Manželove správanie po pandémii: Ako to riešiť?
Sme 40tnici s manželom, máme 2 deti, svoje bývanie, normálny život. No odkedy bola korona niečo sa zmenilo. Manžel sa začal správať divno, mal divné názory. Dovtedy bol v pohode, začínal mať divné názory na svet proste na všetko. Vadilo mu to testovanie paličkami do nosa, vadilo mu že museli sme ostať doma. Po čase zas mu vadilo že musí chodiť do práce že musí zarábať. Potom že zarába málo, že chce mať veľa peňazí. Vadí mu že chodíme do obchodu nakupovať potraviny. Že všetko je drahé, že radšej by sme mali hladovať a nič nejesť. Vadí mu keď deťom niečo kúpim, všetko okomentuje. Keď mu poviem že potrebuju to a hento do školy, tak mi povie že za jeho čias dostali všetko zadarmo. A teraz každý by len peniaze od nás chcel za všetko. Niekedy už nakupujem tak aby o tom nevedel lebo za všetko má reči a mňa už nebaví vysvetľovať stále. Že dieťa potrebuje pomôcky do školy, pracovné zošity, že idú do školy v prírode, na lyžiarsky atď.
@luccija Presne tak všetko naňho sedí čo píšeš.
@sissy27 On ma odhovara aby sme ostali doma a nikam nešli. Že on sám je rozumný lebo nevymysla s výletmi.
@luccija Sa mi zdá že už nemá z ničoho radosť. Ako zasmiať sa zasmeje keď deti niečo srandovné robia ale ináč stále je negatívny.
@olimuc Nemajú žiadnu chorobu v rodine neviem o ničom.
On nie je rozumný on ťa manipuluje, aby si to zrusila.Co je nerozumné na tom zobrať deti na výlet?
@luccija Argumentuje že to stojí veľa peňazí a keby sme ostali doma by sme ušetrili. Keď mu poviem že platím to z mojej výplaty tak odpovie že aj moja výplata je spoločná a míňam spoločné peniaze na blbosti.
Ale to je jeho problem, ze ta odhovara - ja by som mu rovno povedala, ze jeden z dovodov preco idem, je jeho debilne spravanie a ak s tym nieco neurobi, tak budem chodit prec castejsie a na dlhsie. Proste nezila by som s takymto … on to nema v hlave v poriadku a bud nech sa ide liecit alebo nech zije sam, preco sa ty nechavas nicit?
Človek nežije len preto, aby dýchal vzduch, jedol suché rožky, kultúra maximálne telka a počítať peniaze, ktoré ktovie na čo mu budú. Do hrobu nevezme. Čudák no
By som napríklad zrušila telku (míňanie elektriky) a poslala ho na prechádzku. Pohyb na čerstvom vzduchu by mohol pomôcť prekrviť mozog a možno by začal uvažovať viac štandardne.
Ale možno mu okrem pohybu chýbajú aj nejaké vitamíny a chemická nerovnováha v tele sa odrazila aj na zmene psychiky.
Dobre a kdyz mas setrit tak na co? Aby je mwl.porad na ucte ulozene? Nic nemit ze zivota
No dobre, a keď začnete žiť život bez míňania, všetko odložíte a budete raz mať veeeľa peňazí našetrených potom čo s nimi urobí? Ako starý dedek, prdiaci do perín, deti fuč, lebo kto by počúval frfloša. A teraz nech si predstaví, že má 70 rokov, ušetrenú kopu prachov a čo? Čo si kúpi? Čo s tými prachmi? Títo držgroši a lakomci si neuvedomujú, že to, čo si oni za celý život od huby poodtrhajú, z tých prachov sa po ich smrti bude tešiť niekto iný. Oni si ich aj tak nikdy neužijú, lebo to nevedia.
Tak nech zoberie deti stanovať do lesa.Ja viem, že ty si tu už písala veľa x 🙂)máš s ním trápenie nikdy nebude iný iba horší.Ste na tom tak zle, že ohrozis finančne rodinu?aká je jeho predstava čo sa týka detí a prázdnin?žiadna iba, keď niečo vymyslis ešte je zle.Zblaznis sa s ním nechce výlety nechce nič, ani pomáhať nič...len prudiť a znepríjemňovať dni.
Choď a užite si to bude ti sveta žiť nepocuvat ho tam
@luccija Prázdniny keď budú deti s ním doma tak budú doma v kuse a keď budem mať ja dovolenku tak pôjdeme s deťmi na výlety po okolí. Ešteže nebudeme mať spolu dovolenku.

mne je ta autorka uprimne luto. mala som kedysi takeho frajera. nastastie sme nemali deti. to aj ked si 1000 krat povies ze sa povznesies nie vzdy to ide. neviem. nezvladla by som s nim zit. toto lepsie uz nikdy nebude. moze to mat velmi vela zdravotnych pricin ale to by musel zacat riesit on. co asi nehrozi.