icon

Manželove tajnosti o príjme

15. sep 2025

Ja som tu uz pisala. Potrebujem maximalne objektivny nazor, prosim aby zeny s roznymi odsudzujucimi, rypavymi komentmi nespamovali diskusiu, lebo toto je pre mna velmi dolezite.
Manzel mi v minulosti povedal, aky ma prijem. Podotkol, ze obcas sa podari zarobit aj viac. Ja som nahodou zistila, ze je to teda o dost viac. Ked som sa ho na to spytala, urazil sa, ze mu nedoverujem, ze je to tak ako mi predsa povedal v minulosti. Bavili sme sa o konkretnej sume, takze sa neda hovorit, ze sme si snad nerozumeli. Ja som sa nechcela nechat odbit. Tak som povedala, ze som videla pasky a mozme si ich teda pozriet, ako to je. Na co sa este viac rozculil, ze ako sa to spravam. Z coho ho obvinujem. Ja som povedala, ze z tych pasiek je uplne zrejme, ze ide o omnoho vacsiu sumu, nez len obcas. A zacala som vytahovat tie pasky. On povedal, ze ak to spravim a vytiahnem ich a zacnem to pocitat, ze je absolutny koniec vztahu. Nenechala som sa odradit a konfrontovala som ho. V tej chvili rychlo pozrel do svojho mobilu a po chvili pripustil, ze mu to vychadza priemerne o 400 eur viac, nez povodne povedal. (Nemyslim si, ze sa to dalo tak rychlo vyzistit a spocitat za cca 2 minuty z bankoveho uctu, kym som triedila pasky.) Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje. Povedala som ze ok, chapem, ale myslim, ze mi to jednoducho mal povedat, aka je realita. Opät vybuchol, ze co som to ja za cloveka, ako som ho teraz ponizila a ranila. Ale ze to je pre mna typicke. A odisiel niekam von. Ja teraz premyslam, ze ci je mozne aby to fakt takto citil a ze do akej miery je to pravda a ci som sa ho niecim dotkla a bolo to neprimerane, alebo do akej by to mohla byt manipulacia. Alebo ze ci on fakt veri tomu, co mi hovori (aj tej svojej pripadnej manipulacii) a nevidi vobec problem v tom primarnom probleme, ze znacnu sumu mi nepovedal.

Strana
z5
minenkaa
15. sep 2025

Vsak aj tak to dáva do rodiny,kde je problém

anonym_0727fc
15. sep 2025

@anonym_autor nemám problém, vyrobím si problém.
Dáva to na cundry, či niekde inde? Nie? Tak som na strane manžela.

laurinka27
15. sep 2025

Ja si myslim, ze manzelia by mali vediet, kolko ten druhy zaraba. Takze v tomto pripade sa horsie zachoval on – je neuprimny, odmieta o tom normalne otvorene komunikovat, manipuluje s vyhrazkami o rozchode. Este by som mala podozrenie, ci ta neuprimnost nema nejaku konkretnu pricinu, ktoru chce zatajit.

diewcatqoo
15. sep 2025

Neviem si predstavit, ze s manzelom nemame vedomost o prijmoch.

zuzka55555
15. sep 2025

Ja som na tvojej strane. My s manželom vieme koľko kto zarába. Je od neho divné že ti klame o jeho príjem, ved ste manželia. A aby to nebolo ešte viac ako tých 400e keď to tak rýchlo vypočítal. A ešte ty si ho ranila. Ach. 🙈

gribka1
15. sep 2025

A teda takto, chýbajú vám tie peniaze niekde? Zišli by sa na niečo konkrétne? Dosť na tom záleží, či ich rodina postráda alebo nie. Druhá vec je, že reagoval prehnane.

mk1111111111
15. sep 2025

Na toto je jednoduche riesenie. Spolocny ucet sa to vola. Ja toto nechapem, ste rodina, peniaze su spolocne.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
joesvk
15. sep 2025

Nie všetky páry majú spoločné účty. Nemusia mať presnú vedomosť o príjmoch toho druhého a môže to fungovať. On to pravdepodobne takto berie. Niekto v tomto potrebuje viac slobody .Ty zas by si.mozno chcela spoločný účet, spoločne rozhodovať kam pôjdu peniaze.
Toto by malo byť vecou dohody, nie vynútenia.

autor
15. sep 2025
@minenkaa

Vsak aj tak to dáva do rodiny,kde je problém

@minenkaa Ale to tvrdi on. Ked to neprizna, moze to davat kde chce, nie?

reanda
15. sep 2025

jasny manipulator.. ak veri svojim manipulaciam, tym horsie.. takto sa normalny clovek nechova..

autor
15. sep 2025
@joesvk

Nie všetky páry majú spoločné účty. Nemusia mať presnú vedomosť o príjmoch toho druhého a môže to fungovať. On to pravdepodobne takto berie. Niekto v tomto potrebuje viac slobody .Ty zas by si.mozno chcela spoločný účet, spoločne rozhodovať kam pôjdu peniaze.
Toto by malo byť vecou dohody, nie vynútenia.

