icon

Moj 20 ročný syn je gay

troiianka
7. okt 2015

Dobrý deň,
milé kolegyne, môj syn mi oznámil, že je gay. Bol to pre mňa šok. Ja som sa s tým celkom aj zmierila, ale neviem ako bude reagovať môj manžel, kedže sme o tom nikdy neviedli žiadnu diskusiu ani sme to nikdy nepreberali. Myslím, že nie je nejaký homofób, ale nikdy sa táto vec neviazala na nás. Môj syn Juraj ma len 20 rokov, myslíte, že už má vo svojej orientácii jasno? Tvrdí mi, že on je s tým zmierený už dlhšiu dobu. ALE, nemôže sa stať nejaký zázrak? Na rôznych diskusiách som čítala rôzne komentáre, ktoré mi naozaj pomohli to pochopiť. Ako mám môjmu manželovi oznámiť takú správu? Má byť pri tom aj Juraj či nie? Ktorá z Vás má podobnú skúsenosť alebo homosexuálne dieťa? Prosím môžte diskutovať. Ak sa niekto nájde budem rada. Vopred ďakujem.

cmulinko
7. okt 2015

zacinam mat pocit,ze niekto je tu za to plateny vymyslat stale dookola temy,ktore su vdacne za burlivu diskusiu...nech je to aj 100x ta ista tema,ale ked stranka stagnuje,tak treba ju ozivit,ze ? 🤐

timea7
7. okt 2015

@cmulinko presne to som chcela napísať aj ja, MK stagnuje, kto chce nájde odpovede na svoje otázky aj v starších témach, tak to tu treba občas rozvíriť. Aj táto téma tu nedávno bola. V dnešnej dobe to hádam každý normálny rodič pochopí a bude rád, že je jeho syn predovšetkým zdravý a šťastný.

alice107
7. okt 2015

DAI v tvojom prispevku som nasla nezrovnalost, co popiera vyznam toho,co si napisala, tvrdis, ze hoci si myslela, ze tvoj brat je homosexual, nakoniec je NORMALNY. cize z daneho vyplyva, ze si brala moznu homosexualitu brata ako nieco nenormalne
a teraz zakladatelke pises, ze prave jej homsexualny syn je NORMALNY.

takze nejak si to proitireci.

TROIIANKA tvoj syn v maternicovom vyvoji proste ziskal istu odchylku od normy beznej populacie. ma homoxezualnu orientaciu
tazke aky zazrak by si cakala? to sa neda zmenit.....politckym rozhodnutim bola takto odchylka z listu poskodeni odstranena
ale tym nezmizla z realneho zivota
takze tvoj syn je od narodenia homosexual. takze v zaujem svojho syna by si sa mala vyrovnat s jeho podchylkou. tak ako ked bzy mal ine poskodenie ci odchylku
nie je prblem jeho odlisnost v sex.citeni. pokial sam dokaze spravne na toto reagovat v zivite.

v priode je dane, ze ex.par tvori muz a zena. amju na to prirodzene utvorene sex. organy.a len ti spolu mozu splodit a priviest na svet potomstvo.

a od toho sa odvija aj ponatie rodiny v nasej civilizacii.a aj vychova deti v plnohodnotnej rodine. cize matka a otec. ziaden otec a otec. ci matka a matka....
takze tvoj syn aj napriek tej odchylke moze exixtovat pravda s istymi obmedzeniami normalne v zivote.
zalezi aky zivot si vyberie....
takze je jasne, ze aj ked ako rodic si si zelala iste uplne zdraveho syna bez odchylky, , nestalo sa tak. a j to byva...
musis sa zmierit s tym, ze tvoj syn nebude pravdepodobne nikdy mat manzelku a zenu partnerku..aani deti.....a ty a mozno ani vnucata. pretoze deti by sa mali pocat na zaklade lasky partnerov. . .. a to tvoj syn nemoze splnit.... nemoze milovat zenu......
nezelam ti,aby si musela akceptovat mielnca /muza.ak s tym nebudes s totoznena.... co asi nebudes /// to si napisme uplne jasne..

takze viem asi,ako sa citis. rozorvana, sklamana.... ale treba brat realitu,aka je . aj ked je to tazke.....

