Môj priateľ je lenivý a vyhovuje mu to
Ahojte, sme s priateľom 3 roky, žijeme spolu. 3 roky ma hnevá, že keď mu nepoviem, že treba doma niečo urobiť, tak sám od seba neurobí nič. Sám sa nechytí že vezme psa von, sám nenavarí, sám nevytiahne vysávač keď vidí že je špina, sám nevezme smeti a len prikladá do koša vrchom aj keď tam už nič nevojde, atď. Už som mu to hovorila nespočetne veľakrát a nič sa nemení. Ak mu aj poviem aby niečo urobil, tak počúvam samé “o chvíľu”, “len dopozerám film a idem”, “dopozerám video a idem”. Včera sa už situácia vyhrotila. Prišli sme po celom dni domov, kazdy sme boli u svojich rodicov, ja som mala za sebou 3 hodiny soferovania, on ma mamu 5 minút. Psa som mala so sebou samozrejme ja. Po prichode domov si ľahol tradične na gauč a pozeral do mobilu. Ja som pratala kuchyňu, lebo ráno sme nestíhali, kupila som psovi 5 kíl masa tak som ho porcovala a balila do sáčkov, do toho vybrať myčku, naložiť myčku, uvariť mäso, práčka, atď. On len ležal a hral sa na mobile a nič. Tak som mu povedala (slušne a pokojne), či mu to naozaj nie je blbé, že vidí že je 9 večer, a namiesto toho aby mi pomohol sa bude hrať na mobile, že veď čo že ja sa do 11 ešte nezastavím, hlavne že on sa bude hrať. Vyletel na mňa, že keď som videla toto doma že oco behá okolo mamy ako okolo kráľovnej tak že mám smolu, že on toto robiť nebude a kým mu nebudem presne dávať inštrukcie čo má robiť, tak nebude robiť nič. Mňa skoro viete čo. Moji rodičia spolu žijú v jednej domácnosti ako aj my a to, že spolu aj upratujú, aj navaria, aj idú spolu na nákup, aj spolu porobia na záhrade, a nerobi to len jeden je pre mňa prirodzené, veď tu nebývam len ja a on nie je na prázdninách u babky, že by som tu mala všetko robiť ja a obskakovať ho, nie? Duplom ked do prace chodime obaja a neživí ma ani jednym eurom. Nechcem žiť s človekom ktoreho sameho nenapadne ani dať psovi vodu. Včera rano šiel do potravin, že si ide zavolať s kamošom tak či má niečo kúpiť. Povedala som mu, že nech kúpi mikrotenove sačky, aby som mala večer do čoho dať to mäso, že sa nám už minuli. Po hodine a prišiel domov a viete čo priniesol? Dve flaše koly, a vraví, že sáčky zabudol. Ja mám pocit ako keby som žila s malým dieťaťom a nie s chlapom po 30tke ktorý mi ešte povie že sa nezmení a že ak niečo chcem aby urobil tak to mám povedať. A aj keď poviem a má na zozname do obchodu jednu vec, tak ju zabudne kúpiť a prinesie nieco ine. Čo s takým chlapom? Povedal mi ze ak chcem takeho ako moj otec tak si mam najst ineho ze on mi okolo riti behať nebude. Tak som povedala ze dobre, ze teda idem hľadať, zložil mi a napísal že to máme medzi nami uzavreté. No šialenstvo. Myslite ze mu niekedy dojde ako sa sprava a zmeni sa alebo nikdy, ak sa nezmenil za 3 roky a dal mi jasne najavo ze to neplanuje?
Aspon je uprimny a neslubuje ti co nemoze splnit. Ja by som to tak tragicky nebrala aj ked toto nie je ideal chlapa. Aspon ti narovinu povedal, ze ho mas zaukolovat, niektory (vsetci) muzi nevedia citat zene myslienky a su ako pribrzdeni, treba im povedat. Ano je to kus primitivne aby si ukolovala dospeleho chlapa ale zial takych chlapov je vela, oni jednoducho nemyslia, aj ked vidia tu zenu v kuchyni, nedopne im to. Tak skus to tak ako ti povedal, ukoluj ho, mozno ti to bude aj vyhovovat. Poznam manzelsky par, kde zena necha zoznam muzovi co ma v dany den urobit, skus to aj tymto sposobom. Spravte si na chladnicky rozrvh kto co spravi, kto kedy bude vencit psa a mozno si na to tsk zvykne, ze casom to uz ani nebudete potrebovat.
