icon

Matka kontroluje môj život

27. máj 2025

Tá moja je jedna katastrofa. Od malička ma ponižovali aj s otcom on bol alkoholik. Doteraz si ho obhajuje. Moje dieťa tam stále pýta ale iba jedno ďalšie čo sa narodilo 5 mesačné ani nevidela lebo podľa nej je vhodné mať len jedináčika. Nevie ani ako sa volá. Stále ju tam ťahá a mne je to ľúto lebo dcéra potom plače, že tam chce ísť. Stále jej dovoľuje to čo doma nie. Teraz som dala dcéru na prijímanie a ona si zavolala hostí 24 s ktorými sa na ani nestretávam. Išla si to zaplatiť že ona si to zaplatí. My sme chceli len my a krstný rodičia osláviť. Samozrejme, že na krst sa ani neopýtal lebo jej je to jedno či bude alebo nie. Chce sa len vychvalovat a robí zle. Kamarátka mala v sobotu svadbu hovorila som jej to už dlho dopredu. V ten deň my ešte ráno napísala že mi postrazi deti ( išla som len na obrad) potom mi napísala, že otec je po nočnej a ona ide niekam na hody, že nemôže. Mala mi kúpiť kyticu lebo muž spal po nočnej tak aby som nemusela behať potom. Samozrejme že som utekala ju kupovať , nestihli sme ani obrat nakoniec som tam ťahala aj deti. Aspoň som zablahoželala. Mama povedala, že čo načo som chcela strážiť či sa musím chystať ako nevesta. Povedala, že mi to vyhovuje, že nemusím ísť, že som to tak aj tak chcela. Úplne všetko otočila to robí vždy. Kamoška, že aby som prišla aspoň večer pozrieť na chvíľu. Ja som sa rozhodla, že nejdem. Jej svokra sa má pýtala pred úradom či mám zajednane stráženie a keď som povedala, že prídem sama len sa otočila a povedala

autor
27. máj 2025

že či mi ich nemohla postrážiť mama. Že sama sa nepatrí ísť. Ale oni nevedia aká je teda kamarátka áno. Ona má dobrú mamu zo vsetkym ju podporuje a pomáha. Ja som chcela ísť aspoň zablahozelat a aj to otočila proti mne. Kôli nej som mala len svadbu o dvoch svedkoch lebo mi robí stále iba naprieky. Tento víkend máme prijímanje a ja som to vôbec takto nechcela.

0silvia0
27. máj 2025

Ked vies aka je, tak s nou nepocitaj.

autor
27. máj 2025

Kamarátka mi bude cez víkend strážiť malinkú aby som mohla ísť do kostola. A ona povedala, že čo to má zo svadbou, že nemusíš ísť blahoželat. Ona aj tak nevie čo sa vôbec patrí a len všetkých využíva.

biba_18
27. máj 2025

no a čo, nech ona ide s hosťami kam chce a ty choď s deťmi domov ... nemusíš sa nejakej jej oslavy zúčastňovať keď nechceš ...

gejb
27. máj 2025

Nie si nahodou uz dospela?? Alebo prečo ti mama organizuje prijímanie pre deti..a celkovo kecá do života...nerozumiem.
Trosku by si sa mala naučiť byť asertivnejsia...budeš to potrebovat a bude sa ti lepšie žiť.

biba_18
27. máj 2025

a keď ti nechce strážiť tak nech nestráži. postráži kamarátka a na mamu sa nespoliehaj, aj tak sa v podstate nemôžeš na ňu spoľahnúť, tak neviem prečo to skúšaš ...

biba_18
27. máj 2025
@gejb

Nie si nahodou uz dospela?? Alebo prečo ti mama organizuje prijímanie pre deti..a celkovo kecá do života...nerozumiem.
Trosku by si sa mala naučiť byť asertivnejsia...budeš to potrebovat a bude sa ti lepšie žiť.

@gejb lebo sú aj také manipulatívne matky ...

gejb
27. máj 2025
@biba_18

@gejb lebo sú aj také manipulatívne matky ...

@biba_18 áno viem....mam s takou skúsenosti. Preto mi nejde do hlavy že sa dospelý človek správa akoby bol nesvojpravny

viestta
27. máj 2025

Nemala by si k zivotu pristupovat ako dospela osoba a zariadovat si veci sama, a to co nezvladas vynechat? Tebe to este nedochadza, ale si presne taka ista ako tvoja mama. Vsetci su zli... No nie su. Nikto nie je povinny ti pomahat. Ani vlastna mama

anjelicek26
27. máj 2025

Bud ti mal deti postrazit muz, postrazi kamoska, mohla si si zobrat opatrovatelku, tych moznosti je podstatne viacej... kydat na mamu, ze ma hody a boh vie co, no ma, je jej to asi rovnako dolezite ako svadba tvojej kamosky... alebo aj viac...

kristinka92
27. máj 2025
@anjelicek26

Bud ti mal deti postrazit muz, postrazi kamoska, mohla si si zobrat opatrovatelku, tych moznosti je podstatne viacej... kydat na mamu, ze ma hody a boh vie co, no ma, je jej to asi rovnako dolezite ako svadba tvojej kamosky... alebo aj viac...

