Manželstvo bez detí
Ahojte, potrebujem poradiť. Mám 28 rokov, manželka 27. Sme spolu 10 rokov, z toho 2 roky manželia. Ja by som už chcel dieťa, ale manželka sa na to zatiaľ necíti. Neviem, ako túto situáciu riešiť – mám čakať, aj keď je možné, že o 5 rokov povie to isté? Alebo sa rozviesť, aj keď som v manželstve šťastný, lenže túžim po dieťati? Samozrejmé vydierať ju nechcem ani nútiť. Pred manželstvom vravela že deti určite chce len nie teraz. Myslel som si že ak sme sa zobrali. Kúpili si pekný byt že už dieťa bude chcieť ale stále nie. Plne ju rešpektujem ako jej manžel. Nechcem tlačiť a ani ju vydierať. Ako postupovať prosím vás? Vďaka
máloktorý 23-ročný muž plánuje dieťa, však to akurát skončíš školu
@patrikjames Pred 5 rokmi? Sa jej necudujem, ze nechce. Ved ste boli "deti". Tvoja zena praveze rozmysla triezvo aj za teba. Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne. Tvoja zena si len starostivo pripravuje podu na zalozenie rodiny. No...nic ine ti nepomoze len si v klude vyjasnit termin.
@beata_k vlastne bývanie. Bývali sme v rodičovskom dome kde sme maly celé vrchné poschodie sami. Nevidel som dôvod prečo by sme nemohli ostať u rodičov pokiaľ by sme si nekúpili vlastne bývanie. Veľa ľudí bývalo u rodičov alebo u svokrovcov ked boli vzťahy dobre a dom veľký. A vlastne bývanie sa stále dá riešiť.
Ja som deti tiez nechcela. Kym som nestretla mojho chlapa. Tiez som byvalemu vravela, raz - aj ked som to s nim tak necitila. Takze.. mozno to ani ona tak neciti. Debata.
@beata_k vlastne bývanie. Bývali sme v rodičovskom dome kde sme maly celé vrchné poschodie sami. Nevidel som dôvod prečo by sme nemohli ostať u rodičov pokiaľ by sme si nekúpili vlastne bývanie. Veľa ľudí bývalo u rodičov alebo u svokrovcov ked boli vzťahy dobre a dom veľký. A vlastne bývanie sa stále dá riešiť.
@patrikjames To nemyslis vaze, ze u rodicov na poschodi. Nikdy, ale nikdy ( a 2/3 zien co su tu) by do takeho byvania nesli. A uz vobec by si nezakladali rodinu.
@patrikjames ako ste na tom financne? Možno na to nemate a ona to vidí...
alebo chce cestovať? Ci aký dala dôvod okrem "necítim sa na to" ??
@patrikjames ja by som bez znalosti, aky je vas vztah vo vsetkom ostatnom, neradil MKcsky standard - rozchod, rozvod, zablokovat. Suladneho partnera najdes raz-dvakrat za zivot, mnohi ho nenajdu nikdy.
Uprimny, pokojny rozhovor s partnerkou, ci vobec niekedy bude chciet dieta (vlastne ci ine) je vsak nevyhnutny. Tak aby pochopila, ze (obom) ide o vela, cize celkom neutralne odpovede mozu viest k rozpadu vztahu skor ako jasne vyjadrenie sa.
@patrikjames To nemyslis vaze, ze u rodicov na poschodi. Nikdy, ale nikdy ( a 2/3 zien co su tu) by do takeho byvania nesli. A uz vobec by si nezakladali rodinu.
@beata_k no dobre. Tak iné by bolo keby žena povedala že dobre chcem rodinku ale musíme mať vlastné bývanie. Bolo by to úplne logické. V tej situácii by sme riešili nehnuteľnosť a keby sa nehnuteľnosť kúpila a žena by súhlasila s dieťaťom tak to je úplne v poriadku
@beata_k no dobre. Tak iné by bolo keby žena povedala že dobre chcem rodinku ale musíme mať vlastné bývanie. Bolo by to úplne logické. V tej situácii by sme riešili nehnuteľnosť a keby sa nehnuteľnosť kúpila a žena by súhlasila s dieťaťom tak to je úplne v poriadku
@patrikjames Prepac, ale pripadas mi taky hrhr do dietata. TY chces. Nechaj to na nu, zjavne vie lepsie co to dieta obnasa.
@patrikjames ako ste na tom financne? Možno na to nemate a ona to vidí...
alebo chce cestovať? Ci aký dala dôvod okrem "necítim sa na to" ??
@gejb finančné si myslím úplne v pohode. Ja mám dobrú prácu. Kúpil som jej auto pred 4 rokmi. Pred 2 rokmi som ho predal a kúpil novšie. Keď sme kupovali byt mal som 20% z ceny nehnuteľností. Hypotéku platím len ja keďže mám vyšší príjem. Žena má zárobok cca 1200-1300€ mesačne. A momentálne idem kúpiť starší dom s pozemkom do budúcna nech niečo mám a to tiež budem platiť a riešiť ja
Uz len z toho, co tu pises, mi to pride, ze strasne tlacis na pilu. Mna by to teda znechutilo, keby som toto mala cele roky pocuvat. Nejak sa tvojej zene ani nedivim.
