Môj muž ma klame a nepomáha mi

alcenka123
12. sep 2023

Poraďte, som zúfalá. Čakám s mužom dieťa, ale on o tom ešte nevie. Spolu vychovávame ešte moju dcéru z predošlého vzťahu. Momentálne som ešte rok na materskej a popri tom pracujem. Môj muž mi nepomáha v domácnosti (vyhovára sa že pracuje, ale to aj ja). Nevšíma si v poslednej dobe moju dcéru no čo je horšie, začal mi klamať. Sú to drobnosti ale aj väčšie zatajovačky. Za celý deň somnou normálne nekomunikuje. Musím si prísť doslova vypýtať pohladenie aj pusu, chýba mi to. On sa tvári akoby bolo všetko v poriadku, ale mne v tom vzťahu chýba toho čím ďalej tým viac. Cez deň ked je preč tak nezavolá, nenapíše, iba keď ja prvá. S jeho rodičmi si volá každý deň aj píše, a o všetkom, mám pocit že má s nimi lepší vzťah než somnou. Najhoršie je že všetko im vešá na nos, všetky naše problémy. Keď sa s ním chcem o nás rozprávať, v momente sa ofučí a berie všetko ako keby mu niečo vyčítam. Som už zúfalá, chcem to riešiť, ale s ním sa to proste nedá. Keď prídeme k jeho rodičom vôbec si ma nevšíma. Ráno ked sa zobudí hneď beží vedľa ku nim, ani pusu na dobré ráno mi nedá. Preto má nebaví s ním už chodiť k jeho rodičom, no on im chce stále pomáhať a ten víkend je jediný čas čo môžem byť s mojim mužom pretože cez týždeň pracujeme, tak to nejako prekusavam. Čakám s ním bábo a bojím sa mu to aj oznámiť. Už o pár mesiacov budeme spoločne riešiť otázku hypotéky na dom blízko jeho rodičov a ja mám už teraz vrásky ako to všetko bude prebiehať. Bojím sa že sa bude viac venovať práci na ich dome a ja ostanem na všetko sama.

doriiis
12. sep 2023

No a teraz otázka? Naco si si s takýmto spravila dieťa?

viestta
12. sep 2023

Tolko problemov vo vztahu a ty s nim cakas dieta. Lepsie to uz nebude.

domkakvet
12. sep 2023

@alcenka123 tak teraz je uz neskoro, ked si tehotna, porozpravaj sa s nim, bud to pomoze alebo nie.

lenuska9999
12. sep 2023

@alcenka123 mal by pochopiť, že má pomáhať tebe a nie svojim rodičom.. úplne mi príde ako mamin maznáčik. O tehotenstve by som mu povedala čim skôr, aby si sa zariadila. A ak nepomaha- prestala by som mu prať oblečenie, upratovať za ním, umývať za ním riad , chystať mu jedlo atď - pripravila by som len pre seba a dcéru. Potom možno pochopí

tamta
12. sep 2023

Ach, prečo majú ženy potrebu robiť si v každom (aj nefunkčnom) vzťahu dieťa ako suvenír?
Lepšie to podľa mna nebude. Pre toho tvojho nie si priorita. Vzdy budeš ťahať za kratší koniec a budeš v konečnom dôsledku podľa mňa nešťastná.. Resp budeš sama na všetko, na deti, na domácnosť a ak sa jeho rodina bude do Vas starať, zrejme bude na ich strane.. To je ten čierny scenár..
Co teraz? Postaviť sa k tomu ako dospelá žena. Cize sadnúť si s tým tvojim a postaviť ho pred hotovú vec. Čakáte dieťa a bude potrebné, aby tu bol pre teba, pre dieťa a aby sa podieľal na domácnosti. Rodinu už tvoríte vy, preto máte byt na prvom mieste vy. A hlavne si vopred dohodnite financie, ked budes na materskej. Aby tu o rok nebola tema, ze ty zivoris s dvomi deťmi a z rodičovského tahas celu domácnosť a on si bude žiť ako keby sa ho to netýkalo..
Držím palce, aby ho to dieťatko prebralo a zmenil prístup.

lucylaw
12. sep 2023

No tu asi ťažko radiť, nečakaj, že sa zmení, nezmení a keď sa presťahujete blízko jeho rodičov, bude to ešte horšie..Ja naozaj nechcem rýpať, ale mám pocit, že aj ty si do všetkého strašne hrr, máš dieťa z predošlého vzťahu, ešte rok budeš na materskej, takže dieťa má tak 2 roky, za ten čas si sa stihla rozísť s bývalým, nájsť si tento výkvet, s ktorým máš teraz vzťah a rovno aj otehotnieť..Keby som si prečítala tvoj príspevok a nebolo by v ňom, že si tehotná, tak ti rovno poviem, že sa s ním máš rozísť..Takto je len na tebe, ako sa zachováš, ale nerátaj s tým, že ho vaše spoločné dieťa zázračne zmení..Ak už sú vo vzťahu nejaké problémy, dieťa ich ešte zhorší..

