icon

Manželov nezáujem a hádka

17. júl 2025

Mame s mužom dlho problém kvôli jeho nezáujmu o mna jeho koníčkom a že je mamanek. Chodí na týždňovky potom keď má voľno ide na ryby . Ja nejako neexistujem . Mám 15 ročnú dcéru z prvého vstahu a s mužom mame 6 ročnú dcéru . Dostala som dnes listky na festival a išla som s 15 ročnú na 4 hodiny pozret skupiny . Muž stoho nadšený nebol a mal blbe poznámky . A chcel ísť zasa na nočný lov rýb tento mesiac strávil má rybach cca 10 dni . Navrhla som mu že nech ide s nami že jeden lístok sa kúpi odmietol stym že on nebude počúvať nejakých buzerantov . Mladšia Dcéra je od utorka doma s atb mala silne hnačky a teploty crp 102 . A on snou išiel k jazeru na ryby kde sú jeho rodičia s karavanom . Keď som prišla domov a pýtala sa prečo má mala mokrú bundu , začal byt nepríjemný že bol za rodičmi a že malej sa nič nestalo bola v karavane . Ešte nikdy si nevzal ocr kvôli chorej malej . Vzdy to výkrijem ja a moja mama . K veci … a ja som povedala že či nevie jeden deň byt s chorým dieťaťom doma a že ak by bola len v karavane nemá tak mokrú bundu . On sa naštval a povedal že mu mám dať pokoj a že ide spat . Ja som sa mu postavila do cesty že nebude utekať a ide diskutovať . On chytil nervy a silno má dlaňou do hrudníka odstrčíl . Nečakala som že by bol schopný má fyzicky napadnúť . Ja som skrikla že čo do mna zdura a vtom došla staršia dcéra že čo sa deje . Zahnala som ju do izby a on mi povedal že sa mám hneď zbaliť a vypadnúť ( dom je jeho mal ho už vcase keď sme sa spoznali . Sme spolu 8,5 roka ) a ja že nejdem mám tu svoje deti . A on že ho to nezaujíma a išiel spat .
Som z celéj situácie v šoku a hlavne že to videla a počula staršia dcéra . Čo teraz ?
Bývať nemám kam takto na rýchlo . K rodičom nemôžem . Na súkromný nájomný byt nemám toľko peňazí . Zajtra idem pýtať u nás v meste a v okolitých dedinách o nájomný mestky byt ale toto môže dlho trvať … stále to rozdýchavam . Boli má hrudník a čo má najviac boli že dcéra toho bola svetkom . Už si vycitam že som nedržala hubu radšej .

Strana
z3
laila22
18. júl 2025

No, tak to je smutné. Máš pekného debila, ja by som nebola s mužom čo si ma neváži. Hľadaj riešenie a zariad sa podľa toho.

janage
18. júl 2025

Ak je to manžel, kým nie ste právoplatne rozvedení, nemôže ta z domu, bytu vyhodiť aj keď je jeho.

Zákon chráni druhého manžela, manželku do rozvodu.

Predtým na ryby nechodil? Obaja ste pochybili. On mal ostať s chorým dieťaťom doma a ty keď vieš, že za celé roky nikdy choré dieťa neuprednostnil pred svojím koníčkom si buď mala ostať doma alebo zohnať k dcére niekoho spoľahlivého.

Ja fakt nechápem, prepáč, že prečo ženy, kde muž sa celé roky sprava určitým spôsobom, čakajú, že zrazu sa stane zazrak a muž zmení prístup.

Diskutovať si mala ráno v kľude aj s jasnými argumentami a hranicami. Co si čakala od tej diskusie? On chce zjavne žiť po svojom a robí tak už dlho. Ty máš toho plne zuby, ale neopustis ho lebo nemáš kapm ísť. Ale ty capkaps, že on sa zmení. Nezmení.

janage
18. júl 2025

A rozhodne by som deti neopustila. Prečo? Toto by som riešia v prvom rade. OK, rozchod, rozvod oddelené bývanie ale na deti pozerať v prvom rade.
Ako sa budete starať o to spoločne? Aký má vzťah s tou nevlastnia 15 ročnou? Ak sa im vôbec nevenuje o čo presne deti prídu?

