Milovať rozvedeného muža s deťmi: Ostať alebo odísť?
Ahojte,
vopred dakujem za prispevky.
Budem rada za kazdu radu a taktiez za skusenosti s podobnou situaciou.
Budem sa snazit opisat moju situaciu a pridam aj svoje emocie, ktore mi z casti pomahaju, ale ma aj z casti pletu a neviem pravdupovediac co je uplne spravne.
A taktiez popravde, chcela by som pracovat na svojom charaktere a zaroven viem, ze musim dbat sama na seba a prijmut co pre mna mozne je a co nie.
Takze pribeh zacina pred rokom, kedy som po 15tych rokoch znovu stretla mojho terajsieho partnera, ktory studoval z casti na tej istej univerzite v Bratislave ako ja. Uz vtedy som sa citila u neho prijemne a boli sme kamarati. Raz ma zavolal von do mesta a vtedy mi prvy krat napadlo, ze by to mohol byt dobry priatel pre mna. Chcela som teda zistit, ci ma priatelku predtym ako mu nieco poviem. Zistila som na tom stretnuti, ze priatelku ma. Posobil aj velmi zamilovane, takze sme sa rozlucili a uz sme sa nestretli az do momentu pred rokom.
Rozvedeny uz 5 rokov s dvoma detmi sa na jednom stretnuti Cechov a Slovakov v Nemecku do mna "na prvy pohlad" zamiloval.
(Pokracovanie o terajsom partnerovi nizsie - v nasledujucej sekcii hovorim o svojej minulosti a mojom mentalnom rozpolozeni)
Ja som bola vo faze, ze sa chcem viac starat sama o seba, dat si zivot do poriadku, po tazkom rozchode. Moj byvaly, s ktorym som uvazovala este aj vtedy, ze sa dam znovu dokopy, co vlastne dnes vobec nechapem a som rada, ze sa to nestalo, mi povedal surovo do oci, ze nie je stastny, ak by sme sa dali znovu dokopy. A popritom mi este kratko pred tym navrhoval manzelstvo s dietatom a ze potom sa mozme rozviest. No hrozny muz, a velmi mi ublizil - dokonca ma poslal pred 4 rokmi na potrat. Nerozisla som sa hned, najprv som plakala asi mesiac, potom som uz s nim fyzicky nebola schopna nic mat. Asi dva roky som sa dokonca pokusala k nemu vratit a on sa pokusal o vztah, ale zaobchadzal so mnou nakoniec vzdy nelaskavo. Ja od zaciatku lod ktora sa potapa a nemoze prezit ignorovala, lebo som bola zavisla na vztahu s nim.
Pochadzam z tazkeho detstva. S mojimi rodicmi obmedzujem kontakt, pretoze mi ich pritomnost v mojom zivote mentalne ublizuje. V domacnosti bolo fyzicke nasilie, nevery a vztah mojich rodicov, ktory bol psychicky narocny a sprevadzalo ho nasilie. Moj otec sa nebol schopny odputat od mojej mami, ktora s nim bola iba z finacnych a racionalnych dovodov. On ju bil, uz ked bola so mnou tehotna a ona ho neskor podvadzala a naha sa ukazovala inym muzom na online chatoch, ked bola vo vyssom veku. Nikdy nepracovala, a pravdupovediac bola v zlatej klietke. Finacne zabezpecena, nestarala sa o nas, ziadne rodinne akcie. Moj otec, aj ked nasilny a vybusni, sa staral prakticky o rodinu sam. Moja mama je chladna, rozkazuje, je psychicky nevyrovnana, depresivna a bola ku mne plna nenavisti ako aj jej mama ju taktiez traumatizovala. S mojim bratom, ktoremu sa dari, nemam oontakt, pretoze moja mama v nom zanechala nenavist ku mne a taku priklonnost k nemu. V podstate robi to iste co robila jej mama mojej mame. Mala rada jej brata a ku svojej dcere bola zla, az hnusna.
Chcem tymto opisom iba povedat, ze som dufala, ze odstahovanim do Nemecka a byt v dialke od mojich rodicov, si budem moct vybudovat stastny vlastny zivot. Boli casy, kedy sa mi darilo, ale bola som viac nevyrovnana ako som si bola schopna pripustit. Pracovne a vztahovo som mala nestabilitu a mam 36 rokov - sice MBA studium, stipendia, a aj som v jednej firme viedla tym a koordinovala trocu sefov. Ale nic nemam nasetrene, nemam rodinu a ani deti, kamaratstva moc neudrzujem a mala som suicidalne tendencie. V tych casoch som kontaktovala svojho byvaleho, lebo som nikoho ineho nemala komu by som sa mohla zdoverit.
