icon

Moja kamarátka je zaslepená a zmanipulovaná

zuzkamal
14. júl 2016

Prosím o radu a váš názor. Mám priateľku, ktorá je rozvedená má 40 rokov a dve malé deti /5 a 8/. Cez internetovú zoznamku sa zoznámila s 50 ročným mužom, ktorý ešte nie je ani rozvedený ale nežije s manželkou. Tento pán sa k nej nasťahoval po 3 mesačnej známosti čo by až taký problém nebol ale je to alkoholik /aj sadne za volant opitý/, notorický klamár a sukničkár. Potrebuje si riešiť svoju fin. situáciu / býval v prenájme keď odišiel resp. keď si jeho manželka našla milenca pred 5 mesiacmi /a evidentne potrebuje strechu nad hlavou, teplé jedlo a čisté veci. Pravdepodobne už nezvládal platiť prenájom. Stálu prácu nemá ale príjem cca 1.200 euro mesačne má.Tento chlap má veľké skúsenosti so ženami a nerobí mu problém ich zmanipulovať. Má z manželstva dve dospelé deti /jeden droguje a druhá k tomu nemá ďaleko/. Jej nový partner sa znaží robiť zle a naprieky svojej žene a svojim dospelým ďeťom, ktoré na neho kašlú /na facebooku uverejňuje spoločné fotky s celou novou rodinou a to VEREJNE /kedže manželku a svoje deti nemá medzi priateľmi. / Samozrejme moju priateľku neoznačí menom, lebo na druhej strane sa asi bojí žeby ju jeho manželka kontaktovala a prezradila jej určité veci ktoré nechce aby moja kamarátka vedela. Ako jej pomôcť, žiadnu radu nepríjma je totálne zmanipulovaná. Ďakujem.

Strana
z2
evkakorcek
15. júl 2016

@zuzkamal Mam osobnu skusenost s manipulatorom a suknickarom. Teraz dva mesiace dozadu som sa snim rozisla. Chodili sme skoro rok spolu. Zaciatky super, chodili sme na vylety, kupoval darceky, bol kamarat aj pre mojho syna, no stastna prestastna som bola. No okolie a jeho kamarati mi nepriamo naznacovali co je on zac. A potom na rovinu mi jeden nas znami povedal aky je to manipulator a suknickar. a Ked som to priatelovi povedala co som sa onom dozvedela, tak mu chcel dat cez papulu, ze co to siri za klamstva o nom. Este som aj vedela, ze ma popri mne nejake ine zeny, lebo milion veci tomu nasvedcovalo, ale ked som sa ho na to opyatala alebo upodozrievala tak este zo mna spravil domyslavu schyzofrenicku zenu. Uz v januari som sa snim chcela rozist, ale to ma zas presviedcal, sluboval, klacal pri nohach ako ma on lubi. Potom na zaciatku maja som to zas chcela ukoncit, to ma zas zlomyl, ani neviem ako 😕 😕 a nakoniec som ho napacapalka ako ide z kina s jednou dievcinou za ruky. Jasne ze som nespravila divadielko, ale pekne som si tu babu nasla na FB, napisala som jej ze ak chce nech pride za mnou do prace, ze sa snou chcem porozpravat. Ona prisla - na moje pocudovanie. Neverila ze ma este jeden vztah, tak som jej ukazala vsetky sms, messenger aj viber a aj fotky. Ked to vsetko videla ju az triaslo, hromzila nanho 😀 😀 😀 A vies co? ONA snim aj tak ostala 😀 😀 😎 😎 Tak si zober aky dokaze byt jeden chlap manipulator. A potom neskor som sa dozvedela ze cely januar smykal svoju susedu a jej nahovoril ze somnou uz davno nie je, ze je somnou iba kamarat a ju namotaval do vztahu a taaaaaak..... Teraz sa na nom uz iba smejem, a ako clovek je mi uplne ukradnuty. Verim tomu ze kazdemu sa vsetko ci uz je to dobre alebo zle raz vrati 🙂 🙂
Poznas ten vtip? Pride chlapik do obchdou a pyta si 5 pernikovych srdc s napisom "si moja jedina" 😀 😀
A tvojej kamoske mozes povedat cokolvek aj tak snim ostane. Ona si to vsetko zazit, aby zistila co je zac 🙂
Pekny den 🙂

zuzkamal
autor
15. júl 2016

@humajnicek však to ona zatial neupadá lebo dotyčný má lux.auto, vozí ju na motorke, berie aj s deťmi na výlety ,,,,...ale skôr či neskôr to príde. No čo už ja s tým nič neurobím.

