icon

Manželov brat nemôže mať deti. Nám sa narodilo bábo a svokrovci sa obrátili chrbtom

lucy4321
19. máj 2020

Dobrý deň, mám manžela s ktorým mame 10 mesačnú dcérku. Manžel má brata, je taktiež ženatý ale s manželkou nemôžu mat deti. Od svokrovcov sme celé roky počúvali ako by už strašne chceli vnucatko a ako sa veľmi tešia keď budú starí rodičia, ale keď som ostala tehotná ich postoj sa razantne zmenil... ich reakcia na to, keď sme im povedali že budeme mat bábätko bola taká že preboha čo budú ti naši druhí mladi robiť ( manželov brat) veď oni budú z toho strašne nešťastní ... to bol prvý krok. Pokračovalo to tým že keď mi vybehlo brusko vraj nemám na internet dávať žiadne take obrázky aby to náhodou švagor a švagriná nevideli lebo budú z toho zlomení, keďže oni nemôžu mat dieťa a tak isto by bolo lepšie vyhýbať sa návštevám nech má nemajú na očiach. Keď sa mala narodila tak nám švagor a švagriná ani nezagratulovali - áno chápem a rešpektujem, dokonca odstrihli všetky kontakty, lenže keď aj svokrovci volali tak miesto toho aby sa opýtali ako mala tak len nariekali nad druhým synom a jeho ženou že aké to neni fér že oni dieťa nemajú, adopcia trvá dlho a my mame a ako by chcela druhé vnucatko ( pritom ani o to jedno sa Nezaujíma, neopyta sa ani ako sa má nechce ju vidieť nekúpi darček ... ). Keď som povedala manželovi že mi neni moc prijemne počúvať takéto reči, či by to nemohol mame vysvetlit, že ja sebou milé rada pokecám vždy keď zavolá ale táto téma a štýl akým mi to doslova vyčíta, že my to dieťa mame a ti druhí nie, ako ona veľmi chcela aby ho mal druhý syn a nonstop nad tým lamentujú a akí sú oni z toho neštátni nie je práve príjemná pre mna ako matku jej jediného vnúčatá počúvať. Keď jej to manžel slušne povedal A vysvetlil neskutočne sa urazila, vraj sa so mnou nedá rozprávať a teraz sa neozva malej vôbec a zavolá max raz za 5-6 týždňov a malú nechce ani vidieť (Podotýkam zijeme na druhej strane Slovenska ako oni takze sa nestretávame až tak veľmi často ) len sa opýta čo robí a to je všetko .... neviem čo urobiť nechcem žiť v takejto dusnej atmosfére, chcem aby mala mala pekný vzťah so starymi rodičmi aby jej dávali lásku a taktiež s ňou chcem vychádzať aj ja koli dobrým rodinným vzťahom ale toto mi vážne neni prijemne

Strana
z4
simca06022011
20. máj 2020

@lujza123 stacilo by uzasni stari rodicia a bolo by :D

mila23
20. máj 2020

@lucy4321 inak ja by som so svokrou velmi obmedzila komunikaciu a ak k nej pride, tak iba na neutralne temy. Ked sa svagrovci odstrihli a ani ich ani svokrovcov nezaujima Vasa dcera, mna by nezaujimali svagrovci a ich adopcia. Cize ak by sa nahodou stalo,ze zavola svokra a zdvihnes telefon - velmi neutralne temy - taka zdvorilostna konverzacia a konahle by zacala temu svagrovci a deti - tak by som to ukoncila. Ked oni nechcu pocuvat o vnucke, mna by nebavilo pocuvat o ich trapeni.

erikaa09
20. máj 2020

Ahoj. Moj švagor a švagrina tiez nemozu mat deticky :( ale zase svokra mi to vobec nevycita ze mame 2 deti. A ked ideme na navsteci tesi sa.dokonca aj svagrina. Urcite by som poprosial manzela nech sa porozprava s mamou aby take nieco nevytahovala pred tebou. A adopcia neni az taka zdlhava

zuzuliatko18
20. máj 2020

My s manzelom sme boli dlhe roky v pozicii tych, co nemozu mat deti, vsetci nasi surodenci uz maju po dve. Iste, ked oznamovali dalsie a dalsie tehotenstva, bolo nam luto, ze to nie sme my, kto ma takuto novinku, no zaroven sme sa tesili z kazdej netere a kazdeho synovca. Ved deticky su radost. Mozno by mali bratia hodit rec a vyjasnit celu situaciu. Mozno to len mama preziva viac, ako je treba. Rodina je dolezita, nehadzala by som flintu do zita. Ale tiez by som neobmedzovala svoju radost. Ak chces mat fotky na FB, kludne by som si ich tam dala. Zivot nie je o tom, ze budeme vsetkym a vo vsetkom sa prisposobovat. A uz vobec nie to, ze budem tajit dolezite aspekty svojho zivota, lebo by to niekto tazko niesol.

miadi
20. máj 2020

@lucy4321 vies co kasli uplne na nich . Tak ako oni na vas a na svoje jedine vnuča. Ty ich nezmeniš. Tam vztah dedkovci -vnuča nikdy nebude. Lebo to Nie je dieta ich oblubeneho syna. Zbytocne Ta to len trapi a vytača ako su nefer. Oni keby aj mali vnucata od švagra boli by viac ako tie vaše. To su proste tak šiši ludia. Moj svokor daval vnucatam na vianoce $ teraz posledne vianoce si povedal že uz su velke - švagrove 26 24 a 18 a tak uz nebude davat nič ani mojej co mala na vianoce 4.5r aby to bolo “fer” 😂potom mu to trochu trklo a malej kupil šaty.,ktore už mà a este k tomu o 2č menšie 😂 musim sa smiat lebo trapit sa nema zmysel. A svokra uz vobec nema zaujem o deti iba rećmi. Ale to je uz ich smola. Niekto sa z vnucat proste nevie tešit nevie ich lubit mat zaujem. Nikdy nezistia o čo sa ukratili, Ich skoda nerieš to. Bud rada ze ziju daleko 😉

Strana
z4