anonym_5da1d2
18. júl 2025

ja hlavne nechápem, na čo je treba si s každým mužom, s ktorým mám vzťah, robiť dieťa. Keby bol rodinný typ, staršiemu dieťaťu, ktoré nie je jeho, venoval kopu času, chcel by aj svoje vlastné, to pochopím, ale mamžel autorky témy bol mamánek vždy, na ryby chodil určite tiež, on vlastne stále žije ako slobodný, potom nerozumiem, na kieho čerta je treba ísť do tehotenstva s takýmto mužom. Je nepoužiteľný ani na vzťah, nie to ešte ako otec. Teraz už len hľadať možnosť samostatného bývania, rozvod, toto manželstvo už dávno nemá zmysel a ak si dovolil fyzicky zaútočiť, tak to je konečná

anonym_7b9706
18. júl 2025
@anonym_5da1d2

ja hlavne nechápem, na čo je treba si s každým mužom, s ktorým mám vzťah, robiť dieťa. Keby bol rodinný typ, staršiemu dieťaťu, ktoré nie je jeho, venoval kopu času, chcel by aj svoje vlastné, to pochopím, ale mamžel autorky témy bol mamánek vždy, na ryby chodil určite tiež, on vlastne stále žije ako slobodný, potom nerozumiem, na kieho čerta je treba ísť do tehotenstva s takýmto mužom. Je nepoužiteľný ani na vzťah, nie to ešte ako otec. Teraz už len hľadať možnosť samostatného bývania, rozvod, toto manželstvo už dávno nemá zmysel a ak si dovolil fyzicky zaútočiť, tak to je konečná

@anonym_5da1d2 postavila sa mu do cesty a rozkazom povedala, že musí diskutovať a on ju odstrčil. To nie je útok. Bol nasratý a nechcelo sa mu rozoberať či autorka čakala, že takýto chlap si na jej rozkaz sadne a bude preberať jeho buranské správanie?
Jasné, že je to buran. Ale toto podľa mňa nie je fyzický útok.

anonym_a1373b
18. júl 2025

@anonym_autor je mi to ľúto, ale co čakáš, ze ti tu napíšeme? Chod pozrieť aj nejaký azyl pre týrané ženy a pod. A do budúcna je dobre mat takéto udalosti aj oficiálne podchytene. Teda polícia a lekar. Prečo si nešla? Ešte ty budeš ta neschopná hysterka nakoniec...

kaca222
18. júl 2025
@anonym_7b9706

@anonym_5da1d2 postavila sa mu do cesty a rozkazom povedala, že musí diskutovať a on ju odstrčil. To nie je útok. Bol nasratý a nechcelo sa mu rozoberať či autorka čakala, že takýto chlap si na jej rozkaz sadne a bude preberať jeho buranské správanie?
Jasné, že je to buran. Ale toto podľa mňa nie je fyzický útok.

@anonym_7b9706 no je, ale mne keby sa partner postaví do cesty so slovami “nebudeš utekať, budeš diskutovať”, tiež by som sa mu na “diskusiu” vyprdla s takýmto štýlom komunikácie. Tým nebránim partnera, je to blbec

anonym_5da1d2
18. júl 2025
@kaca222

@anonym_7b9706 no je, ale mne keby sa partner postaví do cesty so slovami “nebudeš utekať, budeš diskutovať”, tiež by som sa mu na “diskusiu” vyprdla s takýmto štýlom komunikácie. Tým nebránim partnera, je to blbec

@anonym_7b9706 dospelý muž odstrčí ženu, ktorá si s ním chce niečo vydiskutovať? ON nezvláda svoje emócie? Nie je schopný to riešiť slovne? Myslím, že to autorka témy urobila po vyčerpaní všetkých možností, ked videla absolútny nezáujem zo strany muža, A odstrčiť ju tak, že ju to bolí, ti príde OK? Okrem toho pred jej dcérou?
V podstate na tom ale aj tak nezáleží, toto je muž nepoužiteľný do vzťahu, jedinou možnosťou je ukončiť to
@kaca222 to mohol urobiť aj slovne, bolo treba do nej strkať? Veď ona toto volila zo zúfalstva, nie z rozmaru

anonym_7b9706
18. júl 2025
@anonym_5da1d2

@anonym_7b9706 dospelý muž odstrčí ženu, ktorá si s ním chce niečo vydiskutovať? ON nezvláda svoje emócie? Nie je schopný to riešiť slovne? Myslím, že to autorka témy urobila po vyčerpaní všetkých možností, ked videla absolútny nezáujem zo strany muža, A odstrčiť ju tak, že ju to bolí, ti príde OK? Okrem toho pred jej dcérou?
V podstate na tom ale aj tak nezáleží, toto je muž nepoužiteľný do vzťahu, jedinou možnosťou je ukončiť to
@kaca222 to mohol urobiť aj slovne, bolo treba do nej strkať? Veď ona toto volila zo zúfalstva, nie z rozmaru

