icon

Môj muž mi nedáva peniaze

14. feb 2022

Píšem anonymne pretože sa veľmi hanbím...s mužom máme dve maličké detičky som s nimi na materskej.. ako iste viete maminky som teraz pred materskou.. a môj muž robí pravidelne každý mesiac to isté.. on dostáva výplatu skôr.. dnes dostal výplatu. Vie že som pred materskou a nemám ani fúka. On mi baby.. nedá.. nespýta sa. Ja mu každý večer robím desiatu. Aby proste mal. Môže si ísť kúpiť keď je v práci alebo ísť na obed ale povedal že on si bude nosiť zdomu že načo kupovať. To by bolo všetko v poriadku. Lenže takto pred materskou je to o krk. Doslova z posledných chlebíkov a šunky pre deti som mu spravila desiatu. Ráno keď moje deti budú pýtať chlebík tak neviem.. ženy ja toto nezvladam. On sa spolieha na moju rodinu že mi mama pozicia. Lenže ja jej to z tej Materskej vrátim a ostane mi akurát tak hovno. môj muž nechápe že máme deti a spoločnú domácnosť. On mi jednoducho dokáže zatajiť aj našetrené peniaze. Má to v paží lebo vie že moja mamka nás tak nenechá. Ale od neho je to hnusné ako mu to už preboha mám vysvetliť že tu nejde o to že ho . Niekto vyziera.. tu má deti a ja nechcem nič iba im dať jesť 🙏🙏

Strana
z6
mandarinka555
15. feb 2022

@brembo Presne tak...aby jej neurobil ešte ďalšie tri deti :(

elektrina
15. feb 2022

No do p....a s takym mas dve deti? Este jemu skor zrobis z posledneho krajca chleba desiatu nez detom?....pre boha ziveho schop sa....ina by mu posledny krajec chleba natrela maslom tak ze by mu ho rovno do xichtu drbla a isla prec s oboma detma... Chore doslova ....deti zrobit vedel a teraz si zijete jak spolubyvajuci, ty doma s detma na krku on v robote kde mu je na vyplatu hej hlavne ked zenu necha doslova dochnut doma z posledneho

tncka
15. feb 2022

Ja.sa nedivim ze sa hanbis,aj ja by som sa. Zober deti,chod k mame,rozved sa a pytaj vyzivne. Z.rd jeden vychcany,naco si robil deti...

martina1201
15. feb 2022

Autorka to čo je za argument že keď ho poziadas tak hej hej a potom zabudol som. sedí na gauči a cumi na telku? Príď za ním a opýtaj sa ho robíš niečo dôležité? Ak odpovie nie,podaj mu mobil a povedz tak preved mi peniaze na účet. Čo je to za výhovorku, že keby si žiadala o výživné tak tiež by ti nedával a dopadlo by to rovnako. Nedopadlo a vieš prečo? Lebo keby ti neplatil môžeš na neho poslať exekúciu a tu isto chcieť nebude. Svokrovi treba zavolať a na rovinu mu povedať že ak chce posielať vnúčatám peniaze tak istotne nie po jeho synovi ale cez teba alebo na tvoj účet a ako dôvod uviesť že deti od neho nikdy ani cent nevideli. A kľudne by som to urobila tak, aby to muž počul. Bojíš sa ho lebo je násilný? Tak volaj políciu keď sa k tebe začne chovať násilne. Chlap sa k tebe správa takto, lebo mu to dovoliš. A ak chces niečo dosiahnuť tak jedine ak mu ukážeš že sa ho nebojis a za svojím slovom si stojíš. Daj mu na výber buď ti bude k 15. v mesiaci posielať určitú sumu peňazí na deti a stravu alebo to od neho budeš žiadať súdnou cestou a ak nebude platiť tak budeš vymáhať formou exekúcie..... Ak chces aby sa zmenil on v správaní k tebe, zmeň sa nasjkor ty v správaní voči samej sebe. Začni si vážiť samu seba a bojuje za seba aj vaše deti. Keď si začneš vážiť samu seba dáš šancu aj jemu aby sa uvedomil a tiež si ťa začal vážiť. Tu bojuješ za seba ako levica a pri ňom sa chovať ako sivá myška. Zabojuj aj pri ňom. Uvidíš ako sa zachová a či mu to docvakne. Peknými rečami a ani dohovaranim to nejde. To si už zistila. Len tým, že si budeš stáť za každým svojím slovom a budeš mu dávať možnosti na výber a stať si za tým čo povieš niečo docieliš.

