Môj otec je alkoholik

lussy170
4. jún 2020

Ahojte . ja už nevládzem dalej , mám 21 rokov , môj otec je alkoholik , niekedy bil moju mamku a nasi sa potom rozviedli , odisli sme na rok , ale tam kde sme boli sme boli to tiez nebolo lahke , tak sme sa vrátili , mamka nepracuje lebo sa stara o babku za nu dostava peniaze a tym padom ze oco je alkoholik tak ten nepojde pracovat ani za nič lebo on nemoze je chory a proste kazdy den je opity , predvcerom rozbil tanier s prazenicou bol bordel , a povedal ze do mamky hodi tie crepiny , ja som si to vsetko zdokumenotovala do mobilu , a niekedy ked je opity vravi ze nemam bic mudra ak poviem svoj nazor , vcera povedal ked som hodila bicyklom ze nebuc taka nadrazdena bo ci to moze raz skoncit , a v Utorok povedal ze vypadni a potom mamka spravila mu prazenicu do panvicky a ako som pisala rozbil ten taniec a povedal ze ked bola ta prazenica v panvicke mamke povedal ze ci toto chce mamka vidiet na hlave , a ked mamka sa za nho vidala tak do nej chcel hadzat normalne pohare neviem ci sa tak stalo , ja po nociach nespim , nemame kde ist lebo nemame peniaze , ja nevladzem aj by som sa zabila prestala dychat , ale to clovek nevydrzi lebo ho to potom nuti sa nadychnut , kazdy den uz 4 den za sebou chodi do krcmy a pije alkohol sedi tam xxxxx hodin a domov pride s kupenym alkoholom , proste kazdy den to iste je tak prepity ma ten mozog ze je to nenormalne , ja si setrim a este mi hovori normalne mi povie či som v poriadku či to mam v hlave v poriadku a že som piča , a potom vravi kurva boha ci kristu pana mariu , do piči do piči , ja uz neozaj nevladzem .... neviem ci mam verit tomu ako sa vravi ze vsetko zle je na nieco dobre a ze to bude niekedy dobre naozaj tomu uz pomaly prestavam verit , a chcem aby som tu uz nebola , nechapem preco som tu na tejto zemi ked mam zivot na ..... ako viem su aj horsie pripady ale ja uz naozaj nechcem zit uz nevladzem

hettinka
5. jún 2020

@marca12 to bohužiaľ žiadna z nás nemôže urobiť. Žiadna z nás rám nemôže prísť a zbaliť ich, to musia urobiť samé. Nikto z nás im tu na MK nenájde robotu. Ešte by sa mohli obrátiť na nejaké OZ, alebo krízové centrum.

marca12
5. jún 2020

@hettinka ved prave,ze skladaju,ale mozno ma pani nizky dochodok,mozno nema ine deti a mozno si to jej deti nemozu dovolit a mozno nechce ist do domova. Su ludia,ktori ani za nic nepojdu do domova.

lussy170
autor
5. jún 2020

@hettinka o ako ta trapi ze nepracujem

amelia000
5. jún 2020

@marca12 ano, ale to uz nieje ich starost. Uz raz odisli (vraj) takze pochybujem, ze vtedy chodili na navstevu za svokrou..ci radsej lepsie nechat po sebe hulakat tahat z penazi atd, ale budem sa starat o cudzieho cloveka co (vraj) tvrdil ze je ok ak manzel si dava do pozoru zenu? No nech mi nikto nehovori, ze mlada nema kamosky a v zivote nevidela aj model normalnej rodiny. Su ludia a ludia...niektory sa len stazuju na zly zivot a ziju ho tak dalej a iny zas nieco preto spravia. Autorka ocividne patri do kat. C 1.. ja netvrdim ze vyrozpravanie sa, ak ma zly zivot je zle, ale nech sa netvari, ze tu fakt hlada nejaku pomoc, ci pravnu alebo inu.

hettinka
5. jún 2020

@lussy170 lebo kým nemáš prácu, nemáš peniaze a nikam sa neposunies. Chceš radu, alebo poľutovať? Áno, ľutujem ta za to, aké si mala detstvo. Ale za súčasnú situáciu ta ľutovať nebudem. 3 roky si dospela, keď by som v takejto situácii, asi sa vykaslem na nadstavbu, idem robiť a školu si dorobím neskôr diaľkovo alebo s individuálnym plánom. Všetko sa da, len sa musí chcieť. A ty nechces (asi dosť).

hettinka
5. jún 2020

@marca12 ale to nie je autorkin problém a ani problém jej matky, že stará pani do DSS (možno) nechce a vlastný syn sa o ňu postarať nevie/nechce. To je problém babky a toho alkoholika.

lussy170
autor
5. jún 2020

@hettinka a to mam nechat ten jeden rok , ze mam sa uz vykaslat na ten posledny rok ?

