icon

Manželova duševná porucha

elena002
28. sep 2025

Dobre odpoledne, prosim o radu, vim ze je potreba zakrok odbornika,.. vse je zarizene a cekame.
Jen jsem uz zoufala.
A Treba nekdo z vas si tu prochazi necim podobnym a Nebo to uz zazil.
Jde o meho manzela, Jsme spolu skoro 9 let takze ho znam moc dobre. Travime spolu hodne casu, a vim o kazdem jeho kroku. Protoze nikam Sam nechodil. Vzdy Jsme sli jako rodina ven.
Pred mesicem jsem SE nove prestehovali do vetsiho baraku, a tak to zaclo, vedle nas bydli da SE rict drogove zavisli pan, dela proste hluk a I SE na me koukal a Mel proste blby narazky.
Jenze on si to tak vzal, ze je to posedly, koupil kamery.
A vsugeroval si ze nas sleduje, a Dal na zahradu I k nam do baraku skryte kamery.
A ze snim mluvi pres ty skryte kamery a smeje SE mu. A ze nam chce ublizit a unest me.
Neda si to vysvetlit. Ze nikdo to neslysi Jen on
Vsechny diry lepi a vsechny zrcadla zakryva ze je to I ve vnitr.a ze SE nemam chodit koupat a chodit na zachod. Ze tam to je taky.
Je objednany k psychologovi.
Uz jednou sezeni Mel a doktor rikal ze by to mohla byt paranoia Nebo Treba uzkost.
Ale ze potrebuje Vic vysetreni. Takze tenhle tyden Jsme objednany.
Mam podezreni na psychozu.,
Kdyby to bylo nahodou tohle, je moznost bude normalni zase?
Protoze nikdy SE takhle nechoval, byl zarlivy ale ne prehnane, a vzdy myslel hlavne na nas na rodinu a ted ho nezajima nikdo
A ma Jen svoj pravdu a cele dny SE zamruje Jen na tohle a nezije svuj zivot. Nechce Ani jist.
Kdyby nekdo si prosel podobnym. Prosim napiste mi koment. Budu rada. Snazit SE myslet pozitivne ale je to tezke. Predem dekuju

nazor.ma Jen svoj pravdu

Strana
z2
anonym_295ce3
28. sep 2025

@elena002 preco pises SE velkymi pismenami?
Zalezi ako mu sadne liecba u psychiatra.

aurelia2000
28. sep 2025

Úplne zbytočne je objednaný k psychológovi.

elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_295ce3

@elena002 preco pises SE velkymi pismenami?
Zalezi ako mu sadne liecba u psychiatra.

@anonym_295ce3 protoze mi preskakuje klavesnice. Opravdu chcete resit tohle?

elena002
autor
28. sep 2025
@aurelia2000

enmery
28. sep 2025
@elena002

@elena002 Toto, čo opisuješ, je už pre psychiatra a bude potrebná určite medikamentózna liečba a až potom s ním môže začať pracovať psychológ. Takže rieš psychiatra čo najskôr.

elena002
autor
28. sep 2025
@aurelia2000

@aurelia2000 ja SE ptam hlavne na rady kdo tim prosel, a ne jestli je zbytecne neco.

eestimlha
28. sep 2025
@elena002

@aurelia2000 ja SE ptam hlavne na rady kdo tim prosel, a ne jestli je zbytecne neco.

@elena002 pisem sukromnu spravu

hanastaruchova
28. sep 2025

napíšem ti skúsenosť - kolega - presne také správanie - po 2 rokoch potvrdená schizofrénia - doživotne musí brať lieky - nebral - dnes je z neho troska v ústave...nikto nikoho neprinúti liečiť sa ak sám nechce a nevidí seba samého v reálnom obraze a žiaľ - príbuzní nič nezmôžu,ak sa nebude chcieť zdiagnostikovať a hlavne liečiť

sevrin
28. sep 2025

Príznaky naznačujú paranoidnú schizofréniu. Skús zistiť, či u predkov sa nevyskytovalo niečo podobné. Ak áno, bude to najskôr ono.

