Mať dieťa bez chlapa
Ahojte, mozno trochu odveci tema ale skusim, lebo ja sama som ostala v šoku popravde.
Moja sestra (26r.), je velmi pekna, mila, pracovita, bola aj v zahranici a tusim ovlada minimalne anglictinu a nemcinu 😃 Momentalne robi uctovnictvo.. Vzdy bola lepsia, krajsia a mudrejsia ako ja, tak by som to povedala. Len na chlapov nemala stastie, vzdy sa stretavala s nejakym debilkom kt. okrem nej mal dalsie 3-4, alkoholikom, alebo proste s uplne stratenymi pripadmi…
Zverila sa mi s tym ze si chce spravit dieta, teda presnejsie pokusat sa spravit si dieta. Ale na vychovu ostat sama, teda s nami, lebo vraj ja by som pomohla a nasi rodicia este tiez niesu najstarsi (50r.) tak by pomohli … Citi sa sama a nechce byt znova v toxickom vztahu len aby nebola sama, no uz tuzi po rodine a vsade dookola sa jej kamaratky vydavaju a zakladaju rodiny..
Neviem co jej na to povedat, na jednej strane ju chapem ze ma tuzbu po rodine, no na druhej strane podla mna 26 je este skoro na opustenie sa ze musim rychlo mat dieta… sme ses3 vravime si vsetko, a neviem preco, ale o nu normalny chlap vazne nikdy nezakopne a nema zaujem 😅.. Co robit s touto mojou nestastnicou? V pondelok ideme na kavu🙂
chorá doba 🥲 sestra sa cíti sama tak si spraví decko. no super. to si radšej nemôže kúpiť psa? akože príde vam
toto normálne hneď pripraviť dieta o otca planovane? nepoviem keď sa vzťah/ manželstvo rozpadne. ale spraviť to cielene mi príde ako chorý sebecký nápad. každé dieta ma právo na obidvoch rodičov. keby ma 46 rokov na krku tak si človek povie že s ňou pekne lomcujú biologické hodiny ale toto?
@veselo_neveselo Nie je to mozne. V centrach asistovanej reprodukcie je mozne oplodnenie darcovskymi spermiami, ale vzdy musi nejaky muz vyhlasit, ze suhlasi so zakrokom darcovskymi spermiami a bude otcom dietata, aj ked biologickym otcom nebude. Podla zakona potom taketo otcovstvo nie je mozne zapriet. Bez chlapa jej oplodnenie darovanymi spermiami neurobia.
Nech si vyhlada prispevky a tomto fore od zufalych mamiciek, ktore spia uz 10 mesiacov 4 hodiny a musia vsetko robit tak ze im dieta sedi v nosici a nech sa pripravi na masaker.
Ale mala som spluziacku na vyske. Ona vzdy vedela ze dieta chce ale muza nie a aj so ho dala urobit. Nevidim v tom problem. Lepsie stastna slobodna mama, ako rodina, ktora je sice kompletna ale je to tam same psycho.
Ale v pripade tvojej sestry neviem ci to nie je iba skratova reakcia na to ze vsetky kamosky naokolo sa vydavaju a maju deti a tak nechce zaostat. Radsej nech pocka. Tento plan kludne moze zrealizovat o 5-7 rokov. Dovtedy nech sa dobre zabezpeci a nasetri peniaze, lebo je to detinske ocakavat ze rodina pomoze.
Chlap nie je iba inseminator ale otec dietata. Tak ako dieta potrebuje mamu, v idealnom pripade aj otca.
Ak sa citi sama a nevie co od rozkose, nech si kupi psa a ide k terapeutke-psychologicke.
Mala by zapracovat na sebe. Svojom vnutri. Hladat v inych vodach. A ako pises...ma 26 a nie pred 40tkou.
Ja som si povedala to isté, ale limit bol 35 rokov. Nakoniec to skončilo inak
Plne ju chápem,v jej veku som mala riadnu podpasovku od bývalého. Ale ja zas som chcela ostať starou dievkou 🙂 trvalo to cca 2 roky a našla som ,,princa'' podľa mňa potrebuje čas, stačí ju počúvať a iba sem tam pripomenúť že nie vždy je dobré byť slobodnou matkou.
