Manželove "nevinné" kamarátstvo
Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹
@klarisa23 ano aj mne tak pripada že jednoznačne z jej strany lebo on sa mi zdal skor prekvapeny a tak trochu aj polichoteny že čo blazniš ty žiarliš že to by som ja mal a nie ty a podobne ale na druhej strane som sa dozvedela že si s ňou celkom rozumie a zvyknu kecať akože v rámci roboty a tak a že jej aj o sebe povedal teda čo má za sebou a to som aj predpokladala že ona vie celu tu historiu čo sa dialo a moj muž na tom nevidi nič zle že to je normalne tak o sebe kecali aj ona jemu a on jej povedal že som jeho druha žena a tak, to sa medzi kolegami teda si hovori
@suzi31 tiež to od začiatku vidím len na jej akciu
@anatalia77
@suzi31 ono moze byt akcia len z jej strany, ale ZATIAL...kazdy chlap, ktory je obletovany nejakou zenou, ktora je straaaaaaaaasne vdacna ze jeho pomoc a ktory nema pevne stanovene bariery medzi manzelstvom a ostatnymi zenami, moze byt zlomeny...takze aj tak by som si dala pozor, manzelovi by som povedala, ze mi vadi, ak ho ina zena vola srdiecko. Jednoducho sa to nepatri hovorit zenatym chlapom...
@adri266 tak o tom potom,že ho može nahlodať.Veď aj rieka -časom a možnosťou-obhladí drsné kamene!
@klarisa23 nemusí byť bez chrbtovej kosti,možno je to len vdačná žena,no a zdá sa,že až velmi vdačná.Ale to vieme,len z tej sms.To oslovenie hneď vyvolá predstavy.Ale ako som už napísala,treba si muža podchytiť.
skor by som povedala,že ho zneužíva na hrubú robotu,ale ak to jemu nevadí...
ženy ja mať malé dieťa,robotu okolo domu a ochotníka na pomoc,tak som tiež milučká..
@anatalia77 lenze tu je problem, ze to vadi jeho manzelke a to uplne staci....kazda mame hranice co je v poriadku a co uz nie inde.....
@klarisa23 však vravím,aby to riešila
@klarisa23
@anatalia77 tak to teda vadi a hodne .... milučka sem a tam, kto ma pravo mojho muža nazyvať takymi menami, som len ja .. a kto može za to že ju jej ex nechal v rozostavanom dome ???
@suzi31 jasne,že za to nemožeš ty,napísala som ti-rieš to-
@anatalia77 však aj budem ... on na to že čo blbnem tak uvidime...
tak mam za sebou zaujímave rano ona neda pokoj baby zase sms včera večer o deviatej (!!!) že "trochu som pracovala tak máš v maili čo si chcel a aky si mal vikend a čo maly? 🙂" tak 22-ročneho syna ona nazyva že maly no ok takže ona má prehľad aj o tom že syn išiel na intrak ... a pracuje večer o deviatej .... skoro ma porazilo ráno keď som to prečítala a teraz už to riešiť budem ráno sa nedalo lebo ja chodím oveľa skôr preč ako on ale večer to tentokrat dostane odo mňa naservírované 😠 a ano zase som kukla medzi správy ☹ a myslím že kuknem aj podrobnejšie a medzi odoslanými bolo že na túto jej odpovedal "ďakujem, všetko ok, veď pokecáme" a smajlik ....
@suzi31 Zo "srdiecka" by som asi paniku nechytala..moj ex, ked mi vola, tak som stale zlatinko.. 😠 ..su ludia, ktori pouzivaju nezmyslene zdrobneniny a 50-rocne tety bez chlapa, ktore sa hraju na mladice, byvaju obzvlast uslintane v oslovovani potencionalnych "spolubyvajucich"....
Myslim, ze su dve moznosti...zneuziva ho ako lacnu pracovnu silu..pretoze sa rozhodla prerabat poschodie a keby sa rozhodla prerabat bez tvojho manzela, tak ju to vyjde dooost draho /samozrejme k tomu pasuje aj to citove vydieranie - nik mi nepomoze, na vsetko som sama, chuda moje dieta, nema kde hlavu zlozit.../ 😠 A kedze ho pozna, ze je dobra a hlavne sikovna dusa, tak preco nie, ze?
Druha moznost je, ze na neho fakt leti..ved je sikovny , rozumeju si, su si vekovo blizki, a on vselico porobi, je dobry..a teba berie ako prekazku - ale nie nezdolatelnu! Preto tie kydy aka si mlada a ako sa on sprava pri tebe detinsky...
