Manželovo nezodpovedné správanie. Je rozvod riešenie?
Neviem kde zacat. Uz som unavena z manzela. Sme manzelia 3 roky, zijeme v Cesku. Ja pracujem na plny uvazok a studujem dialkovo vs. Manzel mal dlhodobo problem so zdravim, po rokoch mu bola priznana invalidita 1.stupna.
Vadi mi, ze je nezodpovedny, v ziadnej praci dlho nevydrzi, nemoze si moc vyberat, ma vyucny list a do toho ta invalidita. Nemoze namahat ruky, zdvihat nic tazke. Aj nosenie nakupnych tasiek je pre neho problem. Do toho ma insolvenciu. V kazdej praci sa mu nieco nepaci. Do toho prisiel kvoli alkoholu o vodisky preukaz, dostal financnu pokutu a zakaz na dva roky. Ta pokuta nam akurat zas vzala peniaze, ktore sme mohli na nieco pouzit. Ja sa snazim, odkladam z vyplaty a on urobi zas nejaky problem. Ma problemy s alkoholom, kazdy den 2 litre vina.
Chcem mu pomoct, ale takto to dalej nejde. Uz nevladzem. Hovorim mu, nech v tej praci vydrzi, nez mu vratia vodicsky preukaz. V poslednej praci sa mu pacilo, odtial ho ale vystrnadili kolegovia, to nebola jeho vina. Riesim za neho veci, tie uradne, pomahala som mu so ziadostami napriklad o splatkovy kalendar na tu pokutu, na ten invalidny dochodok, odvolania, ziadosti...
Nechcem len skarede o nom pisat, pretoze on navari, uprace, nakupuje vyhradne on. Financie mame podelene tak, ze ja platim reziu bytu (najom, elektrika, mobily, internet) a on plati zas potraviny.
On nieco pokazi a ja to zaplatim. Doslova. Emocne aj financne.
Ja uz neviem ako dalej, ale uz fakt nevladzem.
@anonym_autor Ja by som mu už ani šancu nedala.
Hneď v pondelok podala žiadosť o rozvod a odišla od neho šťastná, že som sa oslobodila od debila, čo chlastá čučo a nevydrží ani dve hodiny v práci.
Ty pracuješ, študuješ, on "požiera" Tvoje úspory a on nič pre zmenu neurobí.... Bývate vo svojom? V podnájme?
@lilinka76 Byvame v prenajme.
@anonym_888ae6 Chcem a aj rodinu. Ale nie s nim, to by bol posledny klinec do rakvy.
@anonym_autor tvoj muž je alkoholik!! Máš jeden život, a ver, dá sa prežiť aj krajšie, ako je tvoj opis.
Nič pozitívne si na svojho muža nenapísala, nevidím jediný dôvod ostať v tomto vzťahu, a už vbc nie keď chceš rodinu a žiť normálne.
Nie je mu to blbé, že mu riešiš jeho finsncne sracky?
Toto je chlap, ktorého aj ked pustis znova do obehu....tak žiadna normálna žena si nevezme na krk. To je viac starosti ako radosti, ze uprace a navarí? Za tie dlhy si mohla mat upratovačku každý mesiac. A jedlo z reštaurácie.
ty píšeš o eurách? 😱 30tisíc a potom 27 tisíc? to akože vážne?
Ja by som mu veru už na výber nedávala.
Myslím si, že už stačilo až až.
By som mu len oznámila že podávam o rozvod, nech si začne riešiť svoju budúcu existenciu.
A v tej sekunde by som aj stopla všetky jeho dotácie.
Ty nemáš čo stratiť, práve naopak.
Ty môžeš len získať.
@anonym_autor chce to vazny rozhovor a nech v tej praci zostane, aj keby neviem co bolo, minimalne kym nebude mat inu.
ty píšeš o eurách? 😱 30tisíc a potom 27 tisíc? to akože vážne?
@earlgrey Nie, to je v korunach.
@anonym_autor chce to vazny rozhovor a nech v tej praci zostane, aj keby neviem co bolo, minimalne kym nebude mat inu.
@domkakvet Uz z nej po dvoch hodinach odisiel.
Počúvaj, vždy sa k nemu niekto nespráva pekne, vždy sú navine všetci, len nie on. Jeho exekúcii mali byť pre Teba výstavnou skriňou, s akým mužom máš dočinenia. Chyba. Ok. Urobila si ju. Teraz ju neurob druhýkrát a a neistávaj s ním.
Fakt mal ten psychológ pravdu, ze vždy vždy vždy sú náznaky, že partner bude na prd, len my sme slepí.