januska12323
12. sep 2023

Žena kam si sa ponáhľala? Ledva sa rozídeš s prvým sploditelom a už riešiš druhého? A ešte takého somára, už veľa možností nemáš, buď to vydržíš alebo pôjdete od seba. S ďalším chlapom nemaj deti kým sa nespoznáte viac ako len v posteli.

mk22
12. sep 2023

S prvou dcérkou si na materskej, koľko ma 2r?
A už bývaš s ďalším kt ani poriadne nepoznáš a si aj tehotná?
Dosť rýchla si..

alickapusinka
12. sep 2023

Bože najprv si ho mala dobre spoznať a potom s ním mať dieťa. Nevyzerá to dobré. Podľa mňa. TY sa mu bojíš povedať že s ním čakáš dieťa no do kelu viac než zlé. Bývanie je čie tvoje či jeho. Spor peniaze aspoň na odchod ak by TI bolo treba. Ukladaj si peniaze aby si mala čo najviac úspor.

sissy27
12. sep 2023

@alcenka123 neviem čo ti poradiť... máš chlapa, ktorý si ťa nevšíma, nepomáha ti, v podstate spolu nefungujete ako rodina - ale sex s ním máš a aj bez ochrany. A prečo ešte aj o spoločnej hypotéke s ním uvažuješ, to mi je fakt záhadou ....

ankare
12. sep 2023

@alcenka123 prečo si si s ním dieťa spravila? 😪

stanislavicenka
12. sep 2023

@alcenka123 autorka, bude z teba slobodna mamicka s dvomi detmi. Skutocne chces s takymto clovekom, ktory nevidi ziadny problem vo vztahu vychovavat deti? Ako sa bude spravat k tvojej dcere po narodenia jeho vlastneho potomka, ked teraz si ju nevsima? A ty chces zit este aj v blizkosti jeho rodicov? Snad nie.
Drzim ti palce. Bud silna pre vsetko, co ta caka

mk22
12. sep 2023

@alcenka123 a čítam ze hypotéku, neblázni.. Prečo sa tak ponahlas.. Véd ty ho zrejme až tak dobre nepoznáš, ste spolu krátko.. Daj tomu čas, nech sa ukáže ako človek, partner, čo zatiaľ vidíš, nie je dva x príjemné ani tebe.. Nezáujem o tvoju dcéru, teba.. Akože to je posl žijúci chlap, či prečo sa tak po nahlas?

simca06022011
12. sep 2023

@alcenka123 nepises podstatnu vec, kolko to trva, ako si malu nevsima a ci si sa s nim o tom rozpravala... lebo to je zaklad. Dieta ste na dialku neurobili asi. Ak si na RD s dietatom, ktore nie je jeho, tak si sa trosku poponahlala s tymto chlapom do niecoho.. V prvom rade je rozhovor doma o tom, ako sa chova, a teda ci vie ze mate doma "dieta" (aj ked nie jeho).
Podla mna to nebude dobre, vidno to v spolocnosti. Pridete k rodicom=nevsima si ta.

ivik4
12. sep 2023

Nech mi napise kto chce co chce, tak ak by sa este dalo, dieta by som si v tejto situacii nenechala lebo by som s nim uz ani nechcela riesit hypo, byvanie atd. Nic
Nevludny mamkin cecok

barborachors
12. sep 2023

@alcenka123 hm, neda ti ani pusu, nepohladi... a to dieta mas s kym? Vsak mu normalne povedz, ze si tehotna a ze potrebujes aby ti pomahal viac doma. Naco taketo ofuky. Chlapovi musis polopate povedat, co chces a pripravit si padne argumenty, preco, naco, zaco. A stanovit si jasne pravidla. Ked sa k tomu postavi negativne, tak ja by som samozrejme navrhla rozchod a prerusila tehotenstvo. Naco taketo trapenie, aj dieta aj ty a aj dalsie dieta, len trampoty pre jedneho exota.

daniela1911
12. sep 2023

@ivik4 súhlasim
Zváž UPT, píšem to necitlivo, ale skončíš sama s dvoma deťmi, a možno ešte budeš po sudoch naháňať dvoch rôznych otcoch kvôli výživnému. Takýto život chceš ?

sasa1310
12. sep 2023

@alcenka123 a toto všetko sa začalo, až kým ťa oplodnil....predtým bol ideálny

kika147
12. sep 2023

@alcenka123 teraz je to na 💩 keď budete mať na krku hypo , dve deti a k tomu jeho rodičov pri zadku tak sa vas vzťah len rýchlejšie rozpadne a z teba bude uzlik nervov,, nech ma tu aj ukameňujú ja by som si dieťa nenechala a od neho odišla

zmrzlinka2021
12. sep 2023

@alcenka123 chápem správne že s prvým frajerom dieťa, s ďalším frajerom dieťa?
Ty si nikdy netúžila žiť usporiadané? Dôkladne spoznať človeka, vydať sa, až po čase dieťa?

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
12. sep 2023

No nič, do tretice všetko dobré. Budeš mať tri deti a každé s iným.

0kristina0
13. sep 2023

To co ti rastie na krku treba aj pouzivat, ja uz nemam slov zeny na vas 🤦‍♀️