icon

Manželstvo bez detí

patrikjames
8. sep 2025

Ahojte, potrebujem poradiť. Mám 28 rokov, manželka 27. Sme spolu 10 rokov, z toho 2 roky manželia. Ja by som už chcel dieťa, ale manželka sa na to zatiaľ necíti. Neviem, ako túto situáciu riešiť – mám čakať, aj keď je možné, že o 5 rokov povie to isté? Alebo sa rozviesť, aj keď som v manželstve šťastný, lenže túžim po dieťati? Samozrejmé vydierať ju nechcem ani nútiť. Pred manželstvom vravela že deti určite chce len nie teraz. Myslel som si že ak sme sa zobrali. Kúpili si pekný byt že už dieťa bude chcieť ale stále nie. Plne ju rešpektujem ako jej manžel. Nechcem tlačiť a ani ju vydierať. Ako postupovať prosím vás? Vďaka

Strana
z5
januska12323
8. sep 2025

Porozprávať sa? Či chce deti, koľko, čo predtým potrebuje vyriešiť...

martinmmartin
8. sep 2025

Kazdy kto hovori ze deti chce len nie teraz ma v hlave paniku a hlada slova ktore moze druhej strane naservirovat tak aby bolo chvilu ticho. Ak deti chce tak povie ze chce a nebude si nechavat otvorene zadne vratka
Nechciet deti je uplne ok ale musia si obaja byt 100% na tom istom inak vztah fungovat nebude

nin12345
8. sep 2025

Je to veľmi jednoduché. Opýtaj sa jej KEDY chce deti. Na základe jej odpovede za zariaď.

patrikjames
autor
8. sep 2025
@januska12323

@januska12323 skúšal som veľakrát. Odpoveď je že ešte sa necíti, ešte skoro, ešte má čas

sevrin
8. sep 2025

Odíď!

patrikjames
autor
8. sep 2025
@nin12345

Je to veľmi jednoduché. Opýtaj sa jej KEDY chce deti. Na základe jej odpovede za zariaď.

@nin12345 odpoveď stále rovnaká. Citujem : Deti chcem ale nie teraz, ešte sa necítim ale raz budem chcieť deti

anonym_9fc99d
8. sep 2025
@januska12323

@januska12323 ideálne ešte pred uzavretím manželstva. Uk-muk-fuk poďme na úrad ideálne čo najkratší ceremoniál, to zvládne každý. Porozprávať sa ako dvaja zrelí jedinci kto čo chce, plánuje, túži....

@patrikjames pred 2r si deti chcel? By nekomunikujete?

Ja.som to riešila v rámci náuky pred svadbou ale tu na koni by sa aj náuke najradšej vyhli

patrikjames
autor
8. sep 2025
@sevrin

Odíď!

@sevrin nechcem. Sám seba sa pýtam prečo? Bojím sa že budem mať ochvilu 29 a budem rozvedený a žiadnu si nenájdem? Bojím sa že budem sám a nikdy si nenájdem normálnu ženu lebo budem vyšší vek a rozvedený? Preto lebo ženu ľúbim a nechcem ju opustiť?

beata_k
8. sep 2025

@patrikjames Ja by som v 27 tiez deti nechcela. Kam sa ponahlas? Uplne v pohode okolo 30.

sova7
8. sep 2025
@patrikjames

@januska12323 skúšal som veľakrát. Odpoveď je že ešte sa necíti, ešte skoro, ešte má čas

@patrikjames Asi deti nechce. Len ta nechce stratiť a boji sa ti to povedať. Veľa žien detí nechce len sa boja priznat u nás je to stále ešte divne. Treba sa o tom porozprávať a aj si povedať ako ďalej. Či by si dokázal zostat bezdetný ak manželka deti nechce vôbec. Túžba je niečo co sa nedá ohranicit časovo. Že teraz nie o rok áno. Buď chcem alebo nie. Ak chcem ale nie som si istý tak s coho mám strach a čo ma brzdi? Treba otvoriť diskusiu toto zistíš iba doma ako na tom ste

doriiis
8. sep 2025
@patrikjames

@sevrin nechcem. Sám seba sa pýtam prečo? Bojím sa že budem mať ochvilu 29 a budem rozvedený a žiadnu si nenájdem? Bojím sa že budem sám a nikdy si nenájdem normálnu ženu lebo budem vyšší vek a rozvedený? Preto lebo ženu ľúbim a nechcem ju opustiť?

@patrikjames ....,,raz budem chcieť" znie rovno ako nechcem.Bud niečo chces,ale máš logické dôvody,prečo to nechceš teraz,alebo niečo nechceš.Ziadne raz budem chcieť neexistuje.Tebe nedá nikto záruku,že raz chcieť ozaj bude.Zial,ale je to tak

anonym_419ac4
8. sep 2025
@martinmmartin

Kazdy kto hovori ze deti chce len nie teraz ma v hlave paniku a hlada slova ktore moze druhej strane naservirovat tak aby bolo chvilu ticho. Ak deti chce tak povie ze chce a nebude si nechavat otvorene zadne vratka
Nechciet deti je uplne ok ale musia si obaja byt 100% na tom istom inak vztah fungovat nebude

@martinmmartin moja sestra toto iste rozprávala, už má 40+, ani teraz ti nepovie, že deti nechce, ale že je len nevhodný čas teraz (to má muza, ktor zarába, nemusi chodit do roboty, lebo majú dosť penazi)

doriiis
8. sep 2025
@beata_k

@patrikjames Ja by som v 27 tiez deti nechcela. Kam sa ponahlas? Uplne v pohode okolo 30.

