Manželova kamarátka a naše manželstvo
Ahojte, možno si ma niektoré pamätáte, dávnejšie som sem pisala, ze manzel ma kamarátku, s ktorou je v dennodenne kontakte, niekoľkokrát denne je u nás, aj keď len na 20 minút, ale bolo to naozaj niekoľkokrát na dennej báze, chodila za ním do prace, a okrem toho si aj volavali..je to kamarátstvo ktore trva cca 15 rokov, ale tak ja som si teda myslela, ze manželstvom sa to kusok zlepší..
Tentokrát znova idem pre radu, nechcem aby ste si o mne mysleli ze som nejaká zúfalá manželka, ja len nemám veľmi veľa priateľov, lebo mam dieta, druhe spoločne na ceste, popritom sa snažím pracovať aj sa starať o manžela a rodinu.. mam kam ísť, pretože v minulej diskusii prišli komentáre typu, že som s manželom určite kvôli tomu ze ma živí, dom atď atď.. nie, nie je to pravda, muz je moja voľba, zaľúbila som sa, všetko bolo fajn len zrazu začalo byť tohto viac a viac.. odísť nechcem zatiaľ z jednoducho dôvodu- rodina..
Tentokrát som sa prisla vyrozprávať, nakoľko s rodinou to riešiť nechcem aby blízke kamarátky žiaľ nestíham odkedy mam rodinu..
Akoby ste postupovali na mojom.mieste? Zredukoval stretávanie, už to nie je každý deň, príde mozno raz dvakrat do týždňa na nejakých 15min.. v tej práci kde za ním chodila skončil lebo mu to neslo, takze do druhej sa nemá ako dostať.. ale čo sa nezmenilo je to, ze si spolu stále volavaju, dokonca su dni, ked som si vsimla ze si volali aj 5 krat denne..rozhovory cca 10-15 munut, ked skonci vecer práci, jej zavola z peace a potom celu cestu domov este spolu telefonujú nemaskončilo tie
Dopíšem.. celú cestu spolu telefonujú, to sa nezmenilo a je toho naopak viac.. vravela som mu aby kludne zavolal pocas jazdy mne ale tvrdí, že ja ho doma cakam a s nou si zavola aby potom už nenechali keď je s nami doma a aby nás už nerusilo nic.. stále mi tvrdí, že ja som manželka, mňa ľúbi, ona je len kamarátka ale vždy mu pomohla a nie je v tom nic viac.. zároveň napriek tomu ze kamoška ma dieta dospelé, hocičo potrebuje, hocikam potrebuje ist, vždy vola môjmu manželovi.. ja neviem, akceptovali by ste to? Mam si vážiť ze je to už aspoň takto alebo ďalej trvat na tom nech z toho zas uberie alebo sa už mám na všetko vykašľať? Mam ísť ku psychológovi nech ma nejak da dokopy a nech to neberiem tak tragicky ako to tvrdí aj on ze to tak beriem? Už fakt neviem
@anonym_autor je to divne a podozrive a ja by som si s nim v takejto situacii dalsie dieta neurobila
S takýmto pakom si sa rozhodla pre ďalšie dieťa ? Ufff ….neviem ….
Tento chlap je nezrelé, nevie si vybrať ale ona? Vzor trpezlivosti a vytrvalosti 🙈🤦🏻♀️
@anonym_autor je to divne a podozrive a ja by som si s nim v takejto situacii dalsie dieta neurobila
@anonym_f94406 kým sme babatko nečakali, nebolo to až takto intenzívne, potom jej zomrel partner a toto zacalo
skusila si si s nou sadnut a bez vycitiek ci hadok jej povedala ako sa citis a ze ani jej by sa nepacilo,keby mala priatela a ten bol nonstop na telefone s inou ... a manzelovi dat ultimatum - toto zdrave kamaratstvo nieje a nikdy nebude a je smutne ze ju uprednostnuje pred tebou a cas kt by mal byt s dietatom a tebou travi s mobilom na uchu s inou ...
@anonym_f94406 kým sme babatko nečakali, nebolo to až takto intenzívne, potom jej zomrel partner a toto zacalo
@anonym_autor ako co nebolo intenzivne predtym? To, ze chodila ku Vam domov kazdy den, to bolo akoze co? Kedy to bolo? Mne to pride proste cele zle a toto by som netrpela. Psycholog Ta nema ako dat dokopy. Lebo toto je take, ze to by vadilo kazdej zene.