S mojim byvalym som este kamaratka, ale tymto pisanim si uvedomujem, ze by som ho uz mala nechat minulostou. Aj ked mi na nom este stale zalezi, vo je podla mna uz chorobne, potom co mi urobil. Podla mna ma chcel iba na sex a potom sa vo vztahu so mnou zamotal. Hovoril, ze ma miluje, ale casto sa zahladel do mojich kamaratok. Vobec o mna nedbal.
(Pokracovanie o terajsom partnerovi)
Takze som ked som znovu stretla svojho byvaleho znameho z univerzity, bolo to ine ako s mojim byvalym. Spraval sa ku mne ako partner, o ktorom sa uz davo tuzila, ale uz som stracala nadej. Je ku mne velmi nezny, pozorny, kazdy den mi hovori, ze ma lubi a respektuje ma. Ale nebolo to s nim uplne lahke - ma alkoholicke tendencie a ja som mu povedala, ze bud s tym nieco urobi lebo ja s alkoholikom nebudem. Tak mi odpovedal, ze radsej bude mat peknu zenu ako flasku, tak sa snazi krotit. Taktiez uplne nechal zuvaci tabak po 20 rokoch, ktory mu asi pomahal sa ukludnit. Na svoj vek 47 rokov ma vela sily a vyzera este mlado. Zial ma brusko a sedive vlasy - ma sarm - aj ked je opotrebovany zo svojho prveho manzelstva.
Takze, on si tu zenu, budeme ju nazyvat umelkyna, nakoniec zobral za zenu a zili spolu v manzelstve osem rokov. Maju dve deti. Az kym ho nepodviedla a stym partnerom co ho s nim podviedla vtedy zije do teraz v dome, ktory ona sama kupila. Ma stabilnu pracu ucitelky.
Este, ked som ho spoznala, tak mal kluce od jej domu a ona mu bola zvyknuta vyvolavat aj okolo 10tej vecer. Ja som ho poziadala, aby jej tie kluce vratil a ze nocne tekegonaty uz skoncili, alebo ci maju este vztah? Co potom aj tak urobil.
V tom case ked som ho spoznala tak este zil s jednou zo svojich dcier. Ta dcera s mamou nevychadzala. Popravde casom zistila, ze to dievca je uplne nevychovane a drze. Problem je, ze mama ju zahltila opicou laskou, ustupuvala jej, az kym zelania svojej dcery nevydrzala a potom bola na nu nasilna. To dievca uz vyhodili aj zo skoly, pretoze nepravom obvinila jedneho ucitela, ze je perverzny a ma nieco s detmi. Co sa ukazalo ako ohovaracka medzi detmi nezalozena na pravde. Bolo mi tej dcery vtedy luto - len problem je, ze ona ma problem s kazdym dospelym a ked to nie he jej rodina, vsetci ostatni sa jej strania, pretoze ich otvorene uraza. A ziaden z rodicov ju nevie zastavit alebo usmernit. Zbeprijemnuje aj zivot im samotnym.
Nakoniec ked este u nas zila, tak vyplasila svoju mamu podla mna hranou panickou atakou, pretoze nedostavala pozornost od otca ako si zelala a prisla nam potom vecer vyplasena exmanzelka mojho partnera. Potom zakroku, som mojmu priatelovi navrhla, ze je musime radsej vratit k mame, pretoze na nu nestacime a ja nechcem skoncit pred socialkou. Ked sa tej dcere nepacilo u mami, tak momu priatelovi vyvolavala aj o stvrtej nadranom, ze ju vraj jej mama bije. Ukazalo sa, ale, ze nam klamala a mama jej nic neurobila. Jednoducho ked nema pozornost vymysli nieco velmi drasticke a vsetkych zamestnava. Takze som sa rozhodla to divadlo ukoncit a vratit ju k mame a taktiez jej dat najavo, ze ked svoju mamu bude tyrat, tak moj priatel a ha ju dame iva tak do detskeho domova.
Moj priatel ma este druhu dceru, ktora s matko vychadza a na otca je mila. Mna mala dokonca na zaciatku rada. Od incidentu s jej sestrou, myslim, ze nevie co si ma mysliet. Byvala mojho muza pred detmi za chrbtom dost ohovara a namiesto toho, aby sa s nim dohodla, potom ako sa vratila ta ich prva dcera k nej, zazalovala ho o vyzivne.
