Môj dedko je tyran a psychopat
Už odmalička nemám rada dedka je to opilec a fajčiar, najprv terorizoval moju mamu, keď bola malá a tak isto jej súrodencov, teraz to už prerástlo do fyzického napádania babky, dlhé roky mal neliečenú cukrovku a pred dvomi mesiacmi mu amputovali nohu, mysleli sme že sa uvedomí a prestane piť a fajčiť, to sa však nestalo, začal ešte viac babka to už s ním nezvláda, každý deň jej nadáva aj keď ona sa o neho príkladne stará, volali sme už aj políciu ale zakaždým to dopadlo iba odpoveďou: Máte blízkych, ktorý by vás nechali nejaký čas u seba....už sa ďalej nemôžem pozerať na to ako terorizuje celú rodinu, prosím poraďte mi ako sa to dá riešiť...
@sandra123321 koľko máš rokov?
@anjelicek26 babka bola u nás dva mesiace ale tým sa nič nevyriešilo
@pribinak mám 19
@sandra123321 keď je taký celý život nezmení sa.Iba k horsiemu teraz vie, že je ešte odkázaný na babku a ešte zlostnejsi.Co chces od alkoholika?chudá babka...minule sa mi prihovorila pani u lekára, ktorá bola vybavovať pre muža denný stacionár či opatrovateľku na pár hodin tiež podobný exot pijan, cukrovkári povedala, že celý život žila bohémsky a teraz na staré kolená jej zase robí len starosti a musí mu hľadať pomoc.
Otec mu nevie dohovoriť?treba od psychiatra lieky na ukludnenie ale, keď pije....už môže mať aj demenciu...
@sandra123321 dedka do zariadenia a babku k sebe
@sandra123321 ona sa k nemu proste nesmie vratit... psychicky ju uplne polozi. Nezasluzi si to. On mal sanci uz dost uprimne. Nemas paky dedka dostat s domu - domov dochodcov - to musi chciet on sam, musi mat na to vek a financie, rodina vacsinou este doplaca... on to chciet nebude... aj keby ho das zavriet na protialkoholicke - on to musi chciet. Zavriet na psychiatriu - pokial nie je vyslovene nasilny - aj to ho zavru len par dni a zas pustia a zlizne si to babka...
@cocolino234 babka to určite berie ako svoju povinnosť taká dobrá duša...
@sandra123321 môžete pohľadať opatrovateľku na pár hodín denne, Aby si babka oddýchla. Pochybujem že al je s ním babka celé roky, tak že teraz keď je bez nohy, že ho opusti. To asi nie
Proti jeho vôli nezmozete nič,ak by bol ochotný ísť k psychiatrovi,nastaví mu liečbu po ktorej by sa upokojil,no to vylučuje alkohol na čo zrejme nepristúpi,do ústavu ho zlého nevezmú,resp.ak vezmú tak potom pošlú preč, ak sa babka nechce trápiť tak jedinou cestou je odísť,buď do ústavu, alebo do podnájmu,alebo k rodine ,v závislosti od finančných možností.ale treba počítať s tým ,že dedkove správanie sa ešte zhorší,pretože sa bude hnevať na celý svet.alebo,sa stane niečo, po čom si vstúpi do svedomia. Môj dedko bol podobný,ku ako čert,no stala sa vec po ktorej ostal ležiaci, a babka ho nechala mesiac ležať,urobila mu iba základnú hygienu,nebavila sa s ním, nepočúval ho, nechala ho kričať, plakať, prosiť,neodpovedala mu,mesiac jej robil zle hadzal po nej veci,bol ju,no nemal silu takže to babka vtedy ustála, fľaši mesiaca jej nadával ,a až vtedy keď ostal ticho a kľudný sa s ním začala rozprávať a až vtedy sa začal dedko správať slušne,keďže ležal nepil,lebo babka mu nedala. Ale keďže u vás je to iba noha,tak to takto nepôjde.
