icon

Manželove tajnosti o príjme

15. sep 2025

Ja som tu uz pisala. Potrebujem maximalne objektivny nazor, prosim aby zeny s roznymi odsudzujucimi, rypavymi komentmi nespamovali diskusiu, lebo toto je pre mna velmi dolezite.
Manzel mi v minulosti povedal, aky ma prijem. Podotkol, ze obcas sa podari zarobit aj viac. Ja som nahodou zistila, ze je to teda o dost viac. Ked som sa ho na to spytala, urazil sa, ze mu nedoverujem, ze je to tak ako mi predsa povedal v minulosti. Bavili sme sa o konkretnej sume, takze sa neda hovorit, ze sme si snad nerozumeli. Ja som sa nechcela nechat odbit. Tak som povedala, ze som videla pasky a mozme si ich teda pozriet, ako to je. Na co sa este viac rozculil, ze ako sa to spravam. Z coho ho obvinujem. Ja som povedala, ze z tych pasiek je uplne zrejme, ze ide o omnoho vacsiu sumu, nez len obcas. A zacala som vytahovat tie pasky. On povedal, ze ak to spravim a vytiahnem ich a zacnem to pocitat, ze je absolutny koniec vztahu. Nenechala som sa odradit a konfrontovala som ho. V tej chvili rychlo pozrel do svojho mobilu a po chvili pripustil, ze mu to vychadza priemerne o 400 eur viac, nez povodne povedal. (Nemyslim si, ze sa to dalo tak rychlo vyzistit a spocitat za cca 2 minuty z bankoveho uctu, kym som triedila pasky.) Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje. Povedala som ze ok, chapem, ale myslim, ze mi to jednoducho mal povedat, aka je realita. Opät vybuchol, ze co som to ja za cloveka, ako som ho teraz ponizila a ranila. Ale ze to je pre mna typicke. A odisiel niekam von. Ja teraz premyslam, ze ci je mozne aby to fakt takto citil a ze do akej miery je to pravda a ci som sa ho niecim dotkla a bolo to neprimerane, alebo do akej by to mohla byt manipulacia. Alebo ze ci on fakt veri tomu, co mi hovori (aj tej svojej pripadnej manipulacii) a nevidi vobec problem v tom primarnom probleme, ze znacnu sumu mi nepovedal.

cyberk
15. sep 2025

Mna by to nahnevalo a o to viac, keby reagoval ako ten tvoj. On sa este rozculuje, ze ty chces vediet pravdu. Vrchol drzosti. Ale je fajn, ze uz otvaras oci, ved pri takomto si musis zakazdym davat pozor, co povies aby si nezranila jeho male ego…

anonym_a151de
15. sep 2025
@minenkaa

Vsak aj tak to dáva do rodiny,kde je problém

@minenkaa No praveze mi vyplýva ze nedava. A hovoril ze zaraba menej, každý mesiac ma viac minimalne o 400€ a autorka nevie čo s nimi robí. Ale ešte aj zatajoval.
Reakcia je podľa mma kvôli tomu ze si mu na to prišla

hederamonstera
15. sep 2025

No chlapec krasne ukazal so svojou reakciou, ze ho velmi nastvalo, ze si na to prisla. Toto by bola u mna velka kontrolka. Velmi velka. Bohvie kam idu tie peniaze, milenke? Setri si na odchod od rodiny? Gambling? No nic moralne to urcite nebude…O tom, ze by som mu uz neverila, ani nehovorim.

Ja tiez neviem presne kolko moj manzel mesacne prinesie domov, je zivnostnik a nebudem sa ho stale vypytovat. Tu ide o tu jeho reakciu

anonym_95f6c9
15. sep 2025

@anonym_autor Cisto nezaujato... normalny chlovek, u ktoreho by bola objavena chyba, by sa ti dnes 10x ospravedlnil a tesil by sa, ze mesacne ma na ucte o 400e viac, ako si myslel. Mali by ste proste pekny vecer dnes.

