Matka išla na 4 dni preč od 6-ročného dieťaťa. Je to normálne?
Aky mate názor na to keď mama 6 rocneho dieťaťa ide od piatku do pondelka prec na wellness s kamarátkami? Je to fakt nieco tak hrozne zle? Urobila som to, dieta bolo u svokrovcov (otec nemohol strážiť). A veľmi mi to vycitaju! Pritom o tom vedeli a súhlasili s tým. Lenze keď som prisla tak som si vypočula že čo som to za matku keď odidem od dieťaťa na tak dlho. Ako keby to bolo každý mesiac🙄nepamatam si kedy som isla takto prec.
Podotýkam maly vobec neplakal, bol spokojný že je s babkou a dedkom. Volala som mu 2x denne. Posledný deň som nestíhala a tak som mu zavolala až keď som isla na vlak vecer. Zdvihol mi s krikom že prečo som si nenašla cas na to zavolat mu, že prečo až teraz vecer a že kamarátky sú mi prednejšie ako on. (Tato veta bola na milión percent z hlavy starých rodicov.)
Je to fakt take hrozne že som isla?
tiez baby detom sa treba aj venovat, nie len iba im navarit a obstastnit potreby. Ked nebyvaju v dome, tak s nimi treba chodit aj von napr.
Ja vidim chybu v tom ze ho strazili stary rodicia a nie manzel. 6 rocny cloviecik je schopny byt bez matky ;) s tymto by som nemala ziadne vycitky svedomia.Zasluzime si mat chvilu- vikend- predlzeny vikend pre seba.
@simona20201309 absolutne s tebou suhlasim. Cele to ako sa autorka zachovala je odveci.
Svokrovci to zrejme nezvládli a precenili svoje opatrovateľské schopnosti...Dieťa im išlo na nervy a tak to otočili proti tebe...Alebo sa im synáčik posťažoval, ako si si "dovolila" odísť a tak ti naložili....
To nemyslíš vážne ze sa toto pýtaš. Áno je to normálne a je to v pohode. Prečo nie? Aj ak by si šla na 2 týždne je to tvoja vec. O dieťa sa staráš 365 dní v roku prepáč ale 4 dni na chvíľu vypnúť pre mňa absolútne nie je veľa a skôr sa mi zdá ze je na hlavu toto vôbec riešiť.
Pane boze, nasa neter k nam chodila na prazdniny od svojich piatich rokov, najskor na tyzden, potom na dva. Zvladala to uplne v pohode, chvilku na zaciatku jej bolo smutno, ked sa otrepala, tak jej aktivitam a napadom nebolo konca a nakoniec sa jej domov ani nechcelo 😂. Moja sestra isla v piatich s nami starsimi na tyzden do tabora, ja v tom nevidim nic zle, raz za cas nechat dieta na par dni aj s rodinou. Naopak, aj dieta si tym otuzuje vztahy so vsetkymi rodinnymi prislusnikmi a uci sa tak trochu aj samostatnosti od rodicov. Svpkrovci by mali byt radi. Vasi svokrovci na tebe nezmyselne hladaju chyby.
Ono, stavim sa, ze ak by si isla na brigadu, lebo Vam to nevychadza, alebo ak by si bola velmi chora, tak sa stavim ze by tolko nepindali. Tu ide o ten wellness..mozno by ste im mali pod stromcek prispiet, asi maju pocit ze oni uz nikam nechodia
Má 6 rokov a bolo pri babke, dedkovi, mali sa tešiť a nie vyčítať...
Si matka, človek a nie otrok. Nič zle v tom nevidím, okrem postoja tých, čo ti to vyčítajú.
je to vyborne. Ja mam 5 deti (17 rokov - tok a pol) a odisli sme na tyzdnobu dovolenku s manzelom obaja a deti nechali doma 😁 Prezili a my sme si to uzili 😁
Ak si ho nenechala same tak je to ok. Nabuduce ked pojdes najdi lepsi dohlad- taky co ti to nebude vycitat.
Vsak suhlasili ze maly bude u nich tak co teraz pindaju?
@yoxinka podla mna je rozdiel ist s manzelom a ist s kamoskami..ja osobne by som sla s kamoskami,ale vtedy ak by deti strazil manzel,a starym rodicom by som ich dala ak by som sla s nim (to nam ale nehrozi,maximalne ples alebo pocas dna😂
a mne by mozno aj vadilo,keby manzel siel na tri noci orec s kamosmi...rovnako ja by som na tolko nesla,co viem,stacia mi kludne dve noci,a uprimne mne staci aj kava s kamoskou😀
Ako dieťa ma rodičia nechali na celé 2 mesiace prázdnin u babky. Každý rok. A bola som mladšia ako 6-ročná. Tvoja svokra isto nesedela 6 rokov doma s jej dieťaťom. Svokrovci môžu byť radi, že strážili len jedno vnúča. Moja babka zastrešovala 3 vnúčatá a varila pre celý regiment, lebo sa u nej na ceste z práce každý z rodiny zastavil. A to mali záhradu, husy, kačky, sliepky a prasatá.
A otec dieťaťa bol kde?
Ja neodcudzujem, že si si vyšla na wellness. Podľa mňa je v poriadku takto vypnúť. Ako ja by som nešla od syna na 4 dni. Išiel by so mnou, ale chápem aj teba.
Svokrovcom by som nabudúce dieťa určite nenechala na starosti, keď majú takýto problém.

@simona20201309 2 dni pred odchodom povedat svokrovcom taku vec je blbe veru, pravdepodobne mas pravdu, ze to tak bolo. Take veci sa preberaju s nejakym casovym predstihom a ked neboli zvyknuty sa o neho starat par dni, tak to pre nich nemuselo byt lahke. Zalezi aj od dietata, nejake je samostatna jednotka a ine chce spolocnost a akoze ich otravuje, oni chcu mat klud, su zvyknuti na to.