icon

Môj priateľ je závislý na automatoch a tipovaní

3. okt 2020

Prepáčte že anonymne ale je to príliš súkromné. Môj priateľ je závislý na automatoch a tipovani. Nie nechodí hrať do herne a tak on to robí online. Prehral už veľa peňazí. Lieči sa a chodí k psychiatrovi, berie lieky. Rady že mám ho nechať mi neradte. Ja mu chcem pomôcť. Vie mi niekto poradiť ako to je keď chcem aby sa cez svoje meno nemohol prihlasit na svoj účet alebo Aby ho nepustili do herne? Aby to mal zakázané? Máme dohodu bude mi posielať výpisi z účtu aby som videla na čo míňa a ak zaplatí v hotovosti odfotí mi bloček na či koľko minul

Strana
z2
makova333
4. okt 2020

@lkoll a kedykolvek ho moze odvolat 😀

autor
4. okt 2020

@medeaa áno vidím v ňom aj snahu to prestať robiť

medeaa
4. okt 2020

tak si sancu zasluzi, len musi naozaj bezvyhradne spolupracovat a byt stale pod kontrolou. Velmi drzim palce.

lkoll
4. okt 2020

@makova333 po pol roku skôr nie.

janoh9
8. okt 2020

@makova333 existuje zodpovedne uzivanie drog, existuje zodpovedne hranie, existuje zodpovedny vztah ku vsetkemu, treba mat velmi silnu pevnu volu :D dokonca su halucinogedne drogy, z ktorych sa nemozes ani predrogovat - ale to je len mensia vsuvka, samozrejme, prestuduj si veci predtym nez nieco tvrdis, lebo ta moze velmi rychlo niekto skusenejsi ako ty chytit za slovicka a uakzat ti ako vlemi sa mylis ( co, samozrejme, teraz nejdem robit, aj ked by som velmi rychlo mohol zvozit tvoj "nepodlozeny nazor" pod holu zem)

makova333
9. okt 2020

@janoh9 som psycholog, nastudovane toho mam v tejto oblasti velmi velmi vela (a nielen nastudovaneho) a preto ma nikto nepresvedci, ze existuje zodpovedne uzivanie drog alebo akejkolvek navykovej latky. Treba si nastudovat mechanizmus zavislosti. Npr. Okruhlica: "Z hľadiska psychiatrického a najmä pedopsychiatrického by sa nemalo používať spojenie rekreačné užívanie alebo zodpovedné užívanie drog, pretože užívanie návykovej nie je ani rekreačné, ani zodpovedné.
Závislosť je samotné ochorenie, ktoré má rovnakú dôležitosť ako ostatné psychické ochorenia. Závislosť od psychoaktívnych látok je psychická porucha, ktorá sa prejavuje silnou túžbou po psychoaktívnej látke opakovaným užívaním tejto látky a ďalšími pridruženými znakmi."

barra8
9. okt 2020

Neviem odkiaľ si, v BA na poliklinikte Tehelnej je jeden odborník na patologické hráčstvo, zariadenie sa volá adclinic.sk, skús tam ísť s priateľom

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
rol76
22. apr 2023

Kamoš neviem ako,ale zo svojím OB preukazom išiel niekde,kde povedal,aby ho nepusťily do žiadnej herňe hrať.Lebo všade pítajú OB preukaz,A ked v systéme máš zákaz hrať,podľa tvôjho čísla OB preukazu,tak ťa nepusťia k hracím automatám,ani online.A zabralo mu to,už nehraje vôbec,a má aj priaťeľku,a podnájom.Predtým býval,tam,kde usnul...

Strana
z2