tiwyna
7. okt 2015

@mawka ano som clovvek a obcas sa zato hanbim a co? Ked som clovek, akoze nemozem odcudzovat nase chore spravanie? My ludia sme odpadom planety a zijeme horsie ako zvierata, nemravne, agresivne, choro.

dai
7. okt 2015

@alice107 slovo normalny som pouzila kedze heterosexualna orienyacia je stale vaecsinou pokladana za normalnu ... v mojom prispevku ziadna nezrovnalost nie je - kazdu sexualnu orientaciu dospelych ludi ktora neohrozuje dalsieho ci ich navzajom pokladam za normalnu.. to ako vznika sexualna orientacia nikto nikdy nepotvrdil...

alice107
7. okt 2015

DAI rozumiem tvojmu vysvetleniu. je to otazka zlej formulacie myslienky.

inak, ty si sa nikdy nestretla s nazormi lekarov , a na zaklade vededckeho vyskumu potvrdenym faktom, ako u inych abnormalit pocas maternicoveho vyvoja, ze prave v stadiu maternicoveho vyvoja dochadza k poskodeniu istych mozg.centier , zodpovednych za vnimanie sexuality a[ preto taky jedinec sa rodi prave stouto odchylkou od normy?
ja ano, ,mne to lekari /a nie jeden / takto vysvetlili.

tiwyna
7. okt 2015

@alice107 ale potom, to, co ty hovoris je degeneracia , nie je to norma, nie je to prirodzene, prirodzene pre organizmy je sa rozmnozovat a plodit potomstvo, co lesby a gayovia nemozu, cize nie je to teda normalne a dalej, je to aj sexualna uchylka, ako pedofilia a zoofilia, proste muzovi sa paci muz, ale nemozeme to brat ako normlanu vec, lebo potom ako ludstvo zanikneme, ked budu zit zeny so zenami a muzi s muzmi. aj ked mame umele oplodnenie, ale to nie je tiez normalne, my ideme proti prirode a hrame sa na Bohov.

dai
7. okt 2015

@alice107 je to slovickarenie - svoj postoj som myslim vyjadrila jasne, nechcem bazirovat na jednom slove...
S tymto nazorom som sa stretla a ank maju ho aj lekary - zaroven hovoria ale len o pravdepodobnosti ako napr. Pri autizme- ziaden chromozon ktory by toto sposoboval ci nejaka chyba neboli objavene ani potvrdene

dai
7. okt 2015

@tiwyna ako mozes pedofiliu a zoofiliu porovnavat s homosexualitou? 🙄

tiwyna
7. okt 2015

@dai lebo polovica homosexualov je len uchylna, nie chora, asi preto

mawka
7. okt 2015

@alice107 ked sa poskodzuju mozgove centra, ked je vyvoj nejakym sposobom naruseny, tak sa rodia jedinci s roznymi problemami. teda mentalne retardovany jedinec je ok, ale homosexual uz nie je ok? ucime deti, aby handicapovanych nevysmievali, aby si ich vazili, ved su to tiez ludia. ale nad homosexualmi ohrname nos? to je fuj? a preco, lebo sa to viaze na sexualitu a sex ako taky je vnimany ze fuj? respektive nieco, o com nie kazdy hovori a o com si vacsina ludi mysli, ze to proste len je, ako keby to nebola sucast a dolezita sucast zivota... kopec ludi frfle, ze homosexuali praktizuju analny sex. ale kolko heterakov sa prizna, ze to robi tiez? kolko zien sa prizna, ze svojho chlapa vedia potesit aj analne?
fakt mi rozum stoji niekdey. teda dost casto.
@tiwyna co je mravnost? co je chore? co je agresivne? mne pride agresivny prave tvoj prvy prispevok, kde si dost neprijemne vystrelila proti inakosti. nie je neschopnost tolerovat tiez forma agresie?