@anonym_5da1d2 nepríde mi ok, že ju to bolí. Ale ani aby sa mu ona postavila do cesty a rozkázala diskusiu. Dospelá žena dospelému chlapovi. To čo je? Jej prdla trpezlivosť po rokoch, ale on zrazu iný nebude. Komunikovať mali už dávno a chladne, nie takéto cirkusy predvádzať.

anonym_63938f
18. júl 2025

On je to a to a ty si svätica. Možno od teba uteká, lebo ho dusíš. Našla si si mamánka. Tebe vadí, že počúva mamičku, ale presne pre toto si sa s ním dala dokopy. Dúfala si, že takto bude počúvať teba.... Na začiatku v zaľúbenosti to možno aj fungovalo, ale toto po čase skončí. Nie si mamička. Nebude ťa počúvať a diskutovať na tvoj povel. Vedela si aký je a ešte si si s ním druhé dieťa urobila. Pravdepodobne ho pri tebe drží len to dieťa a uteká na ryby, aby mal pokoj. To je celé. Buď sa postav na vlastné nohy a skončite to, alebo sa kroť a snaž sa vyjsť po dobrom s povahou muža akého si si zobrala.

tundra
18. júl 2025

Zjavne ryby nebrali,prisiel nasraty,do toho konflikt..
Odporucam rozhovor, bez emocii o dalsom spolocnom fungovani.

janinah
18. júl 2025

Čo robite s tolkymi rybami? Sorry.nedalo mi...
15 r.uz nie je male decko.ze ju treba chranit pred tym čo sa v rodine deje.ona uz moze byt tvoj spojenec a podporiť ťa.Skus vychladnuť,poradiť sa s niekym kto vas pozná a komu veriš...

doriiis
18. júl 2025

Ani jeden z vás sa nevie konštruktívne hádať a svojim správaním len vyvolavate agresiu u druhého.Aj ty si zareagovala zle,aj on.
Odporúčam naučiť sa komunikovať.Teba hlavne ženie nasratost a to nie je dobre

doriiis
18. júl 2025
@janinah

Čo robite s tolkymi rybami? Sorry.nedalo mi...
15 r.uz nie je male decko.ze ju treba chranit pred tym čo sa v rodine deje.ona uz moze byt tvoj spojenec a podporiť ťa.Skus vychladnuť,poradiť sa s niekym kto vas pozná a komu veriš...

@janinah ...športovy rybár domov ryby nenosi

anonym_3a3ef0
18. júl 2025

@anonym_autor baby prepáčte ale aj v tom najlepšom vzťahu ci manželstve si odkladám.penaoze pre takéto prípady. A určite vzorný nebol doteraz tak si si ozaj mohla peniaze odkladať lebo vyhodí ta ako práškového psa alebo keď sa ti nepáči chod alebo drz hudbu..

tiika
18. júl 2025

Vidím, že to medzi vami vyeskalovalo. Nemyslim, že by tvoj muž skutočne chcel, aby ste odišli, povedal to v hneve a nebolo to pokojne a vedome rozhodnutie.
Na konflikty si nájdite vhodnejší čas a riešte ich, keď nebudete pod silnými emóciami. V pokoji si vysvetlite o čo vám ide, čo by ste chceli zmeniť a počúvajte aj názor druhej strany nielen svoje argumenty.
Snaz sa nájsť skôr nejaké malé konkrétne realizovateľné riešenia než očakávať ihned veľké zmeny.

anonym_5da1d2
18. júl 2025
@anonym_3a3ef0

@anonym_autor baby prepáčte ale aj v tom najlepšom vzťahu ci manželstve si odkladám.penaoze pre takéto prípady. A určite vzorný nebol doteraz tak si si ozaj mohla peniaze odkladať lebo vyhodí ta ako práškového psa alebo keď sa ti nepáči chod alebo drz hudbu..