@beata_k ....nie každý chce odkladať rodičovstvo.

nin12345
8. sep 2025
@patrikjames

@nin12345 odpoveď stále rovnaká. Citujem : Deti chcem ale nie teraz, ešte sa necítim ale raz budem chcieť deti

@patrikjames ale musíš sa opýtať že KEDY. Nech to slovíčko RAZ definuje. Že kedy je to ten raz

lucka_ke
8. sep 2025

v tom veku som ani ja nechcela

tramtada31
8. sep 2025

Autor- ešte mate malo rokov, ja som deti chcela cely zivot, ale rodila som ako 30 rocna, tiež ako 27 rocna by bolo na mna skoro… asi počkaj 2-3 roky a uvidíte…

beata_k
8. sep 2025
@doriiis

@beata_k ....nie každý chce odkladať rodičovstvo.

@doriiis Ale ona ano...a diskusia je predsa o nej.

nin12345
8. sep 2025

Baby veď ju nikto nenúti zajtra rodiť. Ale keby mu dá odpoveď napríklad že: deti chcem ale zdá sa mi to priskoro chcem ich až okolo tridsiatky alebo chcem ich keď si dopracujeme taký a taký čas. Lenže ona mu odpovedala že raz ich bude chcieť a to znamená že on sa nemá vôbec na základe čoho zariadiť.

doriiis
8. sep 2025
@beata_k

@beata_k ....no ale on nie zjavne.

nin12345
8. sep 2025
@beata_k

@beata_k doriiis asi hovorí o autorovi

beata_k
8. sep 2025
@doriiis

@beata_k ....no ale on nie zjavne.

@doriiis On si iba nie je isty ci cakat. Nevrdi, ze ich uz teraz chce.

anonym_da4902
8. sep 2025

@patrikjames z toho este nie este nie sa časom stane "no tak sme to nestihli" 27 je uplne v pohode vek na dieťa. Bohužiaľ pokiaľ ona nechce nedá sa. Skúsila by som na to ísť pozitívne, motivovať ju. Ale ak sa lubite počkala by som, o rok dva sa to môže otočiť

anonym_f5ef72
8. sep 2025

Ja som to vydržala počúvať 5 rokov...RAZ áno, ale teraz nie, o rok, chce ešte cestovať, o ďalší rok, ešte nie je vhodná doba...takže veci sa majú tak, že za chvíľku rodím dieťa inému mužovi a ten predchádzajúci sa stále "hľadá"...Manželka by ti mala povedať časový rámec a toho sa držať, lebo takýmto "raz určite" ťa len drží ako väzňa v neistote a ty len čakáš a čakáš.

doriiis
8. sep 2025

Keby bola autorkou takéhoto príbehu žena a jej muž by nechcel dieťa a ona áno,ihneď by ste všetci radili rozvod.Ked je v tejto pozícii muž,tak mu radíte vydržať.Zaujimave.

anonym_63e8fe
8. sep 2025

Ja nikdy nepochopim, ako moze niekto opustit partnera/partnerku kvoli imaginarnemu dietatu.

patrikjames
autor
8. sep 2025
@beata_k

@doriiis On si iba nie je isty ci cakat. Nevrdi, ze ich uz teraz chce.

@beata_k no práveže ja už chcem dieťa 5rokov. Najprv boli odpovede že nemáme vlastné bývanie kde budeme. Kúpili sme byt. A stále niečo jej vadilo. Napr. neviem variť. Naučil som sa. Robil som všetko aby žena bola spokojná a nakoniec som dostal odpoveď že ešte sa neciti

0kristina0
8. sep 2025

Ved sam si stanov nejaky vek dokedy si ty ochotny cakat a ked ani dovtedy sa nebude citit na dieta, tak sa rozved a najdi si taku ktora sa na to bude citit od zaciatku.

nin12345
8. sep 2025
@patrikjames

@beata_k no práveže ja už chcem dieťa 5rokov. Najprv boli odpovede že nemáme vlastné bývanie kde budeme. Kúpili sme byt. A stále niečo jej vadilo. Napr. neviem variť. Naučil som sa. Robil som všetko aby žena bola spokojná a nakoniec som dostal odpoveď že ešte sa neciti

@patrikjames toto podľa mňa znamená že ona deti a tebou nechce len to ešte nevie takto povedať a priznať si

patrikjames
autor
8. sep 2025
@anonym_63e8fe

Ja nikdy nepochopim, ako moze niekto opustit partnera/partnerku kvoli imaginarnemu dietatu.

@anonym_63e8fe prosím ťa čo natom nechápeš? Ak muž chce dieťa a žena nie čo má robiť? Že bude mať 40 rokov a žiadneho potomka? Žiadny dôvod tešiť sa zo života? Áno ženu milujem a nechcem ju opustiť ale podľa mňa mladý chlap ktorý nechce dieťa tak je niečo zle v jeho živote. Nie je vyrovnaný s niečím

patrikjames
autor
8. sep 2025
@nin12345

@patrikjames toto podľa mňa znamená že ona deti a tebou nechce len to ešte nevie takto povedať a priznať si

@nin12345 Dúfam že nemáš pravdu.

Strana
z5