Manželstvo ako kamaráti
Zobrala som si muža, ktorý ma nikdy nepriťahoval. Chémia medzi nami nebola, ani nie je. Sex mame tak 1x mesačne, ani z jeho stránky viac nepotrebuje.. 2 roky sme spolu a začínam mat pocit, že už ďalej nevládzem.. nebiem čo robiť, snažila som sa hľadať riešenie, chodila k psychologovi, poradcovi, pracovala na svojom myslení.. nejde to nijak. Viem, že prioritou musí byt manželstvo a snaha, ale v hĺbke srdca túžim po rozvode. Mimo celého sú tam aj iné konflikty - aj zo strany jeho rodiny.. ktorým som však neprikladala váhu až takú. Ale už pretiekol moj pohár. Mám 21 rokov a nedokážem si predstaviť, že prežijem celý život takto.. myslím si, že lepšie byť sama :(
Preco si sa vydavala za muza ktory ta absolutne nepritahoval a este v 19-tich? Kam si sa ponahlala?
Správne... rozlúčiť sa, dovidenia
Ak nie si šťastná môže Ti byť jedno ako to budú brať jeho rodičia.Vy ste nemali ani sex pred svadbou však?ako ja neuznávam svadbu a pri prvom probléme rozvod, ale naozaj nerozumiem čo Ťa tak surilo?chcela si odísť z domu či si chcela jeho rodičom, sebe niečo dokázať?v 21 r máš študovať, hľadať si dobru prácu a nie takéto problémy.Este možno by stálo za pokus, že by ste obaja išli do zahraničia a žili život podľa seba nešiel by?kde bývate?
Rozved sa...najdi si chlapa, ktory ra bude nosit na rukach a kazdy den po tebe tuzit...este nie je nic stratene a to, ze budes rozvedena nie je hriech...mas zivot pred sebou
Nemáš nad čím rozmýšľať ukončí to lebo sa budete trápiť celý život.Prezijete spolu roky na silu a potom dôjde aj tak ku koncu.Jeden z vás to vzdá .Teraz ste mladý a máte šancu obaja na nový začiatok.
Ja osobne si myslím že pre jeho rodičov môžete byť za bosorku čo zdrhla ale to vás vážne trápiť nemusí a vlasť keď viete aký su a kôli viere by ste v manželstve len tepla doživotne keby ste sa podľa nich riadili. Úplne vás chápem no poradím vám len jedinú vec. Úplne sa vykašlite na názory jeho rodičov či kto ich mal silne"zaskatulkovany" vierou a rozvedte sa a ako aj ine baby tu už napísali nestojí to za to. Je dosť možné že vás budú nejaký čas za to rozhodnutie ohovárať a nadávať na vás no to vás fakt vôbec trápiť nemusí. To vôbec neriešte. A najlepšie by bolo keby ste sa rozviedli úplne v tichosti "nech o tom viete len vy dvaja čiže vy a váš manžel" a potom im to len oznámiť. Ak to v tichosti nepôjde nevadí no budete to musieť vydržať. Fakt vám veľmi držím palce nech sa dobre rozhodnete a nájdete odvahu. Úplne si to viem predstaviť. Niečo podobné som si zažila aj ja vo vzťahu 3 roky a zasnúbená. Našťastie som odyšla, našla som v sebe odvahu. Inak by som skončila v blázinci. 🙂
Bola som v podobnej situácii. Ale bez toho že by som uvažovala o rozvode. Vydala som sa ako 23 ročná, tiež ma fyzicky nepritahoval ale je to najlepšie rozhodnutie aké som urobila, sme spolu 3 roky. Z jeho rodiny tam tiež sú/boli konflikty, to som sa naučila odfiltrovať. K tej príťažlivosti - už som mala dosť skúseností s chlapmi, ktorí ma síce priťahovali ale väčšinou to boli s prepáčením hajzli. Môj muž je úžasný, dobrý, viem že ma nepodvedie, milujem ho. To vyhralo