icon

Manželova dcéra ma nenávidí

11. jan 2023

Manžel je 15r rozvedený. S ex ostali bývať v JEHO dome. (Jej nechal byť, v ktorom bývali pred tým, ako muz zdedil dom. Byt predala a peniaze minula.)
Počas tých 15r po rozvode spolu ďalej fungovali ako kamaráti. Chodievali spolu na dovolenky, niekoľko krát aj s ex novými partnermi. (Len ja viem o 3) Samozrejme aj muž mal nejaké vzťahy, ktoré mu nevyšli. Až so mnou sa rozhodol založiť si novú rodinu. Exke kúpil 2i. byt a ona odišla. Problém je ten, že s ňou odišla aj dcéra. Ona cíti voči mne obrovskú krivdu a považuje ma za rozbijačku ich rodiny. Študuje v zahraničí (má 21r)a keď príde na sk, ide len k mame. Ak ju otec chce vidieť, musí ísť k nim. Nevkroči do tohto domu, ktorý jej tiež patrí. Nepozná svojich 2 malých súrodencov.

mooonika1975
13. jan 2023

@ahhola že stará😂😂to on potom tiež starý chlap 😂

sono2
13. jan 2023

Presne. Ako už niekto povedal.
Sústred sa na seba muža deti, ak bude príležitosť, ona bude chcieť, využi ju.
Tak Aj keď to tak není, nečuduj sa jej, proste každý definitívne odlúčenie chápe ináč

denissi
13. jan 2023

Ahoj🙂, ja som taký trocha príklad.....rodičia sa rozviedli, čiže poznám aj pohlad na situáciu ako dieťa , aj ja sama som rozvedená a žijem s rovzedeným mužom otcom 3 synov 😀..... popravde chápem trocha aj dcéru že je taká, môj otec je dlho ženatý a má už svoje ďalšie 2 deti, a ked prvý krát k nám prišli na návštevu so synom bol to hrozný pocit, nedokázala som sa na toho maličkého ani len pozrieť, neviem to opísať.....dnes už je to dospelý muž, vzťahy sa utriasli, ja som si tiež kopec vecí uvedomila až pri svojich vlastných deťoch. Čo sa týka terajšieho vzťahu, zo začiatku to tiež nebolo ružové s partnerovymi chalanmi, teda konktretne so stredným a najmladším..... im sa vzťah nerozpadol kvôli mne, takže ma nevynili z toho ani nič také. Sme spolu 7 rokov ale poviem ti ,dnes máme super vzťah, dokonca so stredným synom úplne zo všetkých naj , bežne k nám hocikedy prídu ( sú to už velkí chalani 21,19,17 ) aj moje deti si s nimi veľmi dobre vychádzaju, chalani ich majú radi, ja sa dokonca normálne rozprávam s ex môjho partnera.😉 Takže ukludním ťa možno trocha, že dá sa ozaj fungovať aj v takýchto zmiešaných rodinách ( my teda spolu vlastné deti nemáme ).Chce to asi len všetko čas, držím palce 😉 kludne ak ťa niečo zaujíma konkrétnejšie napíš 🙂

ahhola
13. jan 2023

@mooonika1975 u teba by si nekorektné adjektivum Sstará použila na osobu nad 70.vsak?...ono sa niekedy používa aj na rozlíšenie veku u viacerých osôb... stará- mlada...
hovorovo... Moja stará.... a potom co ygor posunul latku jemnocitu s Mudrosracmi, debilmi... Starú vôbec nemusíš riešiť, ak teda nemáš 11 rokov a len sa rozkukavas po svete... potom sa ospravedlnujem🕳️v označení osoby o ktorej bola reč to bude asi to

mooonika1975
13. jan 2023

@ahhola išlo o titulovanie , z akého dôvodu nebolo písané, ale evidentne pán je tiež starý a oproti omnoho mladšej novej žene určite

