icon

Moja dcéra manipuluje s manželom

barbyna6
27. apr 2014

Neviem ako mam začať.Ale to lepšie ked začnem tak ako to je.Mam 16-ročnu dceru a neviem si s nou poradiť.Chodi na str,školu EBG do brezna.Je v prom ročniku.Chodi na tyždnovky.Ked je doma,neviem si snou rady.Odvrava mi,nadava,hreši,preklína ma,posiela ma do p... ,at......Ked sa do nej pustim a manžel je doma,tak ešte on sa postavi proti mne.Vynada mi a začnu medzi nami zvady a hadky.Už nevladzem.Niekedy mam take blbe napady.že si sjahnem na život,Lem mam eštedalšie 4:-deti a najmenši má len 3-roky.V utorok oslavujeme,A ja mam v pondelom Kristove roky,33,Bute take dobre poradte mi čo mam robiť..Dakujem

Strana
z3
0silvia0
29. apr 2014

@lyzzy a aby sme sa držali témy, do ktorej prispievame: s odstupom času myslíš že iný prístup rodičov by zmenil niečo na tvojom správaní? Myslíš, že len výchova je zodpovedná za správanie sa pubertiaka? Samozrejme že dcéra zakladateľky témy prestrelila a prekročila hranice, a to teda riadne, ale tam myslím, že je problém aj nejednotná výchova.
Ja si myslím, že povahové črty sú dosť dôležité. Napríklad ja som bola taký exot, že moja mama (extrovertný typ) nevedela pochopiť mňa, introverta a nechápala prečo nechcem chodiť na diskotéky keď ona v mojom veku túžila po minisukniach, frajeroch, zábave. Dokonca ma posielala na diskotéku, kúpila mi 3 lístky aj pre kamošky aby sme len išli. Asi si myslela, že som vadná 😒 A ja som nešla, pripadalo mi to trápne. Ja som bola skôr taký krčmový typ (v puberte, vlastne v ranej dospelosti), teraz preboha nieeee 😀
😀 😀 Môj syn je práveže skôr povahovo ako moja mama, taký extrovertný typ a tiež mám problém niekedy ho pochopiť. Ale učím sa, je to veľmi zaujímavé pozorovať ako sa tie povahy, typové charaktery pováh v rodinách miešajú a potom v niektorých prípadoch nastáva akési nepochopenie jeden druhého, pretože extrovert introverta podľa mňa nikdy poriadne nepochopí (vlastná skúsenosť). A keď je v rodine ľachtikár ktorý berie všetko na ľahkú váhu a z ničoho si nič nerobí a napr. prehnane zodpovedný človek, ktorý robí z komára somára - to je len tá správna kombinácia 😀 😀 😀 na zošalenie 😀 😀
Ale už som poriadne odbehla od témy, už sa krotím.

lyzzy
29. apr 2014

@0silvia0 ....urcite ze to dcera zakladatelky prehnala....ale ako vravis....tu podla mna nie je problem vo vztahu matka-dcera ale vo vztahu zakladatelka a jej partner.
Podla prispevku si myslim ze jej partner ma nejaky komplex alebo proste je to ten typ cloveka co sa vozi na slabsich.Keby som ja povedala nieco taketo mojej mame tak by bol otec prvy ktory by mi jednu vylepil (a pravom)
A aby som ti odpovedala.Nie,spravanie mojich rodicoc by na tom,aka som bola nic nezmenilo.
Nie vsetko je o vychove.Jednoducho kazdy mame svoj temerament,svoju povahu.Ja som znamenim strelec a to vravi za vsetko.Ten,kto tvrdi,ze taketo veci su len vecou vychovy sa strasne myli.

0silvia0
29. apr 2014

@lyzzy pomóóóc môj syn je tiež strelec, už mi docvaklo prečo máte niektoré črty spoločné 😲
Keď budem v budúcnosti potrebovať vysvetliť nejaké povahové črty môjho syna môžem ťa prosím kontaktovať a dať si ťa do priateľov??? 🙂 Lebo ja som zasa tvrdohlavý baran a to je kombinácia dosť na hrane 😒

lyzzy
29. apr 2014

@0silvia0 ....jaaaaj moja 😀 ....moja polovicka je baran.Sa smejeeeeem jak diva 😀
Samozrejme ze mozes.....velmi rada ti poradim....este povedz ze je tvoj syn narodeny koncom novembra-zaciatok decembra a sme doma.