My obaja, ekonomovia, sme rok dozadu stratili obaja pracu a teraz sme si nasli nove prace. Stahujeme sa pomaly od belgickych hranic (kde he ex manzelka a dve deti) do juzneho Nemecka ku rakuskym hraniciam. Chceme zacat novy zivot. Moj priatel je vytrapeny byvalym vztahom a daca mu silu, ze by ako pomaly 50rocny mohol zacat od znova. Chce si so mnou zalozit rodinu, chce dieta, chce svadbu. Ja nam 36 rokov, vnimam, ze uz o mna maju zaujem iba muzi, ktory su starsi - ziaden mladsi nema zaujem, chce este mladsiu. Som nerozhodna. Vydavat sa a nat dieta nechcem silou mocou uz aj sama od seba. Zial predsa len je zeba zavislejsia na muzovi ked s nim ma deti - nech si hovorime, co chceme mile zeny. Kym su deti male, potrebujeme pomoc. Ja od mojych rodicov ziadnu pomoc nedostanem, skor so mnou nechcu mat nic spolocne ak maju pocit ze pomoc potrebujem - taky ludia nemali mat deti, to je moj osobny nazor.
Partnera sice lubim uprimne a travim s nim rada cas, ale ked sa pripomenie jeho exmanzelka a deti, ako keby sa mu zrutil cely svet. Snazila som sa sice tie deti prijat, ale citim, ze by to nebolo zdrave ani pre ne a ani pre mna. Hkavne ked ich matka dost stve tie deti proti nam, pretoze sme neni pracu a ona ma dom a peniaze. Je sikovna a obdivujem to. Zaroven, ale citim, ze je velmi toxicky charakter, ktoremu sa neda verit. Ako zena zacala podvazdat svojho muza (mojho partnera) , ktory ju miluje dokonca aj teraz a nebyt toho, ze ho viac krat ona podvedie a ocividne mu klame o tom, tak by on rozvod nepodal. Neviem, ci su to iba deti, ze sa od nej nevedel odputat poriadne 5 rokov a to uz zije s novym partnerom.
Potom stretne mna, zamiluje sa, snazi sa, dava mi nehu milost a lasku, ktoru som este nikdy nezazila, ani od vlastnych rodicov alebe taky respekt od byvalych partnerov. Ale co ma musim sa priznat stve je, ze sa pred 15 rokmi slepo zamiloval do zeny, ktora ho az tak nemilovala. Potom s nim otehotnela a na rychlo chystali svadbu. Ked kojila svoje prve dieta, nepouzivali ochranu a ona otehotnela zase necakane s druhou dcerou. Ked sme sa spoznali pred 15timi rokmi, mna si vtedy ani nevsimol. Bola som mu sympaticka a aj fyzicky som ho pritahovala, co mi az teraz priznal, ale bol obsadeny. Co som ja aj respektovala, lebo ked som sa dozvedela, ze je zamilovany do inej, tak som mu ani o svojich vitoch nic nepovedala. Ale stve ma, ze sa ako keby vratil do mojho zivota rozvedeny s dvoma detmi a ja som mala iba vztahy (okrem jedneho mozno), ktore vela nestali. Mat ho vtedy uz za partnera, ta odysea mohla byt ina.
Ja tohto muza skutocne lubim a vyzara to tak, ze on po zazitku so svojou byvalou, si ma vazi. Pravdupovediac na zaciatku nasho vztahu som mala chut utiect, hlavne pretoze ma dve deti a s tymi jeho detmi je to zlozite. Donedavna si dovolovali ma kritizovat za malickosti, jedlo co som im pripravila a to sa ucim varit, ale snazila som sa a mne a mojmu partberovi to chutilo mi skritizovali. Potom lopta co som priniesla na hranie nebola dobra. Hrat sa s nou, ale hrali. A ine veci, kedy boli na mna drze a tiez na mojho partnera. Ale napriek vsetkemu, on je ich otec a nikdy sa od nich neodputa, ani citovo. Co chapem. Len pravda je ta, ze pre mna je to
muz niekedy bez uspor s vysokymi alimentami pre dve deti, nestabilnym kariernym prebehom, ktory si zial musi uvedomit, ze tiez nemoze mat vsetko.
