icon

Manželovo nezodpovedné správanie. Je rozvod riešenie?

26. júl 2025

Neviem kde zacat. Uz som unavena z manzela. Sme manzelia 3 roky, zijeme v Cesku. Ja pracujem na plny uvazok a studujem dialkovo vs. Manzel mal dlhodobo problem so zdravim, po rokoch mu bola priznana invalidita 1.stupna.
Vadi mi, ze je nezodpovedny, v ziadnej praci dlho nevydrzi, nemoze si moc vyberat, ma vyucny list a do toho ta invalidita. Nemoze namahat ruky, zdvihat nic tazke. Aj nosenie nakupnych tasiek je pre neho problem. Do toho ma insolvenciu. V kazdej praci sa mu nieco nepaci. Do toho prisiel kvoli alkoholu o vodisky preukaz, dostal financnu pokutu a zakaz na dva roky. Ta pokuta nam akurat zas vzala peniaze, ktore sme mohli na nieco pouzit. Ja sa snazim, odkladam z vyplaty a on urobi zas nejaky problem. Ma problemy s alkoholom, kazdy den 2 litre vina.
Chcem mu pomoct, ale takto to dalej nejde. Uz nevladzem. Hovorim mu, nech v tej praci vydrzi, nez mu vratia vodicsky preukaz. V poslednej praci sa mu pacilo, odtial ho ale vystrnadili kolegovia, to nebola jeho vina. Riesim za neho veci, tie uradne, pomahala som mu so ziadostami napriklad o splatkovy kalendar na tu pokutu, na ten invalidny dochodok, odvolania, ziadosti...

Nechcem len skarede o nom pisat, pretoze on navari, uprace, nakupuje vyhradne on. Financie mame podelene tak, ze ja platim reziu bytu (najom, elektrika, mobily, internet) a on plati zas potraviny.
On nieco pokazi a ja to zaplatim. Doslova. Emocne aj financne.

Ja uz neviem ako dalej, ale uz fakt nevladzem.

0kristina0
26. júl 2025

Je nacase aby si zacala brat ohlady na seba. Zacat byt sebecka. Doteraz bol sebecky tvoj muz, teraz je rada na tebe. Utekaj, nenic si zdravie kvoli muzovi, ktory za to nestoji. Deti s nim mat nemozes, nie je na neho spolah, naco ti je taky chlap?

anonym_efe7fd
26. júl 2025

nieje to k Tvojmu problému ale on sa nehanbi odísť po 2 hodinách z novej prace? Čo také tam bolo “hrozne” … alebo celkovo nevidí ten problem v sebe …

autor
26. júl 2025
@anonym_efe7fd

nieje to k Tvojmu problému ale on sa nehanbi odísť po 2 hodinách z novej prace? Čo také tam bolo “hrozne” … alebo celkovo nevidí ten problem v sebe …

@anonym_efe7fd Ze sa mu nepacilo to prostredie, ti ludia tam, ze tam nemal sukromie. Proste nezmysly. Uz ho mam plne zuby.

eviq
26. júl 2025

@anonym_autor prečo si ho držíš na krku? nájdi si niekoho do života. O tohto sa budeš starať do konca života, lebo jemu sa zjavne nechce pracovať. O pití ani nehovorím. Hlavne si s ním ešte aj neurob deti. Váž si samu seba. Manželstvo by malo byt o spoločnom riešení života a nie o tom, že jeden ťahá druhého zo s*aciek. A ze uvarí, uprace, nakúpi? To je úplne normálna vec, nič výnimočné.

midori123
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_efe7fd Ze sa mu nepacilo to prostredie, ti ludia tam, ze tam nemal sukromie. Proste nezmysly. Uz ho mam plne zuby.

@anonym_autor súkromie?? V práci chce mať súkromie?? Ach jaj… Ani neviem čo iné napísať, okrem UTEKAJ dievča, a veľmi rýchlo!

anonym_16637a
26. júl 2025

Moja kolegyna zila s podobnym typom, co nepracoval, nikde nevydrzal, proste nemakacenko. Ona ho zivila, kupila mu auto (!!!!), lebo on nemohol chodit do prace MHD vo velkom meste, dokonca s tymto niemandom mala aj dieta. Poplatila jeho dlhy, zili v jeho byte, kde s nim zila isty cas aj jeho mama. Ona vsetko platila a vies ako dopadla? Sama s dietatom na ulici, lebo jedneho krasneho dna, ked prisla z porodnice s ich spolocnym dietatom, tak jej oznamil, ze on ma inu zenu a ma sa odstahovat, lebo sa tam stahuje ona. Dieta nevidel roky rokuce, nic neplati, ona zije sama s dietatom a este plati dlhy za takehoto cloveka. Takto chces dopadnut?

autor
26. júl 2025
@eviq

@anonym_autor prečo si ho držíš na krku? nájdi si niekoho do života. O tohto sa budeš starať do konca života, lebo jemu sa zjavne nechce pracovať. O pití ani nehovorím. Hlavne si s ním ešte aj neurob deti. Váž si samu seba. Manželstvo by malo byt o spoločnom riešení života a nie o tom, že jeden ťahá druhého zo s*aciek. A ze uvarí, uprace, nakúpi? To je úplne normálna vec, nič výnimočné.

