Matka ma neustále porovnáva so sestrinou dcérou
Moja matka má stále porovnáva so sestrinou dcerou. Ja mám skoro 40 a mladá má 25. Že sa krásne oblieka, že cvičí, že má krásne vlasy,krásne sa maľuje. Je štíhla. Ja jej stále vysvetľujem,že nemôže porovnávať nás dve. Stále to nevie pochopiť :(
Ja som nizucka, bola som do 30 štíhla no mám zdravotné problemy a pribrala som.
Neviem už som dosť smutná. Mám skôr chlapsky postavu. Nemám ženské krivky
Ja by som jej povedala ze v jej veku si bola aj ty chuda a ze si spokojna so svojou postavou nakolko mas aj zdrav.problemy. Alebo jednym uchom dnu druhym von ked nebude dostavat reakciu nebude ju to po case bavit.
Asi by som obmedzila kontakt ….
Povedz jej,že ti to ubližuje a ak chce týmto porovnávaním nejako tebe pomôcť,tak to má úplný opačný efekt. Povedz jej,ja som tvoja dcéra a vieš,že mám zdravotné problémy, ktoré sa len ťažko dajú ovplyvniť silou vôle. A porovnáva 40rocnu ženu k 25rocnej,čo ti tiež príde nefér z jej strany. Nech s tým láskavo prestane a ako matke by malo hlavne záležať na psychickej,aj fyzickej pohode svojej dcéry.
Zacni ju porovnávať tiež,s modelkami a bude.Asi z nej hovorí závisť a vlastne porovnáva seba,teda jej slová sú o nej a nie o tebe.
A tvoja mama vypadá ako Monica Belluci? Ak nie tak jej ukázať fotku, a spýtať sa prečo aj ona tak nevyzerá.
ked by začal s takýmto rozhovorom bez slova by som sa zdvíhlaa odišla.
Však jej povedz,že si rodičoch a keď tý niesi bohvie čo,čomáš ty robiť
Toto vazne pise jedna 40 rocna zena? Preco si nechavas ublizovat? Mne keby taketo nieco mama povie, tak nie ze sa zacnem obhajovat a vysvetlovat, ale rovno sa zdvihnem a poviem jej, ze nech sa nad sebou a svojimi slovami zamysli inak ma uz neuvidi, bodka.
Poďakuj jej za genetiku.
Ukáž jej fotku ako si ty vyzerala v 25 a nech si ju vycapí na chladničku keď si už nepamätá. Logicky nebudeš vyzerať ako skoro o polovicu mladšia slečna.
Tak sa s ňou nebau a je
Aha, tak preto si môže dovoliť poukazovať, no správa sa zle. Na druhú stranu, ťa možno chce vyburcovať niečo so sebou urobiť.
Aha, tak preto si môže dovoliť poukazovať, no správa sa zle. Na druhú stranu, ťa možno chce vyburcovať niečo so sebou urobiť.
@gribka1
zalezi od choroby. S takou štítnou žľazou alebo určitými liekmi nevybabres.
Raz som po mnohých rokoch stretla triedou ucitelku, trosku sme pokecali.
Bola veľmi pribrala ake skor pôsobila opuchnuté. Aj mi to povedala, brala take lieky, tu váhu mala z nich. To vidíš, ci niekto to ma zo slaniny alebo liekov. Pokial zas je chorý pohybový aparát, tiez figu schudneš.
Autorka, tak ju posli k srstetnici na kavu a nech ju vychvsluje priamo.
@gribka1
zalezi od choroby. S takou štítnou žľazou alebo určitými liekmi nevybabres.
Raz som po mnohých rokoch stretla triedou ucitelku, trosku sme pokecali.
Bola veľmi pribrala ake skor pôsobila opuchnuté. Aj mi to povedala, brala take lieky, tu váhu mala z nich. To vidíš, ci niekto to ma zo slaniny alebo liekov. Pokial zas je chorý pohybový aparát, tiez figu schudneš.
@svetlonos Ale tu nejde len o nadváhu, starať sa o svoj vzhľad môže aj tak, či?
@svetlonos Ale tu nejde len o nadváhu, starať sa o svoj vzhľad môže aj tak, či?
@gribka1 ja vzhľadovo sa nepovažujem za škaredú. Mám dlhé husté vlasy maľujem sa a každý mi hovorí,že som pekná aj môj muž. Ten moju váhu nerieši. Ľúbi ma aká som.chlapi sa za mnou obzru takže nemyslím,že je v Tom chýba ale ja nechodím s výstrihom až po pupok,namachlena jak disko guľa. Keď som sa výraznejšie namaľovala, nadávala mi že vyzerám jak stetka
Maľujem sa decentne. Obočie upravené lebo som blondína a nevidieť mi ho, dávam si špirálu a buď lesk alebo ruz
Prečo ty tu svoju matku vôbec riešiš a počúvaš,máš povinne návštevy u nej
Mne niekedy príde,že ľudia len stoja a počúvajú ,čo si iný myslia a to je sväté ,však sa postáav a odísť a mamičke povedz nech sa najprv pozrie na seba keď chce iných hodnotiť
Tak potom kašli na ňu, cielene ti ubližuje, rieši cez teba svoje komplexy. A to bývate spolu, že rieši takéto blbosti?
Asi by som obmedzila kontakt ….
@pribinak presne a prip. jej to mozes oplatit rovnakou mincou - zacni ju porovnavat s niekym inym, kto je o generaciu mladsi. vzdy ked zacne ona, zacni aj ty...
Tvoj problém je hlavne tvoje nízke sebavedomie a pokiaľ tvoja matka cíti, že si slabá tak "útočí". Ale ty sa nedaj, radšej sa s ňou do krvi pohádaj, ale nedaj sa, pretože len nerozumný človek môže porovnávať takéto dva protiklady. Veď porovnáva neporovnateľné! A vôbec, ty s ňou bývaš pod jednou strechou? Ak áno, tak by som sa od nej odsťahovala. Možno to nie je tak jednoduché, ale ona ti znižuje už aj tak nízke sebavedomie. Toto fakt normálny človek a ešte k tomu matka, nerobí. Takže tak, ako tu už v tomto fóre zaznelo: vždy, keď začne ona, začni aj ty...Nenechaj sa ponižovať! Len tak môžeš zapracovať na tom, aby si si zvýšila sebavedomie.

Keď začne,vstan a proste odíď