Matka hrubo zaobchádza s postihnutým dieťaťom
Ahojte, rada by som si precitala vase nazory. Uz dlhsiu dobu pozorujem pred nasou bytovkou jednu pani s dcerou (predpokladam tinedzerka, mozno aj starsia, tazko povedat), ktora je postihnuta, sedi vo voziku. Je na dceru velmi hruba, obcas pocujem az hore na piatom, ako s nou vykrikuje a jej dcera iba place alebo hulaka. No a dnes som akurat sla do najblizsieho obchodu a akurat som ich tam zastihla ako ponej neskutocne krici, ze ona nemoze bez nej ani z bytu von triasla nou vozikom,obcas ponej capla, skoro ju vykotila z vozika, dievca iba hadzalo rukami a hulakalo, strasny pohlad. Samozrejme som sa hned spytala, ci jej nemozem nejako pomoct, ona iba odvrkla, ze nie, tak som to dalej neriesila a odisla...stale mi to ale vrta v hlave. Naozaj nechcem pani odsudzovat, naozaj si ani predstavit neviem, ake moze byt tazke vychovavat postihnute dieta, ale neviem, ci je vhodne taketo zaobchadzanie s postihnutym clovekom. Skusenosti nemam, naozaj neviem, ze ci je obcas naozaj nevyhnutne s niektorymi chorymi ludmi takto hrubo zaobchadzat, lebo to inak proste nejde, preto som sa chcela poradit mozno s mamickou, ktora ma podobne tazky osud resp. ci to mam podla vas riesit? Ide mi iba o dobro tej dievciny a naozaj neviem, co je pre nu najvhodnejsie, nechcem sa pustit do riesenia niecoho a este jej viacej ublizit. Dakujem za vas nazor.
Boze zeny! To vazne? Co sme v skolke? To co si tu dokazujete?! Chodte sa hadat do sukromnej spravy. Mamicka chcela poradit a nie citat vase žabomyšie vojny 🤦
@elis309 🙂 to nic, ja si to ani necitam. Precitala som si iba prispevky, ktore mi naozaj pomohli a poradili k danej teme, zaco naozaj dakujem! 👍
Ahoj. Píšeš, že hrubé správanie pozoruješ už dlhšie. Áno, je možné, že matka je vyhorená a má to ťažké atď. Nesmie tým však trpieť dieťa. V prípade, že je tomu dieťaťu ubližované, ono sa samo neubráni. Preto by som sa možno porozprávala s ľuďmi zo susedstva, ktorých poznám, ako to vnímajú oni a zvážila by som osloviť sociálno-právnu ochranu detí. Zhodnotia to a môžu poskytnúť pomoc. To čo tu bolo doteraz napísané od mnohých žien sú žiaľ len hypotézy, čo sa tam môže diať, ale nikto z nás tu reálne nedokáže zhodnotiť, či je dané dieťa u matky v bezpečí.