elena002
autor
28. sep 2025
@hanastaruchova

napíšem ti skúsenosť - kolega - presne také správanie - po 2 rokoch potvrdená schizofrénia - doživotne musí brať lieky - nebral - dnes je z neho troska v ústave...nikto nikoho neprinúti liečiť sa ak sám nechce a nevidí seba samého v reálnom obraze a žiaľ - príbuzní nič nezmôžu,ak sa nebude chcieť zdiagnostikovať a hlavne liečiť

@hanastaruchova neni problem SE nechat lecit.
I kdyz neveri souhlasil ze SE necha lecit a bude brat leky.

anonym_3a1d91
28. sep 2025

treba ho objednat k psychiatrovi alebo ist na psychiatricku pohotovost

elena002
autor
28. sep 2025
@eestimlha

@elena002 pisem sukromnu spravu

@eestimlha ok dekuji

eestimlha
28. sep 2025
@elena002

@eestimlha ok dekuji

@elena002 uz ju mate

elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_3a1d91

@anonym_3a1d91 ano vse resim. Dokonce Jsme objednany na ultrazvuk hlavy. Kdyby nahodou tlacil nador na mozek. Vsechno nam doporucil doktor.
Tento tyden uz by Jsme se meli dozvedet diagnozu

elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_3a1d91

@anonym_3a1d91 ano resim to

aurelia2000
28. sep 2025
@elena002

@elena002 Veď som si tým prešla s rodinným príslušníkom. V terminálom štádiu to nezvládol ani tím psychiatrov.
A to tvoje SE je skratka okresu Senica, nauč sa písať.

anonym_790d86
28. sep 2025

@elena002 Kamoška raz z ničoho nič našla mamu schovanú pod stolom, že sa boji tých hlasov, čo jej stále niečo hovoria. Dovtedy ani náznak niečoho takého. Myslím, že bola niekoľko dní aj hospitalizovaná na psychiatrii a tam jej nastavili liečbu a diagnóza bola schizofrénia. Ona bola zrazu aj taká apatická a tak (pred liečbou). Krátko na to sa jej narodil vnuk a úplne ožila, dalo jej to akoby taký nový zmysel života.
Lieky berie stále, ale má úplne plnohodnotný život, už je to asi 16 r.

billy_jean
28. sep 2025

Schizofrenia, v tomto stave paranoidna. Manzel ma do 35 rokov?

elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_790d86

@elena002 Kamoška raz z ničoho nič našla mamu schovanú pod stolom, že sa boji tých hlasov, čo jej stále niečo hovoria. Dovtedy ani náznak niečoho takého. Myslím, že bola niekoľko dní aj hospitalizovaná na psychiatrii a tam jej nastavili liečbu a diagnóza bola schizofrénia. Ona bola zrazu aj taká apatická a tak (pred liečbou). Krátko na to sa jej narodil vnuk a úplne ožila, dalo jej to akoby taký nový zmysel života.

@anonym_790d86 dekuju moc za to ze jste se podelila o osobni zkusenost. Dalo mi to silu a positivitu.

elena002
autor
28. sep 2025
@sevrin

Príznaky naznačujú paranoidnú schizofréniu. Skús zistiť, či u predkov sa nevyskytovalo niečo podobné. Ak áno, bude to najskôr ono.

@sevrin ano urcite. Dekuju

elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_790d86

@anonym_790d86 dekuji moc

elena002
autor
28. sep 2025
@aurelia2000

@elena002 Veď som si tým prešla s rodinným príslušníkom. V terminálom štádiu to nezvládol ani tím psychiatrov.
A to tvoje SE je skratka okresu Senica, nauč sa písať.

@aurelia2000 diky moc za koment. Ale to "SE" nepise naschal a moc dobre vim vyznam. To je Jen, ze mi praskakuje klavesnice. Resite nesmysl.

elena002
autor
28. sep 2025
@billy_jean

Schizofrenia, v tomto stave paranoidna. Manzel ma do 35 rokov?

@billy_jean a je v poradku? Funguje normalne?

elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_3a1d91

@anonym_3a1d91 dekuju moc resim to

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 no memu manzelovi je taky 30 prave. Uvidime co rekne psychiatr

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 chapu. Ono hlavne ze je v poradku a funguje a zije zivot.
Lepsi brat leky Nebo injekce nez zit v paranoi

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
elena002
autor
28. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 jasny chapu. No bohuzel uz nevim co mam delat. Mam o nej strach

Strana
z2