Môj priateľ je závislí na drogách
Ahojte, prosím vás o radu , už som úplne na dne môj priateľ s ktorým som 7 rokou , je závislí na drogách kôli nemu som stratila prácu aj bývanie .. neviem čo ďalej už bol viac krát v nemocnici a na liečení ale stále podpísal reverz .... Nechcem ho opustiť moc ho ľúbim ... Nemá nikoho iba mňa prosím o radu čo mám robiť existuje niečo , niekto kto by mi vedel pomoc alebo nejaké liečenie kde by mohol ísť proti svojej vôli?? Celý deň nič nehovorí je úplne mimo na silu pýta peniaze keď ich nedám je agresívny a povie že sa somnou chce rozísť , už sme sa viac krát rozišli a stále sa vrátil ... Prosím vás pekne o radu ďakujem 😔😔
@majka900 ok, rozhodla si sa bojovat s veternymi mlynmi...
Inak to asi nebude laska, skor tvoja emocna zavislost na nom.. Zrejme mas tiez za sebou nespracovane vlastne traumy a boliestky...
takze vyhladat odbornu pomoc, obaja! On musi absolvovat odvykacku , ak to ma mat nejaku sancu na buducnost, ty tiez budes potrebovat emocionalnu podporu, pretoze lahke to nebude ani pre jedneho z vas.
Na dieta zabudni momentalne! Ale rychlo!
Dieta NIKDY ale ze nikdy nespoji nefunkcny vztah.. To co ty citis, je len a len tvoje prianie a predstava.. A vztah s fetakom je nefunkcnym, co ako ty ho lubis!
Plus tento chlap si so sebou nesie cely naklad traum z detstva. Uz len toto samotne ma potencial sposobovat problemy v partnerskom vztahu a vo vztahu k dietatu. Aj s tym musi pracovat.
Ak dieta pride, nebude to dobre, zena, spamataj sa. Dieta si to doslova odserie najviac z celej vasej "rodinky". Toto pre neho chces?
Odpovedz si na tieto otazky:
- mas vlastne byvanie/ podnajom, ktory si schopna platit aj sama na materskej? Sama, bez pomoci priatela.
- mas nejaku financnu rezervu, keby doslo k najhorsiemu, aby si to s dietatom ustala aj sama?
- mas niekoho, kto je schopny a ochotny ti s dietatom pomoct?
Ak nie, pockaj... si mlada, casu mas dost.
Lebo dieta byva obcas zaberak aj pre rodicov, ktory nefetuju! A fetak nie je spolahlivy, co ako to ty nechces vidiet! Aby si neostala na ulici aj s dietatom!
Takze postupnost:
- liecenie
- vybudovat zazemie, byvanie, praca, nejaka fin. rezerva
- potom a az potom dieta
Opakujem, aby si to nijako neprehliadla - dieta vas nespoji, nie tak, ako si to ty predstavujes!
Vyhladaj ludi so skusenostami so zavislostami. Najlepsie deti zavislych rodicov.. Mozno ti ich smutne pribehy otvorua oci..
Pamataj, ani jednu zavislost nevyriesilo dieta, skor stav zhorsilo!
A ked budes tehotna, bude uz neskoro rozmyslat, co dalej..
Zaujímalo by ma, ako pokračuje tento príbeh? Autorka, ako si na tom?
stratila si prácu,byt. Pýta peniaze.Na čo ešte čakáš? Ked si nevie odvyknut,pretože nemá dost odhodlania,prečo si ešte nechávaš ničit život?
@majka900 pozri si film Punk je hned! Takto dopadneš i ty,po jeho boku. 24 rokov máš,celý život pred sebou,nájst si normálneho priatela,muža,ktorý sa bude o Teba starat a nie ty o neho. Mat rodinu,domov stastný život-toto s ním mat nebudeš. Dievča vzchop sa a opusti ho,kým nie je neskoro pre teba.
Ako to dopadlo? :D

@majka900 aj ja mám prvé dieťa s fetakom.preto ti to píšem možno trošku drsnejšie aby si sa spamätala ale ty si stále ideš svoje.ja som mala aspoň dosť rozumu po troch rokoch ho kopnúť do riti a mať pokoj.takmer som prišla o vlastný byt.o Tom že som dcére nemala dať čo do úst ale on si veselo všetky prachy preferoval radšej pomlcim.chvalabohu ja som sa spamätala za 5minut 12.a nie dieťa ho absolútne nezmenilo ak keď sa veľmi tešil a veľmi ju chcel.nastastie už je to len minulosť,ale zle mi je len keď si na tie časy spomeniem nie to znova zažívať a ty dievca sa do toho rútis dobrovoľne.