Nezavidim ti tuto situaciu.
Ja by som hned myslela na to, ze tymi 400 e platil polovicu za hniezdocko lasky, aby mal kde odpocivat pocas obednajsej prestavky. Druhu polovicu plati ta, ku ktorej dnes odisiel.
Ale to je iba moja bujna fantazia🙂

anonym_e2e1f4
15. sep 2025

@anonym_autor neviem či nerozumiem.Tie pásky mal doma a ty si ich skontrolovala?Ak by to bolo každý mesiac o 400 eur viac za rok to je slušná suma.Tak nech ti ukáže pohyby na účte kde dáva peniaze.Bud hra, platí výživné, alebo ich naozaj dáva do rodiny.400 eur ti je pár nákupov navyše, nejaké oblečenie a je po peniazoch.Ste manželia chcela by som vidieť bankový účet.Alebo si každý mesiac nechaj aj ty 400 eur, lebo on vedel, že ich dostane, ale zatajil.Ak by v tom nebolo niečo pochybné nespravil by taky cirkus.Kolko dávate obidvaja do rodiny na chod domácnosti?

oliolijanka
15. sep 2025
@anonym_95f6c9

@anonym_autor Cisto nezaujato... normalny chlovek, u ktoreho by bola objavena chyba, by sa ti dnes 10x ospravedlnil a tesil by sa, ze mesacne ma na ucte o 400e viac, ako si myslel. Mali by ste proste pekny vecer dnes.

Nezavidim ti tuto situaciu.
Ja by som hned myslela na to, ze tymi 400 e platil polovicu za hniezdocko lasky, aby mal kde odpocivat pocas obednajsej prestavky. Druhu polovicu plati ta, ku ktorej dnes odisiel.
Ale to je iba moja bujna fantazia🙂

Omylom som odoslala anonymne😇

hopsas
15. sep 2025

@anonym_autor v normálnom manželstve vedia ľudia o sebe koľko zarábajú a dokonca aj majú prístup k svojim účtom, lebo stať sa môže hocičo. Ak by mi manžel povedal o dost nižšiu sumu svojho príjmu asi by som to brala, že si to chce ukladať bokom a mať nejaké zadné vrátka ...nič príjemné ...ale reagovala by som rovnako. Ak on si necháva z príjmu 400 pre seba nechala by som si to aj z môjho príjmu a všetci budú spokojní. Či?

anonym_e2e1f4
15. sep 2025

@anonym_autor chlapi sú niekedy sprostí.
Keď vie, že má doma pásky, tak si to vieš snáď zrátať a spýtať sa kde sú peniaze?Môj muž má tiež bočný príjem nechcem vedieť koľko, lebo viem, že to dáva do rodiny a ten príjem môže byť jeden mesiac 100, druhý 500, alebo aj 40 eur.Kazdy máme svoj účet a obidvaja dávame na stravu a energie rovnako čo je navyše to ma nezaujíma aj ja ich miniem podľa seba, alebo usetrim..Platil celú dovolenku, takže viem, že čo ušetrí, to minie.

anonym_f0e26e
15. sep 2025

@anonym_autor Poznám prípad, kde pravda o príjmoch manžela vyšla najavo az po cca 7 rokoch, keď manželka bola nútená pýtať výživné na spoločné dieťa.Pravda,v spomínanom prípade manžel pracoval v zahraničí a mal milenku, ktorá bola čím ďalej, tým viac náročná na financie

minenkaa
15. sep 2025
@anonym_a151de

@minenkaa No praveze mi vyplýva ze nedava. A hovoril ze zaraba menej, každý mesiac ma viac minimalne o 400€ a autorka nevie čo s nimi robí. Ale ešte aj zatajoval.
Reakcia je podľa mma kvôli tomu ze si mu na to prišla

@anonym_a151de autorka písala ,, Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje.’’

