Manželstvo bez problémov
1).Nečítať manželove sms, mms, emaily, listy.
2).Nečudovať sa a ani sa nerozčuľovať na manžela, ak vám zahlási, že bude sedieť na pive s kámošmi.
3).Nerozčuľovať sa, ak vám manžel nepomôže v domácnosti.
4).Počas rozhovoru s manželom sa tváriť, že ho ľúbite ako nikdy predtým.
5).Nehnevať sa a ani nekričať na manžela, ak nedodrží čo sľúbil.
6).Nehnevať sa na manžela, ak zabudne na váš sviatok (meniny, narodeniny a pod.)
7).Dopriať manželovi inú ženskú spoločnosť (komunikácia na firemných akciách, chaty a pod.)
8).Nehnevať sa na manžela, ak si vás nevšimne a bude si viac všímať iné ženy.
9).Nehnevať sa na manžela, ak sa vám zdôverí, že ho veľmi vzrušujú iné ženy.
10).Nežiarliť na manžela, ak venuje inej žene viac času ako vám.
11).Nehnevať sa na manžela, ak sa nebude venovať deťom.
12). Nehnevať sa na manžela, ak si vás za celý deň ani nevšimne.
Ak dodržíte všetky tieto body, manželstvo budete mať ideálne a dosiahnete dokonca aj to, že váš manžel vás začne mať naozaj rád. Ak sa tieto body nedodržia, tak sa netreba čudovať, že manželstvo sa bude topiť v problémoch. Oplatí sa dodržiavať tieto body. Ja ich dodržiavam a vidím, že je to dobré a nemáme problémy.
@skvelemanzelstvo ako manzelka,zena,milenka za vela teda nestojis,ked tvoj manzel potrebuje inu damsku spolocnost 😕 😅 😀
Tak ak sa budem riadit tymito bodmi, tak si mozem zmenit svoj status z manzelka na sluzka.. Idealne taka co drzi hubu a usmieva sa jak pripecena za kazdych okolnosti... Bezproblemove manzelstvo ai predstavujem inak ako body pre chlapa, ktory sa podla tohto manualu potrebuje iba vonku pochvalit, ze ma rodinu, lebo inak ju evidentne nepotrebuje....
Ale ako joke je to dobre :D
Podla mna tie body su blbost....my sme spolu 10rokov a nikdy sme nemali vaznu hadku alebo pod.srandy 😉 dolezite je aby ste poznali jeden druheho, vela sa rozpravali a otvorene a tolerovali sa 🙂 o tom je krasne manzelstvo...podla tych bodov keby sa riadila by som sa skor citila ako 🙂 tlacana manzelka nie stastna manzelka 🙂 druha vec..ak sa raz manzel prestane lubit nepomozu ziadne body ani "kakaove oka" 😀
nuz ja sa pridavam k tym co su stastne vydate viac ako desat rokov a nad tymito zasadami sa len pousmejem ...
@skvelemanzelstvo je pravdepodobne zenuska nie dlho vydata a radsej zavre oci, len aby ostala vydata... prip. jej to stoji za to ze ju manzel vydrziava... inak to nevidim ... taketo body normalna milujuca vydata zena napisat nemoze....
zbytočná téma.Keby na všetko existoval návod,žili by sme v utópii.
