icon

Manželova mama uprednostňuje jeho sestru

6. mar 2025

Ahojte dievčatá, žienky mamičky chcem sa spýtať a zároveň to trošku pochopiť, samozrejme že to z jednej strany chápem a z tej druhej mi to príde nefér a je mi ľúto manžela. Môj manžel ma sestru, a odmalička robili medzi nimi rozdiely, on bol za všetko ten zlý a ona milovaná dcéra aj keď ostala v 15tich tehotná a musela si osvojiť jej dieťa jeho mama. Samozrejme ich vec, ale veľmi to už cítiť a ja by som najradšej odstrihla s nimi kontakt a žila si svoj život, lenže mi to príde že čím viac je manžel nechcený a odstrčený tým viac ho to za tou mamou ťahá. Proste náš syn ako vnuk ju absolútne nezaujíma, bývame o ulicu ďalej a ešte ani raz ho nešla kočikovat alebo že by aspoň na kávu sa zastavila. Jej dcéra žije s jej partnerom u nich doma, a všetko za ňu robí pomáhajú jej finančne, samozrejme že dom dostane ona a priateľ nedostane nič ani len cent z toho domu. A každý deň počúvam ako mu je ľúto že sem jeho mama nechodí, ako by chcel rodinu pokope a aby trochu nám s malým pomohla keď potrebujeme, lebo aj keď sme raz šli lekárovi a nemala som komu dať malého odmietla stráženie. Ale mne to nejako nevadí, áno občas mi príde ľúto že není ta rodina taká 100% ale to podľa mna nemá nikto, ja mám mamu ďaleko ale keď sa podarí vždy si zoberie aspoň malú keď sem prídu tak mi nejako pomôžu a mne to stačí. Chodia sem aj jeho príbuzní z rodiny a ohovárajú jeho mamu a sestru že to není od nich pekné, že celý život je on odstrčený aj to že ho vyhodili ako mladého v podstate z domu aby mala kde byť jeho sestra s dieťaťom, a musel sa pretĺkať. Ale práve preto nechápem načo tam chodí a baví sa snimi, už x krát som mu hovorila aby prerušil kontakt a vykašľal sa na nich, že mu opadne zo srdca kameň ale povie ano máš pravdu a za dva týždne je tam zase. A zase dojde smutný, ja tam nechodím, pozývam ich len na oslavy kvôli manzelovi, ja viem že matky to tak majú nevestynech sa starajú. Nejsom prposledná, a je mi to u zadku lebo sú to naše deti a starať sa máme hlavne

autor
6. mar 2025

Prepáčte ďalej mi nešlo písať, proste nejsom prvá ani posledná postarať sa o deti máme hlavne my ale ako ho už presvedčiť že keď niečo nefunguje nech to odstrihne a bude mu lepšie. Nebaví ma stále počúvať keď príde o tom ako to je nefér a stále niečo.

domkakvet
6. mar 2025

Tak to mi je luto, ale muzovi to asi nevysvetlis predsa je to jeho rodina po ktorej tuzi, udrzujte len formalny kontakt, o nic ich neziadajte, ked pride tvoj muz smutny len mu povec ze mu rozumies a ze uz ma rodinu vas.

autor
6. mar 2025

@domkakvet Práve to mu stále hovorím objala som ho a povedala že ma nás, má zdravé deti máme krásny dom a svoj život. A naozaj dva týždne vydrží sa snimi nekontaktovat a úplne vidím že je šťastnejší, ale po dvoch týždňoch sa mu ozve jeho mama niečo potrebuje alebo neviem čo ide tam a zase to isté dokola. Už sa asi na to vykašlem a naozaj mu len poviem že ho chápem a je mi to ľúto, lebo jeho sestra jeho mame škaredo nadáva baví sa s ňou hnusne a fakt akože to prestreli občas extrémne. A on nikdy jej nič zle nepovedal je nechcený a aj tak tam stále ide.

letfenixa
6. mar 2025

Môj otec to má podobne u svojej mamy, nie že je odstrkovany, len je nezaujimavy, a o to viac je jeho rodná dedina aj s jeho mamou posvätna. A to má môj otec po 70.

jamimo
6. mar 2025

@autorka kedysi pri otázke - Prečo sa deti stále vracajú do. svojich nefunkčných biologických rodín, napriek. tomu, že ich to zraňuje... jeden múdry psychológ odpovedal - Lebo máme v sebe všetci zakorenené a zakódované, že chceme niekam patriť. Jedinec, ktorý dozreje, dospeje, váži si svoj nový život, má sebahodnotu vie žiť aj sám so sebou. Nepotrebuje k potvrdeniu a akceptácii svojho bytia biologickú rodinu... Má inú, svoju, milujúcu...
Osobne mi to pripadá tak, že chodí "bojovať" a ponížene drankať, prosiť o potvrdenie svojho bytia do rodného domu. Aj tak vždy príde domov so zveseným nosom. Prečo? Rola obete, ty to máš počúvať, ľutovať ho, uznať krivdu. A vtedy je jeho zranené, vnútorné dieťa ja chvíľu uspokojené.... Viem, nie je to ľahké, niekedy je fajn minimalizovať kontakt s bilogickou rodinou a zároveň prežiť život tak, aby som ja bol/a šťastný /á. Treba prijať fakt, že mnoho rodičov robí rozdiely medzi deťmi, nepriznajú to ani za toho boha... Horkú slinu je ťažko prehltnúť, ale život ide ďalej. Tak, ako si zvolím ja. Určite nie zraňujúce vzťahy a prostredie! Už je veľký chlapec...