Ja si drzim odstup od jeho deti - nechcem im aspon ublizit, ked im neviem pomoct a o vztah so mnou nejavia zauhem. Drzim si odstup aj od byvalej zeny, ktora ho teraz ked este nepracuje a vratila sa jej pred mesiacom prva dcera ho zazalocala o prizivne. Ani sa nepokusa sa s nim dohodnut.
Takze sa on snazi zacat ako keby so mnou ba novo, ale exmalzelja a deti tam vzdy budu do konca naseho zivota. Hlavne tie deti ja osobne neviem zaradit a uz teraz ani s nimi.nechcem mat kontakt. Som rada, ked o nich neviem. Citim, ze som zla osoba a niekde je mi to aj luto a nechcela by som mat s nimi zly vztah. Ale citim, ze vela veci nechapu, vlastna matka ma nad nimi moc a dost ich manipuluje a ja s tym nechcem mat nic spolocne.
Moj partner chce s nimi vztah a chce mat so mnou dieta. Ka si zelam, aby ak to tak bude obe rodiny drzal od seba separatne a nemiesal nas. Ja si nezelam spolocne oslavy s jeho exmanzelkou a jej terajsim partnerom a jeho detmi. Bolo by to na mna vela, to viem.
Ale som myslienkovo na rozhrani - na jednej strane partner, ktoreho uprimne lubim a konecne vizia rodiny.
Moj zivot pred tym bola iba praca. Vzdy som mala urcity cas imtenzivne kamaratstva, ktore ale nevydrzali - bud som ich nepestovala, alebo moji kamarati zacali mat rodinu a uz nemali velmi cas.
Ak by som sa rozhodla ho opustit, musim sa priznat, mam steach, ze prepadnem starym vzorcom - iba praca a ziaden pricatny zivot. A nikto v mojom zivote. Ziadna rodina.
Nove partnerstvo vnimam ako riziko, lebo dnesnej generacii ludi nerozumiem. To sa mi viac paci generacia ludi, ktori zili pred touto celou digitalizaciou a socialnych medii. Aj kapitalizmus vyustuje a robi z nas ciste materialistov. Len tiez nas do to tlacia vysoke ceny bytov, potravin a sluzieb....
Zase na druhej strane ak s nim ostanem, budem mat milujuceho partnera, ktory ma respektuje. Aspon sa to tak javi. Tak ja nie som zirnka domaca a nebudem riskovat dochodok ak by som zostala doma s dietatom alebo finacne moznosti ked pracujem. Ak tak bude pracovat na polovicny uvazok on, bude sa starat o somacnost a dieta. Ja radsej chcem ist do prace, studovala som, aj som sa studioum zadlzila a az teraz v 36 rokoch budem mat pracu s dobrym platom a taku co aj este chcem robit - prijatelnu a nie v nejakej fabrike. Radsej by som bola psychologicka ako pracovla s cislami, ale ta moznost je uz prec. Teraz uz si musim nieco vybudovat, aj financne.
Doma musi potom zostat on, co by mu aj vyhovovalo, pretoze on az taky pracant nie je. Je usilovny, ale karierne nema ziadne ambicie a ani az tak plan.
Z casti vnimam, ze on aj ja sme niekde ako male deti. Nevieme sa starat o domacnost a ani velmi varit. Sme spolu, ale dobry tym. Len, ak by prislo dieta. Ja uz sa neviem vzdat svojej slobody a nechcem byt tym dietatom zvazovana a varit mu doma a aby sa tocilo vsetko okolo nasho dietata v mojom zivote.
Na druhej strane mam strach, ze bez dietata v buducnosti mu bude chyvat niekto blizky. A taktiez moj partner uz bude iva starnut, aj ked si to neuvedomuje. Svoje najlepsie roky stravil so zenou, ktora so ho nevazila.
A o to viac ma stve, ze si ma pred 15timi rokmi nevsimal. Vediet to vtedy tak ho prefackam a tu umelkynu mu vyhovorim. Ale vtedy, ked sme boli mladi - ja som mala 20 a on 31 rokov, vtedy bol zaslepeny.
No a teraz, ked mali prist jeho deti na kazdy druhy vikend, tak som s tym mala pokazeny kazdy druhy vikend dvoma tynedzerkami, ktore sa nevedia chovat a su na nas oboch drze. Na mna este viac, a nesnazia sa o vztah. Takze tu konstelaciu by som ja uz jednoducho nedavala. Hlavne vikend je pre mna na regeneraciu po stresujucej praci. To by vazbe neslo. Stahujeme sa prec, takze aspon ja s nimi nebudem musiet mat aspon zatial velmi kontakt.
