icon

Manželova strana

00momo
27. máj 2022

Ahojte. Neviem či ja mám nejaký problem alebo manželova strana. Ide o to že moja strana pre malého stále niečo kupuje či už oblečenie alebo hračky. Manzelova strana od narodenia malého poslala jednu hračku aj to po sestrinej malej a na Vianoce dali obalku a to je od nich všetko. Ale ani v záujme sa nespytaju či malemu niečo netreba.

Strana
z2
lucia.t
27. máj 2022

@lejusinka kedysi bolo normálne, že o deti sa starala širšia rodina než len matka a otec. Prečo hanba? Ved starí rodičia sú rodina. Ak nechcú pomôcť, lebo nevládzu, je to ok, ale ak sa o vnúčatá nezaujímajú len z pohodlnosti a lenivosti, je to podľa mňa sebecké. No asi je to o uhle pohľadu. Mne sa zdá choré, keď rodičia namiesto starých rodičov musia riešiť opatrovateľky. Tam sa asi niekde stala chyba.

peter0123
27. máj 2022

Nauč sa zariadiť si život bez ich darčekov, pomoci a pod.
Moja svokra nikdy nezasypávala deti sladkosťami , hračkami, nezobrala na prechádzku ani euri nedávala. Raz, jediný raz sa ponúkla že povaruje malú pokým jej uvarím kávu, aj po skončilo po asi minúte úrazom! Poučila som sa, 15 rokov sa vyhýbam jej ,, dobrých rád na diaľku a tzv. pomoci,,. Pri tom moja strana deťom sporí na sporiacom účte, bere deti na výlety, kupuje darčeky aj oblečenie.
Susedom, známym, učiteľkám v škôlke aj našim prístup svokry bol divný...už si zvykli a nieto sa už nediví

timetotime
27. máj 2022

tak neviem nikde nie je napisane ze kto ma kolko detom alebo vnucatam kupovat, hlavne je ze sa im dostava laska nie? 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
27. máj 2022

@lucia.t lenže aj starý rodič má právo na oddych a svoje záujmy, nemyslíš? Vychovali SVOJE deti. Dali im, čo mohli a teraz je rad na ich deťoch, aby vychovali tie svoje. Oni sa vykašlali na svoje deti, nechali ich samé? Neviem prečo by mali zostať opustení. Oni sa o svoje deti postarali a vypustili ich do sveta. TAk by malo byť normálne, že ich deti ich zase ,,odprevadia,, z tohto sveta. A nie že ty si ma vychovala ale už nie aj svoje vnúčence, tak sa na teba vykašlem. Dosť sebecké zo strany detí. Celý život pracovali, tak majú právo aspoň v starobe na trošku ,,svojho,, života.

00momo
autor
27. máj 2022

Mne nejde o to materanu vec aby kupovali neviem kolko veci a peniaze co dostal tak sme mu odlozili ked bude starsi a bude nieco chcieť tak mu kupime. Mne ide o to aby adpon s casti sa o neho zaujimali. A maly ani s nimi nechce byt ako s mojou mamou. Mam pocit ze moja mama sa mu venuje viac ako manzelova strana.
A za dalsie ked druha svagrina zije v Nemecku tak mala mala narodeniny a uz jej podielaju balik si Vianoce zas balik.... A nasemu nic.
Ja som tiež bola kratena o starych rodičov. Jedny nas odmielai alebo sa byhovarali ze nemaju cas pride návšteva.... A druhy zomereli skoro ked som bola ešte mala.

zdenka11081983
27. máj 2022

@00momo mňa zas udivuju ženy ako si ty. Nekúpil nič,nestarajú sa. Haló?? Ty si si decko spravila hádam pre seba a muža.. doslova toto nechapem. Tieto očakávania, že dajte, starajte sa... mam 3 deti a ani ma nenápadne niečo žiadať. Ak naozaj potrebujem niečo vybaviť ísť niekde slušne popýtam o pomoc...

lucia.t
27. máj 2022

@kvetinka75 ty zas ideš do extrému. Jasné, že starí rodičia majú právo aj na oddych, ale zas malo by byť prirodzené sa občas povenovat aj vnúčatám, tráviť čas aj s nimi a občas tým rodičom odľahčiť, nie? Samozrejme, v prípade, že nechodia do prace a sú zdraví. Príde mi to normálne. Tak ako pravdepodobne im rodičia pomáhali s ich deťmi, keď to potrebovali.

