Manželovo nezodpovedné správanie. Je rozvod riešenie?
Neviem kde zacat. Uz som unavena z manzela. Sme manzelia 3 roky, zijeme v Cesku. Ja pracujem na plny uvazok a studujem dialkovo vs. Manzel mal dlhodobo problem so zdravim, po rokoch mu bola priznana invalidita 1.stupna.
Vadi mi, ze je nezodpovedny, v ziadnej praci dlho nevydrzi, nemoze si moc vyberat, ma vyucny list a do toho ta invalidita. Nemoze namahat ruky, zdvihat nic tazke. Aj nosenie nakupnych tasiek je pre neho problem. Do toho ma insolvenciu. V kazdej praci sa mu nieco nepaci. Do toho prisiel kvoli alkoholu o vodisky preukaz, dostal financnu pokutu a zakaz na dva roky. Ta pokuta nam akurat zas vzala peniaze, ktore sme mohli na nieco pouzit. Ja sa snazim, odkladam z vyplaty a on urobi zas nejaky problem. Ma problemy s alkoholom, kazdy den 2 litre vina.
Chcem mu pomoct, ale takto to dalej nejde. Uz nevladzem. Hovorim mu, nech v tej praci vydrzi, nez mu vratia vodicsky preukaz. V poslednej praci sa mu pacilo, odtial ho ale vystrnadili kolegovia, to nebola jeho vina. Riesim za neho veci, tie uradne, pomahala som mu so ziadostami napriklad o splatkovy kalendar na tu pokutu, na ten invalidny dochodok, odvolania, ziadosti...
Nechcem len skarede o nom pisat, pretoze on navari, uprace, nakupuje vyhradne on. Financie mame podelene tak, ze ja platim reziu bytu (najom, elektrika, mobily, internet) a on plati zas potraviny.
On nieco pokazi a ja to zaplatim. Doslova. Emocne aj financne.
Ja uz neviem ako dalej, ale uz fakt nevladzem.
@anonym_autor počkaj kým budete mať zopár detí a potom sa znova zamysli. Taký poklad predsa nemôžeš nechať.
@anonym_autor počkaj kým budete mať zopár detí a potom sa znova zamysli. Taký poklad predsa nemôžeš nechať.
@letfenixa Nie som taka hlupa, aby som si s nim deti robila. Nemusis byt sarkasticka. Potrebujem vypocut, poradit sa.
Preboha. Ty nie si jeho partnerka, ale matka. On bude takto žiť, pretože vie, že ostaneš. A prepáč, napísať o partnerovi v časti dobré, ze navarí, uprace nakúpi.🤷♀️
To je hádam normálne a nie dôvod niekoho milovať. Či ty budeš makať, robiť školu, riešiť zaňho prúsery, platiť a on si iba dá alkohol?
Nepochopím, čo môže jedna schopná žena vidieť na takomto kuse.
Preboha. Ty nie si jeho partnerka, ale matka. On bude takto žiť, pretože vie, že ostaneš. A prepáč, napísať o partnerovi v časti dobré, ze navarí, uprace nakúpi.🤷♀️
To je hádam normálne a nie dôvod niekoho milovať. Či ty budeš makať, robiť školu, riešiť zaňho prúsery, platiť a on si iba dá alkohol?
Nepochopím, čo môže jedna schopná žena vidieť na takomto kuse.
@enmery Vies co, ja uz premyslam, ze mi bude lepsie samej. Je nezodpovedny, ma cudne nastavenie k problemom a ich rieseniu a k zodpovednosti ako takej. A ja uz nevladzem.
@enmery Vies co, ja uz premyslam, ze mi bude lepsie samej. Je nezodpovedny, ma cudne nastavenie k problemom a ich rieseniu a k zodpovednosti ako takej. A ja uz nevladzem.
@anonym_autor
Ty este len premýšľaš? Tak to je potom niečo zle. A toto, čo si opísala, j tak asexuálne, ze fakt nechápem na čo je jednej žene, evidetne schopnej sa o seba postarať, jedna guľa na nohe ťahajúca ju systematicky dole.
zbalit sa a zacat konecne zit svoj zivot 🙂
Ako dlho ste vlastne spolu? Predtym nepil? Ten alkohol mi neskutocne vadi a to, ze ja makam a vlastne aj moje peniaze idu na pijatiku. On si uvedomuje, ze ma problem?
Vzdy sa lahsie vystupuje z kratsej cesty, vlastna skusenost :( ludia sa nemenia, jedine ak sami vidia , co robia zle a chcu to zmenit, posunut sa.