Prečo by boli na vine chlapi? Zrejme ona, keď vyhladava takých luzrov. Chce dieťa, lebo majú spolužiačky..... super dôvod. . A nech sa stará celá rodina. Sestra zrejme ešte nedospela , nech si kúpi psa zatiaľ.
Uprimne, ja ju chapem. Silna tuzba po dietati a nemoznost najst si normalneho chlapa je velmi smutna kombinacia. Kruty fakt pre nas zeny je, ze s dietatom si toho normalneho chlapa mozeme najst aj vo vyssom veku, ale keby sme na neho cakali, vo vyssom veku uz bude mozno neskoro na to dieta. Takze, neviem co by som robila na jej mieste, ale chapem ju.
Nech si kupi psa. Dieta nie je darcek na rozveselenie.
Z môjho pohľadu
-26 rokov je nič . Má ešte veľa času
-nechce byť sama . Zrejme si dieťaťom chce len kompenzovať samotu .dieťa za jej stav nemôže , treba skôr skúsiť psychológa ,terapiu ,a zmeniť jej pohľad na mužov
- dieťa nemôže byť trestané ,za matkinej nastavenie vysli v rámci vzťahov .nemôže byť potrestané absenciou otca . Dobrovoľne by mu ho odoprela , hoci ak by si to upratala v myšlienkach o rok dva môže stretnúť skvelého muža pre ňu a milujúceho otca pre jej deti .
Nie , v tomto veku ,s týmito okolnosťami by som sestru nepodporila
To važne niekto takto uvažuje? Jednak na vychovu nech je teda sama. Rodicia a ty mozes sa tak akurat pokochat. Povenovat. Dieta ale nieco stoji.
Dieta ma pravo na oboch rodicov. Nie len na darcu spermie. A keby aj-spermiu resp dieta od niekoho chce ale zit s nim nie? Ved to dieta bude mat jeho geny tak či onak.
Je to ozaj sialeny napad aspon pre mna…
autorka, ak je tvoja sestra fakt pekna, posli mi do spravy jej fb
Sak nech si urobi ale pocitat s tym, ze jej dakdo bude pomahat je hlupe..ak neni schopna sa postarat sama nech si ho nerobi
@svetlonos sú ženy, ktoré majú dieťa ako kompenzáciu samoty, smútku, partnera. Tu nejde o dieťa, ale o ňu.
Mame v rodine takú.
Miluje deti. Je úspešná múdra dobrák od kosti, veľmi chcela dieta...mala 42 keď otehotnela presne s takým zámerom ako tvoja sestra.
Rozdiel je však v tom ze tato naša rodina nešla do toho s tým ze "ved rodina mi bude pomáhať" ale d tým ze sa o dieťa postará sama.
A tak aj je.
Otec je neznámy. Ale to dieťa ma úžasnú maminu, chlapec má aktuálne 10 rokov. Je šikovný múdry.
Otec ako taky jemu asi chyba. Ale neprejavuje sa to na jeho speavani napr ziadno. Tiež mala šťastie na blbov a povedala si ze miesto toho aby bola sklamaná a trápila sa vybaví to takto.
Mne príde ze tvoja sestra na svoj vek a na to ako je “úspešná” ešte nie je absolútne mentálne vyzreta. Tým sa jej nechcem dotknúť ani to nemyslím zle ale dieťa potrebuje oboch rodičov, ak jedného z nich nemá, dost sa to na dieťati prejaví, či už skôr alebo neskor v dospelosti. A to mi ver. Takze by som ju určite nepodporovala v takejto veci, nehovoriac o tom ze ako som čítala v komentároch tvoje odpovede, akým spôsobom to má v pláne urobit, len aby sa ona nedostala este neskôr do problémov co sa týka “darcu” ak sa to tak ds nazvať. Čiže veľmi by som si dala pozor
Mne sa nezda, ze hned na to ide s tym, ze ty a rodicia jej pomozete. Ty sa vydas, budes mat svoje deti a starosti. Rodicia uz svoje vychovali a nemusia vobec prejavit zaujem o vnuca. Chodia do prace, maju svoj zivot a potrebuju si aj odpocinut. Aby to neskoncilo tak, ze si dieta odlozi k nim a ona si pojde uzivat s dalsim magorom co sa na nu nalepi. Pochopim to u zeny 40+, ale toto je este mlada baba. Radsej nech hlada vzorneho muza a tatinka.