@eviq Mas pravdu, nevie nic vydrzat, nie je ani spolahlivy, ani zodpovedny. A to ako sa stavia k problemom nehovoriac.

autor
26. júl 2025
@midori123

@anonym_autor súkromie?? V práci chce mať súkromie?? Ach jaj… Ani neviem čo iné napísať, okrem UTEKAJ dievča, a veľmi rýchlo!

@midori123 Musel sediet na akoby recepcii medzi dvoma ludmi. A vraj sa k nemu nespravali pekne, ale akoby mal vsi.

anonym_888ae6
26. júl 2025
@anonym_autor

@eviq Mas pravdu, nevie nic vydrzat, nie je ani spolahlivy, ani zodpovedny. A to ako sa stavia k problemom nehovoriac.

@anonym_autor Véd ty z neho nič nemáš.
Nulový partner, ktorý dookola vyrába problémy, ktoré ty riešiš.
Prečo si za neho zaplatila dlh? Z tvojich úspor? Vráti ti to?

Na čo vôbec čakáš, nič vás nespája. A, prepáč alkoholik ktorý odmieta riešiť problém, dookola sľubuje, ved sa ti smeje do očí.
Nechceš normálneho partnera?

eviq
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor fakt. Chod z toho von. Načo ti to je.

autor
26. júl 2025
@anonym_888ae6

@anonym_autor Véd ty z neho nič nemáš.
Nulový partner, ktorý dookola vyrába problémy, ktoré ty riešiš.
Prečo si za neho zaplatila dlh? Z tvojich úspor? Vráti ti to?

Na čo vôbec čakáš, nič vás nespája. A, prepáč alkoholik ktorý odmieta riešiť problém, dookola sľubuje, ved sa ti smeje do očí.
Nechceš normálneho partnera?

@anonym_888ae6 Chcem a aj rodinu. Ale nie s nim, to by bol posledny klinec do rakvy.

autor
26. júl 2025

Ked si to tak vezmem, tak on nemoze nic. Nemoze do obi predavat, lebo on nema rad moc ludi, nemoze toto a tamto. On je dost obmedzeny vo vybere prac kvoli tym bolestiam ruk, ale aj tak. Maturitu si dorobit mohol, ale nie, to je narocne. On iba lahke a rychle riesenia. Trochu zamakat a potom sa mat dobre, to nie.

muchotrafka298
26. júl 2025

Ked chces rodinu, tak to ries co najskor. Aby sa Ti nestalo, ze s tymto clovekom stravis dalsie roky, stiahne Ta na dno a zrazu si potom uvedomis, ze si premarnila produktivny vek s takymto nezodpovednym clovekom. A potom uz bude neskoro, lebo si nebudes mat z coho vyberat. Lebo muzi bud budu zadani, alebo to co bude volne nestoji za nic. A lahsie najdes niekoho teraz, ako po rokoch. Lebo darmo niekto napise, ze vek je len cislo, nic neznamena. Znamena. Ak chces mat dieta, tak rokmi fertilita rapidne klesa.

anonym_8981d0
26. júl 2025

Taký je veľmi chorý a nevládny, ze ho všade vezmu do roboty. To je zaujímavé🤔

autor
26. júl 2025
@muchotrafka298

Ked chces rodinu, tak to ries co najskor. Aby sa Ti nestalo, ze s tymto clovekom stravis dalsie roky, stiahne Ta na dno a zrazu si potom uvedomis, ze si premarnila produktivny vek s takymto nezodpovednym clovekom. A potom uz bude neskoro, lebo si nebudes mat z coho vyberat. Lebo muzi bud budu zadani, alebo to co bude volne nestoji za nic. A lahsie najdes niekoho teraz, ako po rokoch. Lebo darmo niekto napise, ze vek je len cislo, nic neznamena. Znamena. Ak chces mat dieta, tak rokmi fertilita rapidne klesa.