@skvelemanzelstvo :D a po 13. nehnevat sa a hlavne NECUDOVAT sa ked si vas muz najde milenku :D to kde sme akoze?? zena nemoze mat vlastny nazor?? nemoze ho prezentovat??? ma len drzat hubu a krok?? tie body su vazne divne, nepisal ich neaky chlap? neucudovala by som sa 😀 😀 😀
Doplnam: 13. Nehnevat sa na manžela ked sa na vás aj deti úplne vy... 14. Nehnevat sa na seba že ste sa v manželstve správali ako sliepka. 😀 tie rady mi prídu akoby ich písal ženatý muž ktorý sa veru nemal ženiť 😀
Ona si musí robit srandu. Toto žiadna svojpravna osoba nemôže mysliet vážne. Alebo nám sem doletel list pisany v stredoveku. Pane bože 😀
@maznacik007 Ja ked som si to prečítala ma ako prvé napadlo že to písal nejaký chlap, a hlavne ked je registrácia s dnešným dátumom 🙂
Och! Dakujem za tieto skvele rady! Rusim zasnuby a ostanem radsej starou dievkou... 🙄
kotkodaaaak
no, takze slubene moje rady (treba brat s rezervou) 😀
1).čítať manželove sms, mms, emaily, listy. a najlepsie citat ich spolu. proste ked pipne sms na moj mobil, nebat sa povedat "zlato, si tam blizsie pri mobile, precitaj mi spravu" a naopak aj z jeho strany. vynimka sa povoluje v pripade, ak je to potvrdzujuca sprava z amazonu alebo ebay, ze prebehla platba a darcek k muzovym narodeninam bude doruceny 😉
2).z casu na cas vyhnat muza na pivo. vzdy ho ale pockat, aj keby mal dojst o tretej nadranom a vrhnut sa nanho ako vo svadobnu noc. po niekolkych takychto posedeniach s kamaratmi urcite nevydrzi sediet pri pive dlho, ked mu bude po rozume behat, co s nim jeho manzelka po prichode spravi. a mozu to byt aj ozaj ti najlepsi kamarati 😉
3).delit si domace prace. to ale neznamena, ze ked muz pride z prace ustvaty, ze nanho spustim zoznam poziadaviek, co treba spravit. najskor ho treba nechat vydychnut, najest a potom snad zvladne poumyvat riad. alebo ulozit deti. tie tazsie prace pockaju na vikend 😉
4).hovorit mu, ze ho lubite a ste s nim stastna. ale bacha, len ak to myslite uprimne. a nie prilis casto, ale zas raz za tyzden je tiez dost malo 😉
5).ak muz cosi slubi, dufat, ze to splni, ale pre kazdy pripad byt pripravena aj na "plan B". on sa sice mozno nezmeni, ale vy si usetrite kopu nervov. ale tiez pozor na to, aby sa nedozvedel, ze ste mali zalozny plan. mohol by to brat tak, ze mu vobec neverite a jeho chlapske ego tym bude trpiet
6).pre istotu vsetky dolezite sviatky znacit cervenym perom v kalendari. 😎
7).Dopriať manželovi inú ženskú spoločnosť (komunikácia na firemných akciách, chaty a pod.) v podstate suhlasim, ale ak zaregistrujem, ze sa az prilis dobre bavia, ako milujuci manzel by mi tiez mohol dopriat dobru zabavu,nie? nemoze namietat, ak sa pridam k rozhovoru. a najlepsie, ak budem vsetky zeny z jeho okolia poznat a spravim si z nich kamaratky 😉
8).snazit sa vypadat dobre, ze aj ked bude miestnost plna neviem akych sexic, ked tam vstupim ja, vzdy si ma vsimne. 😉
9).Nehnevať sa na manžela, ak sa vám zdôverí, že ho veľmi vzrušujú iné ženy. v takomto pripade sa treba hnevat len a len na seba a venovat si dlhy, kriticky pohlad do zrkadla... 😀 ale teraz vazne, lebo pochybujem, ze zakladatelka temy tento bod myslela vazne. jedine ak je masochistka.
10).obcas ziarlit a dat to aj najavo. aby si ten druhy nemyslel, ze mi je lahostajny. a dam mu tym aj najavo, ze si myslim, ze stale stoji za hriech. bude sa citit polichoteny, ze aj ked ma vacsi pupok a nie je oholeny, aj tak sa jeho manzelka boji, zeby jej ho mohla nejaka ina uchmatnut. ego treba z casu na cas pohladkat 😉
11).travit co najviac casu spolu ako rodina. v nedelu rano vsetci v jednej posteli, vikendove prechadzky vonku, vecerna rozpravka, ktoru cita mama, ale komenty k nej robi aj otec, atd 😉 nie su to predsa deti len jedneho, maju dvoch rodicov.
12). rozpravat sa. ked aj cez den na to nie je moc casu, ale aspon vecer v posteli. to ale znamena tiez dodrziavat zasadu ist do postele v rovnakom case. 😉
a to najhlavnejsie.....vazit si jeden druheho. lebo tam, kde nie je ucta, tam ani ta laska nebude.
@skvelemanzelstvo len či to nie je tak, že vy ste z toho žmúrenia očí oslepli a manžel je stále rovnaký 😀 žijete v sebaklame, obdivujem Vás, ako ste sa ľahko vzdali vlastnej sebaúcty a života kôli niekomu, kto si Vás neváži ☹
@skvelemanzelstvo jasne budem to dodrziavat a manzel si ma po par rokoch prestane vazit, pretoze budem zenska ktora mu v podstate vsetko dovoli a so vsetkym suhlasi. Dik nepotrebujem tolko bodov mne stacia len dva: ucta a komunikacia
@ladywitch26 - toto su tie pravidla, ktore pomahaju udrzat zdravy vztah v laske a ucte... 🙂 uz som "manzelka" sedem rokov a svojho manzela milujem viac a zrelsie ako v den svatby a on mna tak isto. Nepiseme si ziadne pravidla ani sme si nikdy nepisali. Jednoducho sa lubime a vazime si jeden druheho... obom je prirodzene, venovat sa navzajom sebe viac ako inym muzom a zenam vo vacsej spolocnosti.