@midori123 Musel sediet na akoby recepcii medzi dvoma ludmi. A vraj sa k nemu nespravali pekne, ale akoby mal vsi.
@anonym_autor Chudatko male 😂🙈
Ináč sa tu tak trochu smejem, ze nikde nevydrží pracovat 😀😀...lebo my ked prídeme všetky do práce, tak nás šéf víta s kyticou a kolegovia strieľajú konfety. V práci nás všetci tlapkaju po pleci, robia kávičku a pracuju za nás. A zásadne odchádzame z práce o hodinu skôr, aby sme stihli doma poriadne zrelaxovať do ďalšieho dňa. 🤸♀️🫡
@anonym_autor Chudatko male 😂🙈
@anonym_d69525 Povedala som si to iste. Vsade je nieco, ked pracu potrebujem, tak nevymyslam. Ja tiez nemam v praci na ruziach ustlane, ale neodchadzam, snazim sa, pracujem. Tiez tu mam kolegynu, ktora mi robi zle, ale nejdem sa z toho zrutit. Vsade je nieco, taku pracu kde sa vsetci miluju este nevymysleli. Jedine ked pracujes sam na seba, ale to ta potom rozculuju odberatelia :D
@anonym_8981d0 Zalezi do akej. On ma chronicky stav, takze nemoze nic tazke dvihat. Napriklad kuriera zasielkoveho nemoze robit, lebo tam aj tazke veci vozi, musi vyniest. Niekde v sklade to iste. Takze len pracu, kde nenamaha ruky.
@anonym_autor No ale ked chudacik musel AZ sediet na akoby recepcii a ani to nezvladol chudacik utrapneny 😂😂. Ako prepac, uz len smiat sa na tom da, az sa mi nechce verit, ze toto je realne 😅.A hlavne teda, ze s niecim takym dobrovolne zijes 8 rokov a tu sa pytas, co mas robit..
Ináč sa tu tak trochu smejem, ze nikde nevydrží pracovat 😀😀...lebo my ked prídeme všetky do práce, tak nás šéf víta s kyticou a kolegovia strieľajú konfety. V práci nás všetci tlapkaju po pleci, robia kávičku a pracuju za nás. A zásadne odchádzame z práce o hodinu skôr, aby sme stihli doma poriadne zrelaxovať do ďalšieho dňa. 🤸♀️🫡
@mischy00 dúfam, že každý deň sú aj balóny štastia , či lampáše, či ako sa to volá 🤣
@anonym_autor No ale ked chudacik musel AZ sediet na akoby recepcii a ani to nezvladol chudacik utrapneny 😂😂. Ako prepac, uz len smiat sa na tom da, az sa mi nechce verit, ze toto je realne 😅.A hlavne teda, ze s niecim takym dobrovolne zijes 8 rokov a tu sa pytas, co mas robit..
@anonym_d69525 Pre mna uz dlhodoba realita. Kazdy mu ublizuje, vsetci su k nemu zli.
Cim skor rozvod, iba odist nestaci, lebo hrozi, ze ta tak zadlzi, ze budes jeho dlhy splacat este roky rokuce. Snaz sa chranit aj seba, nie len jeho. Aj ked mozno ma dobre srdce a vie byt na teba mily. Zivot s nim je riziko
Cim skor rozvod, iba odist nestaci, lebo hrozi, ze ta tak zadlzi, ze budes jeho dlhy splacat este roky rokuce. Snaz sa chranit aj seba, nie len jeho. Aj ked mozno ma dobre srdce a vie byt na teba mily. Zivot s nim je riziko
@modra_kolobezka To nebudem, nemame bsm.
@modra_kolobezka To nebudem, nemame bsm.
@anonym_autor mám kamaráta ZŤP v ČR ...ruky a nohy pokrútené (detská obrna)...a normálne robi v obchode za pokladňou...to by určite zvládol aj ten tvoj....keby chcel a aspoň čo to by domov doniesol...
@anonym_autor mám kamaráta ZŤP v ČR ...ruky a nohy pokrútené (detská obrna)...a normálne robi v obchode za pokladňou...to by určite zvládol aj ten tvoj....keby chcel a aspoň čo to by domov doniesol...
@earlgrey Na to ma odpoved, ze nie je tak rychly, nevedel by rychlo pipat u kasy a taketo vyhovorky. Ze by sa nenaucil tie rozne peciva, druhy, nazvy.
A samozrejme, praca musi byt blizko, najlepsie hned za rohom, on hodinu dochadzat nebude. Co je fajn, ak je taka moznost, ale ak nie, tak beriem co je. Hovorim mu, ze druhi ludia cestuju aj vyse hodiny za pracou a spat.
