Manželské hádky: Kto je na vine za problémy?
Ahojte dievcata. S manzelom sa velmi vadime. Uz to trva asi rok. Mame spolu jedno dieta (1rok) a sme spolu dokopy 5 rokov.
Ja uz neviem ci som ja na vine ale vsetko mu vadi. Uz neviem co mam povedat aby sa nahodou nezdul alebo nenahneval.
Prosim o radu ci som bola ja na vine alebo on ked sa zdul.
Tento mesiac sme mali neskutocne vela vydavkov. Kupa auta atd. Ostalo nam 300€ z rodicaku (plus peniaze co mame bokom). Vcera som mu dala prat tenisky ktore sa v pracke poskodili (stalo sa mi to prvykrat ze by sa nejaka obuv v pracke poskodila). Tak som mu povedala ze dnes pojdeme kupit druhe. Cestou do obchodu som mu povedala: ze nech si v obchode vyberie topanky za 50€ a nie drahsie. Uz bolo zle lebo on si chcel kupit drahsie. Moja odpoved: ze keby je na mne tak by som mu kupila v cinskom obchode lacnejsie. A uz zacal ze on chodi do prace ze zaraba ze vsetko sa plati z jeho a ze mam problem kupit mu topanky a ze len by som na nom chcela setrit. Tak sa zdul a do obchodu s topankami sme ani nesli a pohadali sme sa.
Ja uz neviem ci je chyba na mojej strane ale vadime sa stale kazdy jeden den nieco. Podla neho byvam ja na vine. Clovek chce nejake peniaze usetrit a este je zle.
*topanky som mala platit ja lebo na jeho ucte nemal dost penazi. Peniaze mavame odlozene doma v obalke. Preto som ich mala platit ja.
Nehádajte sa pre somariny, neprospieva to ani vám ani dieťaťu . A keď sa na teba zduva opýtaj sa ho či skutočne chce svami tvoriť rodinu pretože takto si ublizujete a dieťa to aj v 1roku cíti že je niečo zle. Všetko sa to potom odzrkadlí na jeho správaní. Nerieš to kto je na vine na MK , sadni si snim za stôl a pozhovaraj sa snim na rovinu či to ďalej takto chce .
Ale každopádne treba aj uvažovať nad budúcnosťou, tu nejde o "fajku" alebo 3 pásiky. Ja si kupujem u čiňana botasky 2x do roka, chlap má jedny už 3 roky takže treba sa aj nad tým zamyslieť.
autorka, ako to nakoniec dopadlo? Si sa nám zabudla ozvať.
Neverím, že toto je reálne... takto sa predsa žiadna nemôže zachovať k svojmu mužovi.
Môj by sa zdul tiež teda. A ja tiež. Ty si mu zničila topánky, on zarába a nemôže si kúpiť topánky? 🤦♀️
Ahoj. No mne sa tiež nepáči tvoja reakcia, že by si mu topánky kúpila u čiňana. Vyznelo to nedobre. Vezmi si to z jeho strany, keby si potrebovala niečo naozaj kvalitné a on by ti navrhol lacnú alternatívu bez kvality, tiež by si sa cítila nepríjemne, zvlášť ak tvrdo pracuješ a tie peniaze takmer nevidíš. Mohla si mu povedať napr. Že by si mu rada kúpila aj drahšie, ale že vám to potom nebude vychádzať a nechceš byť bez plienok a podobne. Alebo mu navrhnúť kúpu budúci mesiac. Ako chápem ťa, že chceš ušetriť, ale ak niečo muž potrebuje, nech si kúpi radšej neskôr, ale také, v ktorých sa mu bude dobre chodiť.

Ja by som v živote mužovi nepovedala ,nech si kúpi lacné botasky. A prečo? Pretože muž ťažko pracuje ,nie je to malé dieťa. A dosť chlapi urobia ústupok,keď musia celú výplatu dávať rodine,pretože výdavky a vzdajú sa často krát všetkých svojich koníčkov a vecí ,ktoré mali radi,len aby zabezpečili rodinu. Ja vezmem radšej z úspor a kúpi si poriadne topánky ako mu určiť hranicu za koľko si môže ,nie je to malé dieťa. A úspory slúžia práve na toto ,na nečakané výdaje a bohužiaľ ,topánky si mu zničila ty v práčke 🤔 nechodí tvoj muž náhodou do práce a nezarába peniaze aby si kúpil? To fakt? Nie je to tvoje dieťa ,je to tvoj partner. Poriadnu obuv potrebuje a keď sa cíti v Nike alebo Adidas topánkach pohodlne,tak by som mu nekupovala iné. Môj muž má tiež rád drahšie topánky,vždy si ich aj kúpi ,ja zas nepotrebujem drahé tak si nekupujem. Kúpim si radšej viac topánok za lacnejšie a tak môžem obmieňať . Je to moje rozhodnutie ,kebyže chcem tak si kúpim drahšie ale ja nechcem. Sú to len topánky a mne osobne je jedno čo mám na nohách ,pokiaľ si to viem dopasovať k oblečeniu ,ktoré bežne nosím. Ale ja všeobecne neznášam nákupy 😅 takže pre mňa ísť si kupovať veci je najhoršia nočná mora😅 takže určite je to blbosť za čo ste sa hádali a pochop je to TVOJ PARTNER A NIE DIEŤA.