Áno máte všetky pravdu babka sa od neho potrebuje dostať ale ona si platí celý dom, ona sa stará o hydinu a keby jej niet on sa ničoho nechytí, nenakŕmi, prečo by mala ona od všetkého odísť a všetko mu nechať?
ako chodi dedo bez nohy? ci je voziku?
@sandra123321 lebo tak je to na SK nastavene. Tu je tyran chraneny.
Ani sanedivim tomu chalanovi co zabil otca (keby to bespravil,uz asi nema mamu a otec o 5r na slobode a ako bonus 65+ by samusel o neho starat). Tu zavolas policiu a ak vobec pridu, tak spisu zapisnicu a nic.
Babku jedine dostat od neho. Je to smutne, ale je to tak. 😩
@sandra123321 akože prečo? Máje ok nadobudli spoločne,dedko je svojpravny a babka chce mať pokoj od neho takže je na jej vôli aby s tým niečo urobila,nie na jeho. Či ako by si si to predstavovala? Pokiaľ babka nemá lekárske správy o Tom že ju dedko bije a spôsobuje jej zranenia, potvrdenie o Tom že je psychicky týraná tak s tým polícia ani justícia nič nespraví. A dedko na liečenie môže ísť iba dobrovoľne.ak chce babka kľud ,musí odísť,potom svoju polovicu domu prepísať na deti/vnúčatá,ktoré sa budú s dedkom doťahovať.dedko zadlži dom, lebo nebude platiť zálohy. A vtedy môžete ako majitelia Polovice domu zakročit .inak ako dobrovoľne nasilu to nepôjde.
Moznost je aj normalne - rozvod... ak ste v podnajme - vymente sa s nim, dedko tam, vy k babke, nech mate viac miesta, ona svoju hydinu a kamaratky... ak je to akokolvek mozne... zijeme len jeden jediny raz a kazdy ma pravo byt stastny. Ono je jedna vec, ze prisiel o nohu a potrebuje pomoc - druha, ze pije a otrasne sa k nej sprava. Ona nikomu nic nespravila, aby si "zasluzila" takyto zivot s vizou mozno dalsich 20 takych rokov...
@anjelicek26 toto by bolo super riesenie, ale obavam sa, ze babka citi povinnost postarat sa o muza. Mam nieco podobne v okoli, len ta zena ma 53 rokov, muz 55, on je po mozgovej prihode, zostali mu nasledky, a co vyvadza to je strasne, neoslovi ju ani menom, pritom si pri ñom za cely zivot vytrpela svoje, a trpi nadalej, lebo je to jej krestanska povinnost....co dodat.Pritom ako sa mu to stalo, presedela pri ñom dni a noci, vozila na rehabilitacie, aj stale vozi. Prachov maju, ze by mohli vydlazdit ostrov, ona podnikatelka, on ma cez 4000 invalidny.....ona sa uplne zahrabava zaziva a niet jej pomoci, uz ma lieky na tlak, na nervy. Nedopadne to dobre
Ak sám od seba nechce riešiť alkohol, agresívne správanie, nikto ho nedonúti.
Keby mala babka kam ísť neďaleko domu, mohla by tam bývať a príst do domu urobiť iba základné úkony.hydinu, skontrolovať vodu plyn elektrinu, dedovi urobiť základný nákup za jeho €, 1 teplé jedlo na 2 dni a odísť.
Alebo fakt rozvod. Čo už. Ona si nezaslúži takého agresora, také správanie, ale kľud. Dom sa dá predať a € rozdeliť, alebo sa rodina pozbiera a deda vyplatí.nech si ide tam kde mu budú tolerovať agresiu. On potrebuje stopnúť a nedovoliť mu vyčíňanie.
Zastante sa všetci babky a pomôžte jej.

Da sa to riesit tak, ze vezmes babku k sebe von s tohoto cirkusu...