cacianka
6. mar 2025

tak tej jeho rodine, ktorá chodí k vám povedz, aby neohovárali. Lebo jeho to trápi ked mu pripomínajú ako je nechcený a odstrkovaný, a radšej nech jeho materi vypucujú žalúdok.
Muž by asi potreboval nejakú odbornú pomoc, aby prekonal to najväčšie sklamanie, tú naj bolesť, aby sa s tým lepšie vyrovnal. aby sa netrápil až do staroby, aby nedopadol ako otec @letfenixa. Lebo trápiť sa budete vďaka jeho traumám vy všetci doma, a hentí budú vysmiaty ako tri grepy.
skús mu matku v jeho mobile na nejaký čas zablokovať, alebo presmerovať na teba, a keď bude niečo potrebovať, tak ju odkážeš na dcérenku,. ked jej behá okolo riti, nech jej to ona vybaví, vyrieši. nie tvoj odstrčený chlap.
Keby takto očividne moja svokra robila, tak už jej raz ja poviem svoje a poučím ju.

autor
6. mar 2025

@letfenixa wau, ja to tiež vidím na ňom že čím viac sa ten rodič nezaujíma tým viac to dieťa toho rodiča miluje. A je mi to ľúto, nakoľko svojim deťom dávam všetok môj čas a venujem sa obom rovnako milujem ich rovnako, takže trošku to nechápem ale je to asi aj tým že ta staršia generácia to má už v sebe že majú vždy obľúbenca. Ja mám staršiu sestru a brata a nikdy som nepocítila že som menej alebo viac, a vždy keď idú k nám idú aj k sestre aj k bratovi, a zo súrodencami máme super vzťah milujem ich oboch. Ale on sa zo sestrou ani nebaví doslova sa nenávidia a môže za to aj jeho mama týmto čo robí, ich pokazila vzťah, neviem si predstaviť že by sa moje deti nenávideli asi by mi srdce puklo

zuzinka888
6. mar 2025

A jeho mama vie ako to citi? Povedal mame ze sa citi odstrceny? Lebo aj tu plati- nememu ani vlastna mat nerozumie.

autor
6. mar 2025

@zuzinka888 ahoj áno povedal jej to už veľa krát, že sa cíti kvôli tomu zle že by mala za deťmi prísť ale nezmenilo sa nič. Proste nemôže niekoho nútiť do niečoho čo nechce

svetlonos
6. mar 2025

Nechvon vyhlada psychologa, alebo poradcu v tejto problematike. Napíš správu, pošlem ti meno na konkretnu pani. Teda ak chces. Toto je tak priehľadný príbeh zlatého dieta a čiernej ovce ako Brno.

0silvia0
6. mar 2025

Kolegyňa má muža, má už 65 rokov a stále má mamu, a stále dúfa, že ona sa raz zmení. A mama je stále chladná a odstrkuje svojho 65-ročného syna.
Ak si to tvoj chlap nevyrieši v sebe, pomocou odborníka, môže sa stať, že to bude riešiť ďalších 40 rokov, pokiaľ matka bude žiť. Nasmeruj ho na terapiu.

mamina7070
6. mar 2025

suvisi to s jeho sebahodnotou a pocitmi vo ma bolo by dobre keby siel na terapiu alebo aspon povuvajte spolu podcasty na tu temu bavte sa o tom alebo chod najprv ty aby ti poradili
s tvojou podporou to vie zvladnut
presli sme si podobnym s manzelom

letfenixa
6. mar 2025

Môj otec rozhodne na terapiu nepôjde, on si jednoducho myslí, že jeho mama je svätica, a keďže ona nemá rada manželku jeho brata, nemá ju rád ani on, ani jeho sestra, nie že by tam bol nejaký závažný dôvod, možno sa niekedy v praveku tá švagrina škaredo na babku pozrela, alebo ju nedostatočne pozdravila, alebo podobná p..ovina.
A viem, že časom bude veľký problém, lebo môj otec bude chcieť byť pochovaný vo svojom rodisku a moja mama vo svojom, už som sa s nimi o tom opatrne rozprávala, mama by chcela byť pri otcovi, jemu je jedno, či bude pri nej, len aby bol 'doma'.

sidicek
7. mar 2025

Kým chlap nezačne pracovať so psychológom budete v tomto zacarovanom kruhu naveky.On je veľmi slabý aby to zvládol sám.