icon

Môj príbeh so svokrou

taka_ivana
7. feb 2018

Chcela by som sa podeliť o moju story so svokrou.... že ako by ste sa zachovali a čo na to vravíte. Tak moja svokra videla moju dcéru 4krat v živote. Mala má 13 mesiacov. Už počas tehotenstvo mi vravela ako si ona neželá, aby som bola uzkostliva na dieťa. Že ja som taký typ, že ona to vidí na mne a že si neželá aby som taká bola. Vtedy som nad tým mávla rukou. Povedala som si, je to moje prvé dieťa, čo ja viem, aká matka budem? Ale dúfam, že ta najlepšia. Narodila sa mala, prišla ju pozrieť do nemocnice a potom o 4mesiace ju prišla pozrieť opäť. Mala ju neznáša. Revala o stošesť keď ju uvidela. Ale keďže som bola s ňou, tak sa ukludnila. Stačilo dať mlieko. Potom prišla tretíkrát. Mala spala v kočíku. Prebudila sa a svokra hneď letela ku kočíku a začala kričať už je hore a začala jej nad kočiarom robiť opičky a hneď ju brala na ruky a začala ju nadhadzovat. No Ok.. trochu som zatinala zuby, však mala sa ešte len preberala zo spánku... samozrejme, že mala spustila rev. Ale taký hysak, že revala hodinu aj pól. Ona sa na to kukala a len krútila hlavou. Nijak som ju nevedela ukľudniť, bolo to strašne. ... no a potom sme boli u svokry my na návšteve. Tam si má pred všetkými “posadila na koberček” a povedala presne toto: ty máš chorý vzťah s tvojou dcérou. To musí skončiť. Nie je to normálne, aký vzťah s ňou máš. Si neprimerane uzkostliva. Veď dieťa plače keď niekoho uvidí, boji sa iných ľudí! Dokonca veď ona mala obdobie kedy sa vôbec nesmiala a ja myslím že už sa ani smiať nebude... a bla bla bla... 30minutova prednáška o tom, aký chorý vzťah mám s dcérou.. pritom jej syn sa o dieťa do 6mesiacov ani neobzrel a ona? Veď bola u nás 4krat! Inak sa nestarala len vzdychali že JOJ ako nemôže prísť má veľa roboty okolo domu.. ale však mi nechýbala... nechápe, že aj taká možnosť je, že dieťa jednoducho nemá Rado všetkých ľudí?? Mimochodom mala sa smeje a je úplne v pohode. Tak čo si myslite vy o tomto?? Ja som jej na to nič nepovedala, nejak som sa zaťala. Odvtedy sa s ňou nebavim... čo si myslite o takých ľuďoch,? Aký máte názor na takúto situáciu?

Strana
z3
whistler
8. feb 2018

Moja žena mala problém s mojou mamou na začiatku. Aj take konflikty boli že kým som ja vyšiel zo zachodu tak sa stihli tak pochytiť že mama buchla dverami. Ale super že tak bolo lebo sme jasne dali najavo že si nenecháme zasahovať do toho ako žijeme, riadime svoju domácnosť alebo vychovavame deti. Na druhú stranu nezakazujeme jej chodiť za deťmi, alebo na návštevu, ale nie štýlom prepadovka - treba sa dohodnúť.

kammik
8. feb 2018

@whistler niektoré veci si treba dať najavo hneď aj keď to prinesie hádky, ale aspoň aj tvoja mama vedela, odkiaľ pokiaľ 😉

iwanka222
9. feb 2018

@cecilia68 Nebol keby moja svokra povedala ze maly nie je syn mojho priatela tak by ho nevidela. Ak by moj priatel chcel testy DNA tak by som mu v tom nebranila ale aby svokra mala take reci tak by som jej povedala ze tak uvidi aj maleho ako ho povazuje za svojho vnuka.

iwanka222
9. feb 2018

@leonka26 Nepochopim take matky ved je to vec dietata koho si vyberie. Moja mamka ked este zila stale vravela ze co si vyberieme to budeme mat ze ona si povie svoj nazor ale viac nam do vztahov zasahovat nebude a moj ocko vravi to iste ze co som si vybrala to mam. Mojho priatela mamka je so mnou spokojna nikdy mi nedala najavo ze by ma nemala rada dokonca vzdy ked sme niekde boli tak vravela ze ona ma uz 5 deti a ked sa jej spytali ako to tak stale vymenovala svoje deti aj mna.

slniecko365
9. feb 2018

@taka_ivana Želám,pekný deň popravde je to veľmi zaujímavé, a vôbec si neviem prestaviť čo tým chce získať. Robiť,podľa niekoho je zlé. AK by ti naozaj chcela pomôcť tak by sa musela aj inak správať.Najlepšie by bolo keby ste sa porozprávali,nie je riešenie ked si nazvájom nadávate, každý problém má riešenie. Verím že spoločnými silami to zvládnete a dáte hlavy dokopy. Veľa šťastia,posielam pozitívnu energiu 🙂

miluna777
Autor odpoveď zmazal
miluna777
9. feb 2018

Porozprávať sa, keď nepomôže, obmedziť kontakt... oni to tie svokry a svokrovia niekedy nemyslia zle, ale z bohvieakého dôvodu majú podaktorí potrebu sa ku zaťom/nevestám správať ako k ďalšiemu dieťati, ktoré je potreba "dovychovať" podľa svojich predstáv - potom tu máme "posádzanie na koberček", diktátorský tón, no jednoducho správanie ako k nepodarenému škôlkárovi, z čoho potom vychádza väčšina nezhôd. Tiež po sebe nenechám od svokra ziapať kvôli tomu či podlahu vytieram zľava doprava alebo opačne, keď chce vidieť vnúčika, nech sa správa slušne. Myslieť si o mne môže čo chce, ale buzerovať ma nemusí. Ja im tiež neprídem do domu a nekritizujem, že sa im málo lesknú kľučky od dverí alebo čo... Je to ťažké, ale aj tá najtvrdšia palica časom pochopí, že musí trocha krotiť ego v prospech rodinných vzťahov a boj o nadvládu s inými dospelými ľuďmi (aj keď má ten starší dojem, že je skúsenejší a má pravdu) nemá zmyseľ.

oli18
9. feb 2018

@taka_ivana a nevesty nie sú na jedno kopyto ?

zinew
11. feb 2018

@taka_ivana TVOJA SVOKRA TRPI PARANOJOU. POZIADAJ O ZAKAZ PRIBLIZENIA.

UZ TO NADHADZOVANIE A UTOKY NA TVOJU OSOBNOST, PREDPOVEDANIE KTO SI, AKA BUDES JE CISTA SCHYZOFRENIA S PARANOJOU.

ZAKAZ JEJ NAVSTEVOVAT TEBA A KED MUZ NESUHLASI, TRVAJ NA TOM.

JE TO CISTA PARANOIDITA.

SA TI CUDUJEM ZE JEJ OTVARAS DVERE.

cecilia68
11. feb 2018

@zinew Fúúúúha....ja sa zase čudujem, že ľudia ako ty majú vôbec Občiansky preukaz a právo voliť 😨

Strana
z3