@anonym_3a3ef0 do rozvodu ju nemôže vyhodiť, že by každá žena mala mať taký príjem, aby sa zvládla postarať o seba a deti aj bez muža, to je už druhá vec. Je žiaľ bežné otehotnieť ešte počas štúdia alebo hned po ňom, bez akéhokoľvek finančného zabezpečenia, nasťahovať s v lepšom prípade k mužovi, v horšom k svokre, byť na MD a RD zo päť, šesť rokov a potom vyplakávať. To už ale teraz autorke nepomôže, aj keby si peniaze odkladala, v manželstve sú spoločné, preto je ideálne niečo vlastniť ešte pred sobášom

anonym_5da1d2
18. júl 2025
@anonym_7b9706

@anonym_5da1d2 nepríde mi ok, že ju to bolí. Ale ani aby sa mu ona postavila do cesty a rozkázala diskusiu. Dospelá žena dospelému chlapovi. To čo je? Jej prdla trpezlivosť po rokoch, ale on zrazu iný nebude. Komunikovať mali už dávno a chladne, nie takéto cirkusy predvádzať.

@anonym_7b9706 súhlasím, že ani ona nezareagovala najlepšie, ale neviem a nechcem si predstaviť ďalej fungovať s mužom, ktorý nemá absolptne záujem o ňu, o deti, o rodinný život

modratrixie
18. júl 2025

Ja som bola v takom istom manželstve ale k deťom sme sa nedostali, stále mi hovoril že on sa o deti starať nebude a narobí dlhy lebo nebude viac robiť, iba on a k rodičom a bratovi, o všetko som ho musela prosiť - presne takto by to dopadlo, treba odísť čím skôr a samozrejme s deťmi, určite im bude lepšie keď budú vidieť že si šťastná, aj keď to nejaký čas bude ťažšie ❤️držím ti palce

brendaa
18. júl 2025

ak nič v zlom ty si išla na koncert a nechala mladšiu dcéru chorú doma pri takomto otcovi? Keď nemá rozum on ty by si ho mohla mať, prepáč ja si neviem predstaviť malé dieťa s bolesťami brucha a teplotou v karavane....
Myslím že vieš aký je od začiatku, čo si čakala ? že mu nariadiš a on sa prispôsobí tebe, lebo....?!

anna777115
18. júl 2025

Takýto, typ chlapa sa nikdy nezmení a presadí si vždy, len svoje. Proste, nie je rodinne založený. Vždy uprednostní všetko ostatné, len aby nemusel byť v prítomnosti svojej rodiny. Nečakaj, že sa zmení, on iný nebude. Prvú dcéru už máš samostatnú jednotku, pomôže ti aj s mladšou. Zariaď, si život, podľa seba. Z domu ťa nemôže vyhodiť, pokiaľ ste manželia a máš tam trvalý pobyt.

anonym_671754
18. júl 2025

Toto sa stane ženám, ktoré silou mocou chcú mať pravdu až tak, že takto vyprovokujú chlapa. Potom sa idú sťažovať.

motylik2559
18. júl 2025

Ahoj, no myslim si,ze mladsiu dcerku si nemala nechat s takym volom. Mne ten chlap nepride vobec zodpovedny a podla mna sa nechova ani ako manzel a ani ako otec. No tentokrat si sa zachovala nezodpovedne kus aj ty, lebo si malu nechala s "otcom", aj ked vies co za vola doma mas. Chapem,ze si starsej chcela radost urobit, ale v takychto situaciach zial treba zvazit priority...mozno zistit, ci nejde na festival nejaka starsej dcery kamoska s rodicom a dohodnut to tak a ty by si ostala s mladsou. Akurat nerozumiem tomu,ze ked vies,ze ten tvoj blbec je mamanek, naco si si takeho brala a este aj isla zit do cisto jeho baraku?Lebo okrem toho,ze je to mamanek je aj riadny sebec podla toho co opisujes a to je kombinacia na hovado🤦‍♀️ Nenapisala si, ze preco nemozes odist k rodicom? Ved si pisala,ze vzdy ked nieco bolo sa o decka staras ty alebo tvoja mama, tak predpokladam,ze mate dobre vztahy? Este takto sa opytam, pracujes? Lebo ked ano, tak zober 2izbak (pre zatial) do prenajmu, spakuj deti a chod tam zatial. Ale byt tebou, tak s tym hrudnikom ak ta stale boli zajdem k lekarovi a povedz mu,ze ta muz napadol, on to da aj do spravy a nikdy nevies, kedy sa ti to ako dokaz bude hodit. Chapem,ze si z neho znicena, ved je to len spolubyvajuci debil, ale teraz treba uvazovat, co a ako treba spravit a prvy krok je zajst k lekarovi. Ktovie coho je schopny do buducna tento kus sebeckeho vola, ktory si zije svoj zivot a kasle na zenu aj deti. Porozmyslaj aj nadtym ist s detmi k rodicom, porad sa s maminou ak mate dobre vztahy. Drz sa a bud silna🍀