/..inak jedna moznost nevylucuje druhu, ze?.. 😠 /
Myslim, ze ak ho milujes, musis s tym opatrne, ale nieco spravit. Opatrne preto, aby si nevyznela ako hysterka a nedospele decko...Asi by som to riesila tak, ze by som mu povedala, ze dobre, ked si jej slubil pomoc, tak si nebudes dnes robit z huby rit, chod teda dnes betonovat. A nesla by som s nim, ani by som ho nekontrolovala...Ale povedala by som, ze sa mi nepaci, ze uprednostnuje kolegynu na ukor teba, svojej rodiny, ze spolu straveny cas povazujes za vzacny a preto sa ti nezda spravne, aby ta on oberala cudzia zena, ktora si nevie spravit poriadok vo vlastnom zivote. Aj by som zahrnula to, ze /kokos si vymysli, ze si v obchode ci kde pocula - ved ona tiez nehra cistu hru/, ze sa chvali, ze si nasla lacnu pracovnu silu...cize, ked chces, chod jej dnes pomoct, ale prosim ta , povedz jej, ze do buducnosti, nech si najde niekoho ineho, aby jej pomohol, alebo nech si zaplati firmu... 😕
@suzi31 ..a este nieco..nerob mu sceny, tu sms ona poslala jemu, nie on jej..jemu ten zaujem moze lichotit a ano, ked su kolegovia, rozoberu to v praci..teda neviem, co, ale rozoberu... Ja by som mu ani nepovedala, ze som tu smsku citala... Jednoducho som smutna, citlivy manzel si vsimne, ze som...spyta sa preco a uz mozes pouzit, co som pisala hore...
A vies co? Mozno by som sa porozpravala s tym vasim spolocnym kamosom, ci manzelovi mozes prezradit to, co ona rozpravala o tebe na tej sluzobnej ceste...Ak ho presvedcis, tak by som manzelovi este povedala, ze nerozumies tomu, preco on sa stara a pomaha zene, ktora zhadzuje jeho manzelku..ked teda tvrdi, ze ta miluje...ze to nie je fer...
jj a hlavne by som nevrieskala...ono chlap /myslim, ze kazdy/ ma taku danost, ze pokial my kricime, on sa zablokuje a unika mu vyznam slov, ktore mu hovorime....no, je to len nedokonaly prototyp, ze? 😝 😉
@victory1 máš pravdu, paniku nerobím ani tak zo srdiečka, ako z toho, ako ho namotáva a najviac z toho že jej porozprával o našom živote a ktovie o čom ešte, a to že vie detaily ako napr. že bol včera so synom sťahovať a to že sms-kuje o deviatej večer v pohode .... lebo jemu sa s ňou dobre kecá 😠 😠 😠 som na neho strašne nasr. a to ani neviem čo v tých jej mailoch je a o tom že travia spolu max. času lebo v podstate cely deň v robote tak o tom ani nehovorím ☹
@victory1 kričať by som v žiadnom prípade nechcela lebo ja v tom ani nie som dobrá ešte dobre že ráno spal lebo by som asi stratila nervy a o tej nie nezdolatelnej prekážke obávam sa že máš pravdu ona si strašne zakladá na tom že porodila tri deti a vobec na deťoch všeobecne a ja som asi v jej očiach nula keďže som neporodila zatiaľ ani jedno aspoň mne to tak pripada "na čo ju vlastne máš" tak mi to vyznieva ako sa mu podlizuje že "čo malý" no je mi z toho na grc ... 🙄
@suzi31 pozitivne je, ze sa s nou nerozkecaval..ako idem hned kuk mailiky a podobne..az tak jej na nej nezalezi..ale ide o to, aby mu na nej nezalezalo vobec...preto si myslim, ze ziadne sceny..lebo, ked si spolu tak dobre rozumeju a popripade by jej to vykecal, naznacil, vysla by si z toho najvacsia krava ty. Skor ide o to v nom vzbudit pocit viny, ze sa stretava s nou, na ukor teba...Ja viem, vyznieva to ako manipulacia..ale "zufale zeny robia zufale ciny"..a manipuluje nim aj jeho kolegyna. Ide o to, ktora z vas bude uspesnejsia....
@suzi31 ..a to je tiez pozitivne..vie, ze mozes volat z jeho mobilu, aj sa do neho pozerat...nema ziadne tajnosti..zatial je to ok..ale riesila by som to...
