Máte v blízkej rodine manipulátora?
Poznate ten typ ludi,vecne sa stazuju ake maju stale problemy- aby vas lutostou k nim ,,dostali''. A potom uz to zacne, zacnu vas ovplyvnovat proti ostatnym clenom rodiny , az si o cele casom clovek uvedomi tak chce od toho cloveka pokoj. Ale ten manipulator sa zacne vyzivat v tom, pise dlhe vycitave maily, totalne nezmysli len aby vas proste znicil. A ja sa pytam preco? Preco ked ma clovek psychicke problemy, tak si ich nelieci s odbornikmi ale nici ludi vo svojom okoli....???
@monisofi není na to vysvětlení, není proti tomu obrany, není s dotyčným domluvy. Jediné účinné řešení je ochránit svou rodinu tím, že zmizíte manipulátorovi z dosahu a nebudete na něm závislí jakýmkoliv způsobem. Nesmí mít páky na to, vás citově vydírat. Opravdu není možná s lidmi s touto poruchou osobnosti žádná možnost koexistence, aniž by vás ničili, cíleně devastovali. To je způsob jejich komunikace s okolím, jinak to neumějí. Sentiment stranou ("no jo, vždyť je to bratr/matka/ babička" ) Měla jsem to v blízké rodině, ten člověk je už mrtvý a za 25 let jsme nedošli k žádnému konsensu. Všechno se obrátí proti vám - ať podniknete cokoliv. Žít ve věčném stresu se nedá, takže si člověk musí vybrat.
@kubaka Dakujem, vyborne napisane. Presne aj mam z toho taky pocit, lenze ma hneva ze som na to prisla privelmi neskoro. Dovtedy vynikajuca svagrova, skvrela ktstna maamaa mojej dcerky,najlepsia kamaratka, ba dokonca sestra. Zrazu som si poskladala jednu vdc k druhej a zistila som,ze ma iba manipuluje a tha zo mna citlive informacie, ktore by mohla proti mne pouzit. Ukoncila som s nou kontakty,zacala vytahovat na mna spinu a mna ti velmi ttapilo a neveda som sa s tym vyrovnat. Az mi partner povedal, ze sa ho snazila zviest tak uz ma go mrziet prestalo a znenaviddla som ju aj s celou tou je falosnou maskou!!!
@monisofi nenávist nemá smysl, to člověku samotnému akorát ubližuje. 😎 Stalo se mi to i s kolegyní. Člověku celkem náhle svitne, je roztrpčený, cítí se zneužitý, podvedený. Není to příjemné. Na druhou stranu je to zkušenost, jak pro příště rozpoznat jemné signály, které mě budou varovat, bude-li se někdo tvářit děsně jako můj přítel. Je to skvělé cvičení k rozpoznání manipulace i v jemnějších odstínech. Zkus od toho případu poodstoupit a podívat se na to jako na modelovou situaci a vytěžit tak pro sebe co nejvíce užitečných informací. 😵
@monisofi Jednoducha odpoved, preco nici ludi... Lebo si nedokaze priznat, ze v urcitych veciach zlyhala, nikdy si neprizna, ze potrebuje pomoc. Su to vecni zadudrani ludia, co vidia vsetko negativne :( A ano, mam takeho vo svojom blizkom okoli, ale uz som stopla tu jeho manipulaciu. Razne, a je pokoj. Aj ked zakazdym to skusa znova, hned to stopnem a odidem. Tito ludia nikdy neprestanu, jeden doktor mi povedal, ze uz su v takej depresii, ze si to neuvedomuju..
moj otec je ten typ a matka tiez ☹ zial vyuzivaju mna mm moje sestry a kazdeho naokolo vyhovaraju sa hraju nam na city a tym nas manipuluju(nastastie odolavam aj ked iba mesiac tiez som zalozila podobnu temu a neuveris kedd som si ju satne citala zistila som ze sa ich v podstate sama zastavam 😠 pripadala som si ako blbec ze co to vlastne robim ked sa mi snazia ina maminky pomoct a ja vkuse iba svoje a neuveris odkedy si nevsimam co hovoria a naco sa stazuju zije s ami ovela ovela lepsie a hlavne aj s mm mame lepsi vztah 🙂 😉 drzim palce nech sa to podari aj tebe a hlavne si nevvsimaj co ti hovori alebo to prepocuvaj 😀 este mi aj pomohlo ze ked sa zacali stazovat zacala som aj ja aky mam tazky zivot nedostatok penazi......... 😝 funguje to
@majulino ahoj až teraz po rokoch čítam co si mi napísala. Hej, síce táto konkretna osoba už odišla z môjho života, ale zistila ze takých ľudí stretnem ešte vela. Áno presne ako píšeš, niekedy stačí aj ja keď sa začnem sťažovať ale ak je toho už veľa, povie si ze nie som odpadkový kos a snažím sa prerušiť kontakty, aspoň na toľko co je nevyhnutné.
@mayusik ahoj,, áno síce starý príspevok no svojim spôsobom vždy aktuálny, 😃 u nás to dopadlo tak, že po prevaleni že sa snažila zviesť môjho manžela sa s Bratom rozviedli, už na rozvode priznala že ma iný vzťah atď. Aši 6 rokov sme sa nekontaktovali, teraz keď sa stretneme sa pozdravíme pre hodíme pár viet a koniec. Stali sa z nás známe. Mňa prešiel hnev a ona sa môže akurát za seba hanbit 😃😉👌

ano máme,ale je trochu ment. retardovaná, rodina jí toleruje a tak se daří, aby měla všechno, nemusela hnout prstem, kdyby někdo chtěl na něco upozornit nebo se zeptat, tak má nacvičenou obranu,že se začne chovat hystericky a všichni radči ustoupí. Ale nejvíc té osobě zobe z ruky maminka, která se pro dotyčnou osobu, která jí ukradla desítky tisíc může zpřetrhat... Jinak vypráví pořád o tom jaká je chudinka,jaké vážné oprace měla a snaží se vyvolat, co největší lítost- i já na to ze začátku skočila.Jo a je to švagrová