Niektoré si chlapa naučili, ale na tom pracovali už na začiatku, takže si chlap nezvykol na mama hotel. Ten tvoj je už naučený, že ty to potiahnes. Maximálne tak zo strachu vydrží pomáhať mesiac a možno aj 3, ale potom sa to vráti do pôvodného stavu. On ešte musí prísť o zopár normálnych žien aby sa niečo naucil, alebo nech si hľadá inú mamu
Ja sa ti cudujem, ze si toto trpela 3 roky 🙄. Takyto chlap sa nikdy nezmeni. Este ti aj povie, ze ti nebude okolo zadku behat...akoze PROSIIIM??? Tebe?? A on tam nezije? On nezere z tych tanierov, ktore treba nalozit do umyvacky? On nepije z poharov? On sa neprezlieka a netreba mu veci prat? On nenarobi bordel, ze netreba vysavat? Atd atd...Veru pravdu mal, ked ti povedal, aby si si nasla ineho...ale v prvom rade sa najskor rozluc s tymto a ten spravny si k tebe najde cestu 😉. Viem, ze sa mi to lahko hovori a rozist sa nie je len tak ale z toho, co a ako pises citit velky odpor k tomu, aky je a ako pristupuje k tymto veciam. Mas toho uz plne zuby.
Zijete v spolocnom byte alebo v podnajme?
das mi nanho kontakt?
@niekapitalizmu mas o neho zaujem? 😁
Myslim, ze skor by zdvihla telefon a vysvetlila mu, ze ty nie su sluzka ani nic podobne a ze on je dospely chlap. Nechcem vediet v akych podmienkach by zil keby bol sam 😀
Normálna žena o toto čudo judo záujem nebude mať. iba taká, ktorá má problém v sebe, takže to buď berie za prirodzené alebo sa bojí, že nebude mať koho obskakovat
len chcem povedať, že mu to NIKDY nedôjde, NIKDY, a takých je kvantum, takže si len dobre vyberaj
@viestta myslim, že len preberajú model z domova, ak vidia, že otec nerobi nič, tak si to automaticky preberu, nemyslim, že tam hrá ulohu učiť už ročné dieťa nejaké domáce práce, mám to v rodine, tiež sa učili deti od mala, otec nerobil v domácnosti nič, len sem tam varil, chlapci MUSELI upratovať, ako každému dieťaťu, ani im sa nechcelo, ALE vraj to vedia. Áno , vedia, ale všetci sú už rozvedeni, ani jedna žena s nimi neostala, takže to že museli upratovať, to bolo len pri matke, pri žene išli model z domu, otec neupratoval, ani oni.
@mooonika1975 zas šikovná za a naučí chlapa svoj model. Len je to dosť zahul aby to šlo bez hadok
Ja len skonstatujem, ze prispevky o totalne hnilych chlapoch tu pribudaju uz pomaly na dennej baze…
@viestta je to hlavne vyčerpávajúce, sama mám doma takýto “model” , mama má vždy učila, že musíš chlapovi povedať, doma to robila otcovi, ale ja kks, ja som sa vytrhla z kontextu 😂😂😂, mna uráža keď musím niekoho stále navigovať, v práci to robím, doma už nemám síl. AŤ ŽIJE 😂🤪.
@mooonika1975 mne toto vykladat nemusis. Ja som si tiez vybrala podobny mdel. Mozem si vybrat, alebo vsetko spravim sama alebo budem (do)vychovavat dospeleho chlapa. Vybrala som si druhu moznost.
@mooonika1975 @viestta To je alibisticky vymysel chlapov. Zamerne robit zo seba debilov nechopnych zakladnych skillov dospeleho cloveka, na druhej strane sa dusovat, ze muzom prinalezia veduce pozicie, technicke zamestnania a politika. Teda ked sa im do niecoho nechce, zahraju sa na negramotneho retarda, ktoreho treba podrobne instruovat a ked sa preukaze ako dostatocne neschopny, v istom bode to zena vzda a urobi to sama. Nabuduce to automaticky urobi sama, aby si usetrila vycerpavajuci vycvik s chlapom, ktoremu zrazu zmizlo 90% mozgovych buniek. Ked sa im do niecoho chce, risknu aj pohovor na poziciu, na ktoru su uplne nekvalifikovani, a nezriedka tu poziciu aj dostanu.

Nemyslím si, ze mu niečo dôjde. Teda on nie je blby, len nechce.
A inak ty si si odpovedala aj sama: “ Nechcem žiť s človekom ktoreho sameho nenapadne ani dať psovi vodu”