icon

Máte aj vy súrodenca, s ktorým nevychádzate?

tehulka21
8. dec 2011

Je to len taka otazka..ja mam mladsiu sestru ktora si uziva kazdu chvilku ked ma moze rozculit.. 😠 snad niesom sama.. 😖

cecil36
8. dec 2011

@tehulka21 neboj nie si sama 🙂 Mam brata s ktorym sa uz niekolko rokov nestretavam 🤐

tehulka21
autor
8. dec 2011

@cecil36 no ty sa aspon nemusis stretavat..ja ju mam naservirovanu denne...najviac ma sere ze moja mama jej vsetko veri.. 😠 ☹

sari24
8. dec 2011

@tehulka21 a to ona nevidí, že si tehotná? Koľko má rokov? A ako ťa rozčuluje? Ja mám staršieho brata, s ktorým si rozumiem hoci tiež sem-tam rád zaprovokuje, ale hnevá ma to maximálne pár minút potom na to kašlem, rada ho mam aj tak. Inak nemám taký problém. Čo keby si to riešila aj s mamou, že nech ju kus skrotí? Nemôže jej všetko zbažiť, musí vidieť že je to čisté provokovanie. Ale možno účinne podľa mňa by bolo ak by si na ňu nereagovala, hoci by si mala nutkanie, ale nevšímala by si si ju. Potom by si videla kto by sa rozčuloval 😉

tehulka21
autor
8. dec 2011

@sari24 popravde?asi nevidi..ma 18 rokov a mamka jej dava najavo od malicka aky je ona milacik.. 😠 poviem ti tak..asi dva tyzdne dozadu ma buchla do brucha povedala mi ze ci si myslim ze ked som tehotna bude ma obchadzat a mame povedala ze som ju udrela ja a ze som ju provokovala..(asi 3 minuty predtymto vsetkym som sa zobudila) a mama vies co povedala?ze ona to nevidela a nebude to riesit.. 🙄 😠

sari24
8. dec 2011

@tehulka21 ja som vo veku tvojej sestry, tiež mám 18, som mladá, ale tvoja sestra neviem kde má rozum, ale toto čo robí je maximálna drzosť. Že ani kusok hanby nemá v sebe a nejakého toho rešpektu voči tebe, čo si ešte aj tehotná. Neviem, ale ja keby som mala staršiu sestru, čo čaká bábätko, tak by som jej ešte aj pomáhala, aby sa toľko nenamahala, proste ľudia si majú pomáhať. Príde mi kúsok dosť nezrelá na svoj vek, keď ešte aj požaluje tvojej mamine, ako si ju ty vraj prvá buchla, veď je to smiešne. Nechcem moralizovať, ale reakcia tvojej mamky nebola na správnom mieste, lebo toto by mala riešiť. Mám pocit, že na teba žiarli, čo je smiešne v jej veku 😖 Ale v podstate ťa chápem, lebo síce ja som si to nezažila, ale poznám to z rozprávania mojej mami, viem ako sa k nej chovala jej mama (moja babka) keď sa jej narodila mladšia sestra a chová sa tak dodnes 🙄 A to jej mladšia sestra má pomaly 36 rokov, vždy bola, je a bude miláčikom rodiny z nevysvetliteľných príčin. Ono ak žiješ aj s ockom, neviem, tak choď za ním alebo normálne skús nejak sa s mamou porozprávať. Sestra si príliš dovoľuje, neže začne vyskakovať po narodení bábätka ešte viac. Na to si daj pozor, ale držím palce 🙂

tehulka21
autor
8. dec 2011

@sari24 Dakujem no dost mi pomaha vediet ze su aj normalne rozmyslajuci ludia..ja uz si niekedy pripadam ako v zlom sne..a hlavne ked pises ze si vo veku mojej sestry ale pises akoby si mala aspon raz tolko..aby si ma zle nepochopila som rada ze aj v jej veku su ludia ktory maju dost rozumu v hlave a rozmyslaju aj hlavou 🙂 ..u nas to bolo od malicka tak ze ona urobila ja som bola ta zla..je milion malickosti ktore ked sa zlucia do jednej je z toho problem ako svet..kazdy mi hovori aby som sa nerozculovala ale koho dnes nerozculi ludska blbost? 😠 mam mat uz teraz klud no ale keby si videla tu aroganciu a nadradenost (je namyslena ale pritom nema byt ani na co..) tak uz len to je pre mna zakazdym jak olej do ohna..je pravda ze som impulzivna ale niekedy to nejde kontrolovat sa.. 😖 jedine co pomaha - ignoracia.. a tak zavidim vsetkym kamaratkam ktore maju super vztahy so sestrou aj ked sa povadia ale v norme..ona je neznesitelna..