@muchotrafka298 Uvedomujem si to. Dieta by som velmi chcela, ale s tymto muzom nie. To by sme skoncili zle alebo by to dopadlo tak, ze on by bol na materskej, s cim by nemal problem ako sam povedal, a ja by som isla do prace.

saraxyz
26. júl 2025

@anonym_autor čo chces urobiť? Buď úprimná

autor
26. júl 2025
@anonym_8981d0

Taký je veľmi chorý a nevládny, ze ho všade vezmu do roboty. To je zaujímavé🤔

@anonym_8981d0 Zalezi do akej. On ma chronicky stav, takze nemoze nic tazke dvihat. Napriklad kuriera zasielkoveho nemoze robit, lebo tam aj tazke veci vozi, musi vyniest. Niekde v sklade to iste. Takze len pracu, kde nenamaha ruky.

autor
26. júl 2025
@saraxyz

@anonym_autor čo chces urobiť? Buď úprimná

@saraxyz Chcem niekoho ineho. Nema to s nim buducnost, vidim to sama, ze len slubuje ze prestane pit a kazdy den zas a znova ho vidim, ked sa vrati z obchodu, ako vytahuje vino z tasky. Uz to ho mam dost, myslim si, ze si toto nezasluzim.

mischy00
26. júl 2025

Písala si, ze nevladze ani nákup odniesť. Co by preboha robil na materskej s malým dieťaťom? Skôr ma pocit idylky, len aby do roboty nemusel....

saraxyz
26. júl 2025
@anonym_autor

@saraxyz Chcem niekoho ineho. Nema to s nim buducnost, vidim to sama, ze len slubuje ze prestane pit a kazdy den zas a znova ho vidim, ked sa vrati z obchodu, ako vytahuje vino z tasky. Uz to ho mam dost, myslim si, ze si toto nezasluzim.

@anonym_autor keď chces rozvod, tak to urob. Držím palce ♥️

autor
26. júl 2025
@mischy00

Písala si, ze nevladze ani nákup odniesť. Co by preboha robil na materskej s malým dieťaťom? Skôr ma pocit idylky, len aby do roboty nemusel....

@mischy00 Pritom ho poznam ako pracoviteho. Neviem co sa stalo, ze zacal pit. Do prace by rad, ale do takej aku si on vysnival. Ked tam nieco nie je ok, tak uz sa ruca. Akoby to vsade bola idylka.

maca1984
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a máš v pláne tento " vzťah" nejak riešiť ?
Lebo ak nie, zbytočne tu budeš písať litánie o ňom.
Teraz je to na tebe.
Či ho pošleš do prdele, pardon za výraz, alebo tu budeš ešte roky o ňom písať.

slavka1988
26. júl 2025

@anonym_autor je ťa škoda pri nom .

autor
26. júl 2025
@maca1984

@anonym_autor a máš v pláne tento " vzťah" nejak riešiť ?
Lebo ak nie, zbytočne tu budeš písať litánie o ňom.
Teraz je to na tebe.
Či ho pošleš do prdele, pardon za výraz, alebo tu budeš ešte roky o ňom písať.

@maca1984 Poslem ho kam slnko nesvieti.

maca1984
26. júl 2025
@anonym_autor

@maca1984 Poslem ho kam slnko nesvieti.

@anonym_autor držím palce.

anonym_9e1673
26. júl 2025

@anonym_autor Dala by som mu na výber, buď prestane piť alebo koniec.

mischy00
26. júl 2025

A z čoho kupuje furt chlast? Z invalidneho? Ci ty mu dávaš?
Ja mam až odpor k alkoholu a k opitym ľuďom, mne by sa týmto omnoho viac zhnusil ako tym, ze nepracuje.
Keby som videla ze taha fľašu z tašky, asi by som sa neudrzala....v tomto ta obdivujem.

autor
26. júl 2025

Chcem vlastny byt, ale nedari sa mi kvoli nemu nasetrit. Ked nasetrim, tak zas nieco urobi. Uz ma to nebavi, uvedomujem si, ze s nim nikdy nic nebudem mat, ked to takto pojde dalej. Ked pominiem tie materialne veci, tak ja chcem partnera o ktoreho sa budem moct opriet, ktory bude spolahlivy a zodpovedny a to on nie je. A este mi hovori, ze ma plno podporuje v studiu. No a ako ma podporuje? Ved nic extra nerobi. Vlastne asi hej, vari a nakupuje, kavu a caj mi urobi, obskakuje ma, to ano. Ale to je normalne, nic nezvycajne.

autor
26. júl 2025
@mischy00

A z čoho kupuje furt chlast? Z invalidneho? Ci ty mu dávaš?
Ja mam až odpor k alkoholu a k opitym ľuďom, mne by sa týmto omnoho viac zhnusil ako tym, ze nepracuje.
Keby som videla ze taha fľašu z tašky, asi by som sa neudrzala....v tomto ta obdivujem.

@mischy00 Tak bol dlhsie na pn, kvoli tym zdravotnym problemom, potom aj pracoval, dostal vyplatu, takze z toho to plati. On nie je typ, ktory bude pracovat v time, on je skor na pracu osamote.

autor
26. júl 2025

Dostal pokutu 30 tisic korun za jazdu pod vpyvom, to sme museli splacat. Teraz som platila 27 tisic na cssz, pretoze aby mu mohli vyratat nejaky dochodok, musel doplatit dobu poistenia. Inak by mu to nevyslo. Z toho som chytila normalne depku, ze ja si to setrim a zrazu je to kvoli nemu prec.