icon

Môj otec neustále nosí domov zbytočnosti. Čo s tým robiť?

Dnes o 15:07

Mám taký problém môj otec zbiera veci čo nájde vonku. Aj z koša vyberá a nosí domov zbytočnosti. Každý týždeň donesie niečo. Na Vianoce doniesol domov odhodený vianočný stromček. Staré mobily elektroniku zbiera a plechovky aj keď máme peniaze. Aspoň že ich dáva recyklovať, ja s mamou sme mu zakázali to držať doma tie plechovky. Všetko zbiera a keď ide von idem s ním aby nezbieral. Ale nepomáha to. Dnes som s ním išla von so psom chcel ísť on tak že idem s ním. Išli sme okolo kostola a pri kostole smetiaky. Pred kostolom veľa ľudí a on k tým smetiakom, že tam pri koši je niečo zaujímavé a užitočné a že to chce zobrať domov. Obzeral to a ľudia na nás čumeli a ja som sa hanbila. Prehovorila som ho a tak nič nezobral. Už neviem čo s ním.

stellarstar
Dnes o 15:09

@anonym_autor messie, to take ľahké s nim nebude

anonym_f17e4a
Dnes o 15:11
anonym_bcc1ac
Dnes o 15:12

otec trpí nejakou diagnozou? Na niečo sa lieči? Lebo toto je na psychiatra.

autor
Dnes o 15:14
@anonym_bcc1ac

otec trpí nejakou diagnozou? Na niečo sa lieči? Lebo toto je na psychiatra.

@anonym_bcc1ac nie ani u psychiatra nebol. A neviem si predstaviť ako by som ho tam dostala. Predtým to aspoň robil večer ale teraz aj cez deň chodí ku košom a hanbím sa za to.

anonym_c2553b
Dnes o 15:22

@anonym_autor
Ja som sa pytala AI co si o tom mysli , zaujmava odpoved , prve ci nevyrastal v chudobnych pomeroch a druha ze sa nudi a chce byt "uzitocny"

autor
Dnes o 15:33
@anonym_c2553b

@anonym_autor
Ja som sa pytala AI co si o tom mysli , zaujmava odpoved , prve ci nevyrastal v chudobnych pomeroch a druha ze sa nudi a chce byt "uzitocny"

@anonym_c2553b nevyrastal v chudobných pomeroch. A neviem no nudí sa dosť. Často lúšti sudoku, alebo na FB pozerá hlúposti. No keby si ho videla on vždy keď niečo vidí povie: toto rozoberiem a vyberiem z toho toto a urobím s tým to a to a tak podobne. Všetko je použiteľné aj totálna hovadina sa mu páči.

lukbe
Dnes o 15:36

Ty s ním bývaš sama? Nemoze to riešiť mama? Dala by som mu ultimátum, bud s ním nejdeš alebo zbierať nebude. Ale neviem, ci to pomôže.

autor
Dnes o 15:39
@lukbe

Ty s ním bývaš sama? Nemoze to riešiť mama? Dala by som mu ultimátum, bud s ním nejdeš alebo zbierať nebude. Ale neviem, ci to pomôže.

@lukbe no donedávna sme boli s mamou, ale ona zomrela asi pred pol rokom a odvtedy začal riadne zbierať. Už aj cez deň a hrôza to je.

ivicatolic
Dnes o 16:16

@anonym_autor poznám takú rodinu, otec - zberateľ, robí to cca 30 rokov, v dome bývajú už len v jednej izbe a záhrada dlhá asi 100 metrov komplet zaplnená....👽👽👽

martinmmartin
Dnes o 16:16
@anonym_autor

@lukbe no donedávna sme boli s mamou, ale ona zomrela asi pred pol rokom a odvtedy začal riadne zbierať. Už aj cez deň a hrôza to je.

@anonym_autor Je to forma OCD - Hoarding. Nedokaze sa zbavit veci . Je to uplne bezna psychologicka diagnoza

anonym_6f1ed1
Dnes o 16:20
@martinmmartin

@anonym_autor Je to forma OCD - Hoarding. Nedokaze sa zbavit veci . Je to uplne bezna psychologicka diagnoza

@martinmmartin psychiatrická diagnoza

anonym_77c3ed
Dnes o 16:28

Bohuzial, sama s tym nic neurobis. A bude sa to zhorsovat.

martinka13
Dnes o 16:33

Je to diagnóza. Treba navštíviť lekára..

sweaaa
Dnes o 16:43

Áno, toto vyzerá ako hoarding. A spustila to smrť maminy. Bez odborníka sa z toho ťažko dostane.

autor
Dnes o 16:43
@sweaaa

Áno, toto vyzerá ako hoarding. A spustila to smrť maminy. Bez odborníka sa z toho ťažko dostane.

@sweaaa on to už predtým robil, ale ona ho vedela lepšie krotiť. Teraz sa to zhoršuje.

anonym_8a71cd
Dnes o 16:44
@anonym_autor

@sweaaa on to už predtým robil, ale ona ho vedela lepšie krotiť. Teraz sa to zhoršuje.

anonym_0842cd
Dnes o 17:03

@anonym_autor kompulzivne hromadenie veci, pozeravala som to v telke tuti ludia su schopny si casom zahadzat cely byt a pozemok. Urcite treba psychiatra

autor
Dnes o 17:25
@anonym_0842cd

@anonym_autor kompulzivne hromadenie veci, pozeravala som to v telke tuti ludia su schopny si casom zahadzat cely byt a pozemok. Urcite treba psychiatra

@anonym_0842cd budem sa snažiť, ale neviem ako ho k nemu dostať. Keď mu to poviem on sa zasmeje a povie, že to je v poriadku, že on zbiera len to čo fakt potrebuje a že vie všetko využiť. Nemôžem ho tam dotrepať hrubou silou veď je silnejší ako ja. Neviem ako postupovať.

anonym_77c3ed
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@anonym_0842cd budem sa snažiť, ale neviem ako ho k nemu dostať. Keď mu to poviem on sa zasmeje a povie, že to je v poriadku, že on zbiera len to čo fakt potrebuje a že vie všetko využiť. Nemôžem ho tam dotrepať hrubou silou veď je silnejší ako ja. Neviem ako postupovať.

@anonym_autor Nj, nemas to vesele. Realita je, ze jedina cesta von je to, ze sa odstahujes.

majka2959
Dnes o 17:45
@anonym_autor

@anonym_autor Skús zájsť za psychiatrom sama a porozprávať sa s ním. Možno s ním nájdeš riešenie.

anonym_f7bbd2
Dnes o 19:13

kopa ludi to tak ma... aj mamin priatel.. ja tam nebyvam,ale ked som doma cez leto vzdy ked je vonku povyhadzujem co sa da .. nastastie su uz smetiaky do kt sa neda dostat a ludia nic vedla nenechavaju 😀 mama samozrejme o tom vie .. takze ak bude vonku pozbieraj co sa doma da a vyhod to

ghoul_
Dnes o 19:30

@anonym_autor treba to vyhadzovať/ odvazat keď je preč alebo to nevidi