icon

Máte skúsenosti s násilím na ženách?

bluka2
26. máj 2019

Baby,
zostala som zaskočená, že odkedy sa zaujímam o túto tému, sa mi dve kamarátky zdôverili, že boli znásilnené. Poznám ich od strednej resp. vysokej školy (t.j. už dlho) a v živote by mi to nenapadlo. Tak mi je z toho dosť smutno, lebo to zrazu nie je téma, čo sa ma nijako netýka, ale niečo, čo je zrazu bližšie. Chápem, že o osobných skúsenostiach sa nikomu veľmi nechce hovoriť. Ak by sa niekomu chcelo, mohli by ste prípadne napísať správu o skúsenosti s akoukoľvek formou násilia a ja by som to sem anonymne postla, ak to je teda v súlade s pravidlami. Alebo sa o tom -prosím s rešpektom - porozprávajme. Dúfam, že neoľutujem vytvorenie tejto témy

Strana
z2
galioska
30. máj 2024

hlavne detom nik neveri, ze im niekto sexualne ublizuje a najcastejsie su to najblizsi pribuzni a to dieta s tym rastie, mysli si, ze to je sucastou vychovy, starostlivosti..Na vsetko prichadzaju az v dospelosti a maju problem vo vztahoch.

lexie321
30. máj 2024

@galioska a aj keby veril, nie každé dieťa vie ako a komu to povedať.
Ja som mala 11 a opitý sused ma vo výťahu obchytkával a pobozkal na tvár. Nevedela som, čo robiť. Bol to starý chlap, a mňa stale vychovávali, že k susedom a známym mám byť slušná. V živote som sa nebila. Jednoducho som nevedela, čo robiť. Výťah zastavil na jeho poschodí a on sa ma snažil dostať dnu k nemu do bytu. Ušla som cez schody domov. Asi o hodinu klopal u nas doma ale ja som bola sama a neotvorila som. Rok som sa bála chodit po vonku keď som počula zvuk jeho francúzskej barly. Otcovi som sa to bála povedať lebo mi už od malička hovoril, že ak by mi niekto ubližil tak ho zabije a je mu jedno, že skončí v base. Mamu som nemala tak som si myslela, že ak by som to niekomu povedala otec by skončil vo väzení a ja sama. O pár rokov neskôr keď som sa zdôverila kamarátke zo sídliska tak mi povedala, že niečo také tiež s ním zažila.
Prišiel navštíviť jej deda ale ked zistil že je doma sama skúsil sa dostať dnu a objímal ju. Ona sa vyhovorila, že o chvíľu príde jej mama tak nakoniec odišiel. Tiež sa to bala povedať. Kto vie koľko nás nakoniec bolo a či sa mu niekedy nepodarilo niečo horšie ked si takto trúfal na viaceré. Umrel asi keď som mala 14.

Strana
z2