sari24
8. dec 2011

@tehulka21 Ja ti rozumiem úplne 😉 Ľudská blbosť rozčulovala odjakživa aj mňa. Doteraz sa nie raz pre to rozčúlim, čiže viem, že kontrolovať sa už niekedy nedá. Tiež ma istá osoba prednedávnom rozčulila natoľko, že mi až zle prišlo, ale ja som si povedala, že stojí mi to za to? Budem ja čerpať svoju energiu, míňať svoje nervy a obetovať svoje zdravie na to, aby som sa hádala s niekým, kto evidentne ma v hlave o koliesko menej? Ja som vždy chcela presadiť svoju pravdu, teda v situáciach keď som ju naozaj mala, ale keď som videla, že druhá strana odmieta to akceptovať vtedy som dala ruky preč, ustúpila a povedala si, že "mudrejší ustúpi, hlúpy sa utopí" ..a ak sa dotyčná osoba bude tešiť z toho, že "vyhrala" tak nech..potom už len nastúpila taktika mojej ignorácie a to dokáže človeka naozaj tak vytočiť, že nedostaneš nervy ty, ale tá druhá strana a to je po pravde radosť pozerať 😝 No a už len kvôli bábätku by som to prestala riešiť, nech si huči, nadáva, žaluje, kričí, nech robí všetko možné aj nemožné pre to, aby ti urobila zle..ja by som si ľahla na posteľ, pustila hudbu a nepočúvala ju 🙂 A ak by šla žalovať? Prosím..ty by si len s kľudom ukázala ako vyskakuje ona a ty nič nerobíš. Je to nefér, tomu verím, ale treba dať vyslovene na rozum a určiť nejaké tie mantinely odkiaľ pokiaľ. A keby ma raz udrela do brucha, v ktorom by som mala bábätko..to by v tom momente kvapka mojej trpezlivosti pretiekla. Poradím len toľko, že máš na viac, daj ju dole svojím rozumom 😉

tehulka21
autor
8. dec 2011

@sari24 no veris mi ze v tej chvili jak ma udrela do brucha dostala som take nervy jak asi nikdy a keby som bola ohybnejsia nafackam ju viac..vtedy sa jej uslo dobrych par faciek a tych nadavok..ale to bol vyslovene amok uz po tom vsetkom co robi a co urobila a mozno mi neuveris ale vtedy sa mi tak ulavilo jak asi nikdy..odvtedy nekomunikujem len ona provokuje robi naprieky a podobne..skusa co to da..niekedy to vyjde inokedy nie..len teraz som tak strasne precitlivela ze idem na nervy sama sebe tym 😀 a ona to zneuziva..ale co mi ostava..tak ako sa hovori rodinu si nevyberies ani otca ani matku tak ani sestru..ale si zlata dakujem moc 😉 🙂

sari24
8. dec 2011

@tehulka21 ani sa ti nečudujem 😀 Ono v takom amoku by som bola aj ja 😝 ale určite to zvládneš, držím palce aj pri pôrode a nech sa ti narodí zdravé bábätko 🙂 a za málo 🙂 😉

tehulka21
autor
8. dec 2011

@sari24 dakujem moc 🙂 si zlata 🙂 a ty cakas babatko?alebo len tak si tu? 🙂

sari24
8. dec 2011

@tehulka21 nie nie ja nečakám, na to som ešte príliš mladá. Teda určite raz bude, ale najprv mám v pláne vyštudovať a medzitým si nájsť aj partnera, aby vôbec mohlo byť 😀 Túto stránku som len našla cez google a celkom sa mi zapáčila a tak po večeroch keď sa poučím tak sem prídem popozerám rôzne zaujímavé diskusie, občas sa zapojím. V podstate je to v rámci oddychu, baví ma čítať si názory iných 🙂

tehulka21
autor
8. dec 2011

@sari24 jaj taaakto tak to uz ano 🙂 no mas casu este dost..aj ja som mala ;) no a potom som nahodnou prehliadkou zistila ze som tehotna :-P ale tak nemozem sa stazovat..tesim sa na krpceka a budem mlada maminka ;) a co studujes?inak neprejdeme na IP?