nad nedostatkom príťažlivosti. Problém bol že sa mi nepáčilo ako sa obliekal, na rovinu som mu povedala že ak to nezmení tak ja budem mať problém. A zmenil to, tým sa to u mňa zlepšilo. Tiež ja som povedala nech je na mňa pri sexe tvrdší lebo mňa také nežné a pomalé vystúpenia nevzrušujú (nepovedala som to doslova takto :D to by ho asi zničilo). Ďalšia vec - čím menej sexu sme mali, tým to bolo horšie. Viac sexu = viac tréningu, menej ostychavosti, proste "s jedlom rastie chuť". Treba o tom komunikovať a spoločne prídete na niečo. Čo tým chcem povedať - ak ho napriek tomu miluješ a je to dobrý chlap, tak si to veľmi dobre zváž, aby ti po nejakých rokoch nebolo ľúto že si ho pustila. To akože sa ti nevyhrážam :D je to len môj pohľad, ty si sprav ako chceš. Alebo možno ti vadí že necvici, ak by mal krajšie/pevnejšie telo tak by sa niečo zmenilo? Možno on za tvojim chrbtom tiež podobne uvažuje - poznám chalana ktorý sa sťažoval presne na to, že pred svadbou spolu nespali a po svadbe je sex nudný a je raz za čas. Ďalší chlap pre to isté opustil ženu ešte pred tým než mali deti. Pochybujem že on bol z toho mála mužov, ktorý nemajú o sex taký záujem. Keď nacnes tu tému, možno sa dozvies že on to tak vidí tiež a treba na tom pracovať. Toľko moje rady, rozhodnutie je na tebe 🍀
A ešte som chcela jednu vec. Tá príťažlivosť časom aj tak väčšinou opadne/zmenší sa. Tak či sa oplati hľadať nového chlapa, pri ktorom budeš mať prvé dva roky zimomriavky keď sa dotkne a neskôr budeš riešiť možno to isté
Taka mlada si sa vydala a este za niekoho kto ta nepritahuje???? To, ze nam viera hovori, ze dolezite je duchovno neznamena, ze na ostatne stranky treba zanevriet. Aby bol tvoj manzel musi byt okrem priatela aj milencom...ako si si mohla vziat niekoho v kom si nevidela potencialneho otca svojich deti? Preco si sa vobec vydavala tak skoro? Bolo to treba? Dokonca v tvojom pripade...ved tam nebola laska, ani dieta, ani laska a dieta, ci rodina potlacila, lebo si si nasla frajera? A teraz sa budes rozvadzat? Ved pred Bohom sa to neda....ale manzelstvo pravdepodobne nevzniklo ked tam nebolo to, co malo byt, aj ked na to by som sa nespoliehala...btw sex jeden krat za mesiac je velmi malo....
Porozmyslaj sama nad sebou, nad svojimi citmi, porozpravaj sa s manzelom, ci aj on to tak ma, lebo asi ano a porozpravaj sa so svojou rodinou, povedz im ako to vidis, nevin ich z toho, lebo oni ta asi usmernili, ale v dobrom...
Mozno zistis, ze ta chemia tam predsa len je a mozno zistis, ze naozaj nie....kazdopadne, drzim palce.
Ja som sa vydávala tiež v 20ke. Pritažlivosť na začiatku bola šialená ale rokmi sa to zhoršovalo. Mali sme pár rokov krízu. Poviem Ti to takto. Chce to veľa modlenia, trpezlivosti a komunikácie. Po rokoch trápenia môžem povedať, že máme krásne manželstvo. Nič nie je stratené. Ešte stále môžeš mať manželstvo plné lásky a radosti. Bude to chcieť len veľa práce aj z tvojej aj manželovej strany.
Nejako to moces. Raz si nechcela, potom chcela, teraz to uz zial nejde.

Nemala by si trpiet kvôli jednému nesprávnemu rozhodnutiu. Takto nebude šťastný ani jeden z vás.