiater predpise diagnózu. Aby to vedela prijať a ozaj sa liečiť a nenastala reakcia ako mala moja mama. A obvodnému povedať, nech jej už stopne predpis neurolu, lebo potrebuje odborníka a od neho lieky a asi aj terapie. Nech sa vyhovorí, ze už presiahol limit na ňu alebo niečo podobne, lebo takto ju k psychiatrovi nikdy nedostanete. Ono najsmutnejšie na tom všetkom je, ze človek roky trpí takéto spravanie, chodí pomaly po špičkách, aby dobre bolo, mysli si, ze je to len taka povaha a aj nenormálne veci považuje za normálne a zrazu skúsený psychiater za 15 minút dokáže zistiť diagnózu a že sa s tým netreba zmieriť, lebo “je to taka povaha”.

0silvia0
7. dec 2022

@katkami123 no tak ego je ego, to je jasné, mama ho má aj za piatich. Bude ešte veselo u nás, to viem.

katkami123
7. dec 2022

@rabie
Len ona ma funkciu, kde bude vždy na koni a nadriadená a žiaci závislí od nej a jej hodnotenia. To, ze bola milá pri online vyučovaní, nepojde proti sebe, všetko sa nahráva a žiaci by mali dôkaz, keby bola protivná. Tieto povahy sú veľmi prespekulované, oni šikanujú, keď nemajú svedkov, za zatvorenými dverami. A ten slovník odkiaľ pobrala? Ako žili jej rodicia?

katkami123
7. dec 2022

@0silvia0
Skúste, skúste všetko. Ak nepomôže, nedá sa za druhého dýchať, treba si žiť svoj život. Ale spon budeš mat svedomie čiste, ze si skúsila všetko.

jujala
7. dec 2022

@rabie ...ja len, ze kde zijes, dokonalost sama...mozno by sme si sadli🙂

rabie
autor
7. dec 2022

@katkami123 rodicia klasila este ziju v pohode , svokor sem tam popije ponadava ale je dobrak , a svokra je tiez pohode , ja lepsie zo svokrovcami vychadzam ako s nou.

ahhola
7. dec 2022

Aký išiel, takú našiel...
Ale hento, co máš doma si si asi nezaslúžil... 💔

mamula20
Odpoveď bola odstránená
aurora33
7. dec 2022

@rabie sory, ale tvoja žena je riadna kr*va.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
rabie
autor
7. dec 2022

Dakujem za rady , mam predstavu a pocul som aj iny nazor ,uvidim ako dopadnu vianoce tento rok , lebo minuli bola katastrofa, a v novom roku sa rozhodnem co a ako dalej.

zuzka1117
7. dec 2022

Ach máš to ťažké s takou povahou, čo robila na Vianoce ?

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
rol76
7. dec 2022

No,mal som podobný problém v manželstve,len moja ex ne nadávala na mňa,a ani deti sme nemali. Chcel som byť dobrým manželom,tak som vždy ja varil cez víkend,upratoval,pral atď.Potom už aj cez týždeň,po robote...lebo si zvykla, že ja bez slov všetko po robím. Bola zdravotná sestra,bola často a dlho preč, až som po jedenástich rokoch zistil, že ma podvádza. Chodila často susedke sa vychvalovať, akého dobrého muža má, že ona doma nič nemusí. To som dozvedel až neskôr.Teraz už viem, že som bol slabý, poučil som sa. Ale súčasná partnerka ma aspoň váži za to, že jej pomáham. Keď som dozvedel o nevere, okamžite som jej vyložil kufre pred dverami,som katolik na neveru mám nulu toleranciu. Ostal som taký istý človek,ako predtým,ale už si zo ženami dávam veľký pozor. Teba ľutujem,lebo máte bábo,a môže to tvoja žena využiť proti tebe. Ale neodporúčam ti zotrvať v takom manželstve,lebo je to ťažké na psychiku, môžeš sa ochorieť. Veľa šťastia,nech to dopadne dobre.