@dai tu nevysvetlis. lebo tu klapky na ociach. sex je hnus, kazda odchylka je hnus, tu platia len dogmy a jedno za akych podmienok. zeny otlkane, deti zneuzivane, ale budeme sa tvarit ze "drzme huby" lebo spoluzitie muza a zeny je normalne. a stastne deti s homosexualmi ako rodicmi su asi fuj. no neviem 😅

mawka
7. okt 2015

@tiwyna ...lebo mne sa zda uchylny tvoj pohlad na tuto problematiku

sheldonc
7. okt 2015

Dnes je gay už takmer každý,škoda,že vďaka nim sa šíri HIV zavratnou rýchlosťou.

alice107
7. okt 2015

TIWYNA je to nespravnz vyvoje jeinca v tomto bode...... nemusi to byt degeneracia. ...
ale s tym m dalsim , co pises suhlasim.
nie je to normalny stav jedinca......
DAI aj ja som som sa jasne vyjadrila.takz epostoje su jasne u oboch

. no aco s atzka nazorov lekarov, tak bola jasne ddana diagnoza tohoto prblemu u jedincov..... ale zpol.dovodov, ktore nezoghladnovali nazorz lekarskej vedz a verejnosti sa diagnoza vzpustila ylistu diagnoz.. poruch.. pretoze to bolo diagnostikovbane ako porucha osobnosti......
o tom to cele je.....
a tak laicka verejnos tma na to tweraz rozdielne nazory.
odhladnnuc od toho, nepoynam jednu matku ci otca, ktora bz bola stastna, ze jej syn robi sewx.akt sinzm muyom cez analny otvor.....
a o toto tiez asi zakladatelke ide..... ze ma strach, ze jej szn toto tiez bude prktizovat ci praktizuje......
nehovoriac o tom, ze mozno chce nazvat takzto styk potom manzelstvom ci rodinou.......

mam dojem, ze mi dve mame na vec a rozne nazory..aj co sa tyka oznacenia stavu jedinca , takto postihnuteho,aj co sa tyka pravnej stranky veci a spolocenskej.....
ci sa mylim?

dai
7. okt 2015

@alice107 ano. Tu sa nezhodneme😉

peneloppe
7. okt 2015

@troiianka

Moja rada je ze mu to oznam najprv sama, nech ma cas to "stravit" a potom si o tom pohovorte spolu a hlavne by bolo krasne keby ste obaja synovi vyjadrili podporu a ukazali mu ze pre nho mate pochopenie a vzdy tu budete pre nho.

Neviem ale na SK je to stale v plienkach, ludia neprijmu lud ktori sa vymykaju z "normalu".

Inak ja si stale robim srandu a preberam to s mojim muzom ze aj nas syn je mozno gay a ja som s tym uplne ok a manzel co ja viem, tiez myslim ze by to prijal ako skutocnost a neriesil by lebo aj tak by nic nevyriesil.
Ale my sme zili v zahranici takze mame na to iny pohlad a hlavne zili sme v krajine kde je homosexualita akceptovana, homosexuali mozu vychovavat deti atd. Takze ja som toleratna.
Akurat by som nechcela aby moje dieta s touto orientaciou muselo zit na Slovensku. To v ziadnom pripade.

alice107
7. okt 2015

MAWKA tz tusim si nepochopila , co som napisala. ja pisem,ze zakkladatelka bz sa mala zmierit stzm,ze jej syn ma na istu poruchu osobnosti. v swx.vnimani, a je to podbne,ako bz mali inu poruchu osbnosti. takze hommusi vnimat takeho ,aky je
ina vec je jeho konanie, na zaklade tej poruchy.
pochopili sme sa
DAI to je o.k . preto tu debatujeme . a svoje nazory prezentujeme. 😉

nelendelina
7. okt 2015

Aj keby ma to bolelo neriesila by som to ked je stastny ja co mam kamaratov gayov su to dobry ludia 🙂

terezka1947
7. okt 2015

boze moj....to je krasa...tolerancia...skoda,ze nie sme tak tolerantni voci inym ludom,skutocnostiam,zivotnym situaciam ako k teme gay,lesba,potrat....

vsetko si zrelativnime a zaklincujme to tym,ake je Slovensko zaostale....

vlastne mi je tak trosku uz smiesno z jednej veci:
vlastne tu uz mnoho ludi ani neuvazuje preco,ako ,atd....ale kedze je IN byt tolerantny voci mnohym kontroverznym temam,tak sme jednoducho IN a kracame s davom=ved vsetko je to ok,tak to ma byt

a ked ma na kontroverzne temy niekto iny nazor a nuti nas uvazovat,taaaaak odrazu je tmar,bigotny veriaci,atd,atd...