Ale teapi ma a bojim sa, ze mi tie dve drze dcery bude moj partner chciet vnucovat do nasho spolocneho zivota, co ja si vyslovene nezelam. Chcem, aby mal s nimi kontakt , ale bude musiet respektovat, ze ja si ich u nas doma nezelam . Ze je to aj moj domov a nechcem kazdy druhy vikend niekam utekat. niekam utekat. A taktiez som uz vnutorne na tie dve dievcata podrazdena, lebo sa chovaju drzo. Co je ssi normalne tinedzerske, ale so mnou to nepojde. Tak ked sa nevedia ku mne chovat, ja ich vychovavat nebudem a taktiez tu zdravu prisnost , ktoru im mali davat ich rodicia a nie ich rozmaznavat, to uz nenapravim a ani nechcem. Otvorene som to svojmu partnerovi povedala a on sa chce pokusit a veri, ze najdeme riesenie. Len nechcem, aby bol znovu emocionalny a svoje deti mi znovu vnucoval. Zial bude musiet prijat moje stanovisko. Ak to znamena nas rozchod, bude ma to boliet, ale budem to musiet prijat.
Je tazke zacinat v 36 sama bez rodiny niekde v cudzine. Hlavne ma trapi, ze moja rodina ma skor mentalne dava dole a je mi bez kontaktu s nimi dokonca lepsie. Len mi je luto, ze mam pocit, ze som tou nelaskou koncila vo vztahoch bez buducnosti, lebo som nevedela byt sama. Teraz vidim, ze starnem, mam menej sily, a zle zvyky... deprimuje ma to. Jedna dlhorocna stara kamaratka mi priznala, ze ma za chrbtom ohovarala, namiesto toho aby mi bola pravdivou kamaratkou. Dost ma to zranilo.
Dnes jedinym na com vidim, ze sa aspon snazim dostacat z toho nezdraveho depresivneho samotarskeho kolobehu je fakt, ze mam styroch skutocne kamaratov na urovni. aj ked nemozu byt tak blizky ako rodina je, tak ao cenom, ze su pravdivy. Maju svoje zivotne vyzvy, ale viem im mozem verit.
Aspon myslienka na tych ludi mi pomaha.
Je to dlhy prispevok a vopred dakujem za precitanie a odozvy.
Musim sa priznat, ze co sa tyka mojho partnera som tak na rozhrani 50% odist k 50% ostat s nim do konca zivota. Za ostanie je: lubim ho, on lubi mna, podporujeme sa, respektueme sa, doverujeme si, on sa uci hovorit mi pravdu aj krutu a ja mu pomaham dostavat sa zo zavislosti na alkohole. A tiez aby mal kontakt s detmi ale bezo mna a respektoval , ze ja si ho neziadam a ten chaos, ktory tvoria
Za opustenie: nechcem mu kazit vztah s detmi - chcem mat s nimi co najmenej spolocne a dufam, ze sa to bude dat. Ak on zostane doma, nebude na alimenty a ja jeho manzelke peniaze co som zarobila na ich dve deti posielat nebudem. Taktiez on nevie to s fonanciami a ja zial budem mat muza, ktory sa predsa len nevie o mna a o dieta postarat ak by na to prislo. A ani setrit nevie.
Vizia ineho partnerstva he taka , ze on je pre mna prvy muz, s ktorym moje velke chyby su tolerovatelne a az rak nevyskakuju. Smejeme sa spolu. Drzime spolu. Neviem, ale ci to tak ostane a ja budem mat na krku muza neschopneho, ktori prepadne alkoholu.
Ja na druhej strane - uz ma ten zivot plny prace nebavil, depresie sa dostavili a mala som pocit, ze ani nemam moznost zit nejaky zivot. Uplna nestabilita. Uvedomujem si, ze je to do urcitej miery nezdrave a ze mam zavislost na vztahoch. Snazim sa udrzat si vlastnu identitu, neprepadavat iba zamilovanosti k nemu, ale taktiez si uvedomovat nasu realitu.
Preto, co si myslite - mam zostat s nim, alebo mam ho opustit?
Bodaj by som mala sklenenu gulu - citovo som asi zavisla , je ram aj zdravy vztah a skutocna laska - na strane druhej ma stve jeho situacia a hlavne, ze ma vtiahol do svojho bevyrieseneho a neusporiadaneho zivota a taktiez, ze je uz stary. A ja starnem tiez. Uz nemam 20 rokov, ale 36 rokov.
