Máte skúsenosti s poruchou osobnosti u muža?
Hladam zeny, ktore maju skusenost a ich partneri maju ci mali diagnostikovanu poruchu osobnosti - najmä hranicnu atd. Ake lieky uzivali, pomohlo im nieco - terapie ? Je mozne s takym clovek fungovat docasne, ked su deti ?
@0silvia0 po tych 2 rokoch to uz ide naplno
On sa ospravedlní iba preto, že by to tak malo byť, očakáva sa...ale vnútorne to necíti
Skúsenosť mám, je to ťažké s takýmto partnerom žiť ako rodina, nezvláda seba, nieto ešte vzťah a tobôž s deťmi. Trpí on ale viac trpí okolie.
@flori súhlasím :-s
Mám skúsenosť so svokrou.Napíšte mi, napíšem vám o tom.
https://wave.rozhlas.cz/cyril-hoschl-v-diagnoze... tento pan to zhrnul presne, liecba je obtiazna, je to na cely zivot a doktori podaktori nemaju nervy resp nie su trenovani na to
@luccija musel som sa tuna zaregistrovat a napisat tu nieco, momentalne som v 32 rokoch zistil ze trpim hranicnou poruchou osobnosti, a tak o tom hladam co najviac informacii a dosiel som aj tuna kde vy co to tuna komentujete uplne ignorujete ze sem napisala klinicky psychologicka, precitali ste si mozno zakladne priznaky tejto poruchy, a vy ako zdravy clovek aj ked podla mna zblbnuty mediami, internetom a dnesnym svetom tu idete bez akejkolvek skusenosti rozdavat rady a napisete ze kazdy by mohol povedat raz za cas ze ma takuto poruchu? Viem ze to nespravite lebo mate svoj svet a klapky na ociach a nenacitate si o tom nic, nechcem utocit, pisem to len kvoli dalsim ludom ktory budu hladat pomoc ako ja, bojujem s touto poruchou cely zivot, vy neviete ake to je,to co vy prezivate ako normalnu vec clovek s touto poruchou preziva tisicnasobne viac a to uz ci je to stastie alebo smutok, ten clovek pokial o tom nevie ze nieco take existuje tak sam nerozumie co sa odohrava v jeho hlave a ludia ako vy ho len utvrdzuju ze je proste sialeny a manipulator a vsetko je jeho vina, ano pokial to ten clovek neprijima ze trpi takouto poruchou je to asi ine, ale ja pisem o sebe a ked to niekto cita verte mi, prijmite to, zacnite sa liecit, bojujte s tym, sila mysle sa da trenovat, ja som inteligentny clovek a prijal som ze trpim tou poruchou, mam 2 deti ktore milujem a oni miluju mna, manzelke som ublizoval to nebudem taiit, kedze sucastou poruchy su paranoje, fantazie, clovek je rozpolteny, aj ked som vedel ze moja manzelka ma nikdy nepodvedie, neustale som ju obvinoval a fantaziroval uplne o nerealnych veciach, teraz je ranena lebo ona ma milovala a este stale miluje a ja tu zenu stratit nemozem, je to zena nasich krasnych deti, neviete si predstavit ani jednu hodinu v kozi cloveka s touto poruchou, spustaju ti chemicke procesy v hlave, ale da sa s tym bojovat a da sa s tym zit, ako napisala pani psychologicka, je to individualne, preto sa nevyjadrujem k danej otazke, kedze neviem uplne detaily ako sa ten muz chova a chova. Ale verte mi laska hory prenasa sa nehovori len tak, a kazdy kto to teraz nasiel pri hladani pomoci mi moze kludne napisat lebo nie si sam. Aj ked mi tento komentar asi zmazete. Jevto urcite tazke a ja manzelke nechavam priestor, lebo ona je tu ta obet, ano ja som o tejto poruche nevedel ale nebudem sa vivinovat a dalej ublizovat tej krasnej milej zene. Ak sa rozhodne zit bezomna budem tu stale pre nase deti a budem ju neustale podporovat. Lebo prijimam to ako som jej ublizoval aj ked som to naozaj nemal nikdy v plane. Prosim vas nevyjadrujte sa k takymto temam ak o nich nic neviete. Ludia s touto poruchou sa casto zabiju, a viem ze vam je to asi jedno lebo nikto z vasich blizkych tym netrpi a neprajem to nikomu. Ale prosim pochopte to. Z internetu sa z Vas odbornik nestane. Prajem vsetkym vela stastia a ak trpis hranicnou poruchou a hladas pomoc, a nikto ti nechce pomoct lebo viem ze ludia tomu neveria a ignoruju to. Prosim napis mi a budeme bojovat spolocne. Pekny den prajem.