Prvá téma ti nato nestačila? Aby si pochopila, že normálne a bežné to nie je a že si naivná a slepá?
skusila si si s nou sadnut a bez vycitiek ci hadok jej povedala ako sa citis a ze ani jej by sa nepacilo,keby mala priatela a ten bol nonstop na telefone s inou ... a manzelovi dat ultimatum - toto zdrave kamaratstvo nieje a nikdy nebude a je smutne ze ju uprednostnuje pred tebou a cas kt by mal byt s dietatom a tebou travi s mobilom na uchu s inou ...
@ukgirls vieš co ja sa priznám, že som clovek ktorý sa niektoré veci boji povedať takto do očí, ja som tým pracujem už dlhodobo, ale proste ja som v strese, trasie sa mi hlas, a ja ju až tak nepoznám, takže priznám sa ze nie, hovorila som len mužovi, nech si s nou sadne a povie jej nech aspoň vecer nechodí, a celkovo nech tu jie je každý deň, lebo mi ako muž chyba a rada by som bola kebyže trávi viac času s nami.. takže sa s nou porozprával, chodí naozaj oveľa menej, ale o to viac spolu volaju.. ale asi by som sa mala premôcť a porozprávať sa s nou aj ja..ale viem ze nevolá len ona jemu ale veľakrát aj on jej..pritom tvrdí že on sa vie aj somnou o všetkom porozprávať.. ale predsa jemu potrebuje..
Nie je to iba kamaratka. A ma ju urcite rad ovela viac ako kamaratku. Tazko povedat co sa deje ked su sami.
Nooo gratulujem k 2 dietatu s tymto.....Iba by ma zaujimalo, ze neviem si to dost dobre predstavit, ze ked chodila kazdy den na 15 ci kolko minut tak co akoze si sadnete vsetci spolu na gauc a komunikujete ako stari znamy alebo on iba s nou komunikuje a ty sa prizeras alebo ako to bolo?Inak ako mozes povedat, ze ju dobre nepoznas?Ved ked tam bola kazdy den, tak to uz by som asi vedela vsetko o nej🙂)))...Inak toto nie je uplne s kostolnym poriadkom...
Autorka. Kolko hintov ešte potrebuješ, aby si pochopila, že nie si jediná žena v mužovom zivote?
@anonym_autor och je mi to luto, nie je to normalne a ty nie si divna ze ti to vadi...skoda ze nemas ty takeho kamarata ze by si mu dala ochutnat jeho medicinu. Evidentne su silne napojeni...mozno spolu nic nemaju ale rad s nou travi cas...je to voci tebe nefer a nedostojne....treba riesit s manzelom a nenechat si nahovorit ze ved si iba 100x denne volame o nic nejde
Nooo gratulujem k 2 dietatu s tymto.....Iba by ma zaujimalo, ze neviem si to dost dobre predstavit, ze ked chodila kazdy den na 15 ci kolko minut tak co akoze si sadnete vsetci spolu na gauc a komunikujete ako stari znamy alebo on iba s nou komunikuje a ty sa prizeras alebo ako to bolo?Inak ako mozes povedat, ze ju dobre nepoznas?Ved ked tam bola kazdy den, tak to uz by som asi vedela vsetko o nej🙂)))...Inak toto nie je uplne s kostolnym poriadkom...
@vf2024 tak ja nefajčím, oni sú fajčiari a vždy to bolo také, ze došla zapalit.. no ja veľakrát som bola bud s malou a venovala sa jej alebo pracovala.. z celého týždňa som s nimi mozno sedela raz.. zo začiatku viac ale tak vždy sa rozprávali o robote (venujú sa rovnakému biznisu len každý inde) takže vždy to bolo ze si len povedia ako v robote.. a mňa to už časom prestalo baviť, takže som s nimi nesedavala..v lete som velakrat bola do vecera von s malou a v zime kedze nefajcim zas ja sediet vonku nesedim ak nemusim..
Autorka. Kolko hintov ešte potrebuješ, aby si pochopila, že nie si jediná žena v mužovom zivote?
@doriiis mozno už žiadne, len mi je ľúto keď vidím ako ho dcéra lubi, tak sa len snažím.. ale evidentne úplne zbytocne
@anonym_autor dalsia tema bude o tom ako sa dali do kopy.
Už tu bola téma s kamarátkou...a výsledok, muz sa jej nechcel vzdať a potom sa aj priznal, že sa zamiloval a chcú byť spolu.