Držím palce aby si v sebe našla silu zabojovať za seba aj vaše deti..... A tiež dúfam, že tvojmu mužovi docvakne vo je pre rodinu najlepšie......

sofia1979
15. feb 2022

@kakawah nie

ywonnee
16. feb 2022

Pokial ste manželia na rovinu mu povedať, že pôjdeš na socialku a čo ty dostaneš aj on zarobí sú AUTOMATICKY vaše spoločne peniaze, fifty fifty a ak nie ste, normálne aj keď spolu žijete, ísť na socialku a súdne žiadať výživné. My sme tak mali s Ex. Tiež mi nechcel dávať, do 2 mesiacov bol súd a už musel dokonca ešte aj na mna keďže som bola na MD a starala sa o domácnosť v ktorej žil. Ľahký proces keď je chmulo. A kopni ho do riti

bubik6x
16. feb 2022

Mne priateľ tiež nedáva peniaze, ale za to keď mu poviem chod do obchodu tak nakúpi bez problému, z nájmom ideme pol na pol, pre deti taktiež kupujem ja ale keď mu poviem že nemám tak mi dá, a keď naposledy povedal že musí si ísť kúpiť oblečenie tak som mu povedala nech vezme aj našu 5 ročnú dcéru lebo potrebuje nové rifle tak ju bez problemu zobral a nakúpil....neviem skús sa s ním o tom porozprávať že takto sa to nedá, alebo si vybav alimenty na deti to sa dá aj keď ste spolu

hvolkovamirka
16. feb 2022

@bubik6x ved ale tu asi tie peniaze nebudu jediny problem, ktory maju. tam to podla mna uplne prestalo fungovat a nema v nom ziadnu oporu

autor
16. feb 2022

@martina1201 neviem akú máš predstavu že ho tu hyckam a hovorím láskyplným tónom že daj mi peniažky?
Ja bojujem ako môžem. S tým človekom nepohnem. Vieš co je to maximálny flegmatik? Sa môžem aj na hlavu tu postaviť hádame sa denne kvôli tomuto.
Dobre súdnou cestou je to správne pretože on je povinný. Lenže chcem ešte skúsiť to takto pretože ak na neho pôjdem súdnou cestou už nebude ani len otec nie ešte moj muž. Toto by ho tak dostalo že by sa vykašľal na nás. Deti ho milujú neskutočne. A ja tiež svojím spôsobom keď není debil (áno aj také dni sú).
Takže toto bude fakt naozaj tá posledná možnosť.

daniela1911
16. feb 2022

Keby sa môj chlap vykašľal na deti, a už by nebol ani otec - preto lebo súdom by som žiadala na stravu, čiže aj na “chlebík so šunkou” na jeho desiatu. Bola by to tá najlepšia vec, čo by sa mi vtedy stala.
Sama píšeš, že je maximálny flegmatik a pritom zas píšeš o poslednej možnosti pred súdom. Veď on bude mať milión tvojich posledných výhražok u pič…
Vôbec nechápem, tvoje pohnútky ostať v dome… čo máš z toho domu ? Znie mi to vypočítavo. Tvoj nárok na 1/2 domu ti neberiem, ale počítať koliečka šunky každý mesiac, za cenu, aby on ostal stále otcom, a zároveň aby ste byvali v spoločnom dome. Ľutujem ťa.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ciusinka
16. feb 2022

Prosim ta vysvetli mi len jedine - ako sa da milovat cloveka, ktoremu je jedno, ze vase deti nebudu mat na ranajky co jest, hlavne, ze on si naplni svoj bachor? Toto keby mi chlap spravil raz, tak sa mi tak zhnusi, ze uz by som sa na neho ani nepozrela..

mamina1419
16. feb 2022

@lujza123 ak sú manželia a on všetko zdokladuje ako má tak vracajú 720€ približne. Len to musí doložiť papiere z upsvar že poberá RP .

lujza123
16. feb 2022

AUTORKA podľa toho čo píšeš je zrejmé ze sa ho zatiaľ opustiť nechystáš ani si ešte nedokážeš sama sebe pripustiť v akom naozaj problémovom spolužití sa nachádzaš.

Aspoň teda skus začať varit iba z potravín ktoré donesie len on. Keď bude po tebe chcieť aby si niečo nakúpila aj ty z materskej povedz ze nemôžeš lebo si setris na auto (keď môže on môžes aj ty) a rodicia ti už odmietajú požičať.
Ak máte rodinný dom sprav si niekde tajnú špajzu s potravinami ktoré kúpiš za svoje pre deti, ak mas možnosť kúp si campingovu ladnicku, stojí to asi 20 eur, má to také náplne ktoré dáš na par hodin do mrazaku a tie ti vychladia tu prenosnú chladničku na 24 hod.
Keď je cele dni preč dokážeš takto fungovať celé mesiace.
A jemu (a akože aj vám) var z toho co nakúpi. Keď sa zatne a nenakupi nič kúp múku, olej, mrkvu a fazuľu z toho vieš navarit jedlo chudobných.
Nekúpi chleba? Priprav mu suchu placku z múky, pripadne lokšu na desiatu. Nekúpi mäso? Sprav mu na večeru seitan (vola sa to pšeničné maso, recept nájdeš na nete potrebuješ na to len múku). Jednoduché vecere: ryža s mrkvou, múčna polievka s fazuľou, fazule v rajcinovej omáčke, špagety s kečupom, mrkvovo-fazulove fašírky, zaprazena polievka, kminova polievka, cibuľová polievka, múčne placky s fazulovou nátierkou.

Bud milá, flegmaticka, nehadaj sa. Rodicia ti nepožícajú, ty platíš oblečenie, obuv, kozmetiku deťom, sebe, setris si na auto a za tých 20 e co si mala nazvyš si kúpila 10 kg múky, 5 kg mrkvy a fazuľu.

