Môj muž ide za krstného, ja nie
Aký máte názor na toto? Mužová sestra s manželom sú krstní rodičia našej dcérke. Pravdu poviem že som sa tešila, že švagriná nás dá na oplátku za krstných jej dieťaťu. Asi po 8 rokoch sa aj im narodilo dieťa. Vždy sme mali pekné vzťahy, i keď švagriná sa o našu dcéru ani moc nezaujímala. Ale reku veď ked bude mať deti sa to zmení. Za krstných rodičov avšak na naše prekvapenie zavolala švagriná svoju kolegyňu spolu s kolegyniným manželom. Kolegynin muž však odmietol ísť za krstného. Vyjadril sa, že vlastne moju švagrinu ani nepozná. A sám ani nevie či bude tvoriť so svojou terajšou manželkou (tou jej kolegyňou) naďalej pár i za niekoľko rokov, keďže majú veľa problémov. Odmietol ísť za krstného iba pár dní pred krstinami.Preto švagriná ako náhradu za krstného narýchlo zavolala svojho brata (môjho manžela). On samozrejme okamžite súhlasil s tým,že veď nenechá sestru v štichu(aj v hambe) a konieckoncov aj on s tým rátal, že pôjdeme za krstných my. Mňa samozrejme zavolala na hostinu. Ale aj tak ma to veľmi vzalo, že ma nezabolala za krstnú mamu. Podľa mňa mal manžel sa vyjadriť, "keď nejde moja žena za krstnú, tak nejdem ani ja. Kedže si chcela za krstných kolegyňu s mužom tak si rieš následky." Myslíte, že preháňam? Ďakujem za vaše názory.
@petulda333 veď aj ostatné ženy sa rozpísali.🤷♀️ nechápem.diskutovali sme.
Ale ty stale to iste. Kde si ty,len ty a ty. Ale to nie je o tebe
Pozri nie je vsetko o tebe. Teba nenapadlo ze pozvala kolegynho muza na krst nie Preto ze ho chce do “ rodiny” ked ho ani nepozna. Ale Asi Preto ze vie ako na tom ta jej kolegyna snim je. Mozno ta chcela aby bol aj jej muz snou krstny maju problemy vo vztahu Mozno len chcela aby isli spolu na takuto akciu .. tak ho svagrina pozvala co je na tom? To ze odmietol je ok. Nepozna nechce nie je to pre kazdeho .. to ze vybrala svojho brata ako druhu moznost zato sa chces urazat ? Ked on Sam stym nema problem ? Nepotrebuje sa so sestrou hnevat Lebo ty by si chcela .. nie ste si blizke tak sa stym zmier. Je to take pomstichtive od teba ziadat ho nech si vydupe ze on bude krstny len ked aj ty. To si fakt krestanka?
ona nedáva najavo Tebe vôbec nič. A ani nemusí. Krstí svoje dieťa. S kolegyňou sú si blízke, teší ju, že má aspoň ju. To pre ňu bola priorita (zjavne). Miesto krstného otca formálne doplnila svojim bratom. Ty v tom nehráš žiadnu úlohu. Aký postoj k Tebe? Berieš sa strašne vážne. Čo čakáš, že Ti bude dokazovať? To neukazuje žiadne Tvoje zaradenie v rodine. TY TY TY TY TY TY! Nie.... netočí sa svet len okolo Teba.
Samozrejme,ze prehanas. Tiez to tak mame,ze moj je krstny a krastna je svagrinina kamoska. Nikdy mi to nevadilo. Nie je ziadna povinnost volat si oboch manzelov. A ked su s kolegynou dobre kamosky a maju spolu blizsi vztah ako ty s nou,preco by mala volat teba. Krstnych si nevolas na oplatku. To,ze si ju ty vybrala za krstnu bolo tvoje rozhodnutie. Ja az zasnem za ake sprostosti zeny vyvolavaju nezhody v rodinach
Neviem, preco sa v tom tak zbytocne lutujes. Podla vsetkeho vies, o com je tato sviatost. Veris v Boha, chodis do kostola, tak by si mala zit v mieri a v laske. Kazdy sme len clovek, kazdeho sa nieco taketo moze dotknut, ale v zivote sa nedeju len veci podla nasich predstav, tak odpusti tu malu “krivdu” ako spravny krestan a uz viac tu nerozoberaj svoju svagrinu a svokru. Tvoj muz sa zachoval spravne, tak ako brat a krestan.
