Manželovo nezodpovedné správanie. Je rozvod riešenie?
Neviem kde zacat. Uz som unavena z manzela. Sme manzelia 3 roky, zijeme v Cesku. Ja pracujem na plny uvazok a studujem dialkovo vs. Manzel mal dlhodobo problem so zdravim, po rokoch mu bola priznana invalidita 1.stupna.
Vadi mi, ze je nezodpovedny, v ziadnej praci dlho nevydrzi, nemoze si moc vyberat, ma vyucny list a do toho ta invalidita. Nemoze namahat ruky, zdvihat nic tazke. Aj nosenie nakupnych tasiek je pre neho problem. Do toho ma insolvenciu. V kazdej praci sa mu nieco nepaci. Do toho prisiel kvoli alkoholu o vodisky preukaz, dostal financnu pokutu a zakaz na dva roky. Ta pokuta nam akurat zas vzala peniaze, ktore sme mohli na nieco pouzit. Ja sa snazim, odkladam z vyplaty a on urobi zas nejaky problem. Ma problemy s alkoholom, kazdy den 2 litre vina.
Chcem mu pomoct, ale takto to dalej nejde. Uz nevladzem. Hovorim mu, nech v tej praci vydrzi, nez mu vratia vodicsky preukaz. V poslednej praci sa mu pacilo, odtial ho ale vystrnadili kolegovia, to nebola jeho vina. Riesim za neho veci, tie uradne, pomahala som mu so ziadostami napriklad o splatkovy kalendar na tu pokutu, na ten invalidny dochodok, odvolania, ziadosti...
Nechcem len skarede o nom pisat, pretoze on navari, uprace, nakupuje vyhradne on. Financie mame podelene tak, ze ja platim reziu bytu (najom, elektrika, mobily, internet) a on plati zas potraviny.
On nieco pokazi a ja to zaplatim. Doslova. Emocne aj financne.
Ja uz neviem ako dalej, ale uz fakt nevladzem.
@lilinka76 do priepasti s detailom?
@karolinakr s debilom malo byť 😁
Ty kokso, kde si našla takého chlapa? Alkoholik, insolventný, invalid, lenivý, bez vzdelania. Preboha, to ste sa náhodou na chodníku zrazili a dali dokopy, čo to naozaj dobrovoľne si s takým chlapom? Už len krásny ako model musí byť, lebo inak si neviem vysvetliť, že má taký chlap vzťah....
Drz sa autorka! Na koniku mas vela odsudenia, ale ty sama vies, ze ste spolu zazili aj dobre veci, preto aj ste manzelia. Ak mu chces aj nadalej pomahat, tak prvou vecou je protialkoholicke liecenie. To musi ale sam chciet a aby to spravil,musi stratit zivotne istoty, inak nebude mat motivaciu. Zivotne istoty mu zabezpecujes ty. Kym tak budes robit a bude si tebou isty, bude tazko hladat motivaciu ku vlasnej zmene
Drz sa autorka! Na koniku mas vela odsudenia, ale ty sama vies, ze ste spolu zazili aj dobre veci, preto aj ste manzelia. Ak mu chces aj nadalej pomahat, tak prvou vecou je protialkoholicke liecenie. To musi ale sam chciet a aby to spravil,musi stratit zivotne istoty, inak nebude mat motivaciu. Zivotne istoty mu zabezpecujes ty. Kym tak budes robit a bude si tebou isty, bude tazko hladat motivaciu ku vlasnej zmene
@modra_kolobezka ono to vyzeta tak, ze po svadbu sa snazil aj zarabal, ked uz ju mal klofnutu, povolil, popustil, ochabol... Vsak naco sa uz snazit, to ako ten napis v kasarni novacikom... zvonku
-vitame vas.🌷.. zvnutra...
-uz vas mame🍄
@anonym_autor No podľa mňa už i tak k nemu nič necitis, a si len z ľútosti s ním a zvyku podľa toho čo som čítal... Radšej to čím skôr ukončí, keďže už nemáš 20 a chces rodinu, deti...Ja som tiež smoliar života, žiaľ 😃...Tu a tam som postracal v kadejakých vzťahoch roky, a prd z toho hm... Nakoniec my dvaja pasujeme k sebe😎😃...