anonym_7b9706
18. júl 2025
@motylik2559

Ahoj, no myslim si,ze mladsiu dcerku si nemala nechat s takym volom. Mne ten chlap nepride vobec zodpovedny a podla mna sa nechova ani ako manzel a ani ako otec. No tentokrat si sa zachovala nezodpovedne kus aj ty, lebo si malu nechala s "otcom", aj ked vies co za vola doma mas. Chapem,ze si starsej chcela radost urobit, ale v takychto situaciach zial treba zvazit priority...mozno zistit, ci nejde na festival nejaka starsej dcery kamoska s rodicom a dohodnut to tak a ty by si ostala s mladsou. Akurat nerozumiem tomu,ze ked vies,ze ten tvoj blbec je mamanek, naco si si takeho brala a este aj isla zit do cisto jeho baraku?Lebo okrem toho,ze je to mamanek je aj riadny sebec podla toho co opisujes a to je kombinacia na hovado🤦‍♀️ Nenapisala si, ze preco nemozes odist k rodicom? Ved si pisala,ze vzdy ked nieco bolo sa o decka staras ty alebo tvoja mama, tak predpokladam,ze mate dobre vztahy? Este takto sa opytam, pracujes? Lebo ked ano, tak zober 2izbak (pre zatial) do prenajmu, spakuj deti a chod tam zatial. Ale byt tebou, tak s tym hrudnikom ak ta stale boli zajdem k lekarovi a povedz mu,ze ta muz napadol, on to da aj do spravy a nikdy nevies, kedy sa ti to ako dokaz bude hodit. Chapem,ze si z neho znicena, ved je to len spolubyvajuci debil, ale teraz treba uvazovat, co a ako treba spravit a prvy krok je zajst k lekarovi. Ktovie coho je schopny do buducna tento kus sebeckeho vola, ktory si zije svoj zivot a kasle na zenu aj deti. Porozmyslaj aj nadtym ist s detmi k rodicom, porad sa s maminou ak mate dobre vztahy. Drz sa a bud silna🍀

@motylik2559 hlavne treba do partnera hučať po rokoch tolerancie jeho správania, dávať mu direktívne rozkazy ako sopľavému decku a čakať za to pohladenie po tvári. Nabudúce nech mu autorka rovno strelí, on jej to vráti a to už naozaj môže ísť na políciu a riešiť násilie.
Ja neverím, že takýto človek ako tento chlap bol niekedy človek žijúci pre rodinu. A autorka už je po jednom nevydarenom vzťahu, možno nemá zrovna príjemnú povahu, rieši kobflikty zle a chlap je radšej z domu preč. My tu poznáme len jednostranný opis všetkého.

olimuc
18. júl 2025

Mas dceru z predchadzajuceho vztahu .. takze si niekde byvala aj s nou. Nechapem zeny, co sa raz popalia a aj tak si nezabezpecia byvanie (aj ked garzonku) a nalepia sa na dalsieho len s igelitkou a urobia dalsie dieta. Vyhodit ta zatial nemoze, zneprijemnovat zivot ano… toto bola mozno ta pomyslena kvapka … nejde ani o koncert, ani o ryby … ale Vase manzelstvo asi nebolo idealne nikdy a toto je to posledne. Ono mozno je lepsie, ze si nedrzala usta … pretoze ak ta aj ked len jednou vetou vyhodil raz a z du bol do teba … moze ta vyhodit kedykolvek a mozno padne facka … tebe nepatri ani klucka od WC a a ked budu deti dospele a ty stara baba by si mohla ist max pod most. Aj ked sa vsetko utrasie … mysli na to a hlavne tvojej 15 rocnej dcere tiez dohovor, aby sa nenalepila na prveho trula s chalupou ale makala sama na sebe a bola sebestacna, lebo skonci ako ty. Ty obehaj co sa da a ked nejaky byt najdes … pokial nemas na kupu nevzdavaj sa ho … s pribudajucimi rokmi a detmi to je tazsie a tazsie

ahhola
18. júl 2025

Ta nikdy nenapadlo ist s dcerami na tie "ryby"... Nebola v tom nejaka 2noha😅ryba co ju chodi prasit domov a ako sa uz len zbavi matky jeho dcery, nezaujmom, ignorom, strcenim... 👽.... To si nevidela, kam to vsetko speje, ze sa davno odmiloval, ked tam aj nejaka laska bola, bola?