beabelisova
15. júl 2016

@zuzkamal po tejto stranke mozno neupada, ale nevies ako je to so psychikou 🙂

zuzkamal
autor
15. júl 2016

@evkakorcek áno áno, sluby a prosenia a hlavne PREPÁC zaberá /jeho oblubené a najviac použivané/

zuzkamal
autor
15. júl 2016

@beabelisova oni začali bývať spolu len tento víkend. Poznajú sa tri mesiace. Až teraz spoločným bývaním sa veľa vecí skôr či neskôr prejaví. Spoločné financie, problémy, starosti a povinnosti a k tomu 2 malé cudzie deti /teda pre neho cudzie/ a on 50 tnik čo chce klud a pokoj a pozornosť len pre seba. Ešte by to mohol vyriešiť kamoškin ex manžel . Každý chlap si preverí kto býva pri jeho deťoch a už len keby videl jeho fcb ako sa tam fotí s jeho deťmi a postuje to VEREJNE sa mu nebude páčiť. A keď si zistí že nemá problém šoferovať pod vplyvom.......

mandala77
15. júl 2016

@zuzkamal mám z Teba pocit, že Tebe by sa veľmi páčilo keby táto debata išla smerom takého ohovárania, lebo vidím ako a na čo reaguješ a pohoršovania sa. Napísala si: "
Niektoré ženy fakt nemajú zdravého rozumu a žiadnu sebaúctu." Toto si myslíš tým pádom aj o svojej kamarátke. Opomínaš skutočnosť, že ona jedná na základe niečoho čo ju ovplyvňovalo v minulosti. Takže ak jej chceš porozumieť, tak choď tým smerom a nie tým, ktorým ideš. Tým, že sa nad ňou pohoršuješ a staráš sa do toho, do čoho Ťa nič nie je.

sadkoni
15. júl 2016

@zuzkamal nechaj to tak, lebo budeš ešte pred kamarátkou za najhoršiu a vaše kamarátstvo nebude mať dlhé trvanie. Ja som tiež zažila jeden pár takýto. Len s tým rozdielom, že deti, baby mali jedna už 20 a malinká 12. Ich mamina si našla priateľa ktorému tiahlo na 60. Baby od začiatku z neho na nervy a ona sa ide teraz k nemu sťahovať. K nemu teda nie k nemu. Do jej bytu, ktorý kúpila ale najprv sa tam nasťahoval on a teraz sa chystá aj ona. Vyciciava ju z peňazí, pije, s deťmi dobre nevychádza a keď hovorila, že už by sa tam chcela našťahovať za ním tak on jej na to povedal, že nech ešte ho tam nechá samého, že mu je dobre. Zvláštne sú tie niektoré vzťahy

zuzkamal
autor
15. júl 2016

@mandala77 nie, ide mi o to aké majú ženy skúsenosti /tie ktoré majú/ aby som vedela kamarátke pomôcť možno ešte raz. Skúsiť jej oči otvoriť. A to že som reagovala že niektoré ženy nemajú sebaúctu bolo len k jednému prispevku /nemyslím si to o kamoške/ tá ešte veľa vecí nezistila ale bolo to k tomu že tu jedna kočka pisala že jej kamoška ubytovala u seba priatela ktorý platil a živil svoju bývalú dokonca v JEHO byte . To žeby toto moja kamoška robila si nemyslím.

marica61
15. júl 2016

@mandala77 ja mám zas pocit, že je ten chlap zuzkin bývalý, keď ho tak dobre pozná ........ 🙂 🙂

zuzkamal
autor
15. júl 2016

@marica61 nie nie určite to môj bývalý nie.

marica61
15. júl 2016

@zuzkamal prepáč, mal to byť pokus o vtip 🙂

mandala77
15. júl 2016

@zuzkamal prečo jej chceš pomôcť keď ona pomoc od Teba nežiada? Prečo sa do toho montuješ? Je to jej život a jej deti. Ty máš niečo s nimi spoločné, že sa Ťa to tak dotýka?

Ženy Ti tu vo väčšine poriadili aby si sa do nej nestarala. Ale to nejako neberieš v úvahu a chceš nejaké iné pohľady na otvorenej jej očí.