ahhola
13. jan 2023

@mooonika1975 ona je ale stará striga, tam to sedelo...
Keď sa s niekym rozvediem, nebudem ho odtahohovat od jeho novej rodiny, aby naše dievčatko bolo spokojnucké, aj keď sme sa rozviedli v jej predškolskom veku🕷️

aurorastone2
13. jan 2023

Popíšem ti trosku inú i keď podľa mňa podobnú situáciu, môj partner sa narodil do rodiny kde otec bol vdovec (partnera mal v jeho 50tke) jeho 2 dcéry z predchádzajúceho manželstva jeho novej žene povedali ze sa môj muž nikdy nemal narodiť a nikdy nemali dobre vzťahy a tiež už boli dospelé... Minulý rok mužov ocko zomrel (mal po 80tke čerstvo) tým sa "vzťahy" nadobro ukončili...

mooonika1975
13. jan 2023

@ahhola konečne ,toto som čakala , že napišeš, nie je predslov predtým, kde sa schovávaš za pravdu. Starý debil je on, chce mať dve rodiny, ale nevie si poradiť ani s jednou.

maciatkolulu
13. jan 2023

Mne to nejako nesedí, manžel je 15 rokov rozveden,duevca ma 21.21-15=6,dcera mala 6,keď sa rozviedli, či? Počas tých 15 rokov žili stále spolu, chodili na dovolenky atď.. Ja len nerozumiem, ako ste stihli dve deti a prečo to riešiš teraz, keď ide o dlhodobú záležitosť. Alebo ako to je? Nejaké zvláštne...

matkahelka
13. jan 2023

toto je uplne ako cez kopirak pribeh jedneho clena muzovej rodiny.akurat tam to bolo otocene. z prveho vztahu 2 dcery, s novou zenou 1 syn. u neho bolo uplne zjavne, ze tie dcery mal radsej a syna bral len akoby do poctu. aj exke roky k sviatkom posielal drahe kytice. tiez chodili spolu k moru na 2tyzdnove dovolenky ako rodina. a zaver bol taky, ze sa rozviedli a pan sa vratil k svojej ex aj s dcerami. uz som to tu milion krat pisala a zopakujem, chce to sakra velku odvahu vziat si chlapa so zavazkami.

foxyfox
13. jan 2023

Ja nemám až takú extrémnu skúsenosť, ale mužov syn, tiež v takom veku, mal pred mužovou dcérou blbé reči na účet nášho malého syna, síce k nám chodil 1-2x za rok, ale na malého sa ani nepozrel a zrazu sa to cez tieto Vianoce zlomilo, resp krpec si ho získal a už sú veľkí kamoši. Ale tak celá vaša situácia je divná, že ostali žiť spolu, v podstate z pohľadu tej dcéry sa nič nezmenilo, stále mala rodičov pokope, stále bola v dome kde vyrástla. Až teraz, resp keď keď sa exka odsťahovala. Podľa mňa si nemáš čo vyčítať, ak sa to zmení tak fajn, ak nie tak no a čo, nie si za to zodpovedná a už vôbec nie za urazenu dospelú osobu. Nemá 13, aby sa takto správala.

foxyfox
13. jan 2023

@maciatkolulu nepovedala kedy sa exka odsťahovala, môže to byť už kľudne pár rokov, keď stihli 2 deti a čo že to rieši teraz, štve ju to tak sa pýta nie?

ahhola
13. jan 2023

@mooonika1975 co je potom Boris Dollar💦😃🥰?
A volia ho také ako ty, s jeho heslom...

Nevolte politikov, voľte borisa.

