Môj manžel klame a zhadzuje ma před rodinou
Ahojte chcem sa spýtať , stretli ste sa s tým ? Môj manžel často klame svojej rodine veci o mne čo nie sú pravda. Už som sa veľa razy dozvedela z jeho rodiny veci , čo naozaj nie sú pravda. A nemám chuť tam vysvetľovať že zase klamal alebo nepovedal úplnu pravdu. Robí to naschvál vidí , že ma tam majú radi a chce to prekaziť. Ide mu o to aby ma ponížil a aby ma začali neznášať. Vie že on tam nie je v obľube lebo je hašterivec. Proste ja už nemám na toto silu a je to ako začarovaná kruh z ktorého sa nedá vystúpiť.
Pred tym ako ste sa vzali a spravili si dieta to nerobil?
Nie nevnímala som to dovtedy.
@majkabr Zakomplexovaný chudák....komplexy vlastne si rieši tým,že ťa zhadzuje.
Chapem ze nemas silu riesit a vysvetlovat. Ale si si vedoma ze tym ze si ticho mu akoby davas za pravdu? Ze si s tym ok a nemas k tomu viac co povedat?
Nevies co je za tym ze si takto vymysla? Mate problemy ze ta chce donutit aby si odisla? Alebo moze mat nejaku poruchu?
@maryetta Má aj poruchu , žiaľ to som zistila neskoro . A hlavne keď ma problémy on nejaké že ho maju vyhodiť v praci alebo niečo nezvláda tak vtedy akoby chcel od seba odputať pozorornosť tak si niečo vymyslí. A hlavne keď vidí že sa mi darí tak mám pocit že ma potrebuje ponížiť aby som nebola šťastná a doslova mu to robi radosť. Až rastie keď vidí že plačem.
@majkabr Pred tym ako spravis nejake rozhodnutia, by bolo super ak by si ho dotlacila zajst k psychologovi, alebo aspon manzelska poradna. Spytala si sa ho co tym sleduje? Tiez by si mu mala jemne naznacit (velmi, velmi jemne a nepriamo), ze ta moze stratit ak v tom bude pokracovat. Na druhej strane to mozes zobrat aj takto: Vykasli sa na jeho rodinu, nech jej hovori co chce. Nebudu ta sice mat az tak radi, ale vzdy lepsie ako sa vykaslat na manzela. Kto to je doleziteksi manzel, alebo manzelova rodina. Oni ta maju radi, lebo odcenuju, ze s nim si. Vsak oni dobre vedia kto je on, takze tie jeho ohovaracky neberu vazne. Preto odporucam odbornu pomoc. Predsa len by bolo lepsie aj pre dieta aj pre teba ak by sa vyliecil. Takze ak planujes rozvod do buducnosti, tak este pred tym skus odbornu pomoc na ktoru sa da urcite len pod tlakom (mozno tlakom rozvodu). Inak podla popisu co si sem dala by som povedal ziarliva, manipulativna, narcisticka osobnost. Ten vie asi zmanipulovat aj psychologa 🙂 Ze on vie byt velmi mily na zaciatku, ked niekoho noveho stretne, aby si ho ziskal....Stratili ste uz koli nemu nejakych priatelov? Prajem vela stastia ;)
@bystrozraky Ja chodím k psychologovi aby som s ním vobec dokázala žiť . On nechce vraj je v poriadku. Priateľov som netratila. Ale jeho rodina minimálne z polovice sa mi vyhýba. Druhá si stále nevie čo si ma myslieť.
@bystrozraky
prosím ta! Hral divadlo na začiatku a vydarila sa hneď ako prišla možnosť! Toto sa nevyliečiteľne, ver never. Ona len zbytočne stratí čas a nervy. Toboz keď je tam už dieta! Musí ho chrániť pred psychopatom. Mne uplne stačilo chovanie " zdravého" jedinca bez dg - tragédia ak by som ja bez VS titulu zarobila viac!