@bpdsaviour my sme sa tu slusne a pokojne rozpravali o tejto poruche. Neviem preco 3x pises rovnake znenie tvojho rozhorceneho komentara o klapkach na ociach... Nechapem o co ti ide.
@0silvia0 pretože si ešte nepochopila o čo pri tejto poruche ide. A práve ten jeho príspevok je v celej diskusii najhodnotnejší. Píše sem hraničiar, ktorý si to priznáva a bojuje, takých je málo a ty si takto znehodnotila jeho výpoveď. Radšej si to ešte raz prečítaj a zabudni na Google, ak sa o borderline chces niečo dozvedieť
@bpdsaviour Máš obrovskú výhodu, si mladý , vieš čo ti je a chces bojovať. Nevzdávaj sa rodiny, pomôže ti viac jak tucet psychológov ...
@aesculap znehodnotila? Ja slusne komunikujem a bola som obvinena z niecoho, co som nenapisala. Ak respekt znamena nechat sa obvinovat z niecoho, co som nenapisala, ok, nech si hraniciari posluzia.
Inak drzim palce vsetkym s poruchami osobnosti, ktori si to uvedomuju a chcu na sebe makat. To je najviac.
@0silvia0 ano cely ten komentar bol smerovany viac na ineho komentatora tak sa ospravedlnujem ak sa vas krivo z niecoho obvinil. Ale chcel som aby ste si to precitali aj vy, a preto som odpovedal aj na vas komentar. A naozaj som neutocil mojim komentarom skor som prosil ludi aby sa to snazili pochopit. Mazem to necham to tu len raz. Pekny vecer.
@aesculap dakujem velmi pekne za podporu.
@0silvia0 A hlavne aby ak sa najde niekto dalsi ako ja nasiel v takejto diskusii aj takyto komentar a nie len typu ze to nema vyznam, rozist sa, ano ja to prijimam lebo clovek trpi ak zije s hraniciarom takze verim ze niekedy ina moznost nie je, a naozaj chcem len pomoct inym ludom ktory sa dozvedia dovod toho co sa deje v ich hlavach, verte mi nie je to jednoduche prijat ak vas v tom nikto nepodporuje.
@bpdsaviour aha, uz chapem. Drzim ti palce. Je fajn o tom hovorit a aj na sebe pracovat. Aj ked to musi byt tazke dostat pod kontrolu svoje povodne ja.
autorka - mam s takym dve deti, ak nieco este potrebujes riesit vzhladom na cas, kludne pis.
@0silvia0 ten moj sa sprava v takych 7 rocnych cykloch -- a inak uplne sedi ze normalny je 2 roky... uplne ze zly tak rok... ten zvysny cas bud ide dolu vodou, alebo postupne napreduje a zlepsuje sa to.
Z dlhodobeho hladiska ten vztah nie je v poriadku a ani nikdy nebude, treba od takychto jedincov proste utekat.
@bpdsaviour Nedá mi nereagovať. V prvom rade: dúfam že nevadí, že tykám: ďakujem za Tvoj príspevok. Veľmi sa s ním stotožňujem a mám pocit, že väčšina komentujúcich opisovala skôr správanie osôb s narcistickou poruchou osobnosti. Myslím že máš právo byť na seba právom hrdý, že na sebe pracuješ, lebo to je NAJVIAC. To 99,9 percenta narcistov totiž nedokáže, preto tu vidím skôr partnerov toho typu v tých opisoch, ktoré tu padli.
Mám veľmi osobnú skúsenosť a môj najbližší, manžel, má HPO.
Máme aj syna. Ľahké to nie je, ale vy HPO máte krásnu vnútornú záhradu, do ktorej je síce ťažké sa dostať. Ale až ten svet raz partnerka pochopí, nie je sebecká, ale ani submisívna, naučí sa nájsť rovnováhu a potrebnú diplomaciu v tomto vzťahu, ak sa snaží, naozaj SNAŽÍ toho človeka CHÁPAŤ, a že je to občas veľmi ťažké, môže byť tento vzťah pokojne funkčný.
Nikto ma nikdy nemiloval tak, ako môj muž. Hĺbka emócií je neuveriteľná.
Áno, aj tých ZLÝCH. Ale keď s ňou človek s HPO vie (hlavne vďaka dobrému terapeutovi) pracovať, a keď jeho partner/ka vie, že od tých ZLÝCH prejavov sa treba odosobniť a hlavne si ich nebrať osobne, môže takéto manželstvo naozaj fungovať.
Nie je ľahké, nie je bezproblémové, ale ktoré je naozaj také?
@miiishka Muž s HPO mi povedal tak náderné veci, aké mi v živote nepovedal nikto. Viem, že ma miluje, ale nie je mu to dopriate. Nezvládla by som to.

A zacne tento clovek postupne prejavovat svoje negativne crty alebo zhodi masku hned ako ma partnera isteho?