Moj ex , napriek tomu, ze som mu ani raz nepozerala mobil, chodil s nim na wc, do sprchy, spaval s nim pod vankusom...cize, aj keby som nemala ziadne podozrenie, tymto spravanim by mi ho navodil... 😠 ..on bol priam citankovy priklad neverneho partnera... 😀
@victory1 tak to by som bola podozrievavá hneď ale on nič, v pohode si ho nechava hocikde a dá mi ho kedykolvek potrebujem ma tam kopec starych sprav on to proste nerieši a vieš podľa mňa je to tak že ona ho namotava možno že je do neho aj zalubena (nehnevaj sa, akože srdeičko a malý a blablabla akože toto sa nepíše len tak) a ten moj ju lutuje a nevidí o čo tu ide 😖 má prehlad o tom kde s kým bol v nedelu čo robil atd.... toto už nie je v pohode sú to naše súkromné veci
@suzi31 Tak a teraz uprimne, mas ten pocit, alebo si taketo kydy na tvoju adresu pocula? ..to, ze ona je "matka hrdinka", nerobi z nej potencionalne dobre partnerku. Je to chvalihodne, tak nech sa o deti stara, ale nie za podpory tvojho manzela...
Vidis, mas dalsi argument...potrebujes pohodu, pokoj, snazite sa obidvaja o dietatko a stres ti neprospieva..spolocne vylety, prechadzky, budovanie buducnosti..toto teraz potrebuje vas vztah a nie to, aby si sa ty stresovala.. A este cosi..mas 31 rokov, nie si mlada, sprosta zaba, tak sama seba nepodcenuj..ako to mate vy s manzelom zauzivane v rodine, je len a len vasa vec..nic nie je trapne ani detinske, co vam obom vyhovuje a co ste si dohodli a kvoli nejakej "kolegyni" nebudete predsa menit svoje spravanie a zvyky!
@suzi31 Tak, niekedy v robote ludia si nevedia urcit hranicu medzi pracovnym a sukromnym... a ked sa raz s niekym zacnes rozpravat o sukromi, stoji vela energie stiahnut sa spat. Mam tiez kolegynu a aj kamosku, ktora mi urcitu dobu bola "butlavou vrbou", ale muselo to skoncit, lebo nase nazory sa striktne zacali odlisovat...a ju to zacalo strasne bavit, ze to moze rozoberat... 😠
Ja to uzavriem..chce to dlllhy rozhovor s manzelom, bez hadky, jednoducho povedat mu, co citis, preco sa trapis..a o co vam dvom vo vasom spolocnom zivote ide. Mozes mu povedat, ze chapes, ze kolegyna to ma tazke, ale ty to mas tiez..a ocakavas, ze ta bude podporovat, stat pre teba a nie pri nej...
@suzi31 tak moja, na pocity sa uplne vykasli...nekonstruuj hovadiny..vychadzaj len z reality a faktov. Nepotrebujes predsa, aby konstrukcia a mozno dake nespravodlive obvinenia rozbili tvoj vztah....To, ze obidvaja maju radi deti, to ti moze byt jedno, ved aj ty mas rada deti a pracujete na tom, aby ste mali spolocne...inak sa snazit nebudete...nie? A kvoli tomu, ze este nemas dieta skutocne pocitom menejcennosti trpiet nemusis..ty totizto mas este na dieta kopec casu, kdezto ta jeho kolegyna moze chciet..ale v 50-ke priroda uz zvycajne nepusti... 😉
@suzi31 Nereagujes prehnane, mozno len viac emotivne. Mne by toto tiez vadilo a myslim, ze by to kazdej zene vadilo... Ved partneri sme od toho, aby sme si spolu svoje starosti riesili a z radosti sa tesili, tu skutocne nie je miesto pre nikoho tretieho. Su to len nase starosti a nase radosti..a tak to ma aj zostat.
Ano, urcite sa porozpravajte, ale neobvinuj ho z nicoho..a neobvinuj ani ju /inak to bude asi to najtazsie...tiez by mi islo bok vyvalit, keby som nieco sproste na jej adresu nemohla povedat 😝 /..ale ty to zvladnes!
No a to, ze sa stresujes, ze sa snazite..ten stres ti skutocne nepomaha, potrebujes sa ukludnit, uvolnit..a ziadaj manzela, nech ti v tom pomaha...Teda dufam, ze to chcenie babatka je obojstranne....

@suzi31 tak celkom dobry vysledok 🙂 zda sa mi, ze iniciativa je len z jej strany......chod tam teda s nim, nech si kludna...