@anjelicek26 Akože áno, tiez som zato, že si deti opatrujeme a zariaďujeme my s manželom. Ale zase nie je fer zo strany matky povedať, že áno postrážim, rano to ešte platí a poobede si vymysli zrazu nejaké hody, keď sa s ňou počítalo. Ja by som sa z toho poučila a nabuduce s ňou nerátala už nikdy, keď je nevyspytateľná.
Ale celkovo mi prídeš autorka, že veľa vam behá okolo zadku matka. Ja by som si kyticu zaobstarala sama a hotovo, toto už mi príde ako blbosť na to využívať babku. A hento a tamto vam vybavuje..

biba_18
27. máj 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 ale ak má niekto iný program je správne to povedať a nie že súhlasiť a na poslednú chvíľu to meniť a zľahčovať potrebu toho, ktorému som pomoc sľúbila ...

anjelicek26
27. máj 2025
@biba_18

@anjelicek26 ale ak má niekto iný program je správne to povedať a nie že súhlasiť a na poslednú chvíľu to meniť a zľahčovať potrebu toho, ktorému som pomoc sľúbila ...

@biba_18 len ci jej to fakt fix slubila, alebo to bolo take no tak dobre, lebo na nu ona dlho tlacila... kazdopadne zariadit sa bez nej do buducna bude to najlepsie... aj tak jej lezie do zivota a dirigiuje to, co je v rezii rodicov...

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2025

Ved si zariad vsetko tak, aby si nebola na nej zavisla, ked uz je taka nemozna. Ty bud lepsia matka a ju nechaj ako je.

autor
27. máj 2025

Ponúkla sa sama strážiť a ešte ráno písala kedy ich dovediem a o 10 to zrusila

la_dolce_vita
27. máj 2025

Mne pride divne, ze sa ponukla strazit vnuca, ktore este nevidela a ani nevie ako sa vola? Ci zle som to pochopila?

sisaka
27. máj 2025

Poznáš si matku, vieš aká je a ty si aj tak naplanuješ stráženie detí osobou s ktorou nevychádzaš a nechať jej 5 mesačné dieťa , ktoré ako píšeš ešte ani nevidela?
Fakt neviem, kto je tu divnejši, ale Sorry, mne prídete obe nejak mimo.

simca06022011
27. máj 2025

neviem, mas s mamou zly vztah, tak co s nou vsetko riesis. Najdite si inu cestu a matku neries. Nehlas jej kam chodis, nepytaj sa jej ci niekam mozes.. proste si urob podla seba. Na co vobec s nou nieco riesis....? Radsej zaplatim opatrovatelku, alebo s niekym inym sa dohodnem. Alebo proste ratam s tym, ze idem aj s detmi. Ale nervovat sa, ci niekto postrazi, ci nie??
A k tomu, ze jednu vnucku vyvolava a druhe dieta ani nevidela, poslala by som ju do kelu. A to fakt, proste mam dve deti, ona ma dve vnucence, nechce? tak nech pali kade lahsie a nebalamuti vnucke hlavu. Na co ti su taketo vztahy?

kavasmliekom
27. máj 2025

Nemáš rada rodičov, ale mama, postraž dieťa, mama kúp... No tak ser na ňu, nic nechci, nic nedaj, nic nečakaj. Nehovor co kedy kde robíte.

veselo_neveselo
27. máj 2025

Vies co, a ja ti zavidim, ze mas 2 zdrave deti a tvojim problemom je len vlastna matka co sa ti stara do zivota a nerobi tak ako chces.

Kazdy ma nieco v zivote, co by chcel mat lepsie. Samozrejme ze su ludia, co maju nieco epsie - lepsieho manzela, lepsiu mater, viac penazi, lepsie kamosky....
Riesenim je pozerat na ludi, co to maju horsie, a dakovat bohu za dary, co si dostala ty.

mamaaja82
28. máj 2025

Zrusit mamu nech si komanduje manzela,ukoncit kontakt.Inak prides mi lahko nesvojpravna.Na obrad si mohla ist s obidvoma detmi na to strazenie nepotrebujes.Ja vsade beriem deti so sebou,nervy som mala ked si svokra pytala maleho ked vedela,ze niekam idem, naco a preco ho beriem no sakra je to moje dieta tak pojde so mnou.Chvalabohu sa nebavime par dni a ja mam klud.

sidicek
28. máj 2025

Mne to príde, ze stále čakáš ako sa matka zmeni a ona je stále rovnaká manipulativna a ty si z toho na nervy. Na kieho slaka s nou všetko riešiš?

autor
28. máj 2025
@sidicek

Mne to príde, ze stále čakáš ako sa matka zmeni a ona je stále rovnaká manipulativna a ty si z toho na nervy. Na kieho slaka s nou všetko riešiš?

@sidicek lebo mi je to ľúto stále som verila, že si nájde cestu k vnučke. Lebo keď počúvam kamarátku ako jej mama zo všetkým pomáha a moja nič. Ťažko sa mi s tým zmieruje

sidicek
28. máj 2025

Tak je najvyšší čas pochopiť, že tvoja taka nikdy nebude

0silvia0
28. máj 2025

tou ľútosťou niečo zmeníš? Má význam ľutovať a vzdychať nad tým, že kamarátka má pomáhaciu mamu a ty nemáš? Musí mať každý rovnakých rodičov ako ostatní? Nie je lepšie to brať ako fakt a zariadiť sa?

martinadomianova
28. máj 2025

Nič jej nehovor, nič s ňou nerieš, odstrihni ju zo svojho života. Keď vidíš aká je. Pochybujem, žeby ju zrazu osvietilo a zmenila sa.

princezna_bosorka
28. máj 2025

si dospela, nenechaj si skakat po hlave a nespoliehaj sa na nu, ked je taka. dcere vysvetli, preco obmedzujes kontakty

sova7
30. máj 2025

Si dospela osoba s vlastnou rodinou. Nechápem prečo si v kontakte s človekom ktorý ťa dáva dole a v kuse ju riesis? To si za tie roky nepochopila že s ňou v ničom nemôžeš počítať a vždy bude takáto? Že sa nikdy nezmení ?