Manželova kamarátka a naše manželstvo
Ahojte, možno si ma niektoré pamätáte, dávnejšie som sem pisala, ze manzel ma kamarátku, s ktorou je v dennodenne kontakte, niekoľkokrát denne je u nás, aj keď len na 20 minút, ale bolo to naozaj niekoľkokrát na dennej báze, chodila za ním do prace, a okrem toho si aj volavali..je to kamarátstvo ktore trva cca 15 rokov, ale tak ja som si teda myslela, ze manželstvom sa to kusok zlepší..
Tentokrát znova idem pre radu, nechcem aby ste si o mne mysleli ze som nejaká zúfalá manželka, ja len nemám veľmi veľa priateľov, lebo mam dieta, druhe spoločne na ceste, popritom sa snažím pracovať aj sa starať o manžela a rodinu.. mam kam ísť, pretože v minulej diskusii prišli komentáre typu, že som s manželom určite kvôli tomu ze ma živí, dom atď atď.. nie, nie je to pravda, muz je moja voľba, zaľúbila som sa, všetko bolo fajn len zrazu začalo byť tohto viac a viac.. odísť nechcem zatiaľ z jednoducho dôvodu- rodina..
Tentokrát som sa prisla vyrozprávať, nakoľko s rodinou to riešiť nechcem aby blízke kamarátky žiaľ nestíham odkedy mam rodinu..
Akoby ste postupovali na mojom.mieste? Zredukoval stretávanie, už to nie je každý deň, príde mozno raz dvakrat do týždňa na nejakých 15min.. v tej práci kde za ním chodila skončil lebo mu to neslo, takze do druhej sa nemá ako dostať.. ale čo sa nezmenilo je to, ze si spolu stále volavaju, dokonca su dni, ked som si vsimla ze si volali aj 5 krat denne..rozhovory cca 10-15 munut, ked skonci vecer práci, jej zavola z peace a potom celu cestu domov este spolu telefonujú nemaskončilo tie
kamarátka je slepá, drzá - nedokázala by so len tak chodiť podchvíľou ku niekomu na návštevu. ( jedine ku sesternici keď sme boli obidve na RD tak každé doobeda počas týždňa sme mali spoločné prechádzky aj s deťmi .
ty si slepá tak isto - buď nevidíš, alebo nechceš vidieť čo vyvádza manžel. mne by to veľmi vadilo už by som uvažovala o rozvode a nie mať s ním druhé dieťa.
Ono takto, po smrti manžela je život ťažký, keď sa nájde niekto, kto ten priestor vyplní ako kamarát, je to super a ide to jednoduchšie. Ale podľa toho čo píšeš, myslím, že to nie je čerstvé a stalo sa to dávnejšie.
Zase z druhej strany, on ako manžel a otec o chvíľu dvoch detí má tolko energie venovať rodine, nie komukoľvek inému. A je jedno či by to bol kamarát, kamarátka či rodina. Žijeme s tým, s kým chceme tráviť čas, ono nejde sedieť na dvoch stoličkách
Uz minule sme Ti pisali ze by sme to neakceptovali. Muza by som poslala kade lahsie. Jej to nieje vrcholne sproste ????!!! Ze so vsetkym ide za tvojim muzom? A ty si si s nim spravila dalsie dieta ? Nech sa spamätaju obaja ze manzelia ste Vy.
Jej by som zaludok vycistila uz davno, az by sa cela cervenala od hanby
Poviem to na rovinu, takú ďalšiu naivnú ako ty už nenájde
Riešenie je také že si vyberie buď teba alebo ju.. z vlastnej skúsenosti “taká kamarátka” nieje nikdy iba kaamaratka.. jedna strana je proste vzdy viac namotana a cíti viac. Čiže zamna ak chlap nieje gej, tak kamoska neni iba kamoska.. a ver že takto žiť nechceš a aby to nebolo tak, že porodis druhé dieťa a bude ten čas s kamoskou ešte intenzívnejší. Už mieste na strednej, mužovi by sa určitetiez nepáčilo takéto kamaratovanie z tvojej strany.. dala vy som na výber buď, alebo
@anonym_autor ja by som to netolerovala, aby som sa trápila kvôli inej žene? A druhé dieťa? Bolo ti to treba?
No mne by to teda vadilo, prisla by som si, ze som az druha v poradi(co je mozno aj pravda). Ale tebe asi nie, kedze cakate 2.dieta🤷♀️
pamatam taku diskusiu, to bola nejaka stara rašpľa nie?