@gejb finančné si myslím úplne v pohode. Ja mám dobrú prácu. Kúpil som jej auto pred 4 rokmi. Pred 2 rokmi som ho predal a kúpil novšie. Keď sme kupovali byt mal som 20% z ceny nehnuteľností. Hypotéku platím len ja keďže mám vyšší príjem. Žena má zárobok cca 1200-1300€ mesačne. A momentálne idem kúpiť starší dom s pozemkom do budúcna nech niečo mám a to tiež budem platiť a riešiť ja
@patrikjames ....ja ťa chápem a držím palce.Aj keď si myslím,že od tejto ženy sa deti nedočkas.Ked som mala 27 už som mala 2 deti.Aj môj muž a ja tiež sme chceli deti čím skôr a teraz si to nevieme vynachváliť.Drzim palce,nech sa rozhodneš dobre
Uz len z toho, co tu pises, mi to pride, ze strasne tlacis na pilu. Mna by to teda znechutilo, keby som toto mala cele roky pocuvat. Nejak sa tvojej zene ani nedivim.
@anonym_63e8fe vôbec na ňu netlačim. Raz za pol roka sa jej opýtam ako vníma rodičovstvo a či by chcela dieťa. ona odpovie stále to isté. Porozprávame sa normálne ako dospeli ľudia a téma skončí rovnako. Nemôžem ju predsa nútiť a tlačiť
@beata_k no práveže ja už chcem dieťa 5rokov. Najprv boli odpovede že nemáme vlastné bývanie kde budeme. Kúpili sme byt. A stále niečo jej vadilo. Napr. neviem variť. Naučil som sa. Robil som všetko aby žena bola spokojná a nakoniec som dostal odpoveď že ešte sa neciti
@patrikjames najhoršie je to, že keď sa už koncom necne raz rozhodne, že áno...tak sa nemusí dlho dariť....ono to nie je samozrejmé, že to bude hneď...
@patrikjames ....ja ťa chápem a držím palce.Aj keď si myslím,že od tejto ženy sa deti nedočkas.Ked som mala 27 už som mala 2 deti.Aj môj muž a ja tiež sme chceli deti čím skôr a teraz si to nevieme vynachváliť.Drzim palce,nech sa rozhodneš dobre
@doriiis konečne niekto kto má rovnaký názor a drží somnou. Ďakujem za podporu 😊
@anonym_63e8fe vôbec na ňu netlačim. Raz za pol roka sa jej opýtam ako vníma rodičovstvo a či by chcela dieťa. ona odpovie stále to isté. Porozprávame sa normálne ako dospeli ľudia a téma skončí rovnako. Nemôžem ju predsa nútiť a tlačiť
@patrikjames vieš ze keď ste manželia tak neexistuje take že " idem kúpiť dom nech niečo mám dobuducna" . Dom kupujete spoločne...vsetko co je tvoje je aj jej....
@patrikjames vieš ze keď ste manželia tak neexistuje take že " idem kúpiť dom nech niečo mám dobuducna" . Dom kupujete spoločne...vsetko co je tvoje je aj jej....
@gejb nie. Žena s kúpou nesúhlasila tak sme uzatvorili u právnika BSMku. Zúženie bez podielového spoluvlastníctva manželov. Takže aj keď som v manželstve ťarchu beriem len na seba
dieťa nechce, dom nechce, chce vôbec s tebou dlhodobo ostať?
@gejb nie. Žena s kúpou nesúhlasila tak sme uzatvorili u právnika BSMku. Zúženie bez podielového spoluvlastníctva manželov. Takže aj keď som v manželstve ťarchu beriem len na seba
@patrikjames tak už asi vieme prečo nechce s tebou deti....
Jej nazor pre teba asi nie je dôležitý a mezhodnete sa v základných veciach
Kazdy kto hovori ze deti chce len nie teraz ma v hlave paniku a hlada slova ktore moze druhej strane naservirovat tak aby bolo chvilu ticho. Ak deti chce tak povie ze chce a nebude si nechavat otvorene zadne vratka
Nechciet deti je uplne ok ale musia si obaja byt 100% na tom istom inak vztah fungovat nebude
@doriiis
@martinmmartin každý určite nie sú aj takí ktorí idú do manželstva s tým že chcú
@doriiis konečne niekto kto má rovnaký názor a drží somnou. Ďakujem za podporu 😊
@patrikjames ....lebo si muž.Keby si bol žena tak ťa tu chápe a podporí každá.Zeny prestali chápať posledné desaťročia,že aj muži majú city,potreby a sny.
Podľa tvojich komentárov si myslím,že tvoja žena s tebou ani neráta do budúcna
kebyze som stastna v tom vztahu a milujem toho cloveka nerozchadzala by som sa kvoli tomu, ze dieta nechce, nikde nie je napisane, ze stretnes lepsiu zenu, ktoru by si rovnako miloval, ale ked tak uvazujes asi ju az tak mozno nemilujes, este jej mozu zacat tikat biologicke ci ake hodiny 😀
dieťa nechce, dom nechce, chce vôbec s tebou dlhodobo ostať?