anonym_9f06a3
18. júl 2025

Zbytočne dramatizuješ. Máš pravdu, mala si držať hubu. Nie si schopná prežiť ani sama, nieto ešte s deťmi, tak ho neprovokuj. Zabezpečil Tebe a tvojmu decku bývanie a stará sa o vás. Až taký zlý chlap to nebude. To druhé decko bol určite hlavne tvoj nápad, tak sa oň staraj ty, kým podrastie. Chlap nech chodí do roboty, všetko poplatí a vo voľnom čase nech sa venuje rybám. Ty sa zatiaľ v kľude venuj deťom a domácnosti. Vždy to takto fungovalo a bolo dobre. Netreba mať veľké očakávania, lebo niekto na internete napísal, že jeho muž sa rád venuje deťom.a rieši doma každý prd diskusiou.

anonym_7b9706
18. júl 2025
@anonym_9f06a3

Zbytočne dramatizuješ. Máš pravdu, mala si držať hubu. Nie si schopná prežiť ani sama, nieto ešte s deťmi, tak ho neprovokuj. Zabezpečil Tebe a tvojmu decku bývanie a stará sa o vás. Až taký zlý chlap to nebude. To druhé decko bol určite hlavne tvoj nápad, tak sa oň staraj ty, kým podrastie. Chlap nech chodí do roboty, všetko poplatí a vo voľnom čase nech sa venuje rybám. Ty sa zatiaľ v kľude venuj deťom a domácnosti. Vždy to takto fungovalo a bolo dobre. Netreba mať veľké očakávania, lebo niekto na internete napísal, že jeho muž sa rád venuje deťom.a rieši doma každý prd diskusiou.

@anonym_9f06a3 ale veď sú aj takí chlapi, čo sa radi venujú rodine, ale takého si treba nájsť. Inak ani tie týždňovky niektorým vzťahom neprospejú. Ľudia si zvyknú na život od seba a potom im prítomnosť druhého prekáža. Tu je vzťah v hlbokej kríze, podľa mňa je cesta z toho von, však niečo na chlapovi bolo dobré, keď si ho autorka vzala a on prijal aj jej dcéru.. Začnite znovu. Ale v kľude a malými krokmi. Ak ste obaja výbušní, tak ťažko to pôjde.

anna777115
18. júl 2025
@anonym_9f06a3

@anonym_9f06a3 Tak, toto je teda maximálne debiliny príspevok. Aj, ťa chápem, že s takýmito názormi sa musíš prejavovať anonimne.

pictbridge
18. júl 2025
@anonym_7b9706

@anonym_9f06a3 ale veď sú aj takí chlapi, čo sa radi venujú rodine, ale takého si treba nájsť. Inak ani tie týždňovky niektorým vzťahom neprospejú. Ľudia si zvyknú na život od seba a potom im prítomnosť druhého prekáža. Tu je vzťah v hlbokej kríze, podľa mňa je cesta z toho von, však niečo na chlapovi bolo dobré, keď si ho autorka vzala a on prijal aj jej dcéru.. Začnite znovu. Ale v kľude a malými krokmi. Ak ste obaja výbušní, tak ťažko to pôjde.

@anonym_7b9706 je to blbosť . Je to o povahe . Môj chodi preč na mesiac a potom je 2 týždne doma. Je to fanaticky rybar s tých 2 týždňov dokáže byť aj 8 dni na rybách. A funguje nam to. Prečo ? Pretože si uvedomujem ze keď je v Nemecku mesiac nerobi tam nič len maka . A zarába aj pre nas. Takže čo narodil sa len preto aby makal a keď príde domov mam mu nadeliť čas kedy mkze ísť na ryby ? No určite. Treba aj žiť nielen prežívať. Idem s nim keď môžem. Aj s deťmi. Tiež máme 15 a 12 ročného a dá sa to. Všetko sa dá len netreba byť rozkazovačná harpia 😃

Strana
z3