Nerozumiem tu ostatnym zenam, ako ich bavi podnecovat nejaku nenavist, hlavne ak si o sebe myslia, ze su veriace.
Tvoj manžel bol hlúpy, keď to "zobral" a išiel. A vedel, že je iba náhradník. Že pred ním uprednostnili cudzieho človeka, ako rodinu.
@laurika999 vazne? Podla mna je hlupe to riesit. Ci prvy,druhy ci desiaty. Je to jedno a on sa tesi,tak neni o com
@petulda333 Rodina je vždy rodina a cudzí ľudia sú vždy cudzí. Ak nemá rodina držať po kope tak kto potom ?
@laurika999 vazne? A kolkrat aj tu boli temy,ze krstny z rodiny sa otocil chrbtom a kaslal na vsetkych. To,ze je z rodiny neznamena,ze to bude navzdy dobre. A rodicia si musia vybrat toho,kto im vyhovujd. Autorka pise,ze maju vlazne vztahy,tak k comu by to bolo dobre?!
@petulda333 A čo Ty máš so mnou nejaký problém ? Načo podpichuješ
@laurika999 co podpichujem? Normalne reagujem a diskutujem
@sarahh09 nerob z toho tragediu. Nik ich nerozdeluje,ved sa nerozvadzaju 🤣 v mnohk rodinach je zvyk,ze krstneho si vybera kazdy zo svojej ,, strany,,
@petulda333 S tebou ja nemám o čom diskutovať. Moje odpovede teba trápiť nemusia. Ja som odpovedala v prvom rade autorke. A ona nech si z mojím názorom naloží ako chce.
@laurika999 boze 🤣
@petulda333
To mala byť podpora a nie tragédia.
Veď píšem , že dieťa za to nemôže.
Mna to uz prešlo.
Ešte mu aj darčeky kupujem.
@sarahh09 ved jasne,ze dieta zato nemoze. Ale ten pristup,ze ich rozdeluju 🤔
Mne sa takáto situácia stala a nesúhlasila som s tým. Sme manželia, nie priateľ a priateľka. Patríme k sebe. Manžel môj postoj chápal a súhlasil s ním.
bozemoj, to su problemy...zase sa mi potvrdilo - cim menej rodinnych oslav a ritualov, tym menej problemov, preto nie som ani vydata, deti nemam pokrstene a svoj pohreb asi utajim :D mimochodom ja tiez nie som krstna svojmu synovcovi a moj muz je, ale to z uplne pragmatickeho dôvodu - ja nie som pokrstena, takze logicky nemozem byt krstna.
@autorka - ona volala toho chlapa tej kolegyne preto, lebo si myslela, ze sa to patri, ked vola kolegynu, podla tej logiky, ze krstni maju byt manzelsky par. Pochop to, ze jeho volala len "do poctu", preto Ti hovorim, ze ako to mame my, je lepsie - berie sa z 1 strany krstna a z 2 strany rodiny krstny. Pol na pol, ziadne manzelske pary. Budete to nakoniec mat tak a vybavene. V prvom rade to malo vadit Tvojmu muzovi, ze je akoze "nahradnik", ale nevadi mu to, je spokojny, tak to prosim Ta uz neries. Tymto nedokazujes kreatansku lasku, fakt.
Este z ineho sudka Ti poviem - ja som sa pred 10 rokmi rozhodla, ze budem katolicka, no a v roku 2019 sa vydavala moja sestra, evanjelicka a brala si papieroveho katolik. Nemohla som byt svedok, pretoze maju podmienku, ze aspon 1 svedok musi byt evanjelik. Zenich mal svedka katolika - brata, tak som ustupila ja a sice v kostole som bola ako svedok, ale na papieri sesternica, ta sa aj podpisovala. De facto sme tam stali obe pobliz. A? Dohodli sme sa a sice som bola kusok sklamana, nakoniec sme to vyriesili. Nemienim kvoli tomuto robit hriechy v rodine.

@didi2102 kto tu hovorí o moralnom nároku na dieťa?