@joesvk Ide skor o to, ze on povedal prijem, ale znizeny o 400 eur. Keby nepovedal ziaden prijem, ale vychadzalo by nam to, nemam co riesit. Tento rok sme neboli na dovolenke. Niezeby sme nutne museli, ale ja by som rada.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
15. sep 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ Ano, to sa tu aj pytam. Ci som ja komunikovala s nim neslusne, alebo on so mnou. Ci som ho tym ponizila, alebo on manipuluje mna.

doriiis
15. sep 2025

On manipuluje teba.Svoje vlastne klamstvo otočil ako tvoju vinu.Uz len to,že ti tají tak dôležitú vec ako peniaze je znakom,že to nie je celkom morálne ok človek.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
komplikovana
15. sep 2025

@anonym_autor nevediet presne kolko zaraba manzel je divne. Komu by mal tuto info povedat ak nie vlastnej manzelke. Ak on vie ake peniaze nosis domov ty, tak je fer poznat aj jeho finacnu situaciu.

ukgirls
15. sep 2025

vy ste obaja cudny ... ak teba doteraz netrapilo kolko zarobi a jeho prijem nieje stale rovnaky tak naco by ti to vesal na nos?? chyba ti okjrem dovolenky daco v rodine? nedava ti na najoms travu etc? zalezi aj kolko davas do domacnosti ty a kolko on.. financie maju byt vzdy riesene pred manzelstvom a nie neaky ten rok po ...

vikiki29
15. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa Ale to tvrdi on. Ked to neprizna, moze to davat kde chce, nie?

@anonym_autor tak prečo ti neukáže pohyby na účte? Keď nemá čo skrývať ako tvrdí, nemal by byť problém si to prejsť si to s tebou, či?

som_realistka
15. sep 2025

Ak autorka pracuje a cely prijem mina na rodinu, a manzel zataj cast prijmu a tvari sa napr ze nevydalo na dovolenku, tak by som bola na autorkinom mieste este natlakovejsia. Vsak ak chce na nieco setrit, tak sadnem s manzelkou a dohodnem, nastavim si financie. Takto si ozaj manzelja moze iba domyslat kam idu financie, vsak 499 mesacne he za rok slusny balik

autor
15. sep 2025
@vikiki29

@anonym_autor tak prečo ti neukáže pohyby na účte? Keď nemá čo skrývať ako tvrdí, nemal by byť problém si to prejsť si to s tebou, či?

@vikiki29 Asi ano. Keby chcel.

enmery
15. sep 2025
@anonym_0727fc

@anonym_autor nemám problém, vyrobím si problém.
Dáva to na cundry, či niekde inde? Nie? Tak som na strane manžela.

@anonym_0727fc 😂

anonym_d82e0a
15. sep 2025

@anonym_autor ak ti.povedal ze zaraba 1000 v cistom a berie o 400 viac tak je to v manzelstve podraz. Ak povedal ze berie 5000 a je to on 400 viac tak by som sa kvoli tomu tak velmi nezavzdusnovala.

vikiki29
15. sep 2025
@anonym_autor

@vikiki29 Asi ano. Keby chcel.

@anonym_autor no keď nechce, tak očividne niečo skrýva. V tom prípade je to manipulácia.

autor
15. sep 2025
@som_realistka

Ak autorka pracuje a cely prijem mina na rodinu, a manzel zataj cast prijmu a tvari sa napr ze nevydalo na dovolenku, tak by som bola na autorkinom mieste este natlakovejsia. Vsak ak chce na nieco setrit, tak sadnem s manzelkou a dohodnem, nastavim si financie. Takto si ozaj manzelja moze iba domyslat kam idu financie, vsak 499 mesacne he za rok slusny balik

@som_realistka Tak do tejto konfrontacie, ze kde ide kazdy mesiac 400 eur som uz radsej nesla, lebo teda nekupujeme kazdy mesiac napr novu pracku, ani auto nie je kazdu chvilu v servise, takze boli by pochybnosti.

autor
15. sep 2025

Viem ze vas moze drazdit najmä ta obsahova stranka problemu, mna vsak ozaj zaujimaju nazory na nasu konkretnu diskusiu. Chapem, ze niekto napise, ze ja som bola mimo a druha ze on je mimo, ale ak by sa to priklanalo na jednu stranu, trebars aj na jeho, tak si lepsie zrovnam v hlave myslienky, lebo pochopitelne nemam odstup od toho.

autumn1
15. sep 2025

V manželstve kde sa jedná o spoločné peniaze a kvôli tým 400€ by som mala nejakú ujmu alebo naše spoločné dieťa tak by som to riešila ale takto nevidím v tom zmysel.

joesvk
15. sep 2025

Ako každý sme asi iný,ale ja by som sa cítila strašne trápne vyžadovať od partnera,aby mi ukazoval výplatné pásky. Je to ponižujúce pre ňho aj pre teba .

anonym_296fdf
15. sep 2025
@anonym_autor

Viem ze vas moze drazdit najmä ta obsahova stranka problemu, mna vsak ozaj zaujimaju nazory na nasu konkretnu diskusiu. Chapem, ze niekto napise, ze ja som bola mimo a druha ze on je mimo, ale ak by sa to priklanalo na jednu stranu, trebars aj na jeho, tak si lepsie zrovnam v hlave myslienky, lebo pochopitelne nemam odstup od toho.

@anonym_autor ja by som si na tvojom mieste dávala mega pozor . lebo mne sa stala taká vec, že manžel mi povedal svoj príjem , mala som prístup k jeho účtu ale už som nevidela obraty , to ani za pána. Čo sa však nestalo , našla som jeho výplatné pásky a pán mi zamlčal všetky odmeny v nemalej miere, niektoré aj vo výške 8000 tis eur. Tie si prevádzal na svoj ušet . Keď som ho konfrontovala , tak vyvádzal ako šialený , že mu nedôverujem a nakoniec som zistila že tie peniaze používal iba pre svoje potreby . Položila som mu na krk nôž a jednoducho buď sa s ním rozvediem , alebo budem mať prístup kompletne k jeho účtu a chcem vidieť vždy výplatné pásky . Skončilo to rozvodom a dnes som tomu rada. Je v osobnom bankrote , zadĺžený až po uši , na dieťa neplatí a ja som už v druhom manželstve , kde ide úplne inak .

anonym_529134
15. sep 2025

@anonym_autor toto robi aj mne a tiez to otaca na mna.

Strana
z5