zaujimave citat jednodtlive diskusie

alaguema
7. okt 2015

@terezka1947 asi tak...stačí čítať vedľa v diskusii o matke dieťaťa so separačnou úzkosťou, aké sú mamičky "tolerantné" k ľuďom s odchýlkami, ktorí majú tú smolu, že nie sú ani čierni, ani homosexuáli, ani inmigranti...to je tolerancia na nule a zodrali by ju z kože za to, že uvažuje nad predĺžením RD.
Mimochodom, téma podľa mňa vymyslená. Za akým účelom, vieme 😎

mircalla
7. okt 2015

@troiianka nuz nemoze za to, ani to neovplyvnis....myslim, ze ma uz v svojej orientacii v tomto veku jasno
osobne to beriem, ako nieco normalne, za to nemoze

skus ho podporit a pochopit

zial na netolerantnom slovensku to bude mat velmi vlemi tazke, staci si precitat nenavistne komentare ake dava @tiwyna a este aj kolko likov dostala....mnohe zeny to beru ako deviaciu ci nieco zvrhle...bohuzial

medzi homosexualmi su skveli ludia a par ich sama poznam....

ukulela
7. okt 2015

@tiwyna rovnako je uchylna ovela vacsia cast heterosexualov.(nie percentualne, ale v konecnom pocte) ... pedofili, S/M, zoofili, atd - ovela castejsie heterosexuali, ako homosexuali. ideme sa hadat?

maminuska
7. okt 2015

@ukulela pedofili , zoofili sú heteráci ? Ani by som nepovedala.

timea7
7. okt 2015

@ukulela veď presne o to tu ide, aby prispievali dva tábory, každý s iným názorom....o pár dní tu pribudne téma o utečencoch, viere, prípadne o tom, že je žena tehotná a chce si to dať vziať, prinajhoršom o tom, či dojčiť do dvoch rokov alebo nie 😖 😖 😖 😖

mawka
7. okt 2015

@maminuska ano su. vacsinou su to heterosexuali, ktori maju aj svoje rodiny, navonok posobia v pohode, nikto by to do nich nepovedal.. ved naposledy ked ucitelka sulozila so ziakom 12 rocnym.. ked farar, ktory kaze nehresit, tak obtazoval 10 rocnu, ked otec rodiny zneuzival dceru - kameraman z ktorejsi TV alebo kanibal, ktory mal inak zenu, rodinu, ... a dalo by sa pokracovat dozadu vela vela vela..

tiwyna
7. okt 2015

@mawka nie, je to forma prejavenia nazoru, ak s tym nesuhlasim, ak to odporuje mojmu presvedceniu, tak sa nebudem hrat na tolerantnu a ze to prijimam.

maminuska
7. okt 2015

@mawka neviem pre mna pedofil je pedofil , pritahuju ho deti a nie dospelý človek , to ostatné len maskuje a teda nie je skutočný heterák . Množstvo pedofilov mužov je orientovaných na malých chlapcov.
U zoofilov je to jasné ...pritahuju ho zvieratá , sex s človekom je len zástierka, ak teda nejaký je.

To je to isté ako ked homosexuál žije v partnerstve so ženou , splodí s nou deti ale stále ostáva homosexuálom , priťahuju ho muži.

tiwyna
7. okt 2015

@ukulela nemam zaujem sa hadat s tebou, ja som si svoj nazor povedala a trvam na svojom, nerobila som prieskum kolko pedofilov je hetero a kolko homo...ale ked sa muzovi paci pansky onen tak je rovnaky uchyl ako ten, ktoremu sa paci male dieta

mircalla
7. okt 2015

@mawka to je zbytocne....to su nazory, co nezmenis....ako vravim, bude to mat chlapec tazke...keby zil v inej krajine, tak by to mal ovela jednoduchsie....tu ani nema zmysel diskutovat s opacnym spektrom.....aj keby si dala neviem ake argumenty.....cast poplulacie (a velka) ho bude ohavnym sposobom odsudzovat. najprimitivnejsi prispevok tu dostal asi najviac likov...zbytocne si nicis nervy, i ked viem, ze to myslis dobre a suhlasim s tebou

tiwyna
7. okt 2015

@mircalla primitivny pre primitiva mozno, ze?