Matky na materskej to nemajú ťažké. Sú celý deň doma
ddychujú, pozerajú seriály a popritom sa trochu pohrajú s dieťaťom.. Takto si niektorí ľudia predstavujú život matky na materskej - milujem ked mi svokra povie niečo takéto. A ked muž pride s takouto mudrosťou z rooboty...........a hádka je na stole.
Tak svokre by som povedala že to že ona pozerala celé dni seriály a oddychovala je jej vec asi mala super muža čo všetko porobil za ňu. Ty takého nemáš a snažíš sa aj dieťaťu venovať tak nemáš kedy kukať seriály.
I keď si myslím že toto je ďalšia AI konverzácia
Nie materska nieje lahka a s vecne ,,nespokojnym" dietatom je to naozaj tazke.
Akurat ze potom po materskej ked ides do prace plus robis aj to co dovtedy,tak je to zahul 😆. Neporovnatelne. Na materskej si aspon vies den naplanovat podla nalady svojho dietata napriklad
Ved teraz si to mozes s muzom vymenit😉
@dskjhfdlkdjhl on je zvarač, robi manualne. Zarobi slusne a určite by neostal doma. A jasne, jeho mamicka ho v tom podpori
Tak si to môže skúsiť aspoň cez víkend. Napíš zoznam, čo treba urobiť a papa.
Tak keď si porovnám 3 roky MD a potom vrátenie sa do práce, tak doma bolo oveľa lepšie...dom som bola paňou svojho času, keď malá spala, ja som pozerala seriály :D, večer, keď som ju uložila do postele, tak do noci som čítala...po nástupe do práce som bola taká unavená, že niekedy som zaspala na zemi, nebol čas na nič, ani sa poriadne venovať rodine, domácnosti, na seba som mohla kľudne zabudnúť, cca 10 rokov som bola viac mŕtva ako živá, potom postupne sa to uvoľnilo...ale bolo to aj náročnosťou mojej práce asi
A co ked je zvarac? Ved nech si uzije tu dovolenku, ja by som mu to dopriala. Otazne je, ci Ty mas pracu.
Môj bol.na materskej, u nás táto téma nebola ani raz spomenutá...véd vieme prečo.
A co ked je zvarac? Ved nech si uzije tu dovolenku, ja by som mu to dopriala. Otazne je, ci Ty mas pracu.
@dskjhfdlkdjhl ja som doma. nemam pracu, nedržia mi miesto. Po rodičovskej si chcem robiť rekvalifikaciu
Však keď si večer bude muž pýtať večeru, tak povedz ze si nestihla lebo si pizerala seriál a hrala sa s malým a ukáž mu plný kos, že dráhy ak chceš čisté oper a vyzehli, ja mam zajtra seriál a kávičku s babami
@dskjhfdlkdjhl Božechráň. Takýto sú presne typy, čo by aj išli, lebo dovča, a žena sa môže potom rozkrajat. Decko pred telkou celý deň, tatik na mobile, mamka v práci a keď príde domov, začne jej druhá šichta, nákupy, varenie a môže prevziať dieťa, a venovať sa mu do večierky, lebo ocko sa musí prejsť chudák. Nie jedna kamoška na to doplatila. Sú ale chlapi, ktorí to dajú v pohode a dobre, s tým súhlasím.
Môj muž tiež chodí za mnou s tým, že by išiel, lebo citujem: kolega ide tiež, že kašle na prácu a aspoň si oddýchne. Takto si to oni predstavujú. Ja náhodou svojho poznám, a viem, že by to presne tak bolo, ako píšem vyssie, nemá na to totiž nervy a naozaj si to predstavuje ako dovolenku a oddych. A aj by si oddýchol, na úkor dieťaťa a mňa.
Ja neviem, som matka a fakt mi nepride, ze materska by bol nejaky zahul. Babatko, ktore potrebuje plne brucho, prazdnu plienku, pomojkat, spat. Minimalne tri mesiace kde ho polozis tam ho aj najdes, mozes si v klude upratat, navarit, osprchovat sa. 2-3x za den na prechadzku s kocikom, subezne vies vybavit napr. postu, nakup alebo vyvencit psa. Ked spi dieta mozes spat s nim. Myslis, ze v praci sa mozem ist len tak poprechadzat na dve hodky a ist si nakupit alebo si poobede na pol hodky zdriemnut? 😂
Na rodicovskej je to uz trosku ine s vacsim dietatom, ktore uz beha, ale stale je to o tom, ako si to zariadis.
Kazda domacnost ma automaticku pracku, vacsina aj umyvacku riadu, roboticky vysavac, susicku… ziadna nemusi chodit po vodu s vedrami k 2km vzdialenemu potoku, ani drevo do pece do hory ist narubat aby vedela obed uvarit.
Najvacsim nepriatelom dnesnych matiek je mizerny time-management a internet.