No možnosť bola, sprosta som sa spolahla na neho a dala mu životopis. Vies co urobil? NIČ! Nedosiahol ho na personálne zo strachu, lebo by som na tej pozícii, kde vtedy hľadali ľudí zarábala viac ako pán inžinier. A to je absolútne no gou pre neho!
A co dokáže urobiť clivek s psycho dg, toli opisovať ani nebudem. Zloz ruzove okuliare a sup do reality.
@svetlonos no musim napisat, ze s tebou plne suhlasim. Poznam par takych ludi(nastastie, nie v rodine) a tiez neverim, ze toto niekto vylieci. Ja len koli tomu dietatu by som urcite vycerpal vsetky moznosti ak by som v tej situacii bol. Viem si predstavit akyy zacne byt, ked mu ukaze ze on ma problem - taky clovek si to nikdy, ale fakt tym myslim nikdy neuzna...jedine, ze by sa dal na nejaku spiritualnu cestu....hehe hovorim - nikdy, nikdy).
@majkabr daj príklad, čo napríklad povedal, a musela si vyvracať.
On má pocit, že im hovorí pravdu a "len" sa na teba sťažuje, alebo úmyselne klame o tebe pred nimi (uvedomujúc si, že je to klamstvo? )
A čo ste vy deti, zijete z toho čo jeho rodina uzná? Dospejte…obaja
@lenkakravcova Napríklad ,že bijem dieťa do krvi , Nepamatám si kedy moje dieťa dostalo a už vôbec nie do krvi. Alebo pečiem na Vianoce a on si dal zoznam že komu chce napiecť zadarmo Aby som upiekla lebo ja si tak privyrábam . Tak som povedala že upečiem jeho mame a sestre a bratovi zadarmo ale zvyšok kamarátov nech si to platí. Tak povedal mame, že jej viac nenapečiem zadarmo nech platí. Mama jeho došla s veľkým krikom , že viac odo mňa koláče nechce.
@majkabr juuuuj by som aj ja narevala na ňu, svokru, ukázala kožu malej že kde vidí krv a tie koláče tiež nakrič že jej podarený syn klame, až dá hory zelenaju, ale ok, aspoň jej koláčiky predsa a budeš mať € keď kopnes do riti jej syna ! Prísť s krikom ?! Letela by ako igelitka vo vetre preč. Najprv slušne a potom by som išla rečou jej kmeňa. Trafená ako jej syn
@majkabr to je hrozne.
Len jedna vec mi ešte pri tom napadla: klame tam tvoj manžel alebo si svokra domýšľa?
Mohol jej povedať, že dieťa dostalo po zadku a ona si pomyslela svoje..alebo že nebudeš piecť kadekomu zadarmo a ona si to vztiahla na seba?
Skús si ešte overiť aj túto možnosť.
@lenkakravcova nie o tej bitke som to počula na vlastné uši.. To je povedal predo mnou.
@bystrozraky
ale práve koli dietatu treba odísť! Ja som takto ukončila 3 rocny vztah koli potenciálnym detom. Pri predstave, že toto si majú zažívať okrem mňa aj deti, bolo pre mňa no go! A to bol pre mna silný hnací moror zo vzťahu odísť, lebo ten muz keď bol v pohode bol úžasný- bez ružových okuliarov. Ale bordeline hold nevyliečiteľne plus určite vedlajsie ucinky liekov. Konečná, meni to človeka z anjela na satana. A preto píšem, čistý debil sa nikdy nezmení. A i keď jedna človek pod vplyvom dg alebo vedľajších (psych) účinkov z lieku - výsledok je rovnaký. Partnerovi aj deťom bude vždy ubližovať, bud "len" psychicky alebo oboje. Tam je jediné riešenie odchod. A rýchlo, lebo duetatu dodrbes psychiku. Moj ex mal detstvo ze dovi dopo a z toho sa mu ten borderline vytvoril, pravdepodobne.

a čo tak odísť od manžela?