kvetinka75
27. máj 2022

@00momo bože tieto porovnávačky, kto sa komu koľko venuje. Čo závidíš že poslali švagrinej? Daj adresu pošlem ti niečo. Ak to tak nie je, tak na čo to tu spomínaš. Tebe nejde o materiálne a stále to tu spomínaš. A deti vždy mali jednu babku obľúbenejšiu ako druhú. Nie každý ti úplne sadne. Možno si ani ty im nesadla a sú rady že sú s tebou neni. Píšeš že keby sa o neho aspoň z časti zaujímali a na druhej strane, že syn s nimi ani nechce byť. Tak sa zaujímajú alebo nie? Lebo tu si odporuješ.

lucia.t
27. máj 2022

@zoro9836 iste, musí tam byť úcta na oboch stranách. No a ta pomoc je myslena v prípade, že už nechodia do prace a sú zdravotne ok. Skrátka, taka normálna pomoc a občasné postráženie detí, chápeme sa 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
27. máj 2022

@lucia.t zakladateľka píše, že má pocit, že jej rodičia sa mu venujú viac, takže venovať sa asi venujú. Hlavný príspevok bol o veciach, čo kúpili a nekúpili, nespomína venovanie sa a záujem. Neviem ako často sa venujú jej rodičia a kolko svokrovci ale asi úplne na neho nekašlú. Takže majú asi aj iné záujmy a chcú si aj oddýchnuť. Majú aj iné vnúčence, a nedá sa stále byť k dispozícii všetkým stranám. Len preto, že jej sa to zdá málo. Možno im nie. A mimochodom, ak sa jej to nepáči, prečo to rozoberá tu a nie s nimi? toto mám najradšej - internet plný článkov ako sa málo starajú, ako nič nenakupujú a chudáci svokrovci ani o ničom netušia a si mylsia, že je všetko OK

sense
27. máj 2022

Nečítam príspevky len tvoj úvodný... Problem máš ty. Nie mužov a strana.... Skus menej očakávať a byť vďačná aj za malo... To ze tvoji rodiča dajú viac materiálneho neznamená ze si lepší... A obzvlášť preto ze ty si jedných nepoznala a druhy nemali záujem by si si mala viac vážiť aj to málo čo dajú druhi

kikushaa
27. máj 2022

Je to hlavne vase dieta, ak nieco potrebuje tak mu to kupte, neries moju/tvoju stranu kto co dal, nieje to ich povinnost 🙄

pipistrel13
27. máj 2022

@00momo nic si nemysli,nerob si naroky,a ocakavania kto by mal co robit...
oni to robia takto a oni sa tym ukracuju o vztah s vnucatom a ak to im nevadi,tebe by nemalo uz vobec
tvoje deti to bez nich zvladnu,lebo takych ich poznaju...
vela zo zien tu ked citam diskusie ma pocit,ze je to povinnost starych rodicov takto a takto to maju robit a toto a toto,ale to tak nie je..
ano aj ja by som bola za pomoc vdacna a detom by to tiez dalo vela,ale ked nechcu tak nech nechcu...
niektorym zo zien by som poslala mojich svokrovcov (citala som vela pribehov,ale na ten od mojich svokrovcov este ziadna nema😂😂😂 - a nemyslim to ze sa vyvyvusujem alebo co)

majlo1234
27. máj 2022

Podla mna si zbytocne narokujes nieco, na co neexistuje ziaden narok. Je to ich osobna volba, co a ci kupia. A to ci sa navrhnu na strazenie, v podstate tiez😀 dieta je vase, starajte sa vy, nemaj ocakavania, neporovnavaj a nebudes uz nikdy toto riesit.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
27. máj 2022

@00momo a čo robite vy pre nich?
čo kupujete svokrovcom vy?
ako im vy pomahate? napr. s domacnostou?

diamond007
27. máj 2022

@00momo ja nevidím žiadny problém u nich popravde.... Dajú koľko chcú, malý ak tam nebude každý týždeň minimálne tak vždy bude inklinovat zatiaľ k tvojej rodine - mame, lebo je s ňou velmi často podľa opisu. Nevyjadrujes sa koľko má syn rokov, tipujem okolo 2-3r. A to chces aby ti ho strážili? Máš na to ústa a vieš poprosiť? Lebo to je slušné, slušnejšie požiadať ak niečo chcem ako by ti nonstop mali otravovať život a ,,nechciet,, ti ho nechať.

ukulela
28. máj 2022

@00momo volaju vas na navstevu? Volaju. Ze nepovedia, chodte si vybavit? No asi nevedia, ze to potrebujete. Poprosila si ich o strazenie a odmieli, ci len ticho cakas a si sklamana, ze si nedomyslia? Ak chces, aby mali s vnucatom vztah, musis na tom aj ty pracovat. Ved vas volaju, chcu byt s vnucatom. Tak najdi cestu, ako vztahy este zlepsit. ... a z napisaneho citit, ze riesis materialne veci. Velmi si na to upnuta.

Strana
z2