@dskjhfdlkdjhl Božechráň. Takýto sú presne typy, čo by aj išli, lebo dovča, a žena sa môže potom rozkrajat. Decko pred telkou celý deň, tatik na mobile, mamka v práci a keď príde domov, začne jej druhá šichta, nákupy, varenie a môže prevziať dieťa, a venovať sa mu do večierky, lebo ocko sa musí prejsť chudák. Nie jedna kamoška na to doplatila. Sú ale chlapi, ktorí to dajú v pohode a dobre, s tým súhlasím.
Môj muž tiež chodí za mnou s tým, že by išiel, lebo citujem: kolega ide tiež, že kašle na prácu a aspoň si oddýchne. Takto si to oni predstavujú. Ja náhodou svojho poznám, a viem, že by to presne tak bolo, ako píšem vyssie, nemá na to totiž nervy a naozaj si to predstavuje ako dovolenku a oddych. A aj by si oddýchol, na úkor dieťaťa a mňa.
@oblecenie99 No, ale hlavne si je isty, ze by to ani neslo, lebo manzelka nema pracu. Takze chyba bude na oboch stranach, toto sa totiz nestava zenam, ktore vedia v pohode aj bez chlapa fungovat.
Tak chod do roboty, nájdi si opatrovateľku, keď sa ti zdá,že to je tak ťažké byť doma
A svokra to ako robila? Že len sedela a hrajkala sa? Kto jej varil, pral...?
@oblecenie99 presne si to vystihla týmto typom by bolo fuk že dieťa pred telkou a domácnosť vybuchnutá ešte by to ona musela riadiť keď by prišla z roboty ak by nechcela žiť v svinčíku
stačí v sobotu na jedno poobede alebo den , nemusí ani na dlhšie
a žiadne do predu varenie, pranie, nech to stiha popri tom ležaní na gauči
Tak tu je jednoduche riesenie a to dat muzovi robit cez vikend vsetko, co ty robis cez tyzden. Ja varim popri malej
(7M) a niekedy stihnem aj ine (narocne, placlive dieta) spravit a to este aj zle spim. Muz po tom, co ju ma na starosti len par hodin cez vikend uznal, ze pracovat je jednoduchsie 😃. Ale zas on je programator, cize fyzicky sa nepretrhne...
Urcite byt doma s dietatom/detmi je lahsie ako chodit do prace plus k tomu vykonavat aj vsetko ostatne. Ale zas take, ze pozerat serialy? To napr.u mna nehrozilo. 😅. Prve dieta malo spave, akcne, o dva roky k tomu druhe dieta do isteho obdobia kolikove. Ak nahodou zaspali poobede obaja, ano, obcas som si aj daco precitala alebo zaspala, no takych dni bolo velmi malo.
Ono ale zas su naozaj velmi kludne deti, ktore aj vedia poobede prespat 2-3 hodiny, tak vtedy sa da v klude ci porobit, precitat, pospat i pozriet serial, pripadne sa venovat vlastnemu rozvoju alebo dakej praci.
Ja neviem, som matka a fakt mi nepride, ze materska by bol nejaky zahul. Babatko, ktore potrebuje plne brucho, prazdnu plienku, pomojkat, spat. Minimalne tri mesiace kde ho polozis tam ho aj najdes, mozes si v klude upratat, navarit, osprchovat sa. 2-3x za den na prechadzku s kocikom, subezne vies vybavit napr. postu, nakup alebo vyvencit psa. Ked spi dieta mozes spat s nim. Myslis, ze v praci sa mozem ist len tak poprechadzat na dve hodky a ist si nakupit alebo si poobede na pol hodky zdriemnut? 😂
Na rodicovskej je to uz trosku ine s vacsim dietatom, ktore uz beha, ale stale je to o tom, ako si to zariadis.
Kazda domacnost ma automaticku pracku, vacsina aj umyvacku riadu, roboticky vysavac, susicku… ziadna nemusi chodit po vodu s vedrami k 2km vzdialenemu potoku, ani drevo do pece do hory ist narubat aby vedela obed uvarit.