Draha, on ta podvadza. Mozno nie fyzicky, ale emocionalne si na druhom mieste. Vie ze ta to trapi a pokracuje? Ja som velmi mierny clovek, ale tu by triesky lietali. Bud sa uvedomia a znizia frekvenciu na unosnu mieru, alebo si ho moze rovno nechat.
@anonym_autor , keď príde k vám, tak sa jej len tak opýtaj, či by sa jej páčilo, keby to bolo opačne, žeby za jej partnerom chodila iná žena, a nečakaj na odpoveď od nej. Tú Ti povie potom manžel.
Dopíšem.. celú cestu spolu telefonujú, to sa nezmenilo a je toho naopak viac.. vravela som mu aby kludne zavolal pocas jazdy mne ale tvrdí, že ja ho doma cakam a s nou si zavola aby potom už nenechali keď je s nami doma a aby nás už nerusilo nic.. stále mi tvrdí, že ja som manželka, mňa ľúbi, ona je len kamarátka ale vždy mu pomohla a nie je v tom nic viac.. zároveň napriek tomu ze kamoška ma dieta dospelé, hocičo potrebuje, hocikam potrebuje ist, vždy vola môjmu manželovi.. ja neviem, akceptovali by ste to? Mam si vážiť ze je to už aspoň takto alebo ďalej trvat na tom nech z toho zas uberie alebo sa už mám na všetko vykašľať? Mam ísť ku psychológovi nech ma nejak da dokopy a nech to neberiem tak tragicky ako to tvrdí aj on ze to tak beriem? Už fakt neviem
K psychológovi oni dvaja nech idú lebo to už nieje ani normálne ani zdravé on a aj ona by mali mať hranice kedy je to už cez .Ja by som to netolerovala
Je mi zle z takých žien, ako je ona, že jej není trápne toto robiť? Je to chudera, ja by som ju poslala do riti osobne...teda najprv slušne..ak nepomôže tak hnusne
Je mi zle z takých žien, ako je ona, že jej není trápne toto robiť? Je to chudera, ja by som ju poslala do riti osobne...teda najprv slušne..ak nepomôže tak hnusne
@anonym_3373ff Ano, kamaratka je chudera. Ale muz nebude o moc lepsi. On je ten, co je zenaty a ma rodinu a ma investovat cas, zaujem a emocnu blizkost tam. Co neviem, ci sa deje, kedze vsetko ide smerom ku kamaratke ocividne.
pamatam taku diskusiu, to bola nejaka stara rašpľa nie?
@anonym_64932d je cca o 13 rokov starsia, presne neviem ani sama kolko ma ale nejak tak
Draha, on ta podvadza. Mozno nie fyzicky, ale emocionalne si na druhom mieste. Vie ze ta to trapi a pokracuje? Ja som velmi mierny clovek, ale tu by triesky lietali. Bud sa uvedomia a znizia frekvenciu na unosnu mieru, alebo si ho moze rovno nechat.
@anonym_545b53 ja som presne toto tvrdila, a on mi povedal len toľko, ze fyzicky túži po mne, ja ho priťahujem, mne povie všetko prvej, ale ju roky pozna, fungovali takto dlhé roky aj predomnou, a ze nebude si snáď vyberať medzi manželkou a kamarátkou, lebo to sú dva vzťahy ktoré sa nedajú porovnať.. mne to ale tiež príde forma podvodu, a keďže by som rada to nejak zachránila, len zatiaľ neviem ako, asi len jej nejak dohovoriť.. tak sa nechcem hneď rozvádzať..dieťatko sme naplánovali, chránili sme sa a prvýkrát v živote sa mi stalo ze ochrana zlyhala, ale keďže som zodpovedná, tak nad niečím takým nenechať si som ani nerozmýšľala, aj keď som naplánovala.. to aj kebyže som sama, výchovam..len som z kompletnej rodiny a veľmi som to chcela dopriať aj deťom, preto sa snažím hľadať už možno niekedy aj naivne riešenie, aj od seba, či vyhľadať nejakého terapeuta ktorý by ki nejak dohovoril aby som vedela vidieť veci inak a aby moje šťastie nezáležalo od muza.. preto som sa obrátila sem, že čo ak to jiekto zažil, prešiel si tým a ze sa to poprípade rokmi zmenilo
@anonym_autor tvoj muž venuje všetok voľný čas inej žene. Absolútna arogancia z jeho strany. Neakceptovala by som to.
Autorka chce ist k terapeutovi, aby videla veci inak. Paneboze. To sa mi snad sniva.