@lucka_ke Dom nechce lebo máme byt. Úplne ju chápem a rešpektujem. Budovať sa v dnešnej dobe je veľmi ťažké. Ale z môjho hľadiska investovanie do nehnuteľností je veľmi dobrý nápad. Veľa ľudí v mojom veku berie úvery na autá. Tak ja zoberiem hypotéku na pozemok a pomaly si ju splácať a inflácia mi zdvihne hodnotu nehnuteľnosti
@lucka_ke Dom nechce lebo máme byt. Úplne ju chápem a rešpektujem. Budovať sa v dnešnej dobe je veľmi ťažké. Ale z môjho hľadiska investovanie do nehnuteľností je veľmi dobrý nápad. Veľa ľudí v mojom veku berie úvery na autá. Tak ja zoberiem hypotéku na pozemok a pomaly si ju splácať a inflácia mi zdvihne hodnotu nehnuteľnosti
@patrikjames ja chápem, otázka znela inak
@patrikjames ....lebo si muž.Keby si bol žena tak ťa tu chápe a podporí každá.Zeny prestali chápať posledné desaťročia,že aj muži majú city,potreby a sny.
Podľa tvojich komentárov si myslím,že tvoja žena s tebou ani neráta do budúcna
@doriiis Dúfam a verím že v poslednej vete nie je ani kúsok pravdy. Verím, dúfam že žena keď pije s kamarátkou kávu môže hrdo povedať že má výborného a milujúceho manžela s ktorým chce byť do konca života
@patrikjames tak už asi vieme prečo nechce s tebou deti....
Jej nazor pre teba asi nie je dôležitý a mezhodnete sa v základných veciach
@gejb počkaj. Vycitas mi že idem kúpiť nehnuteľnosť? Ľudia v mojom veku berú úvery na auta, nemajú vlastné bývanie, bývajú u rodičov a mne niekto chce vyčítať že sa pozerám na budúcnosť že chcem kúpiť nehnuteľnosť? Tu nehnuteľnosť kúpim a na druhý rok mám v pláne kúpiť dialsi byt a dať do podnájmu. Ak mi chceš toto vyčítať chlapovi čo sa trápi že žena nechce dieťa, čo sa snaží zabezpečiť budúcnosť sebe a svojej rodiny?
kebyze som stastna v tom vztahu a milujem toho cloveka nerozchadzala by som sa kvoli tomu, ze dieta nechce, nikde nie je napisane, ze stretnes lepsiu zenu, ktoru by si rovnako miloval, ale ked tak uvazujes asi ju az tak mozno nemilujes, este jej mozu zacat tikat biologicke ci ake hodiny 😀
@zobaka tomuto neverím, brat sa 25 rokov tváril že deti nechce, lebo švagrina nemôže. Už sú tri roky rozvedený a žije s rozvedenou ktorá má deti
@doriiis Dúfam a verím že v poslednej vete nie je ani kúsok pravdy. Verím, dúfam že žena keď pije s kamarátkou kávu môže hrdo povedať že má výborného a milujúceho manžela s ktorým chce byť do konca života
@patrikjames ....intuícia mi vraví,že tvoja žena nechce deti vôbec.Aspon nie s tebou.Keby chcela,tak o tom dávno vieš.Ver mi.Karty sú rozdané,len ani jeden z vás to nechce priznať nahlas.Uz je len na tebe,ako sa zariadis
@patrikjames ..😳😳😳.plne ju rešpektujem ako jej manžel?🤔😳😳😳😳
No rozhodnutie mať dieťa nie je iba o žene,je o vás dvoch,rodičoch dieťaťa.
To potom by mala rešpektovať aj ona teba.
Toto nie je ok situácia,ale pomôže vám iba rozhovor....by musíte vedieť,prečo dieťa nemáte,nechcete🤷
@zobaka to všetko by som súhlasila,ale iba vtedy,keby som do manželstva išla s tým,že viem,že ten druhy deti mať nechce.
To potom by sa dalo povedar-vies,do čoho si ušiel.
Iné je ostať v manželstve,keď sa deti nedaria a iné,keď jeden dieťa nechce a druhý po ňom túži.
To je potom čo za láska?trošku neférove tvrdiť,keby si ma mal rád,tolerujes to.

@beata_k no práveže ja už chcem dieťa 5rokov. Najprv boli odpovede že nemáme vlastné bývanie kde budeme. Kúpili sme byt. A stále niečo jej vadilo. Napr. neviem variť. Naučil som sa. Robil som všetko aby žena bola spokojná a nakoniec som dostal odpoveď že ešte sa neciti
@patrikjames Pred 5 rokmi? Sa jej necudujem, ze nechce. Ved ste boli "deti". Tvoja zena praveze rozmysla triezvo aj za teba. Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne. Tvoja zena si len starostivo pripravuje podu na zalozenie rodiny. No...nic ine ti nepomoze len si v klude vyjasnit termin.