Ty by si si mala otvoriť oči voči sebe samej a spýtať sa seba prečo sa do toho tak montuješ a ak jej chceš porozumieť a ak ona vyrastala v nejako dysfunkčnej rodine alebo má podobných nezodpovedných mužov, tak si prečítaj knihu Ženy, ktoré milujú príliš a možno ju pochopíš a nebudeš sa čudovať nad jej výberom partnerov.

nicol21
15. júl 2016

Z vlastnej skúsenosti by som sa na silu nesnažilA presviedčať ju za každú cenu . Moja kamarátka žiaľ už len bola sa dala takto dokopy O desať rokov starším mužom ... prepustili ho Z práce. . Začal piť A neraz ju fyzicky napadol.ja som si to včas všimla A ako správna kamoškA sa jej snažila dohovoriť ( keďže krátko predtým ju požiadal O ruku) ...On to zistil A zakázal jej stretávať sa so mnou. .. Keď sa mi dlhšie neozvala nedalo mi to A šla som ju navštíviť ci je v poriadku A práve počula ako sa hádali A keď má zbadal okamžite buchol S dverami so slovami že nech sa nestaráM čo človek nečakal on ju tak nahuckal proti mne že sa na mňa hnevalA že ich chcem rozbiť A že jej je doprajem( pritom som bola zadana) .. prešli pomaly tri roky čo sa nerozprávame nie sme žiaľ ani V kontakte iba od známej viem že mu vrátila prsteň A že potom čo od neho odišlA zistila že je tehotná. Tak ostala slobodnou mamičkou. Ospravedlňujem sa za toto vyroozprávanie mO jej skúsenosti ale nedalo mi to... občas je naozaj lepšie nechať veci tak ako sú A nemiešat sa .. doteraz mi je ľúto ako to dopadlo.

alaguema
15. júl 2016

@zuzkamal mňa by zaujímalo, odkiaľ ty všetky tie veci o ňom vieš. Ako vieš, že mu polezú na nervy jej deti, ako vieš, že je alkoholik? Žijú spolu týždeň, ale ty už vieš, že to nebude klapať. Zaujímavé.

mima4
15. júl 2016

@zuzkamal nemozes pomoct niekomu, kto pomoc odmieta.

ty si uz svoje spravila, mas v tom ciste ruky, povedala si jej aka je realita (ak je taka) a dalej je to na nej... clovek ma pravo si aj skazit zivot... to by si jej musela zobrat svojpravnost 😀

nie vsetci ludia maju OK zivot... su ludia, co pojdu zo sracky do dalsej sracky... a takto budu doslova prezivat cely zivot...ale zmena musi vychadzat z ich vnutra.

zuzkamal
autor
15. júl 2016

@alaguema viem to tak lebo ho poznám /ja osobne až tak dobre nie ale je to aj znamy mojho brata a dokonca aj mojej kolegyne. Pil už od skorej mladosti, viem že si nemá problém vypiť a to aj 6x poldecák a sadnúť za volant, Viem že je chrapúň a taktiež viem že sa nikdy nestaral o deti vlastné. A taktiež viem že ženy len a len využíval /finančne/
Verte mi dievčatá ja si nemám dôvod vymýšlať a všetko čo som chcela bola rada nie spochybňovanie mojich slov. Za rady všetkým ďakujem.

alaguema
15. júl 2016

@zuzkamal nespochybňujem. Pýtam sa.

humajnicek
21. júl 2016

@zuzkamal veru ty s tým nič neurobíš. Niekedy by sme sa asi nemali starať iným do života. Najmä pre svoj pokoj 😉

roberttt3
11. dec 2019

Dobry den chcem sa spytat. Mabzelka zacala pracovat v novej praci bola spokojna preslo par mesiacov a zistil.som ze sa zblizila s jednym kolegom po tom sa snim bozkavala a vyznavala si lasku na firemnom vecierku po com mi.to.povedala ale rozviest sa nechcela tak snim ukoncila vatah aspon som si to myslel.chalan pockal 2 mesiace a zasa zacal.dobiedzat casom sa tak nechala zmanipulovat ze sa odsudzila od kamaratiek ktore sa jej snazili.poradit a nepocuvala ani jeho kolegov ked jej vraveli ze je 4 co tam riesi za posledne 2 roky a doma ma priatelku. Zhruba tok sa mu darilo.klamat a robit so.seba chudacika. Teraz to doslo.u nej do.stadia.ze sa odstahovala k rodicom a sa uplne uzavrela nikam nechodi len je na nete a caka kedy jej napise. Neviem ci je to manipulacia alebo slepa laska. Ale vsetko co sa tu pisalo o manipalulatoroch nanho sedi je schopny klamat aj v kostole ak mu to pomoze a robi so seba chudacika vsade.

Strana
z2