Dakujem za odozvy a Vase komentare.
.
..
Ja mam tiež ten pocit, že ten chlap sa chytá topiacej sa slamky a chce si ťa čo najskôr poistiť dieťaťom a svadbou.
Kto by už zakopol o 50 r.. alkoholika ???
Nie si sz taka stará, aby si nemala šancu na normálny vzťah. Ja som manžella spoznala v 38.
Kým si všetko posielate atď, bude mať dávno po 50.tke a ty si myslíš že ešte bude behať doma okolo batoľaťa? Aby ti nakoniec nezahlasil, že ďalšie dieťa už mať nechce.
@patchworkjezlozity Ahoj, prepáč, včera som už nemala čas písať a navyše si chcem prečítať všetko, čo si napísala, takže sa ozvem neskôr. Ale určite ti napíšem.
Jediné čo mi z tejto litánie vychádza a kričí, je to, že potrebuješ dospieť, mentálne. Vnútri si rozhádzaný človek, ktorý sa zasekol niekde v osemnástich. Skôr ako by som k sebe zapletala ešte ďalších ľudí, by som sa povenovala svojmu vnútru a dala sa dokopy na tvojom mieste. That's all
Ja som si prečítala, ale odpoviem stručne.
Vy 2 nie ste kompatibilní. Ty nemáš vysporiadanu minulosť, a keď sa chces niekde pohnúť, zbav sa toho chlapa. Je to kameň, nieže na nohe, ale rovno na tvojom krku.
On je naviazaný na svoju ex, ani roky mu nepomôžu odpútať sa od nej. Chorý vzťah.
Má dve nevychovane, pubertálne dcéry, a to hovorí za všetko.
Je pre teba starý
Je alkoholik
Nemá dobre pracovné zázemie,ambície, plat, úspory.
Prosím ťa rozvod sa s ním. Zbavis sa bremena.
Ja som to tiez nedocitala.
Ale tiez som vydata za muza starsieho s dvoma detmi z predosleho manzelstva. Mam zly vztah s otcom, mozno aj preto som skoncila s terajsim muzom, asi som mala daddy issues. Moje potreby o starostlivom a bezpecnom pristave naplnil do bodky, citim sa pri nom bezpecne, nie je agresivny, nie je alkoholik, prejavuje lasku mne aj detom, je dobry otec aj partner. Ale je to narocne, jeho byvala zena nam velmi zasahuje do zivota, uz roky sa to nelepsi, slez toho je on nestastny, co je pochopitelne, ale velmi to zasahuje aj mna. So starsim dietatom uz nema ziadny vztah, uplne ho od rozvodu odmieta, pravdepodibne ovplyvneny matkou, s mladsim dietatom sa snazi, ale tiez je to 50/50, obcas ju ma na vikend, obcas ju nedostane, a zbytocne meria kilometre hore dole(nakolko byvame 400 km od jeho deti). Nehovoriac o financnej zatazi.
Ak by som do toho mala ist este raz, neviem neviem. A to uz mame spolu jedno spolocne dieta, a druhe na ceste, a bez twjto “zataze” by sme mali skoro dokonaly zivot.
Takze za seba zhrniem, je velmi dolezite, aka zena je jejo byvala, ci vam bude cely zivot zneprijemnovat. Lebo ja som bola hlupa/naivna, ale doteraz nechapem, ze niekto roky vydrzi pomstychtivo robit zle cez deti.
Druha vec je, ze s alkoholikom by som nebola. Tretia vec su financie, chlap v jeho veku uz musi mat zazemie.
@patchworkjezlozity Ahoj, sľúbila som, že ti napíšem, tak píšem. Chcela som predtým prečítať všetko, čo si napísala, ale veľmi sa ospravedlňujem, naozaj som to nedala. Prečítala som však dosť na to, aby som vedela, že pomôcť a poradiť ti neviem. Ja som totiž úplne v inej situácii, ako ty. Ja mám mužove dcéry úprimne rada, teším sa, keď majú prísť, všemožne sa snažím im dať všetko, čo potrebujú, aj viac. Vychádzam dobre aj s ich mamou a dokonca aj s ich babkou (bývalou svokrou môjho muža), s ktorou som sa viackrát stretla na rodinných akciách. Proste my sa máme všetci radi a vychádzame spolu dobre, za čo som neskutočne vďačná a šťastná.