To ako všetci 2*zosobaseni sa majú ísť tebe ospravedlniť, ci ako?

alazala
13. jan 2023

Autorka, však to vôbec nemáš ty riešiť, to je tvojom mužovi aby s ňou komunikoval a jej to vysvetlil

kubobubo
13. jan 2023

Môj otec odišiel od mamy pred 20 rokmi, ja som mala po 20ke. Našiel si babu staršiu odo mňa o 2 roky. Má s ňou 2 deti. Nikdy som ich nevidela, nestretla, nemám tú potrebu, sú to pre mňa cudzí ludia. Otec ich s nami nezoznamoval, a ja naozaj nemám chuť ich vidieť. V tomto ju celkom chápem.
Ale hranie sa umelo na rodinku je totál mimo. Od 18tich sa mi nechcelo chodiť na rodinné dovolenky, byť sama doma bolo omnoho lepšie.

katarinamiskovova
13. jan 2023

Cele to usporianie po rozvode zjavne bolo velmi nestastne... ale slecna dnes nie je dievcatko ale zena. A povedzme si na rovinu, trrba brat v uvahu aj myslienkovy pochod ci nema snahu opat spojit rodicov takymto mozno aj citovym vydieranim otca . Do vzahu otec dcera by som nezasahovala ale mozno by mal otec jasne stanovit hranice

katarinamiskovova
13. jan 2023

@katarinamiskovova este doplnim... pretoze aj vase deti mozu ziskat casom zly obraz na to, ze ocko sa sa stretava a chodi na dovolenky so zenou, ktora ma byt uz minulost...

luckynat
13. jan 2023

V tomto urobili chybu jej rodicia, ze sa nadalej hrali na rodinku, pricom uz rodina neboli. Spajala ich len spolocna dcera. Tie dovolenky som doteraz nepochopila. Ty sa sustred na vlastne deti, v podstate mozes byt rada, ver mi ze keby k vam chodila zas by ti vadili ine veci. Vsetko je tak, ako ma byt 🙂

lubi051
13. jan 2023

Síce nemám takéto skúsenosti ale z pohľadu manželovej dcéry viem povedať, že aj keď je človek dospelý tak veľmi zle znáša rozchod rodičov (aj keď oni už boli dlhšie rozvedení). Mne sa rodičia rozvadzali keď som mala 27 a 2 malé deti a veľmi zle som to znášala. Maminho nového partnera som nenávidela- ale kvôli tomu lebo som vedela čo to je zač. Keď sa jej potom otvorili oči a rozišla sa s ním a našla si nového- skvelého chlapa tak si super s ním vychádzame. Je to o prístupe. Neviem ako dlho si s manželom, len škoda že ti nedala v podstate ani šancu. Nemusíte byť kamošky, ale aspoň sa nejak akceptovať. Ale keď si vyžaduje aby spolu chodili na dovolenky a trávili spolu sviatky, tak je to od nej sebecké a nevyzreté. Možno sa na to bude inak pozerať keď bude sama mama a bude mať malé deti. Len toľko k tomu- netráp sa niečim, čo nevieš ovplyvniť 🤷🏼‍♀️

pink_lady
13. jan 2023

@kittykat22 akoze nie sú to súrodenci? Aj podľa prava sú to polorodí súrodenci... Žiadny nevlastní...polorody ale sú

mira0611
13. jan 2023

Ahoj, ja si myslim, ze dcera tvojho manzela je velmi rozmaznana. A sprava sa ako male dieta! Vina urcite nie je na tebe. Matke dcerka vsetko akceptuje na otca je uz urazena.
Chybu urobil tvoj manzel, ze pustil byvalu byvat s nim v dome. Aj ked nemal partnerku.
Tvoj manzel sa zachoval aj viac ako gentleman-sky.
Ja som sa chcela odstahovat do prenajmu po vyporiadani BSM, zacala som stavat dom po rozvode, manzel povedal synovi aby sme sa nestahovali (v aprili), ze pocka 1 rok kym sa vieme nastahovat do domu. O 3 mesiace nas skoro vyhodil z bytu, potom som sla do prenajmu.