rabie
autor
7. dec 2022

@zuzka1117 ja som varil ako kazdy rok pripravoval veceru klasika salat rybu kapustnicu ona zdobila pripravila stol a vsetko stolovanie ako sa patri, no ked sme mali vecerat tak syn protestoval ze sa ide este hrat a tak, no ona razna profesorka prikazala a ide sa jest a hovorim jej vsak su vianoce nech ho necha najedzme sa mi a on potom nie pravidla musia byt tak mu vytasila ze mal prsty s jej ruky odlacene cele sviatky na lici, vtedy som zakrocil a nadal jej ze aka je psychopatka a bolo po nalade a vianocnej atmosfere.

katkami123
7. dec 2022

@rabie
Tak ona je potom ale psychopatka. Aj takú profesiu zvolila, najhorsi sú vysoko postavení manažéri, učiteľky a učiteľky v materskej škôlke. Tam pri niektorých tie deti nezmôžu nič. Fakt pozor na takéto chovanie aj ku synovi. Ak svokor popije, povaha môže byť dobrá, ale tieto diagnózy majú hlavne deti alkoholikov. Ty nevieš, čo sa tam odohrávalo za zatvorenými dverami ako nikto netuší, co sa deje u vás. Niekde to spravanie a ten slovník musela obkukať.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
katkami123
7. dec 2022

@mamula20
Takže vylepiť dieťaťu na Vianoce facku, keď sa budú rozdávať darčeky je Ok? Ona by si zaslúžila.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
daniela2202
7. dec 2022

@rabie nuž... máš dámu 👎.... sú také chudery.... muža zodrať a ona bude šunky váľať .... prepáč

tomimari
9. dec 2022

@rabie ahoj. To, ako sa tvoja žena k tebe správa a aké zaujíma postoje k určitým oblastiam života, nie je v poriadku. V mnohom mi to pripomína jedno manželstvo z môjho okolia, kde má daný manžel obdobné ťažkosti so svojou ženou. Po návšteve psychológa bola jeho manželke diagnostikovaná hraničná porucha osobnosti. Odporúčam nav#tíviť psychológa, ktorý sa zaoberá párový poradenstvom. To môžeš urobiť aj sám. Nie je potrebné, aby prišla aj tvoja žena, j keď by to bolo v mnohom na pomoci. Psychológov však bude stačiť povedať to, čo tu na koníku píšeš. Pre isté diagnózy sú totiž typické určité vzorce správania. Dobrý psychológ ich vie bezpečne odhaliť. V skratke.. Nie je v poriadku to, že na chode domácnosti sa podieľaš iba ty a ona nechce míňať svoje peniaze a niekde si ich odkladá. Aj keď nepomerne menším dielom, ale predsa je úctivé voči mužovi, keď robí žena výdavky na rodinu zo svojho. To, že ti dieťa nechá počas dovolenky na starosti podstate v plnej miere, tiež nie je v poriadku. Za normálnych okolností by to žena nespravila. Mnohé reakcie tvojej ženy, ktoré popisuješ, sú iracionálne.,mimo bežnej normy. Vyplýva mi z tvojich slov to, že je zameraná na seba. Toto je typický znak pri hraničnej poruche osobnosti. Tu nepomôže buchnutie po stole, vyhrážanie sa rozvodom a podobne. V tomto prípade sa odporúča mať záchranné koleso v podobe nejakého človeka, prípadne ľudí, ktorí by ju v praktickom rodinnom a bežnom živote viedli. Už to, že vulgárne vynadala svojom rodičom pred svadbou, bol vážny znak v tom, že treba spozornieť.. Ak sa takto chová k rodičom, tak sa bude chovať aj k tebe a tiež k dieťaťu. To už teraz zažívaš. Ako som napísala, v mnohom mi to pripomína hraničnú poruchu osobnosti. Kľúčové je navštíviť psychológa, ktorý robí párové poradenstvo. To môžeš absolvovať aj sám v podobe jedného stretnutia, kde daný psychológ dokáže bezpečne určiť, či ide o hraničnú poruchu osobnosti, alebo o niečo iné. Potrebuješ zistiť, na čom si, aby si sa v živote a vo vašom manželstve pohol.

Strana
z2