@anonym_autor urcite utekaj. Ten krok je tazky, ale budes rada ze si odisla a este si budes hovorit, co si neodisla skor. Nemusis ho zachranovat, nezmeni sa. Urcite bude slubovat, ale taky muz sa nezmeni. Zasluzis si viac
@enmery Vies co, ja uz premyslam, ze mi bude lepsie samej. Je nezodpovedny, ma cudne nastavenie k problemom a ich rieseniu a k zodpovednosti ako takej. A ja uz nevladzem.
@anonym_autor túto kapitolu uzavri, nemá zmysel, nestracaj čas, možno si ešte nájdeš dospelého skutočného chlapa, s ktorým sa nemusíš báť aj založiť rodinu
@anonym_autor V prvom rade treba odkomunikovať, povedať mu, že je to vážne a že keď niečo nezmení, tak to bude mať dôsledky - vyliať si pocity, predsa len keď ste manželia, bol tam sľub v dobrom aj v zlom, nie je fér len tak bez varovania odísť ako tu niektoré ženy radia. Veľa ľudí vedelo aj poraziť svoju závislosť, keď mali oporu v rodine. Pokiaľ nebude chcieť nič zmeniť, tak je to jasný signál 😒
@biba_18 Nie je zly clovek, to je ten problem. Ale toto co robi ma nici. Bojim sa, ze budem mat vycitky, ze som ho nechala v takej situacii - zdravotnej, financnej a v zavislosti, sameho.
@anonym_autor Zacni mysliet konecne aj na seba. Zacni zit svoj zivot 😉 a nerob niekomu otroka
Ahoj, určite ti bude lepšie samej a časom si nájdeš niekoho normálneho, je ti určite ľúto, že je invalid a nevie sa o seba postarať, ale TY nie si jeho matka a mal by sa ako chlap postarať on o TEBA.
A ak denne pije 2l vina, tak ho nie je prečo ľutovať a mu pomáhať, ty sa pri ňom akurát vyčerpáš, ako finančne tak psychicky...a prej...si roky života.
Rozvod a preč od neho, kým nenarobí dlhy.
Život máme len jeden, tak ho treba žiť a nie robiť chúvu decku.
Držím palce, aby si sa správne rozhodla a bola šťastná.😘✊🙌
@biba_18 Nie je zly clovek, to je ten problem. Ale toto co robi ma nici. Bojim sa, ze budem mat vycitky, ze som ho nechala v takej situacii - zdravotnej, financnej a v zavislosti, sameho.
@anonym_autor aké výčitky? Chorobu si nekúpil, tá skrátka prišla. Nestačí mu choroba, ešte si ničí pečeň. Co mu tie dva litre leješ dole krkom ty? Ako môže niekto navariť a upratat ak ma v sebe denne 2 litre. Superman. Zaplatila si mu dobu poistenia na ID, lebo sa mu nechce pracovať. Nie je zlý človek, lebo nechodíš s monoklami? Ze si psychicky na dne nevadí? Začni konečne žiť a myslieť na seba 🙏 každý si je strojcom svojho šťastia. Tomu tvojmu fluktuantovi stačia k šťastiu dva litre a tvoje peniaze.
Rozved sa a utekaj.Stracas drahocenný čas, keď chcete mať rodinu.Nikdy sa nezmeni
@anonym_autor neverim, ze odides, resp.to ukoncis. Kazdej, ktora ti tu napise trochu do duse, odpises agresivne. Ty si v tejto sracke dobrovolne. Kazda zdrava zena, by ho poslala do prec uz davno. Ty sa trapis rada.
O mesiac tu budes znova pisat, ze sluboval, ze si opat platila za neho, ale on je chudak dobry.
Tak co chces, ake rady?