moj nazor je ten, ze doba sa meni a to, ze zena chce dieta bez manzela ci priatela je trend, ktory sa tu bude objavovat stale castejsie. Dnesne zeny nie su zavisle na muzoch financne tak, ako kedysi, a je pravda, ze mat dieta bez neskorsich stresov a tahanic oñ je lepsia vizia ako triast sa, ze jej po rozvode/rozchode dieta bude chciet vziat, ci striedavku. Urcite je to horsia situacia ako ked ma dieta len matku a otca neznameho.Dajme si dole ruzove okuliare a uvedomme si, kolko manzelstiev sa konci rozvodom. Alebo kolko zien a matiek zostava slobodnych a vacsinu bremena vychovy maju na svojich pleciach, len s tym rozdielom, ze dostavaju (niekedy velmi smiesne) vyzivne?
Co mi ale nepride fer je, ze sestra do toho taha vas, je to jej rozhodnutie, ona musi vsetko dpredu naplanovat, aby to zvladala casovo aj financne, vy mozete byt taka pomocna barlicka v pripade nudze.
A do tretice, ak to urobi, nech o tom dotycny nevie, lebo to bude mat pokracovanie ako keby sa rozviedli/rozisli, moze si neskor robit na dieta narok, najlepsie nejakeho cudzinca, VS, zo zapadnej EU (nech je tam aspoñ nejaka zaruka dobrych genov). Je to trochu poburujuca predstava najma kvoli tomu chlapovi, ale co oko nevidi, srdce neboli, a takych deti beha po svete milion....
@svetlonos
Dieta bude v pohode. Pravdepodobne vo vacsej pohode nez keby vyrastalo s problmatickym otcom.
Mam v okoli priklad: slobodna matka, obaja stari rodicia pomahaju, chalan, teraz uz teenager uplne v pohode. A stari rodicia maju zmysel zivota. Ono ten predpoklad ze dieta musi vychovavat par je mytus. Posledne 2 miliony rokov deti vychovaval cely kmen alebo cela dedina. Mozno by sme sa k tomu mali vratit 😊🐒
Opakovane sa na tomto fore objavuju odporucania typu “len si s nim preboha nesprav dieta”.
Damy mali by ste vediet ze pre slusnych muzov ze zena pi urcitom veku attaktivnejsia s dietatom nez bez. Dieta vyjadruje jej hodnoty a postoje k zivotu, byt slobodnou matkou dava nadych zranitelnosti ktory je pre starostlivych muzov velmi atraktivny.
Mozno ju dieta prinuti obzerat sa po uplne inych typoch muzov a nebude atraktivna pre tych povrchnych s ktorymi doteraz stastie nemala.
To je take zneuzitie toho ze moze byt matka. Ale dieta potrebuje rodinu, aj muzsky vzor, otca, dieta neni vec, je plod lasky dvoch dospelych zodpovednych ludi z ich vzajomnje lasky, vzdy to dieta bude ochudobnene za ego matky. To ze ci je niečo trend neznamena ze je to správne. Aj to ze vyxhovavali v tlupach haha to bolo ..alebo ze lepaie samo ako so zlym orcom....vsak ona ani nema ziaden vztah tak nemoze vediet dopredu ze by manzel bolzly otec, neni su argumenty za to ze je to v poriadku, lebo neni.
@dagmarovita koľko detí si otca vidí večer, nevenujú sa im, rozvedu sa a žijú roky v strese a pohadzuju si ho.Neviem či to je lepšie ako otec neznámy
Pre zenske pozorovatelky, toto je vzacny ukaz ked dvaja muzi na MK nesuhlasia. 😁
@luccija a kolko deti si vidia otca kazdy den, chodia s nim von a na vylety, veceraju spolu, vodi ich do skolky, skoly kruzky, plavaren, venuju sa detom, nosia ich v nosicoch. Vzdy je lepsie otec pritomný ako vobec. Aj ked ho vidia malo ako pises. Dokonca nam v skole vraveli ze aj ked otec neni az taky svatec le to lepsie ako keby vobec nebol. Ine je nezaujem otca absolutny, tyranstvo. Ale to dieta o ktorom sa bavime je planovane tak ze otca nebude mat vobec iba sa vyuziju spermie niekoho, je to zneuzitie ..aj svojho postavenia, svojej moci.