Držím ti palce, nech si šťastná aj ty. Daj tým dievčatám šancu, otvor im svoje srdce a ono sa ti to vráti. (Možno to niekomu bude znieť pateticky, aj mne to tak znie, keď to po sebe čítam 😁, ale je to tak.)
@h2 to je uplne v poriadku a dakujem 🙂
@majlo1234 taktiez dakujem za uprimne zdielanie Tvojej skusenosti zo srdca.
Ja som to precitala cele aj, keď som sa k niektorým veciam musela vrátiť.Ty strašne lietaš od minulosti do budúcnosti.Co bolo uz nerieš ďalej píšeš, že raz na dôchodok sa musíš zabezpečiť a nie byť doma s dieťaťom niečo v tom zmysle...
Tebe veľmi pomôže dieťa, ale nie s týmto chlapom.
Prepáč možno budem tvrdá, ale vyzeráš byť inteligentná žena, ale emočne úplne zničená.Urcite si nájdi terapeuta kde sa budeš snažiť všetko pochopiť z nadhľadu.Terajsi partner má v 50 tke holý zadok a závislosti, viac nerobil ako robil prečo??Okrem toho sa rád tula s kamarátmi.Podla mňa je na tebe nejakým spôsobom závislý či finančné emočne, ale zdravý vzťah to nie je.
ty si si už naplánovala, že bude doma s dieťaťom a ty budeš chodiť do práce.Ten jediný človiečik čo Ti dá konečne tu úprimnú a pravú lásku na, ktorú celý život čakáš toho chces nechať doma s otcom a ty budeš zabezpečovať rodinu.Preco??prečo tvoj partner normálne nepracuje aký je problém?alkohol, nikde sa mu nepáči??
On bude robiť na pol úväzok a písala si, že celý plat pôjde na výživné, takže ty budeš platiť všetko bývanie, spoločné dieťa atď?keď bude doma s vašim dieťaťom bude pracovať z domu na pol úväzok či vôbec či ako?
To, že sa chcete odsťahovať je preto, aby bol ďalej od nevysporiadanej rodiny?Ako bude s deťmi?
Ty si určí čo chces ty ako ďalej sa bude vyvíjať tvoj život.Uprimne....nehovorim, že Ťa nemá rád, ale je to tak problémový človek, že by som s ním do dieťaťa nešla.Pre x veci, ktoré píšeš.Nie je odputany, deti tu budú vždy to, že su nepríjemné sa dalo čakať puberta, veľké zmeny.Preco by mal platiť výživné len do 18 r?neviem ako to je v zahraničí, ale čo, ak pôjdu na VS...
Ešte stále máš čas 6-7 r na dieťa s novým partnerom.Ak chces dieťa....píšeš odísť k Rakúsku, Nemecku?možno SK.Ty buď ženou a nie, že chlap bude sedieť doma a ty budeš pracovať a všetko financovať atď...všetci ste v podstate závisly on na svojej ex, ty na ňom, deti na ňom?tie deti sú v podstate chudence, ktoré tak vyžadujú lásku, až majú panicky atak, keď si ich nevšimne dostatocne.Ak by si nemala 36 r a čas Ta tlačí chcela by si s ním dieťa?Je o dosť starší a nestabilný prepáč podľa mňa sa rútis do záhuby dieťaťom s ním.Niekde si to tam dobre napísala, že máš dar pomáhať a zabudas na seba.
@autorka prečítala som tvoj pribeh cely a musim povedat, ze @cacianka to zhrnula jasne a stručne a myslím si presne to co ona. Chápem že on je tvoja láska spred rokov a je v tom určite uspokojenie že vtedy si nemohla, ale teraz ho môžeš mat. Ale v tomto vašom prípade to nestojí za to. Píšem ti to ako žena ktorá zažila podobné opätovné stretnutie s mužom, ale ten môj je po 10 rokoch dozrety, ma stalu pracu, má vysporiadanu minulosť a žiadne olovené gule na nohách ani kostlivcov v skrini v podobe ex-manzelky, deti, alkoholu atď. Taktiež som zažila 8 rocne manželstvo s mužom s dieťaťom z predošlého vzťahu a aj keď dieťa bolo menšie a ja som sa snažila zo všetkých síl, bolo to veľmi veľmi ťažké, neustále boje s bio rodinou malého ma donútili to vzdať. Vždy budú oni rodina a ty ta cudzia. Nebolo to ľahké lebo to bola moja jediná šanca na rodinu s dieťaťom, svoje deti nemam a nebudem už mat. Ale čo nefunguje, to treba pustiť. A stará ešte nie si. Ja mam 50 a vydávala som sa pred 1.5 rokom za muža o 5 rokov mladšieho. A to nie som žiadna stihla kraska. Na tvojom mieste by som sa zamerala na novú prácu, vlastné bývanie a uvedomenie si toho, že aj bez chlapa, dupľom bez tohto konkrétneho chlapa, si kompletná a sebestačná. Na traumy z detstva ti pomôže psychológ. Ten tvoj bude o rok podľa mňa troska a ty budeš vyrovnaná a samostatná a pritiahneš si do života lepšieho chlapa.