Drz sa ho, hodite sa k sebe, syndrom trpitelky a matky. On je alkoholik, ktory to vyuzil, gratulujem mu k sikovnosti.
(Na tvoju reakciu reagovat nebudem. )
@anonym_autor neverim, ze odides, resp.to ukoncis. Kazdej, ktora ti tu napise trochu do duse, odpises agresivne. Ty si v tejto sracke dobrovolne. Kazda zdrava zena, by ho poslala do prec uz davno. Ty sa trapis rada.
O mesiac tu budes znova pisat, ze sluboval, ze si opat platila za neho, ale on je chudak dobry.
Tak co chces, ake rady?
Drz sa ho, hodite sa k sebe, syndrom trpitelky a matky. On je alkoholik, ktory to vyuzil, gratulujem mu k sikovnosti.
(Na tvoju reakciu reagovat nebudem. )
@anonym_751450 práve naopak, sama dáva za pravdu ženám a sama píše, že to už takto neznesie
Okamžite preč od neho ...
U nás na východe ak žena žije s takýmto neschopným príživníkom bez práce,bez vzdelania,bez peňazí tak hovoríme, že asi má ch*ja zo zlata 😂 lebo je to dosť nevysvetliteľný jav, že prečo jedna žena pracovitá,snaživá,uvedomelá stráca svoj život so stroskotancom.....Tak sa len opýtam,má ozaj toho ch*ja zo zlata? Lebo ak ani to nemá čo ťa preboha pri ňom drží???
Tak baby, opil sa a robil scény, v opilosti mi povedal, že ho už nepriťahujem a tak. Že na insolvenciu aj prácu už kašle. Že keď nie sú peniaze tak je zle a moja skur*** rodina nám dala len 4000€ svadobný dar 😅 Takže vypĺňam rozvodové papiere.
Tak baby, opil sa a robil scény, v opilosti mi povedal, že ho už nepriťahujem a tak. Že na insolvenciu aj prácu už kašle. Že keď nie sú peniaze tak je zle a moja skur*** rodina nám dala len 4000€ svadobný dar 😅 Takže vypĺňam rozvodové papiere.
@anonym_autor ideš žena veľa šťastia prajem
@anonym_autor držím päste - si silná, samostatná žena, ver, že ti padne kameň zo srdca, keď sa tohto príživníka zbavíš
@anonym_autor No podľa mňa už i tak k nemu nič necitis, a si len z ľútosti s ním a zvyku podľa toho čo som čítal... Radšej to čím skôr ukončí, keďže už nemáš 20 a chces rodinu, deti...Ja som tiež smoliar života, žiaľ 😃...Tu a tam som postracal v kadejakých vzťahoch roky, a prd z toho hm... Nakoniec my dvaja pasujeme k sebe😎😃...
@newman1705 a nad nejakým chlapom si neuvažoval
@anonym_autor vidíš a Ty si mu zo svojich úspor zabezpečila vyplácanie ID, lebo keby si to nedoplatila, mal by hovno. Len smelo do rozvodu.
On doniesol do zväzku insolventnosť a Tebe vyčíta svadobný dar iba 4000 €.
@anonym_autor A keď si si ho brala nevedela si, že je alkoholik? 2 litre vína denne
Aky svadobny dar vniesol on, vyucny list, nechut k praci, sklon k malerom a?
@anonym_autor Tak Ti aspoň uľahčil rozhodnutie vidíš 😃...
@anonym_autor ako kasle na insolvenciu?
@anonym_autor smeti sa vyniesli samé. Gratulujem k posunu a prajem rýchle vykročenie z tohto zväzku šťastnou nohou.
@anonym_autor Ahoj, ako sa Ti vodí? Neplakali darmožráč, keď si mu oznámila koniec?

@ahhola Takto to urobim. Nech sa stara sam o seba, ja odidem inam. Zariadim sa sama.
@anonym_autor Dúfam, že Ťa tento správny pohľad na Tvoj terajší svet do konca pracovnej šichty neopustí. Veľmi Ti držím palce a večer napíš mužovu reakciu, nech máme čo čítať.