2 litre vina denne ? Nechutny alkoholik, davno by ma nebolo
Preboha dosla som do polovice a chcelo sa mi grcat z takeho cloveka a ty musis mat nejaky psychicky problem, ked ostavas s takouto zbytocnou existenciou...Hnusi sa mi uplne vo vsetkom, len co to citam. Neviem si ani predstavit s niecim takym zit.
Ako dlho ste vlastne spolu? Predtym nepil? Ten alkohol mi neskutocne vadi a to, ze ja makam a vlastne aj moje peniaze idu na pijatiku. On si uvedomuje, ze ma problem?
Vzdy sa lahsie vystupuje z kratsej cesty, vlastna skusenost :( ludia sa nemenia, jedine ak sami vidia , co robia zle a chcu to zmenit, posunut sa.
@zuzkaemmka17 Sme spolu dokopy 8 rokov, pije posledne tri roky, predtym vobec, ani pivo si nedal. Uvedomuje si, ze ma problem, ale nijak aktivne to neriesi.
@zuzkaemmka17 Sme spolu dokopy 8 rokov, pije posledne tri roky, predtym vobec, ani pivo si nedal. Uvedomuje si, ze ma problem, ale nijak aktivne to neriesi.
@anonym_autor ano, 8 r je dlha doba, aby sa ti niekto dostal pod kozu,.. ostala som sama s dvoma detmi , je tomu pol roka, a prave v tomto case citim, ze sa emocne ako tak odputavam,..az teraz som si povedala, ze radsej spoznam noveho cloveka, ako byt s tym , s ktorym som bola a vediet, ze sa nezmeni (psychicky ma nicil, podvadzal). Vsetko potrebuje svoj cas, len treba si predstavit kolko mas rokov a kolko budes mat o 5rokov a ci sa ti bude zacinat lahsie teraz, alebo potom. A obrnit sa pred recami okolia, ale ty mas silne atgumenty.
@anonym_autor ano, 8 r je dlha doba, aby sa ti niekto dostal pod kozu,.. ostala som sama s dvoma detmi , je tomu pol roka, a prave v tomto case citim, ze sa emocne ako tak odputavam,..az teraz som si povedala, ze radsej spoznam noveho cloveka, ako byt s tym , s ktorym som bola a vediet, ze sa nezmeni (psychicky ma nicil, podvadzal). Vsetko potrebuje svoj cas, len treba si predstavit kolko mas rokov a kolko budes mat o 5rokov a ci sa ti bude zacinat lahsie teraz, alebo potom. A obrnit sa pred recami okolia, ale ty mas silne atgumenty.
@zuzkaemmka17 Mam 34 rokov, docela ma mrzi, ze som mu tolko rokov obetovala, ale nebol taky. Aj ked hovori sa, ze taky bol len sme to nechceli vidiet. Ale on predtym nepil, nic ani len to pivo. Neskutocne sa rozpil ked mal tie zdravotne problemy.
@anonym_autor ty mu dávaš barlicku a to je problém....tak sa nenaučí zodpovednosti...je ine invalidita kvôli zdraviu, ktoré si nevyberieme....a ine alkoholizmus v počiatočnom stadiu
prečo chceš radu od nás? isteže ti každá povieme že prečod neho aj hneď…
ide o to, čím ty sama seba presviedčaš aby si ostala??? čo ťa pri ňom drží?
@anonym_autor ty mu dávaš barlicku a to je problém....tak sa nenaučí zodpovednosti...je ine invalidita kvôli zdraviu, ktoré si nevyberieme....a ine alkoholizmus v počiatočnom stadiu
@pieksamaki Uz nechcem, som uz unavena a nici ma psychicky aj financne. Teraz som platila jeho socialne poistenie, aby mu vobec mali z coho vypocitat invalidny dochodok.
prečo chceš radu od nás? isteže ti každá povieme že prečod neho aj hneď…
ide o to, čím ty sama seba presviedčaš aby si ostala??? čo ťa pri ňom drží?
@biba_18 Nie je zly clovek, to je ten problem. Ale toto co robi ma nici. Bojim sa, ze budem mat vycitky, ze som ho nechala v takej situacii - zdravotnej, financnej a v zavislosti, sameho.
Dnes je prvy den v novej praci a uz mi stihol napisat, ze "hroza".
@zuzkaemmka17 Mam 34 rokov, docela ma mrzi, ze som mu tolko rokov obetovala, ale nebol taky. Aj ked hovori sa, ze taky bol len sme to nechceli vidiet. Ale on predtym nepil, nic ani len to pivo. Neskutocne sa rozpil ked mal tie zdravotne problemy.