autor
15. sep 2025
@anonym_e2e1f4

@anonym_autor chlapi sú niekedy sprostí.
Keď vie, že má doma pásky, tak si to vieš snáď zrátať a spýtať sa kde sú peniaze?Môj muž má tiež bočný príjem nechcem vedieť koľko, lebo viem, že to dáva do rodiny a ten príjem môže byť jeden mesiac 100, druhý 500, alebo aj 40 eur.Kazdy máme svoj účet a obidvaja dávame na stravu a energie rovnako čo je navyše to ma nezaujíma aj ja ich miniem podľa seba, alebo usetrim..Platil celú dovolenku, takže viem, že čo ušetrí, to minie.

@anonym_e2e1f4 toto je dobra poznamka, nemal potrebu schovavat pasky. takze ide o urazene ego, ze co som si to dovolila.

anonym_f60bd1
15. sep 2025

Ja tu čumím ako tu všetky nadávate na jej muža, akú nehoráznosť robí. A inokedy v každej druhej téme radíte ženám ako si majú odkladať peniaze, že vraj aby mali na horšie časy. To sa už môže? Zaujímavé 🤔

minenkaa
15. sep 2025

@anonym_autor ja neviem,moj muz tiež nevie koľko zarábam,je pravda,že jeho to nezaujima
Asi to treba riesit keď si už na ti prišla a teda skontroluj pohyb na úcte kde údu peniaze

anonym_da8a82
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e2e1f4 toto je dobra poznamka, nemal potrebu schovavat pasky. takze ide o urazene ego, ze co som si to dovolila.

@anonym_autor mozno neschovávať pásky lebo mu nenapadlo ze to budes overovať. Nie je v poriadku jeho reakcia pretože on klamal ty si na to prisla a on to otočil na teba. A jeho poznámka ze ak začnem počítať pásky je koniec vzťahu by ma dorazila a v momente by som bola v jeho internetbankingu. Ja si myslím ze nieco skrýva ked tak reaguje. Ste manželia mas pravo na polovicu peňazí co zarobí, rovnako aj poznat skutočný príjem. Požiadaj ho nech ti da prihlasovacie údaje do IB rovnako ponúknu svoje a budete mat navzájom prístup. Ak odmietne nieco je zle

sabi1223
15. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor ja neviem,moj muz tiež nevie koľko zarábam,je pravda,že jeho to nezaujima
Asi to treba riesit keď si už na ti prišla a teda skontroluj pohyb na úcte kde údu peniaze

@minenkaa my tiez navzájom presne nevieme ale nic predsebou neskrývame, keby chceme vieme sa dostať jeden druhému do úctu ale nie je treba

minenkaa
15. sep 2025
@sabi1223

@minenkaa my tiez navzájom presne nevieme ale nic predsebou neskrývame, keby chceme vieme sa dostať jeden druhému do úctu ale nie je treba

@sabi1223 však on ma pásky doma,tiež nič neskrýva

tiezjedna
15. sep 2025
@anonym_autor

@wolf_ Ano, to sa tu aj pytam. Ci som ja komunikovala s nim neslusne, alebo on so mnou. Ci som ho tym ponizila, alebo on manipuluje mna.

@anonym_autor klamem mlží a ešte sa to snaží hodiť na teba... Asi tak.

sabi1223
15. sep 2025
@minenkaa

@sabi1223 však on ma pásky doma,tiež nič neskrýva

@minenkaa podla mna nečakal ze pásky bude pozerat ked jej povedal aky ma príjem, ale nepoznám ich tak iba hádam

zobaka
15. sep 2025

zalezi kolko zaraba, mna by stvalo ako pises, ze ta nevzal v lete na ziadnu dovolenku, opytala by som sa na dovod preco sedi na peniazoch ako zaba na kameni, ak ich teda nedava s prepacenim na cundry ako tu bolo spomenite, alebo mne napadol este hazard, alebo tajne dvierka do buducnosti

tilly
15. sep 2025

Reagoval dosť zvláštne. Prečo si to vlastne začala riešiť? Mala si podozrenie, alebo čo ťa k tomu viedlo?
Ja teda vôbec netuším, aký príjem má môj muž, nikdy som to s nim neriešila, nezaujíma ma to, ale myslím, že keby som sa ho opýtala, povedal by mi. Keby bol pri tom podráždený, nebolo by mi všetko jedno.