@anonym_autor podľa mňa to nie je normálne. Je mi ľúto, ale veľmi si mi dovolila takto sa voči tebe správať, nerešpektuje ta ako svoju manželku a matku svojich deti…. Neboj sa ozvať sa, vytýčiť si svoje hranice, povedať jej konečne svoj názor. Si asi veľmi dôverčiva, milá žena. Spomínam si správne, že kamarátka je o niečo staršia? Cca ma o 15 rokov ako muž? Na základe tohto očakávaš, že by ta s nôu nepodviedol? Žiadna normálna žena by takto sa nestrkala do cudzej rodiny kamaráta… podľa mňa je naňho naviazaná, citovo, možno ho miluje, nechce sa ho vzdať. Preto takto rozmýšľam že keď už tvojmu mužovi toto nie ke blbe, súdnej žene by to blbe bolo. Nemá všetko v poriadku v hlavičke ona aj tvoj muž, tak si to prekrútil obaja. Jasne že by si tolerovals stretko raz za mesiac, pár správ… toto je moc fakt. Ja by som ju okamžite si posadila že či už nemá dosť a snažila sa jej názorne vylicit ako sa tx cítiš… môže sa stať že to zhodia na tvoje tehotenské hormóny že si precitlivena, hystericka a podobne. Možno niečo mali a chceli aspoň takto zostať v kontakte, ale zamyslela vy som sa prečo to vlastne vyzerá vo vašom manželstve že ma tvoj muž vlastne 2 ženy. S jednou mladou plodí deti a s druhou preberá všetky životne otázky, pravdy, názory, prácu, život …. Takto so vyzerá, je mi to ľúto. Čím skôr pochopíš tým skôr ukážes svojim deťom čo ke vzťah , manželstvo láska. Tam 3 človek nemá byt prítomný.
@katusik456 presne a keby ta kamaradka bola ferova ta sa snazi byt blizka s autorkou aj keby si s nou nerozumela. Ide o respekt voci nej aj od muza. Ona vyzera ako keby im este vadila. Ja by som ich zabila na moje nervy. Chudak autorka sa snazi byt silna.off ten chlap je obycajny chuj, ja by som mu dala takto si robit zo svojej zeny handru...
@anonym_545b53 ja som presne toto tvrdila, a on mi povedal len toľko, ze fyzicky túži po mne, ja ho priťahujem, mne povie všetko prvej, ale ju roky pozna, fungovali takto dlhé roky aj predomnou, a ze nebude si snáď vyberať medzi manželkou a kamarátkou, lebo to sú dva vzťahy ktoré sa nedajú porovnať.. mne to ale tiež príde forma podvodu, a keďže by som rada to nejak zachránila, len zatiaľ neviem ako, asi len jej nejak dohovoriť.. tak sa nechcem hneď rozvádzať..dieťatko sme naplánovali, chránili sme sa a prvýkrát v živote sa mi stalo ze ochrana zlyhala, ale keďže som zodpovedná, tak nad niečím takým nenechať si som ani nerozmýšľala, aj keď som naplánovala.. to aj kebyže som sama, výchovam..len som z kompletnej rodiny a veľmi som to chcela dopriať aj deťom, preto sa snažím hľadať už možno niekedy aj naivne riešenie, aj od seba, či vyhľadať nejakého terapeuta ktorý by ki nejak dohovoril aby som vedela vidieť veci inak a aby moje šťastie nezáležalo od muza.. preto som sa obrátila sem, že čo ak to jiekto zažil, prešiel si tým a ze sa to poprípade rokmi zmenilo
@anonym_autor pozri ja osobne neverim na take intenzivne priatelstvo bez nicoho. Nebud hlupa ona ma mezi nohami co mas aj ty, obidvaja su hetero.
Je ine kamaradka, spoluziacka co sa este na teba pyta, vola vam obom na kameru ze deti chce vidiet, atd. Toto nie. Si pis, ze keby ty nemozes sexovat tak u nej ma zadne vratka.
@anonym_autor toto nie je na moje nervy, uz by som s ním nebola. Nemas nejakeho kamaráta, s ktorým by si volala 5x denne 15 minut, zatiaľ co muzovi by si dala dieta, nech sa stara? Mozno by sa potom uvedomil 😉 Normalne mu povedz svoje, ze tvoj pohar trpezlivosti pretiekol a stačí. On má rodinu, ženu, dieťa, druhé je na ceste a iba tým smerom má investovať svoj čas, pozornost a emočnú blízkosť a rozvíjať váš vzťah. Prepáč, somár je to... Mám taký pocit, že on sa jej nevzdá, s tebou má rodinu a s ňou má veľmi blízky vzťah. A že je starsia, nič neznamená, koľkých chlapov priťahujú omnoho staršie ženy.
