icon

Môj muž pije a ja už nevládzem

7. sep 2024

Môj muž pije....každý večer vypije fľašu tvrdého alkoholu. Ráno vstane akoby nič, chodí do práce, zarába pomerne slušne...keď príde z práce berie deti von... cez deň je na oko úplne bezny chlap...príde večer a sám sa opije. Do očí mi bude klamať, že si dal dve pivá alebo nejakú inú bachorku. Nechce sa somnou rozprávať, nespávame spolu, keď sa ho snažím opýtať, či ho niečo trápi alebo čo mám robiť odmieta sa somnou baviť... Čo je toto za život.
Keď si zbalim veci, vyhráža sa samovraždou.
Úplne mu preskočilo...
Pravda je, že sama a deťmi nemám šancum..práca začína skoro, rodina je ďaleko...
Áno viem, že mám odijst bude to len horsie, ale ja nemám silu ...nedokážem to vysvetlit deťom, zbožňujú ho. Keď niečo poviem rodičom, ja som tá zlá...aká by to bola hanba, keby som sa rozviedla a čo idem robiť sama s deťmi.... Žiadna podporam

Strana
z2
karolinakr
7. sep 2024

povedz mu, že nemusi spachat samovraždu, nech sa len otvori, čo ho trápi

karolinakr
7. sep 2024

tak vidiš, zadumany, tichy, stale premyšla
ma problemy a nie male..možno sa boji, ze ked sa prizna, ho opustiš....
mozeš mu pohrozit, že odideš, ale dvere ma otvorene, ak chce riešit veci, spolu to zvladnete a take tie reči..

karolinakr
7. sep 2024

Byvate na Slovensku? Každy deň samovražda, naposledy nejsky 71ročny išiel pred vlak..Ludia maju problemy, po covide ekonomila v ťahu, verim, že sa zhoršila situacia..
Možno jeho alkoholizmus je len vysledkom nespracovaneho problemu, nepišeš, že pil cele manželstvo
Horšie, že odmieta komunikovať..može mat zdravotne, finančne, so zakonom, dlhy, nebankovka, hrozi mu, že pride byt, rakovina čokoĺvek
Nejak ho dotlač k tomu, nech sa vyjadri, že o čo ide..Z tvojho opisu ten alkohol je vysledok niečoho, nie pričina

alexnina777
8. sep 2024

Deti zbožnujú svojho otca alkoholika ktorý každý deň vypije flašu tvrdého alkoholu, prosim ta sama tomuto neveriš čo si napisala….. v ktorej faze dňa ho zbožnujú? tvoji rodičia ta nepodporia, je to hamba odist od alkoholika aj s detmi.. toto je zlý sen.. skús si zistiť niečo o azylových domovoch pre matky s detmi pre začiatok.. tam nájdes podporu pre nový začiatok určite

marlent
8. sep 2024

Ak šoféruje normálne natvrdo by som zavolala na fizlaren nadiktovala trasu q spz...
Ak večer stiahne fľašu tvrdého ráno musí nafukat zbytkovy.
Tým pádom síce ok príde o vodicak ale psychiater a liečenie...

6mia6
11. sep 2024

@alexnina777 poznám takú rodinu. Tie deti iné nepoznajú. Len ozratych rodičov, oni nevedia, že to môže a má byť inak. Sú to deti. Neskôr im dôjde ako to celé bolo. A to pijú kľudne aj doobeda. Takže sú bežne pod vplyvom, tu autorka píše, že fľašu páleného vypije večer. Deti ho teoreticky ani nemusia vidieť.

kuki13
11. sep 2024

Ja som mame dlhe roky vyčítala že neodišla od otca a ostávali sme žiť v tom toxickom prostredí, pokazilo nám to na nejaku dobu vzťahy a obe sme potom chodili k psycho. Ak sa len trochu dá nesprav to svojim deťom a ani sebe.

alexnina777
11. sep 2024

@6mia6 Rozumiem čo píšeš… napriek tomu sem napísalo mnoho už dospelých detí alkoholikov, a zhodnú sa len v jednom , ten život je peklo, a zanechá to na každom dieťati stopy a traumy… dieťa ked je malé a nevie že existujú aj kvalitný a triezvy otcovia, berú takéhoto otca ako samozrejmosť.. možno ho možu aj zbožňovať do určitého veku, ale čím sú starší a vnímavejší neexistuje že takéhoto otca zbožňujú.. moja pointa je , že ak autorka nemá v nikom podporu može pre začiatok skúsit zistit ako je to v azylových domoch pre osamelé matky..pre začiatok

biba_18
3. feb 2025

@alexnina777 kamoska má muža alkoholika a deti ho zbožňovali - nebol agresívny, nevrieskal doma, skôr než úplne odpadol bol zábavný, nikdy od nich nič nevyžadoval - prečo by ho nezbožňovali?

Strana
z2