marca12
5. jún 2020

@hettinka trosku sebecke zmyslanie. Aj keby sme sa rozviedli,svokru by som nenechala na holickach. Ano ma sa postarat syn,ale ked je syn k nicomu,ma ta pani skapat,lebo ved je len svokrou niekomu. O kolkych opustenych ludi sa staraju cudzi ludia. AJ v okoli poznam babky,dedkov,ktore bud nemaju dieta alebo su daleko deti a nechcu ist do domova a cudzim ludom,susedom nie je ich osud lahostajny. Vdaka bohu,ze taki ludia este existuju,lebo podla tvojho meritka by pokapali

amelia000
5. jún 2020

@hettinka pockaj, za ake necitlive 🐖 tu zaraz budeme s takym nazorom 🤣

lussy170
autor
5. jún 2020

@marca12 no to je pekne ze existuju niektori taki ktori sa postaraju

hettinka
5. jún 2020

@marca12 precitaj si ešte raz jej príspevky. Oni tej babke berú dôchodok a na ňu berú opatrovateľský príspevok. To je ich jediný príjem. A bývajú v tom dome. Takze žiadna nezištná laska k ex-svokre, oni nikde nerobia, vyciciavaju babku a sťažujú sa, že tatko pije. No nerobia s tým nič, lebo sú neschopne 2 dospelé ženy zbaliť veci a nájsť si normálne robotu. Neverím, že by z 2 platov neutiahli prenájom nejakej garsónky.
A mlada, ak má kúsok zdravého rozumu, by sa mala zbaliť aj sama ... lenže jednoduchšie je vyplakávať a z výživného kupovať sprostosti. 50€ za parfem si bežne nedovolím ja ako pracujúca žena s platom skoro 1000€ Veď sa dá kúpiť za 5-10 nejaký v drogérii alebo z avonu.

lussy170
autor
5. jún 2020

@hettinka z akych platov preboha z akych , si myslis ze to je lahke ved kolko stoji prenajom .....

lussy170
autor
5. jún 2020

@hettinka a skolu nenecham ked mam len 1 rok este

hettinka
5. jún 2020

@lussy170 okolo 300€. Keby ste obidve robili, zaplatíte si to. Ini to ako robia??? Si vezmi napríklad mladi manzelia čo živia ešte aj dieťa a zvládnu to... prestaň sa ľutovať a pohnite zadkom.

amelia000
5. jún 2020

@lussy170 nenechas skolu, nic neurobis pre napravu a lepsi zivot...tak si este odtrp rok a bude poriesene.

hettinka
5. jún 2020

@lussy170 vybav individuálny plán. Je zo nadstavba, to sa robí aj diaľkovo. Robím v školstve, takze viem ako školy funguju.

lussy170
autor
5. jún 2020

@amelia000 no ved to ze este ten jeden rok mi treba uz aby to zbehlo

amelia000
5. jún 2020

@lussy170 tak nech ti to zbehne.
@hettinka aaale prosim ta. 😄

lussy170
autor
5. jún 2020

@amelia000 kiezby to tak rychlo aj ubehlo

amelia000
5. jún 2020

@lussy170 no jak si zariadis tak mas. Len nechapem naco si to davala do skupiny pravneho poradenstva, ak si vobec s tym nechcela nic robit.

lussy170
autor
5. jún 2020

@amelia000 ja som uz nevladala normalne sa mi nechcelo zit , som chcela zadrzat dych ale velmi to nejde ... potrebovala som sa nikomu zdvôverit take nieco , lebo ja nemam nikoho takeho komu by som to mohla povedať

amelia000
5. jún 2020

@lussy170 zadrzat dych 🤣 no od toho tu je MK ked sa chces aj vyrozpravat ale tam sa pravnici vo svojom volnom case venuju ludom ktory to potrebuju. Tam to uz nieje na vyrozpravanie.

kiwi3
5. jún 2020

@hettinka no vies, ako ju ti rodicia naucili, taka je... to vyzera, ze mozno v zivote nerobili, len ziju z roznych socialnych prispevkov. to je retazec, ktory je tazke pretrhnut.
akoze neviem, ale je to len take stazovanie sa bez snahy nieco s tym spravit. u nas teda nikdy neboli vazne financne problemy, lebo rodicia pracovvali. ale od strednej som kazdu volnu chvilu pracovala, prazdniny mesiac, vysoku celu. aby som si mohla kupit, co chcem a nemusela na to pytat prachy od nasich. ale asi jednoduchsie je odvolavat sa na rok skoly (aj ked su dovtedy este volne 3 mesiace)

lussy170
autor
5. jún 2020

@kiwi3 no urcite uz len moji rodicia nepracovali a z coho myslis ze zili z mráčikov na nebi alebo čo

kiwi3
5. jún 2020

@lussy170 cize teraz ziju z mracikov na nebi asi

hettinka
5. jún 2020

@kiwi3 no ja neviem, dcéra teraz skončila gymko, ide na VS a nič iné nerobila, len písala do rôznych spoločnosti, aby dostala prácu, pozerala inzeráty, volala. Podarilo sa. Ona už počas školy robila chvíľku. Len kvôli korone prišla dočasne o prácu.
A to jej môžeme kúpiť všetko, vôbec nemusí robiť, ale chce už, že už má 18 a chce svoje peniaze, aby na každú somarinku nemusela od nás pýtať.

Fakt decka sú už od marca doma, do septembra daleko, dievčina kamošky ani frajera asi nemá, keď sa ani nemá komu zdvoverit. Tak sa nečudujem, že jej z toho doma musí už byt zle s opitým otcom, nesebestacnou babkou a matkou, ktorá nikde nerobí len opatruje.

lujza123
7. jún 2020

@lussy170 no máš to ťažké, motas sa v bludnom kruhu, v bahne chudoby a mizerie do ktorej ta namocili tvoji rodicia. Tatko ožran a mama ktorá ťa nedokázala ochrániť. Vymotat sa z toho bude pre teba veľmi náročné, možno až nemožné. To záleží od teba, od toho ako si schopná svoju situáciu si uvedomiť a niečo s nou robiť.

Ženy ti tu dobre radili. Daj si odklad školy a rýchlo z toho toxického prostredia prec. Nemusíš tam trpieť, ani tvoja mama nie, len škoda ze to nechcete vidieť.