icon

Máte aj vy neempatického priateľa?

mimka1402
20. jan 2020

Ahojte, som na začiatku vzťahu a zistila som, že môj priateľ absolútne nevie byť empaticky. Dosť ma to trápi, lebo ja som úplný opak... Je ku mne dobrý, ale bojím sa, že sa to po prvotnej zamilovanosti zmení na minimum.... Má niekto takého doma? Ako to vám funguje? Ovplyvňuje to nejak aj vás? Ďakujem

Strana
z2
2romi2
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
21. jan 2020

@2romi2 tak toto nie je neempatickost ale to je sorry prije***nost. Ako toto by som nikomu nepovedala a keby to niekto povedal mne, tak ho zabijem v tom momente...

2romi2
Autor odpoveď zmazal
dominikatomas
22. jan 2020

@puplatko mala som to a vzdala som to..

alena6232
22. jan 2020

@mimka1402 neempatický priateľ je veľký problém, pokiaľ s tým nie si stotožnená a nezmieriš sa s tým. Viem dobre o čom hovorím. Zomrel mi kamarát, zle som to znášala a povedala som mu, že už chcem aby bolo po pohrebe. On mi na to povedal, že je jedno, či je pred, alebo po pohrebe, lebo už je mŕtvy a ten pohreb nič predsa nemení, že čo riešim. A že by sa ponúkol či pôjde so mnou, alebo sa ma opýtal ako som to prežila... to mu ani nenapadne. Prejavovanie citov na úrovni Sheldona Coopera. Ešte v čase zamilovanosti to dáš, potom Ťa to začne zožierať. Teda ja som dospela k záveru, že mu na mne asi vôbec nezáleží, pokiaľ nedokáže nejakú vec urobiť minimálne z dôvodu, že vie, že mne na tom veľmi záleží. Napríklad odíde na 5 dní a nezavolá ani raz, lebo však keď príde, tak sa porozprávame čo sme robili. Aj keď ho poprosím, on to nepovažuje za dôležité a tým pádom to neurobí. Povie mi opakovane, že podľa neho je to zbytočné a hotovo. Keď mu poviem že keď niekam ide, mohol by dať vedieť keď tam napríklad dorazí, tak mi povie že je to jedno, lebo keby cestou mal nehodu a umrel, aj tak by som už nič nezmenila. V noci si vypne telefón, lebo keby sa stalo niečo mne, logicky mám predsa volať policajtov a záchranku a nie jeho. On by mi ako pomohol??? 🙂
Podľa mňa je dosť dôležité, do akej miery je neempatický.
Druhá možnosť je zmieriť sa s tým a brať ho takého aký je... ak Ti na ňom záleží a dokážeš to nebrať osobne. Ja som to nedala. Po dva a pol roku sa rozchádzame a dôvod je iba tento. Aj keď viem, že je to dobrý človek.

6mia6
4. feb 2020

Keď to tu čítam aj tak si pod empatiou každá predstavujeme niečo iné.
Mňa môj muž zabil ked sa ho vlastná matka pýta co keby ju trafil šľak a môj muž jej odpovedal že ju pochovame. Bez mihnutia oka. Nebol to ani žart, len bohapusta pravda.
Ja ani neviem ci je neempaticky alebo racionalny napr. Lásku by mi vyznával od rána do večera, aj deťom ale žiadne tragédie mu nič nehovoria. Proste sa stalo a hotovo.
Co prežíva a zaziva nemá potrebu niekomu rozprávať.
Takže ten môj je skôr racionalny introvert 😆

6mia6
4. feb 2020

@2romi2 tiež si myslím ze to s empatiou nemá nič spoločné a len je blazon.
Na porovnanie môjho muža nezaujímajú tragédie sveta, mesta, našej rodnej dediny, na pohreby nechodí lebo na čo, pri filmoch sa na mňa pozerá prečo plačem ale ked som chorá vytvára, nakupuje, opýta sa co mi treba, stará sa.

Strana
z2