lunademonica
13. jan 2023

@kittykat22 tak problemy sa daju riesit rozne. Ja som mala s mojou "macochou" mimoriadne dobry vztah, strazila ma ked som ako decko bola chora, stretavame doteraz na rodinych oslavach, bavi sa aj s mojou mamou a s moj nevlastny brat je najlepsi na svete a je to moj BRAT! ziadne anonymne cudzie decko mojho otca...bud ludia maju rozum alebo nemaju. Ked sa raz rozviedli, tak sa stalo...hotovo, a novych ludi v rodine mozem prijat a mat obohateny zivot alebo nenavidiet a jedovat sa kazdy den. Tu nejde o neveru ale o nepochopenu situaciu. 21-rocna zena si uz ma hladat zenicha a robotu, nie sa vesat ockovi na krk...normalne emocionalne zdrave deti uz od 16 rokov chcu dovolenkovat bez rodicov, ta baba je asi vadna.psychiater

miadi
13. jan 2023

Tak Ja som Asi jedine normalne dieta rozvedenych rodicov co doprialo mame novy vztah bez ziarlenia. Moj brat nikdy nemal rad ani jedneho z maminych priatelov a oni jeho. To je taky egoizmus ze chcu rodica mat na veky len pre seba nechcu mu dopriat stastie v laske a osobny zivot. A Proste respektovat volbu toho druheho. Jej sa moze zas stat ze jej partnera nebude mat jej otec rad a bude to tiez davat okato na Javo . Ze nie je dost dobry pre jeho dcerenku. Vsetky sa vidia v tej jeho prvej dcere nech si len chodia sami spolu na dovcu Ved ona na to tak bola zvyknuta . Chore, raz mà otec novu partnerku tak treba dat sancu ist spolu .. zivot sa meni nikdy nic neostava tak ako ked sme boli deti a treba sa vediet prisposobit . Ale tak musela by byt ochota z oboch stran. Mozno raz dievca bude single mama a bude chciet este zazit lasku mat partnera a Mozno vtedy pochopi ze nebola fer. Kazdy mà narok na stastie . Aj rozvedeny rodic.

miadi
13. jan 2023

@lunademonica hah Tak Ja chodim aj dospela s mamou na dovcu vacsinou ju tam beriem ja .. tu ale dievca studuje a Asi nema $ tak chce aby ju ocko zobral k moru ale len ju idealne s mamou ako za starych zlatych cias. Akoby nemal manzelku a deti. Ja byt ten otec tak ju pozvem na dovcu ktoru mam naplanovanu so zenou a detmi. Nech maju sancu sa spoznat surodenci. A ona by ich mohla z vdaky aj niekedy postrazit .. ale to uz by bolo vela chciet. Ja by som radsej mala otca co mame dal byt a mal novu rodinu deti .. nie ako Moj co svoju polku z bytu do roka minul a opity sa prechadzal po dialnici. Nech mi ako ublizil dopriala by som mu novu rodinu a stastny zivot namiesto toho ako si ho znicil.

aurorastone2
13. jan 2023

@miadi určite by som dievčati, ktore ju a jej deti vyslovene nenávidí nedala tie deti strážiť, už len z bezpečnostných dôvodov ..

aurorastone2
13. jan 2023

Nuž podľa mňa si zvykni, nie každý ta musí mať rád... Si pre ňu cudzia aj tvoje deti a tak to možno ostate...vzajomny ignor bude možno najlepšie riešenie...a partner nech si poriadky spraví s nou sam

miadi
13. jan 2023

@aurorastone2 to Keby v idealnom svete isli na dovcu. Co sa nikdy nestane . Urcite by im nic neurobila. + su tam plavcici hotelovy personal Takze nebezpecne by to Nebolo nechat 21r s detmi hodku dve.Snad nie je psychopat. Ja nehovorim ze ju mà dnes zavolat postrazit deti u nich doma 🤣hovorim o tom ake by to mohlo byt idilicke keby sa chcelo..

aurorastone2
13. jan 2023

@miadi no len mam pocit ze tu to idylka nikdy nebude, keďže mladá na truc just nechce 😁😅

miadi
13. jan 2023

@aurorastone2 no nebude . Preto je uplna zbytocnost drzat jej detsku izbu v dome kde nezije ani len na navstevu nepride. Malo by to zmysel Keby tam chodila na vikendy spat.

aurorastone2
13. jan 2023

@miadi tiež si myslím