@anonym_autor ja si tu temu pamatam, len neviem naco tolko omačok okolo toho, daj mi ultimatum, bud ty, alebo ona. Vacsinou vsetko zlyhava na slabej komunikacii, ty nepotrebujes psychologa, aby si zvladla nekonecne hovory a navstevy manzela so starou sovou, ale aby si si vedela urcit hranice a tresnut po stole
Dopíšem.. celú cestu spolu telefonujú, to sa nezmenilo a je toho naopak viac.. vravela som mu aby kludne zavolal pocas jazdy mne ale tvrdí, že ja ho doma cakam a s nou si zavola aby potom už nenechali keď je s nami doma a aby nás už nerusilo nic.. stále mi tvrdí, že ja som manželka, mňa ľúbi, ona je len kamarátka ale vždy mu pomohla a nie je v tom nic viac.. zároveň napriek tomu ze kamoška ma dieta dospelé, hocičo potrebuje, hocikam potrebuje ist, vždy vola môjmu manželovi.. ja neviem, akceptovali by ste to? Mam si vážiť ze je to už aspoň takto alebo ďalej trvat na tom nech z toho zas uberie alebo sa už mám na všetko vykašľať? Mam ísť ku psychológovi nech ma nejak da dokopy a nech to neberiem tak tragicky ako to tvrdí aj on ze to tak beriem? Už fakt neviem
@anonym_autor je to divne
Trvala by som na vyraznom redukovani telefonatov
@zabka79 on presne toto povie, že ona ho fyzicky nepritahuje, priťahujem ho ja, ale proste ze takto fungovali dlhé roky predomnou a on sa s nou baviť v živote neprestane.. ja to zas ani nežiadam, len nechápem čo sa da riešiť každý deň viackrát denne.. za mňa nech si zavolajú do týždňa 2 krát..
Ale tak ja viem ze ja som naivná, len ci si náhodou týmto niekto neprešiel žeby mi poradil, dal nádej ze sa to časom zmenilo
@anonym_autor moj teraz uz manžel mal taku kamarátku, bola to jeho bývala a boli naozaj kamaráti a nic spolu nemali. Ale dostal ultimátum a vybral si mna, tak mame deti a sme manželia, v opačnom prípade by som ho poslala za kamarátkou. Maj trochu hrdosti
@anonym_autor prečo sa o manžela staráš ty a nie ona???
Uz minule sme Ti tu pisali, ze toto nie je nirmalna a ziadna zena by toto netolerovala. To fakt Ta treba trepnut po hlave niecim, aby si to pochopila??? Ze cislo 1 bola, je a bude v jeho zivote “kamaratka”. Lebo to nie je iba kamaratka a neutesuj sa tym, ze je od neho starsia. Kazdemu normalnemu je jasne, ze maju medzi sebou vztah a dost chory, ked robia toto. No a dalsue dieta s nim? Gratulujem. Ty budes strhana, unavena, dve deti a on pojde k nej, lebo doma ho to nebude bavit a ani si to nevsimnes. Zena preboha spamataj sa.
@anonym_autor je to divne
Trvala by som na vyraznom redukovani telefonatov
@zobaka
@anonym_fa74a4 myslím, že to nemá zmysel, ak sú tak na seba naviazaní, tak to neutnú, keby aj, tak sa časom k tomu vrátia, ukončila by som tento nezmyselný vzťah
Mam vztah ale aj kamaratku obcas si vypijeme a obcas mi da. Ked mi neda minimalne sa dlho bozkavame. Ale sme len kamarati.
@anonym_autor pamätám si ťa, takže super že má takú tolerantnú manželku - teba....
Verím, že tvoj muž je tiež taký istý - tolerantný a môžeš si nájsť kamaráta tiež .... veď mu to konečne navrhni....vôbec by mu to nemalo vadiť, veď si predsa veríte...😅😁....
Neviem čo čakáš od diskusie, nejdem ti písať že sa chcú a niečo spolu majú.... veď mu predsa veríš a on ťa miluje...
Ty mas niekoho s kym by si mohla ist vecer von? Kamos co ta podrzi. Zacal by som zit rovnako

@anonym_autor toto by som nezniesla, nechápem, že ti to neprekážalo na začiatku vzťahu. A to som človek, čo toleruje to, že má manžel aj priateľky, tak, ako ja mám priateľov, ale voláme si raz za čas, vúčšinou ak niečo jeden od druhého potrebujeme, stretávame sa väčšinou všetci štyria, či už jeho priateľka s mužom a my, alebo môj priateľ s manželkou a my. V drvovej väčšine sú to priatelia nás oboch. Nerozumiem potrebe volať si denne a to dokonca niekoľko krát, na čo má potom teba? Ukončila by som to