Ani v najväčšom zúfalstve by som s týmto chlapom nešla do vážneho vzťahu .On má toľko negatív ,že proste to by máloktorá žena tolerovala .Alkoholik ,viac robí ako nerobí ,problémové deti ,žena ,finančná negramotnosť ,vek,flákanie s kamošmi x-krat do týždňa ,žiadne zázemie ….prečítaj si to ešte raz po sebe .Toľko red flags .Zrejme preto si si takého človeka k sebe pritiahla lebo ty sama máš dosť nevyriešených problémov .Áno ty si pre neho dobrá partia a rad by si ťa poistil dieťatom .To ,že on teraz ti povie ,že ostane s dieťatkom doma ,kde máš záruku ,že to tak bude ?Ked sa flákal celý život ,pil veríš mu ,že ho ta starostlivosť neprejde ?Muž v jeho veku už je zvyknutý na svoj životný štýl a veľmi ťažko robí zmeny ,prispôsobuje sa…Že dodrží ,čo teraz nataral ?Máš na iného ,si baba na úrovni ,hľadaj ďalej ,no v prvom rade sa daj najprv ty dokopy lebo zase si pritiahneš do života problémového muža …
@ascotka aj môj partner mal v čase nášho zoznámenia dieťa vo veku 4r. Jeho ex mala veľmi nepríjemný, toxický prístup, aj jej rodičia k otcovi dieťaťa. Lebo medveď 🐻. Lebo povaha, lebo primitivizmus( vyjadrenie psychológa a psychiatričky).
Vzťah otca s dcérou veľmi poznačili, huckali, lebo sa im on vzpriecil, prišli o zdroj 💶, a oslika blbeho, keď si uvedomil čo sa deje. Určite tu budú namietať ,že to otec pokašľal, áno v niečom áno, predsa muž má iný prístup a chápanie ako žena, ale viem že sa veľmi snažil, celá rodina mu bola oporou, a ja tiež, v tomto som mu dosť pomáhala. Pozrieť sa na to z pohľadu ženy a konať trochu inak. Žiaľ, bolo to ako na hojdačke, tie vzťahy sú teraz v dospelosti veľmi zvláštne, lebo u dieťaťa sa prejavili gény z rodiny matky čo sa týka povahy, našťastie IQ má po otcovi partnera. Mala som šťastie, že ja som nemusela bojovať o chlapa s dieťaťom, vedel veľmi dobre odlíšiť na aké miesto patrí dieťa a na aké žena. Dieťa bolo v jeho srdci aj v činoch, nie guľa vo vzťahu ku mne.
Ex bola ex, so všetkým komplet. Alkohol nehrozil, pochybné tulanie a partie tiež nie, má celé roky pozitívny vzťah k práci, povinnostiam, k zodpovednosti, nemá kostlivcov v skrini ani neuteká na opačný koniec krajiny , zavesený ako prívesok na inej žene.
@cacianka no vidim, ze aj ty si zažila podobné, ale postoj tvojho a môjho terajšieho chlapa k veciam je úplne iný ako autorkinho chlapa. Ten môj predošlý, ten s tým dieťaťom, s ním sme to proste nejak nedávali a keď ma začal podvádzať, zbalila som mu caky-paky. Dieťa bolo svokrou dlhodobo huckané proti všetkým a len sa to zhoršovalo. Neviem ako som to vlastne vydržala 8 rokov...
Tymto sa chcem Vam vsetkym velmi podakovat za prispevky. Velmi mi to pomohlo. A taktiez sa vypovedat a dat to vsetko von.
Tym, ktori ste to precitali a tiez tym, ktori ste reagovali velmi dakujem zo srdca.
..

@fido69
👏👏👏