Daj mu prečítať túto diskusiu a potom nech si v kľude pomaličky začne baliť. Nech nezabudne zubnú kefku, aby sa nemusel vracať po ňu.
Za taký čas v novej práci nestihnem ani zaklipkat očami preboha, nie že riešiť, aké mám súkromie a intimitu či čo. On tam rovno išiel s tým, že sa len ukáže a hajde preč, aj keby neviem aké super by tam bolo. O pár rokov čakaj, ako vám budú doma miznúť veci, lebo bude musieť nakúpiť. Ak už stihol jazdu pod vplyvom, chýba mu už len krôčik k tomuto.. Mám jednu známu, je lekárka v Nemecku, šikovná baba. Ešte cez výšku si na seba zavesila chlapca z dediny u jej babky a keďže on bol jej úplne prvá skúsenosť, nejak jej zostal. Ona maká v robote, on doma leží. Tiež v rodine mame jednu, vysoká škola, cudzie jazyky, presťahovali sa do Švajčiarska, ona sa ide zodrať, on prosím pekne druhý rok sedí v nájme na riti a akože študuje jazyk, lebo si "nevie" nájsť robotu. Ale henti aspoň nepijú. Pýtam sa aj vtedy, keď mi o nich rozprávajú rodičia tých dievčat, a aj teraz, ako čítam tvoje príspevky autorka: že im nie je kok*tno, že žena maká ako kôň a oni si doma vetraju gule! Totálna hanba! Ešte ani ten posratý dôchodok by nemal, keby nie teba! Prepáč, ale takého chlapa nájdeš na kedykoľvek na ulici. Stačí ich vyumyvat, obliecť do čistého a máš to isté, čo teraz. Utekaj, kým ťa nestiahne na dno. On tam nie je iba preto, lebo mu v kuse dofukuješ plávacie koleso.
@anonym_autor To co Ta s nim drzi je sucit a lutost. Lutost nad nim a asi v podvedomi aj dost lutosti nad tymi stratenymi rokmi. Bohuzial tie roky uz nevratis. Je cas odpisat straty,, toto bola velmi zla ,,investicia". Mozes sa skusit ,,otriast" a este zabojovat o svoj zivot, budem dufat, ze sa Ti to podari alebo sa topit s nim.
Za taký čas v novej práci nestihnem ani zaklipkat očami preboha, nie že riešiť, aké mám súkromie a intimitu či čo. On tam rovno išiel s tým, že sa len ukáže a hajde preč, aj keby neviem aké super by tam bolo. O pár rokov čakaj, ako vám budú doma miznúť veci, lebo bude musieť nakúpiť. Ak už stihol jazdu pod vplyvom, chýba mu už len krôčik k tomuto.. Mám jednu známu, je lekárka v Nemecku, šikovná baba. Ešte cez výšku si na seba zavesila chlapca z dediny u jej babky a keďže on bol jej úplne prvá skúsenosť, nejak jej zostal. Ona maká v robote, on doma leží. Tiež v rodine mame jednu, vysoká škola, cudzie jazyky, presťahovali sa do Švajčiarska, ona sa ide zodrať, on prosím pekne druhý rok sedí v nájme na riti a akože študuje jazyk, lebo si "nevie" nájsť robotu. Ale henti aspoň nepijú. Pýtam sa aj vtedy, keď mi o nich rozprávajú rodičia tých dievčat, a aj teraz, ako čítam tvoje príspevky autorka: že im nie je kok*tno, že žena maká ako kôň a oni si doma vetraju gule! Totálna hanba! Ešte ani ten posratý dôchodok by nemal, keby nie teba! Prepáč, ale takého chlapa nájdeš na kedykoľvek na ulici. Stačí ich vyumyvat, obliecť do čistého a máš to isté, čo teraz. Utekaj, kým ťa nestiahne na dno. On tam nie je iba preto, lebo mu v kuse dofukuješ plávacie koleso.
@oblecenie99 výstižne.....nájdi bezdomovca, umy, oblec a mas to isté. Mozno aj kávu jej urobí, ked uz sedí doma cely deň .
@autorka on z práce zdrhol, aby si mohol ísť kúpiť 2 fľaše vína 😉

@maca1984 Poslem ho kam slnko nesvieti.
@anonym_autor Ja by som mu už ani šancu nedala.
Hneď v pondelok podala žiadosť o rozvod a odišla od neho šťastná, že som sa oslobodila od debila, čo chlastá čučo a nevydrží ani dve hodiny v práci.
Ty pracuješ, študuješ, on "požiera" Tvoje úspory a on nič pre zmenu neurobí.... Bývate vo svojom? V podnájme?