@anonym_autor och je mi to luto, nie je to normalne a ty nie si divna ze ti to vadi...skoda ze nemas ty takeho kamarata ze by si mu dala ochutnat jeho medicinu. Evidentne su silne napojeni...mozno spolu nic nemaju ale rad s nou travi cas...je to voci tebe nefer a nedostojne....treba riesit s manzelom a nenechat si nahovorit ze ved si iba 100x denne volame o nic nejde
@zabka79 on presne toto povie, že ona ho fyzicky nepritahuje, priťahujem ho ja, ale proste ze takto fungovali dlhé roky predomnou a on sa s nou baviť v živote neprestane.. ja to zas ani nežiadam, len nechápem čo sa da riešiť každý deň viackrát denne.. za mňa nech si zavolajú do týždňa 2 krát..
Ale tak ja viem ze ja som naivná, len ci si náhodou týmto niekto neprešiel žeby mi poradil, dal nádej ze sa to časom zmenilo
@zabka79 on presne toto povie, že ona ho fyzicky nepritahuje, priťahujem ho ja, ale proste ze takto fungovali dlhé roky predomnou a on sa s nou baviť v živote neprestane.. ja to zas ani nežiadam, len nechápem čo sa da riešiť každý deň viackrát denne.. za mňa nech si zavolajú do týždňa 2 krát..
Ale tak ja viem ze ja som naivná, len ci si náhodou týmto niekto neprešiel žeby mi poradil, dal nádej ze sa to časom zmenilo
@anonym_autor Áno, zmení sa to. Ty budeš zvalená a zamestnaná a unavená druhým deckom a oni si budú hrkútať ešte viac, keď ty budeš padať na hubu. Aspoň nebudeš mať čas ho otravovať s tým, čo teba zraňuje a jemu je to jedno.
Mna sa tak nechce vzdat kamarat, ale tak my sa stretneme na solidnej kave 3x rocne viac nie.
Mna sa tak nechce vzdat kamarat, ale tak my sa stretneme na solidnej kave 3x rocne viac nie.
@anonym_422ed5 ale to je úplne o niečom inom, to by som akceptovala úplne v pohode
ten vzťah medzi nimi je príliš intenzívny (ja mám tiež kamaráta ešte z detstva, s ktorým sa navzájom tiež zdôverujeme so všetkým možným, ale x telefonátov a návštev každý deň???!!! Voláme si tak 1 - 2x do týždňa, ak nie je nič súrne) a tebe sa to právom nepáči. Ale urobila si si s nám druhé dieťa, rozhodla si sa dobrovoľne, tak sa nesťažuj
@anonym_autor Áno, zmení sa to. Ty budeš zvalená a zamestnaná a unavená druhým deckom a oni si budú hrkútať ešte viac, keď ty budeš padať na hubu. Aspoň nebudeš mať čas ho otravovať s tým, čo teba zraňuje a jemu je to jedno.
Hm
ten vzťah medzi nimi je príliš intenzívny (ja mám tiež kamaráta ešte z detstva, s ktorým sa navzájom tiež zdôverujeme so všetkým možným, ale x telefonátov a návštev každý deň???!!! Voláme si tak 1 - 2x do týždňa, ak nie je nič súrne) a tebe sa to právom nepáči. Ale urobila si si s nám druhé dieťa, rozhodla si sa dobrovoľne, tak sa nesťažuj
@danica2711 jasne ja sa nesťažujem, len skúšam ešte hľadať riešenie ak nejaké je..mate pravdu uplnu
@anonym_autor mas nadej ked si ona najde noveho partnera a ten jej to zatrhne lebo to bude podozrive...to sa nacakas...bohuzial zmena v manzelstve byva skor k horsiemu....asi nemas vela moznosti...cakas druhe dieta a tahas za kratsi koniec 😬 kazdopadne tvoj muz by to mal obmedzit v maximalnej miere
Ja si s mojou naj kamoskou nevolam kazdy den, ani kazdy druhy, niekedy prejde aj tyzden. Nie je jej blbe, ze on ma rodinu? Ja by som si prisla velmi otravna a vtierava. Lenze tvoj muz to musi stopnut, alebo ho viac zamestnaj. Ved budete mat druhe dieta, tak nech sa venuje starsiemu. Ty nemusis sediet doma s dietatom kym on fajci a vykecava s inou. Ved mu daj dieta a ty si rob nieco ine, alebo chod niekam. Ju by som rychlo poslala do teplych krajin, keby k nam.