Ja ti garantujem ze mesiac fazule na večeru ho zlomy. Len na toto naozaj musíš mat guráž, nepolavit, nebat sa. Neustupit.
Bud ako on. Bud flegmaticka a spoliehaj sa ze on sa postará

puklica13
16. feb 2022

pekne si to ospravedlnujes..a co si teda dala detom na ranajky?

martina1201
16. feb 2022

Autorka prepáč, ale to čo píšeš nemá ani hlavu a ani pätu. Áno hyckas si ho, lebo mu robíš desiatu. A prepáč ale ako môže byť niekto flegmatik a zároveň nervak? Však to dokopy nejde.... Keď to nejde po dobrom a ani po zlom ako inak to chces skúsiť ak nie pohrozenim že podas podnet na súd? Čo iné ti tu máme poradiť? Čo si myslíš že zaberie? Podľa mňa len to pohrozenie súdom. Istotne nie to, že sa s ním ideš hádať denne. S kľudom anglicana mu oznam že ak sa nezmení jeho postoj voči tebe a deťom tak sa zariadis po svojom a teda poziadas súd o výživné na deti a ak sa mu nepáči môžeš súd požiadať aj o výživné na manželku. A potom pápá šetrenie na auto pre seba..... Otcom nie je ten kto deti urobí ale ten co sa o ne stará. A to tvoj muž nerobí....

jaskolka
16. feb 2022

Ja len premýšľam, akým "iným psychologickým spôsobom" by si toho debila chcela zmeniť? Fakt myslís, že sa stane dáky zázrak a z egoistu sa psychologickým ťahmi stane úžasný človek? U mňa by dostal panvicou po hlave a nie "papanie na desiatu". A už vôbec by som ho neospravedlňovala, že je úžasný otec. Lebo toto sebecké čudo ma ďaleko od dobrého otca, keď zožerie bez problémov aj posledný chlieb a šunku pre deti.
A už vôbec nerozumiem, ako môžu byť mnohé ženy také slepé a hlúpe.

bubik6x
16. feb 2022

@hvolkovamirka veď to že ju berie ako samozrejmosť, bolo, je a bude, to si myslí každý chlap, aj môj to takto bral, ja som sa postarala a vybavené a chlap si môže nohy vystaviť na stôl a sparat sa v nose a žena urob to a tamto, ale takto to nefunguje preto som najprv navrhla rozhovor, myslím si že autorka od neho ani nič nepýta, ani neočakáva, keďže sa to doteraz nezmenilo a keď sa ani nezmení tak po zlom alimenty a keď ani to nezaberie tak odchod a hotovo, však toto nemá zmysel, žeby žena všetko spravila, všetko kúpila, o deti sa postarala, myslela kudy kam a chlap by deťom od úst zobral a mal na salame aj deti aj ženu, to rovno môže ostať sama s deťmi a bude mať aj hneď o jeden krk a blba menej

beataxxx
16. feb 2022

Mozno by si uvedomil,co robi, keby si si nasla nejaku brigadu po veceroch a nechala ho s detmi….aj upratovanie, hocico, len aby pochopil, ze potrebujes peniaze…ja som to mala podobne, jeho peniaze boli jeho a moje nase, tak pocas materskej som po nociach robila preklady, bola to drina, ale pomohlo to mojej penazenke, s nim to vsak nepohlo…je to tazke, ale nieco by si mala urobit, lebo same sa to nezmeni….a urcite by som ho nekrmila na ukor deti!,,

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzliq
16. feb 2022

Zavolaj s plačom jeho máme, že nemáš peniaze na jedlo pre deti, či ti nemôže dať. Nie požičať, ale dať. A keď sa bude vypytovať, povadz pravdu, že jej syn ti nechce dať peniaze. Nech sa hanbí.

miadi
16. feb 2022

Tak to si super otca vybrala detom ked teraz im Kludne zozerie prve posledne a Keby si poziadala o vyzivne tak sa uplne vyserie na Deti? Ty si taka pasivna rohožka pre svojho muza .. on sa chova len tak ako mu ty dovolis umoznis.,ze Deti ho zboznuju je chaba vyhovorka preco snim si.

iveta7677
16. feb 2022

Mozno to skuste takto: z vašich peňazi kupujte potraviny len a len pre vas a pre deti. On neprispieva tak nech si kupuje sam. Treba mu povedat, ze vasa materska nestaci na vsetko a taketo je vase rozhodnutie. Je to silny argument a nemoze to napadnut.

kitycat
16. feb 2022

Neviem teda vazne ako bojujes a nehyckas si ho, ked mu z poslednej sunky robis svacinky na rozkaz a places do vankusa, ze rano nemas co dat detom... 🙄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
16. feb 2022

@elizabet173 nema strach z neho . Mà strach sama zo seba. Neveri si. Mysli si ze bez neho jej nebude lepsie. Tak mu len ustupuje . Boji sa byt sama single rozvedena s 2detmi. A ked bude v sebe zivit tento strach a bezmocnost tak bude bezmocna vydana napospas jeho dobrej voli.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6