Moj manzel ak nieco slubi, snazi sa to splnit, ak sa stane, ze slub nesplni, je to vzdy posobenim vonkajsich okolnosti a za to mu nemozem nadavat....
Ano privriet oci musia obaja partneri a casto, ale privriet oci a prehliadat zakladne trhliny vztahu je rozdiel....
@skvelemanzelstvo dufam ze to je len vtip na nedelu.....
supeeer !!! to sa mi páči, ale malo by to platiť aj opačne, .... a asi aj prevažnú časť dodržiavam, .... ked je film s mojim oblub hercom tak mi ho manžel nahra.... aby som si kukla pekné pozadie....
Inak štratisticky je nevernych 38% mužov a až 52 % žien........zaujímavé ...
@sirene o to mi išlo, aby ste sa nad bežnými problémami pousmiali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ladywitch26 ty jediná si pochopila o čom to celé je. A to čo si napísala ty je lepšie než to moje. Nabudúce založ ty tému. Myslím si, že každá žena by mala vedieť čítať aj medzi riadkami, aby pochopila o čom to celé je. Zrejme iba ty jediná to chápeš.
@katka121 jasnačka, že platí to aj v opačnom prípade. To je akože samozrejme.
@burina111 praveže to nie je o vzdaní sa sebaúcty. Chcela som iba istým skupinám žien, ktoré neustále píšu o mužských prešľapoch, dať vedieť, že je načase zavrieť oči a nevšímať si príliš maličkosti. Veď nie sme tu nato, aby sme sa správali ako policajtky, že toto si neurobil, toto si zabudol a ešte toto. Veď manžel je iba človek a má právo aj na prešľapy. A čo, že ak niečo neurobí. Iba toľko. Ale myslím si, že ten čo chápe o čom to je, tak tomu to netreba vysvetľovať.
@mimake ale jasné, že to čo som napísala je písané viac s úsmevom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Takže si pochopila, že nie je čo riešiť a aj nad tými všetkými bodmi sa iba pousmiať. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@skvelemanzelstvo precitala som si len uvodny prispevok a len 2 veci k tomu... je blbe ze tvoj manzel ta nezacal mat rad este predtym ako si ta zobral a chces to dosiahnut cez totalnu servilitu - ver mi ze pri 90% muzov toto nefunguje a z takejto zeny si spravia rohozku na osuchovanie noh...
a druhe - taky zivot jde moj muz sa bude venovat miluonkrat viac inym zenam ako mne, bude vyhladavat zensku spolocnost mimo domacnosti a zabudat na moje sviatky a svoju rodinu ( ziadna starostlivost a pomoc ) ja teda za skvee a stastne manzelstvo nepokladam😉
ale nech sa paci - zi v svojom sebaklame - inak myslim ze si muz a pises tento prispevok len z recesie🙂
@skvelemanzelstvo ak ladybird jedina pochopila a ty si vlastne podla teba napisala to uste co ona tak by si si mozno ty mala zopakovat vyunam niektorych slov prip. sa naucit pisat s porozumenim... ona totiz pise o vzajomnej ucte a laske a nie o tom ze az ked sa budes spravat ako habdra a sluzka si ta zacne tvoj muz vsimat😉
@skvelemanzelstvo uf som dsa zlakla 😀 😀
@skvelemanzelstvo suhlasim, takto by to malo fungovať. Ešte dodam,že ked pride chlap napity jak bomba nad ranom, treba hned kybel ku posteli prichystať, aby chudak nemusel bežať v takom stave na WC-ko. Hned rano paralenik s vodou nA poopične stavy. A v prípade, že ma chuť doma POzerať na virtualne krasky, prípadne si užiť s nejakou mladou študentkou cez Webkameru, treba zobrať deti zatial ku mame a dopriať mu čas na svoje veci. 😉

@ladywitch26 presneeeee 😵
ja som s mojim už 21 rokov 😕 😀 😀 😀
a teda žiadne takéto pravidlá nepotrebujeme 😀 😉