@anonym_autor a ty citis pocit viny, lebo opustas invalida a choreho cloveka,..ale tento clovek je mentalne v poriadku a vie co robi,..neurobila si uz dost? Skus od neho odist, nemusite sa hned rozviest, kam to bude smerovat, otvoria sa mu oci?
@anonym_autor prepáč, ono sa hovorí ze v dobrom aj zlom... ale tu je toho zla nejako moc. Navyše ten alkohol... ono pozri, keď chceš do konca života všetko ťahať ty, on bude stále balvan na tvojej nohe, tak nech sa paci, zostaň s nim, maj s nim aj deti. Ale to ti upromne radím si vopred daj rezervovať miesto v Bohniciach.. lebo tam skôr či neskôr skončíš.
@pieksamaki Uz nechcem, som uz unavena a nici ma psychicky aj financne. Teraz som platila jeho socialne poistenie, aby mu vobec mali z coho vypocitat invalidny dochodok.
@anonym_autor vies čím sa ukazuje dôstojnosť človeku? Aj tým, ze prepáč, uz som ti pomohla viackrát, ale teraz pomoc neockavaj...nemôžeš byt pri niekom 24 hodin denne....aj ked je to manzel.....legislatívne ste v záväzku....ale musi on chciet...treba si dať najskôr nový cieľ, napr aby vydržal jeden rok v praci....akejkolvek..netreba ine vedľajšie riesit....ale rok v jednej a tej istej praci a potom si pogratulovať....ze zvládol....proste menšie ciele.....na papier rozpočet.....ukázať mu co kde idú peniaze.....a tak,
Vždy budete nieco platit....kazdy mame nejake tie záväzky...
Dnes je prvy den v novej praci a uz mi stihol napisat, ze "hroza".
@anonym_autor tak mu napis, ze nikde to nie je idealne, co je pravda
@anonym_autor chápem. ale ako z toho von? ty by si vlastne chcela aby sa zmenil… je to reálne? keď on sám nechce?
a prvý deň v novej práci je hrôza? no hej, keď doteraz len ležal… v pondelok ostane doma lebo vie že môže… ja by som sa ho keď príde dnes domov spýtala či by z tej práce odišiel aj keby žil sám bezo mňa… a ak by odišiel či má predstavu čo by bolo ďalej…
@anonym_autor tak mu napis, ze nikde to nie je idealne, co je pravda
@zuzkaemmka17 Stale mu to hovorim, ze vsade je nieco. Nech si hlada popritom inu pracu a ked ju bude mat istu, tak potom odide. Uz mam kvoli nemu depresie. Hlavne po tom, co som zo svojho uctu poslala peknu kopku nasetrenych penazi. A zas len kvoli jeho nezodpovednosti.
@anonym_autor chápem. ale ako z toho von? ty by si vlastne chcela aby sa zmenil… je to reálne? keď on sám nechce?
a prvý deň v novej práci je hrôza? no hej, keď doteraz len ležal… v pondelok ostane doma lebo vie že môže… ja by som sa ho keď príde dnes domov spýtala či by z tej práce odišiel aj keby žil sám bezo mňa… a ak by odišiel či má predstavu čo by bolo ďalej…
@biba_18 Toto mentalne nastavenie si nesie uz odmala. Vzdy bol problemovy, potom sa spamtal. A teraz zase problem.
Tesila som sa, ze pojdeme niekam na dovolenku, ale zas nikam nepojdeme. Vlastne sme spolu este nikde pri mori neboli za cele roky. viem, ze dovolenka nie je to najdolezitejsie, ale asi chapete co tym chcem povedat.
@anonym_autor pomohla si mu viac než dosť, je čas urobiť niečo aj pre seba...
dovolenka je najmenší problém…
@zuzkaemmka17 Stale mu to hovorim, ze vsade je nieco. Nech si hlada popritom inu pracu a ked ju bude mat istu, tak potom odide. Uz mam kvoli nemu depresie. Hlavne po tom, co som zo svojho uctu poslala peknu kopku nasetrenych penazi. A zas len kvoli jeho nezodpovednosti.
@anonym_autor tak ked das raz, das aj druhy treti raz,..skus si aj ty dat podmienky
dovolenka je najmenší problém…
@biba_18 Ja viem, myslela som to inak. Ze jeho nezodpovednost nam financne nijak nepomaha.

Ani som nedočítala….tahaj preč od alkoholika a darmožráča