icon

Môj muž je šikovný. Ako to zvládajú ženy bez partnera?

1. apr 2023

Môj muž ak treba, opraví čo sa doma pokazí, namontuje poličku, vymení pneumatiky aj olej v aute, zapojí práčku či odnesie ma ďaleko za rodinou autom...s domácimi prácami síce nepomôže, ani variť nevie...ale tak sa zamýšľam, ako to zvládajú ženy keď sú samé bez partnera, zavolajú hodinového manžela, alebo ak sa niečo pokazí tak kúpia nové ? Alebo nebodaj nikoho nepotrebujú a zvládnu všetko samé? Ja nemám v sebe tú zručnosť, aby som vedela opraviť alebo montovať, ako žena mám v sebe to, že sa starám o rodinu, domácnosť a pracujem. Ale chcela by som byť šikovná ako môj muž.

Strana
z3
maciatkolulu
2. apr 2023

@callisia a môj aj napecie😉a ešte je dobrý aj v posteli, ha🤣to je co

yanni
2. apr 2023

Ja mam sice manzela, ale az taky zrusny nie je, plus je casto na sluzobkch a este ut-pia nie je doma. Ked si clovek nevie sm pomoct, musis o pomoc poziadat. ked sa nieco pokazi, zavola oparavara. Pneumatiky chodim davat menit do servisu. Zahradu mi kosi roboticka kosacka a ked nieco s nou je, mam k nej service.ö Zavolam chlapika a pride. A mam dvoch susedov. Jeden je zrucny a rozumie sa autam a druhy je stavbar a vie prakticky vsetko. Ked sa pokazi nejaky kuchynsky/domaci stroj, zavolam service, dohodnem termin. Kurenie mame service tak ci tak. A co este viac?

mira0611
2. apr 2023

@ildiko36 mas 3 deti a si bez partnera, to musi byt riadna drina! Klubok dole. Ja som tiez bez partnera, mam 1 syna.Vela veci zvladnem sama, ale rubat drevo neviem, ale budem nutena sa to naucit. To je najhorsie na tom, ze 24 hodin je velekrat malo a citim sa velakrat nafigu, chodim do prace, nakupujem, varim, upratujem, vychovavam dieta, ktore ma niekedy ma za nepriatela, furt som vycerpana. Stale mi chodi po hlave myslienka, co este musim spravit?! A furt je nieco, co sa spravit musi.

mooonika1975
2. apr 2023

@callisia wau, keď toto všetko robi, čo robiš ty ? 😎

barbora19911
2. apr 2023

No ja mám tiež také šťastie na šikovného partnera ..lebo ja niesom absolútne zručná čo sa týka manuálnych prác takže keby som jeho nemala nepomohla by som si ..ale v podstate ja som zástanca toho že žena nemá proste robiť také veci ako muž (samozrejme keď je na to odkázaná musí nemá na výber) ale potom sa tie ženy aj ako keby menili na tých mužov či správaním alebo výzorom. Veď žena je nežné pohlavie potom nech sú všade len chlapi a nech rodia deti 😂😂😂😂 chlap má byť gentleman veď kde to všetko vymizlo ? Vsade len feminizmus a neviem čo ..napr Moja kamoška s mamou tak tam veľmi chyba mužská ruka v podstate všetko na dome a na aute si musia robiť samé ..či vŕtať do steny či maľovať či zapojiť lampu či poskladať kuchyňu keď kupovali novú a dosť to na nej vidno už nevie byť taká ženská ...

maciatkolulu
2. apr 2023

@barbora19911 ja neviem, ale podľa tohto by chlapi mali tiež robiť len chlapské a ono na koňovi sa vkuse píše ze chlap musí všetko, aj o babo v noci sa postarať, čo na tom, že ráno vstáva, príde z prace a ma upratovať, lebo však sa to patrí atď.... Takže z tohto mi vychádza, že žena nie, nech ostane krehkú žienku a chlap ano🤣

barbora19911
2. apr 2023

@maciatkolulu ...každý má na to iný názor :D ono nebolo to tak myslené :D ..proste chlap má pomáhať žene ale proste chlap je silnejší mocnejsi ako žena :D naozaj sa nedá porovnať 47 kg a 163 CM žieňa s veľkým nabuchanym chlapom 😂😂 a dokonca sú muži ktorí proste žene nedovolia robiť chlapské práce lebo by to pre nich bolo ponizujuce ..

maciatkolulu
2. apr 2023

@barbora19911 však jasne😉

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lujza123
2. apr 2023

😂 😂 😂 Našťastie si všetko spomenuté viem spraviť aj sama takže mi nikto nenakeca ze mam robit všetky domáce práce a pán šikovný manžel ma za to odvezie autom k rodičom a raz za tri roky navrta nejakú poličku 🤦‍♀️

callisia
3. apr 2023

@mooonika1975 Ja robím to isté čo on 😉 Môj tie spomenuté veci nerobí každý deň, tak ako autorkin muž nevŕta každý deň poličky a nezapája doma práčku. Inak, je pre mňa dôležitejšie, že porobí v domácnosti ako raz za rok dačo na aute. Ale ďaleko za rodinou ma nevyváža, to je pravda. Na to som si spravila vodičák až sa tam viem odviezť sama.

mooonika1975
3. apr 2023

@callisia tak áno. Logicky je lepšie ak robí v domácnosti, v ktorej žije aj on.

lujza123
3. apr 2023

Ale tu pekne vidno aké predsudky majú ľudia sami voči sebe a svojmu pohlaviu. Je super keď je muž šikovný, vie si sám spraviť všetko, ale takýto kutilsky typ vie byť aj žena. A tak isto su ľudia ktorým to vôbec nejde, a čuduj sa svete aj veľa chlapov. Ja poznám dosť takých co keď sa rozdeľovalo logické myslenie a zručnosť tak stáli niekde na konci radu.
To ale neznamená ze su nejaký menejcenny koli tomu.

Teraz sme menili dcére izbu, z detskej na izbu mladej ženy. Sama si vybrala farbu, nejaký nový nábytok, doplnky. A sama (s našou pomocou a asistenciou) si všetko spravila, opravu omietky, malovku, umývanie. Zmontovala nové kusky nábytku, najskôr sa bála ze "nieje technický typ" ale hovorím jej ze na poskladanie Ikei nemusí byť Ing, pôjde podľa navodu presne ako keď skladala lego. A ešte aj tu obavanu poličku pomáhala dat na stenu, prvý krát držala vŕtačku aj skrutkovač a zvládla to perfektne. Ma 13 rokov.

Nie nevychovavam z nej muzatku, len samostatnú ženu ktorá sa nezlakne žiadnej cinnosti iba preto ze to predtým nerobila.

Niektorým to vôbec nedochádza, ale starý svet konči, čim dalej tým viac ľudskej činnosti nahradzuju technológie, mení sa spoločnosť a s ňou aj znalosti ktoré ľudia potrebujú k životu.

milanemila
3. apr 2023

Moja mama vedela vela veci sama tych beznych a ak nie, tak mala brata alebo zavolala normalne elektrikara, udrzbara atd. Ved aj vela chlapov nie je tymto smerom zrucnych (tak ako nemusi kazda zena vediet varit 🤦🏼‍♀️) alebo radsej vyuzivaju cas mimo prace inak a zavola sa odbornik. Uz skocili casy kedy si ludia sami opravovali pracky, auta atd 🤷🏼‍♀️

babulkomale
3. apr 2023

Uc sa od muza,nikdy nevies co sa moze stat.
Rodiny bez otcov si volaju majstrov ked nemaju nikoho poruke z rodiny.

Strana
z3