@sissy27 toto tu ani nepíš 😁 ale súhlasím. Netvrdím, že materská je ľahká, no nie je to také ťažké ako to každý hovorí. Často je to len o zle nastavenom čase. Jedna známa mi hovorí, že ona sa nestihne ísť ani vycikat pri mesačnom dieťati, dat oprat ci osprchovať. A keď som sa jej opýtala, že čo robí keď dieťa spi tak povedala, že leží pri ňom na mobile, že ona vtedy nebude nič robiť 🤣
@sissy27 ojojooooj to mas ale velmi dobre dieta, ked si mozes na polhodku pospat poobede a vsetko co si spomenula postihas lavou zadnou. Hned ti to vysvetlim - su totizto deti, ktore su narocne - napr. maju koliky.. cize ziadne denne spanie sa nekona, ani tvoje, ani jeho, len celodenny rev prve mesiace, moja spala len v noci a to len po pracnom hupani na rukach. Dalej sa to s nou viezlo.. nevedela sa vykakat, teraz ma zapchu a rastu zubky a place pol dna, je to velmi citlive dieta. Sama sa nevie zahrat ani pol minuty, treba jej neustale robit program. Cez den spi len na mne v nosici a takto sme fungovali vacsinu jej zivota. A ze kocik? Rovnako ako autosedacku ho hrozne miluje, takze je zaparkovany vnutri a nepouzivame ho 🤣 V noci sa zobudi niekedy aj 7x a ja spim niekedy 3-4hod. Asi si treba uvedomit, ze existuju aj ine deti ako to moje, kym nejaku mudrost vypustim z ust 🙃✌️
ja hovorim ze aj sluzky sa maju lepsie ako zeny na md-rd, maju ohraniceny prac. cas, mzdu, vyspia sa a 5 tyzdnov dovolenky...
@sissy27 no, vies, prve babo bolo take, ze som mohla zemegulu riadit, a este som sa aj vyspala. Pri druhej, no stastna som bola, ked chvilocku spala a ja som sa dostala poobede do sprchy. Vnoci 6x hore, cez dem max na 5min zavrela oci a usta. Nastastie to trvalo iba 7 mesiacov, potom bola iba"narocna" ale ja som si pripadala ako v raji ked prespala cez den 2xpo hodine a v noci som bola hore iba 3x. Uhol pohladu 😀
A zavisi si aj z akeho zamestnania clovek ide. Ja mam 2 vysoke skoly, v praci mi bolo sveta zit za dobry plat, takze pre mna to bolo urcite jednoduchsie.
a svokre treba povedat...no ano dnes aspon idu serialy v telke, to za vasich cias ste sa museli strasne nudit...😍
Preto sme v Rakusku poslali muzov na 2 mes na matersku 😂😂😂 Aby mali dovcu
ja by som hned vymenila pracu za matersku a rodicak, ja som si cely ten cas naramne aj s dcerou uzila, matersku a rodicak pokladam za to najlepsie a najkrajsie
Poroď predsa ďalšie dieťa a pobyt v nemocnici si uži, dohodni sa s primátorom aspom na 2 tyzdne 😁. Doma ostane mužíček a nech si to vyskúšať 😉. Moj je celkom tolerantný, chápavý pokial nie je vytoceny z roboty. Ake obcas mu nejaká tá blba hláška úlety. Najviac milujem poučenie typu - ved to mas minútovú zalezitost, kým to urobíš!
Mame tretie babo teraz, v nemocnici som bola len 5 dni a bol doma s 5 a 2 rocnym, 2 dni boli v skolke z toho. Ked sme volali a povedal mi o poldruha, ze ešte nejedol, chcela som sa zasmiať. Opytala som sa ho, či stíham aj to - ved to trvá len minútu! 😂 Či ho chcem nasrat sa ma opytal podráždene 😁.
Ono je kazdy sikovny a múdry, pokial nevyskusa 😉.
A ze babo do 3 mesiacov len treba nakŕmiť, prebaliť, prespi a hajde 3x denne na prechádzku?
🤣 jasné! Tiez som mala teraz pri treťom, prechádzka ráno 2 hodiny, poobede tiez. Ale pri detoch sa kolikami/ reflux atd. to nehrozi.
Je to pekne obdobie, len netreba "planovat" presne. Potom je to ok. Svokru neries, muza uprac, fakt idealne keby ostal sam doma ale bez maminky a kohokoľvek, aby riesil všetko.
@sissy27 tak to ti gratulujem, mozes si zagratulovat a potlapkat sa po pleci.... ze si mala taky super casovy manazment.
moje babatko prve tri mesiace 15 minut spalo a 45 minut revalo, pricom som sa citila po sekcii ako 70 rocna babicka. babatko odmietalo dojcenie, budilo sa 10 krat za noc, nechcelo spat v postielke, v kociku sice spalo, ale hned ako kocik zastal sa zobudilo. babatko poriadne grcalo, dokonca aj nosom, takze moj rekord na sprchu s umytim vlasov bol 4 minuty a bola som rada, ze zvladam uvarit spagety.....
ale mne nastastie nikto nevycital, ze nic nerobim a "pozeram serialy".
@sissy27 ty a tebe podobne si uvedomte že nie každé dieťa je takéto “ Minimalne tri mesiace kde ho polozis tam ho aj najdes, mozes si v klude upratat, navarit, osprchovat sa”. Sú deti, ktoré majú problém so spankom, s refluxom, travenim a pod. Nebudem ti pisat ako vyzerá deň a noc s veľmi náročným dieťaťom, lebo by si si to ani pri najväčšej snahe nedokázala predstaviť.

Ved teraz si to mozes s muzom vymenit😉