s takymto muzom by som ja nezila, ani keby ta kamaratka bola kamarat.. ja potrebujem mat s muzom vylucnejsi a intenzivnejsi vztah a dalsia osoba s tak intenzivnym a osobnym kontaktom s nim by sa nam do vztahu proste nevosla.. teba nechapem, ak mal tuto kamaratku uz vtedy, ked ste si spolu zacali a ked ste sa potom brali - to ti nevadilo?
ja by som mu povedala, že teraz keď si tehotná nech sa ponáhľa domov a venuje sa dcére a rodine aby si sa v kľude mohla venovať sebe aby si to všetko zdravotne zvládla nie venovať sa kamarátke ani hodinu týždenne sa jej nemá venovať nieto ešte denne a potom uvidíš ak to nedodrží tak vieš na čom si, toto považujem za nenormálne z jeho strany, ona by ma nezaujímala aj keď si myslím že tiež to nemá v hlave všetko v poriadku
Skús jej niekoho nájsť. Inak ťažko radiť...
@anonym_autor akoze ja som za to, ze clovek aj v manzelstve moze mat kamaratov opacneho pohlavia, nevidim v tom problem, ale toto je aj na moj benevolentny postoj uz prilis a ani nejde o to, ze je to zena, toto by bol chory vztah aj keby islo o kamosa, surodenca, rodica, kohokolvek. A vobec by som nebola prekapena, ze tvojho muza vyhodili z prace kvoli tym navstevam, ved jasne, ze potom nestiha, ked sa venuje nejakej nasteve.
Len ja by som si takeho ani nevzala a ani s nim nemala deti.
@anonym_autor podľa mňa to nie je normálne. Je mi ľúto, ale veľmi si mi dovolila takto sa voči tebe správať, nerešpektuje ta ako svoju manželku a matku svojich deti…. Neboj sa ozvať sa, vytýčiť si svoje hranice, povedať jej konečne svoj názor. Si asi veľmi dôverčiva, milá žena. Spomínam si správne, že kamarátka je o niečo staršia? Cca ma o 15 rokov ako muž? Na základe tohto očakávaš, že by ta s nôu nepodviedol? Žiadna normálna žena by takto sa nestrkala do cudzej rodiny kamaráta… podľa mňa je naňho naviazaná, citovo, možno ho miluje, nechce sa ho vzdať. Preto takto rozmýšľam že keď už tvojmu mužovi toto nie ke blbe, súdnej žene by to blbe bolo. Nemá všetko v poriadku v hlavičke ona aj tvoj muž, tak si to prekrútil obaja. Jasne že by si tolerovals stretko raz za mesiac, pár správ… toto je moc fakt. Ja by som ju okamžite si posadila že či už nemá dosť a snažila sa jej názorne vylicit ako sa tx cítiš… môže sa stať že to zhodia na tvoje tehotenské hormóny že si precitlivena, hystericka a podobne. Možno niečo mali a chceli aspoň takto zostať v kontakte, ale zamyslela vy som sa prečo to vlastne vyzerá vo vašom manželstve že ma tvoj muž vlastne 2 ženy. S jednou mladou plodí deti a s druhou preberá všetky životne otázky, pravdy, názory, prácu, život …. Takto so vyzerá, je mi to ľúto. Čím skôr pochopíš tým skôr ukážes svojim deťom čo ke vzťah , manželstvo láska. Tam 3 človek nemá byt prítomný.

Dopíšem.. celú cestu spolu telefonujú, to sa nezmenilo a je toho naopak viac.. vravela som mu aby kludne zavolal pocas jazdy mne ale tvrdí, že ja ho doma cakam a s nou si zavola aby potom už nenechali keď je s nami doma a aby nás už nerusilo nic.. stále mi tvrdí, že ja som manželka, mňa ľúbi, ona je len kamarátka ale vždy mu pomohla a nie je v tom nic viac.. zároveň napriek tomu ze kamoška ma dieta dospelé, hocičo potrebuje, hocikam potrebuje ist, vždy vola môjmu manželovi.. ja neviem, akceptovali by ste to? Mam si vážiť ze je to už aspoň takto alebo ďalej trvat na tom nech z toho zas uberie alebo sa už mám na všetko vykašľať? Mam ísť ku psychológovi nech ma nejak da dokopy a nech to neberiem tak tragicky ako to tvrdí aj on ze to tak beriem? Už fakt neviem