majkamajusqa
15. sep 2025

Mne pride divne ze robi take teatro okolo toho. Ved ked s niekym spolu zijem tak viem aky ma prijem, neviem si predstavit ze by som nevedela kolko zarobi manzel a on by nevedel kolko zarobim ja. Ved nie sme susedia 🙈🙄

anonym_e43a22
15. sep 2025
@anonym_f60bd1

Ja tu čumím ako tu všetky nadávate na jej muža, akú nehoráznosť robí. A inokedy v každej druhej téme radíte ženám ako si majú odkladať peniaze, že vraj aby mali na horšie časy. To sa už môže? Zaujímavé 🤔

@anonym_f60bd1 tu je stále dvojaký meter. Ženy si musia odkladať, muži nesmú 🤷‍♀️🤦‍♀️

nikpa
15. sep 2025

@anonym_autor spravil zo seba chudáčika a obeť a z teba mrchu, co ho neprávom obvinila a ranila. Okrem toho, že ťa klame a zatajuje príjem tak je ešte aj sebecký chrapun. 🤷

sweaaa
15. sep 2025

@anonym_autor A ako vlastne hospodárite? Ako rozhodujete na čo idete míňať a koľko a kam odkladať? Veď to sa nedá ak obaja manželia nevedia aký je rodinný príjem. Aj o tom je manželstvo, že SPOLU hospodárite. Musíš si s ním sadnúť na dlhší rozhovor a dohodnúť sa ako budete ďalej fungovať.

anonym_e3d159
15. sep 2025

Ja by som sa takto na to pozrela...Ak vychádzate mesačne tak,že by sa vám tých 400€ hodilo,tak to problém je...
Ak nemáte problém s peniazmi ,tak by som to neriešila.Ja som toho názoru ,že aj v manželstve má mať každý svoje peniaze na svoje veci..(kaderníčka,kozmetička,kávy,posedenia,handry,koníčky)
Ale pokiaľ proste mas pocit ,že niečo nie je v poriadku ,tak si to odsleduj ,lebo väčšinou intuícia neklame...Môže aj tipovať a to väčšinou neuspeje k nicomu dobrému.

janababana
15. sep 2025

@anonym_autor jasne, cirou nahodou dostava viac (nie menej samozrejme) a este sa aj urazi. Klamal? Klamal.

anonym_3f9fa5
15. sep 2025

Uff aby manžel nieže tajil ale aj klamal o svojej mzde? No podľa mňa jeho urazenie je neoprávnene a účelové aby si sa ty citila vinna za JEHO klamstvá

anonym_3dac54
15. sep 2025
@anonym_e43a22

@anonym_f60bd1 tu je stále dvojaký meter. Ženy si musia odkladať, muži nesmú 🤷‍♀️🤦‍♀️

@anonym_e43a22 vy ste retardovane?

weleda123
15. sep 2025

Máme spoločný účet. Najmä kvôli tomu, že muž si tiež rád ulieval bokom, keď mal peniaze len na svojom účte, lebo je proste ten typ, že rád rozhadzuje peniaze. Takže sme to poriesili takto. Jednak mám prehľad o financiách a jednak on sa krotí a nenakupuje somariny, keď vie, že ja vidím pohyby 😅

anonym_3f9fa5
15. sep 2025

A je jedno ci tie paniaze dáva do rodiny,ci si šetrí alebo či nič
Proste klamstvo je klamstvo a dôvera je dôvera
A ste manželia
Normálne som nasratá za teba,ze on sa uráža za to,ze on klame 🙄 neskutočne