0silvia0
29. apr 2014

@lyzzy 10.12.2001 🙂 ja som strašne konzervatívna na pochopenie tejto vzletnej ľachtikárskej dobrodružnej povahy preto tvoju pomoc veľmi uvítam 🙂 ešte raz díky 🙂

lyzzy
29. apr 2014

@0silvia0 ....za malo 😀 ....neboj nic 😀 ....

lyzzy
29. apr 2014

@0silvia0 ....teraz odchadzam....ale vecer tu budem 😀

akrim1311
29. apr 2014

tak toto je inak silná káva!a pýtali ste sa jej,čo ste jej urobili,že na vás používa takýto slovník?Že veď ani vy jej nenadávate,máte ju rada,tak čo si vlastne dokazuje?A v mužovi je teda veľká chyba,že nestojí na vašej strane.

lulu369
29. apr 2014

@0silvia0 aj ja som strelec, môj manžel je býk...to je tiež "dobrá" kombinácia
@lyzzy musím s tebou súhlasiť, nie všetko je len o výchove

lyzzy
29. apr 2014

@lulu369 ....veru tak.Ved kolko surodencov je vychovavanych rovnako a predsa su ini.

lulu369
29. apr 2014

@lyzzy no ja súrodencov nemám, takže toto posúdiť neviem 😒 no mám 2 detičky, ktoré sa snažím vychovávať rovnako no už teraz vidno, že sú to rozdielne osobnosti...

lyzzy
29. apr 2014

@lulu369 ...no ja mam sestru....a obcas rozmyslam ze ktora z nas je adoptovana 😀
Ja by som na mieste zakladatelky dala facku obom.A riesila by som to hned.

lulu369
29. apr 2014

@lyzzy máš pravdu, ja byť zakladateľkou tejto témy riešila by som to tak ako píšeš...

lyzzy
29. apr 2014

@lulu369 ....ako mna keby ktokolvek poslal do pi.e tak by jednu schytal...

digysa
29. apr 2014

@barbyna6 Tvoj problem nie je dcera. S nou by sa dal urobit lahky proces.
Tvoj problem je muz, ze nestoji pri tebe a hucka dceru na hulvatske spravanie.

Ja by sa s obidvomi porozpravala s kazdym zvlast.Muzovi vysvetli, ze vy ste team-dvojica, vy mate drzat spolu.

Nie som zasadne proti jednemu zauchu, ale myslim si, ze v tomto pripade ju mozes vytrieskat kolko chces, ked vie, ze ma podporu u otca. Tam nepomoze ani remen.

Ja by som ju ignorovala....povedala by som jej, ze takto sa k mame nesprava a pokial sa Ti neospravedlni a neslubi, ze taketo vulgarizmy v dome nevypusti z ust, tak nema mamu. Som si ista, ze jej budes chybat.
A tiez by som robila skor take veci ako- nenalozit obed, neoprat veci, nedat vreckove, nepomozem so ziadnym problemom. Povedala by som jej, aby jej pomohol otec.

Podla mna tu skor zaberie psychicky a emocionalny trest (brat ju ako vzduch), ako jedno zaucho. Take zaucho by som dala skor 10-12 rocnemu, keby toto vypustil z ust.

digysa
29. apr 2014

@barbyna6 Este by ma zaujimalo......ty si otehotnela ako 15 rocna ?? 😕 😕 😕 hmmmmm

cta
15. máj 2014

@barbyna6 mne keby hentaka soplanda povedala aby som šla do p... tak by som jej taký strelila, že hneď by jej stena dala druhu. Za prvé ak Ti dcéra toto povie normálne nadrzovku jej strel facku nech sa mladá nauči, že taký slovnik doma používať nebude. Ďalšia vec tvoj muž ak sa zástava dcéry pekne mu povedať čo za slušne dievčatko ma doma.... najlepšie ju nahrať a nech si vypočuje ako sa chová dcérka k vlastnej matke. A iba mu povedať, že keď mlada vletí do prúseru TY to riešiť nebudeš pretože si sa snažila a on ťa daval dole.
A posledná vec.... TY si chceš siahnuť na život? ako sorry čo si to za ženu, že takýto banalny problém chceš riešiť samovraždou? AKo to teraz každý zasran pubertalný ekď povie matke že je p.... a muž nasledne žene vynada sa budú kvôli tomu všetky matky zabíjať??? AKo sorry ale potom si fakt chudera, že sa nevieš voči tomu postaviť

barbyna6
autor
15. máj 2014

@cta Taktak,maš pravdu...

Strana
z3